Επισκέπτης Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος αν κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού μπορεί να διώξουν άτομο και να το κόψουν από μάθημα? Τι εννοώ ας πουμε οτι καποιος επιλεγεται ως επιτυχων και ξεκινάει το μεταπτυχιακό του. Αν και είναι πολυ δυσκολο, δεν προσπαθει τόσο, δεν διαβαζει τοσο και τον κοβουν σε μαθημα που σημαινει οτι τον διωχνουν απο το μεταπτυχιακο. Γίνεται κατι τετοιο? Ρωταω γτ εχω ακουσει οτι δεν το κανουν γιατι το μεταπτυχιακο θα χασει χρηματα και επιπλεον βγαζει ασχημο ονομα. Μιλαω τωρα για μεταπτυχιακο στην Ελλαδα που εχει διδακτρα 5 χιλ ευρω
-Dimitris- Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Δεν υπαρχει συγκεκριμενη απαντηση σε αυτο που ρωτας. Το καθε μεταπτυχιακο προγραμμα εχει το δικο του οδηγο σπουδων. Καλο θα ηταν να διαβασεις τον αντιστοιχο για το ΜΠΣ που σε ενδιαφερει. Στο δικο μου μεταπτυχιακο ειχαν διαγραψει 3 ατομα για λογοκλοπη.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 43 λεπτά πριν, -Dimitris- είπε Δεν υπαρχει συγκεκριμενη απαντηση σε αυτο που ρωτας. Το καθε μεταπτυχιακο προγραμμα εχει το δικο του οδηγο σπουδων. Καλο θα ηταν να διαβασεις τον αντιστοιχο για το ΜΠΣ που σε ενδιαφερει. Στο δικο μου μεταπτυχιακο ειχαν διαγραψει 3 ατομα για λογοκλοπη. Ποιο πανεπιστημιο?
DrFreeman Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Oτι αναφερεται στον κανονισμό σπουδών. Υπάρχει ενας γενικός μπούσουλας, ωστόσο κάποιες λεπτομέρειες μπορεί να διαφέρουν (π.χ. μέγιστη διάρκεια φοίτησης). Κάποια σοβαρά ζητήματα όπως π.χ. η λογοκλοπή που προαναφέρθηκε, κατα κανόνα επιφέρουν διαγραφή.
najinblue3 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, m.gial είπε Καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος αν κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού μπορεί να διώξουν άτομο και να το κόψουν από μάθημα? Τι εννοώ ας πουμε οτι καποιος επιλεγεται ως επιτυχων και ξεκινάει το μεταπτυχιακό του. Αν και είναι πολυ δυσκολο, δεν προσπαθει τόσο, δεν διαβαζει τοσο και τον κοβουν σε μαθημα που σημαινει οτι τον διωχνουν απο το μεταπτυχιακο. Γίνεται κατι τετοιο? Ρωταω γτ εχω ακουσει οτι δεν το κανουν γιατι το μεταπτυχιακο θα χασει χρηματα και επιπλεον βγαζει ασχημο ονομα. Μιλαω τωρα για μεταπτυχιακο στην Ελλαδα που εχει διδακτρα 5 χιλ ευρω Οχι δεν διωχνουν για διαρκεια σπουδων. Τα περισσοτερα ευρωπαικα που ξερω τουλαχιστον. Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2019 από najinblue3
DrFreeman Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 5 minutes ago, najinblue3 said: Οχι δεν διωχνουν για διαρκεια σπουδων. Τα περισσοτερα ευρωπαικα που ξερω τουλαχιστον. Σε όλα τα μεταπτυχιακά ελληνικών πανεπιστημίων (αυτά των οποίων έχω διαβάσει τους κανονισμούς σπουδών), προβλέπεται ξεκάθαρα μέγιστη διάρκεια φοίτησης. Σε εκτός Ελλάδος πανεπιστήμια ενδεχομένως να ισχύουν διαφορετικά κριτήρια.
-Dimitris- Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, m.gial είπε Ποιο πανεπιστημιο? Πατρων. Ωστόσο, περα απο λογοκλοπη, καποια ατομα εχουν διαγραφει λογω υπερβασης κατα πολυ του μεγιστου χρονου φοιτησης. Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2019 από -Dimitris-
Otter Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Στις 28/10/2019 στις 2:27 ΜΜ, m.gial είπε Καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος αν κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού μπορεί να διώξουν άτομο και να το κόψουν από μάθημα? Τι εννοώ ας πουμε οτι καποιος επιλεγεται ως επιτυχων και ξεκινάει το μεταπτυχιακό του. Αν και είναι πολυ δυσκολο, δεν προσπαθει τόσο, δεν διαβαζει τοσο και τον κοβουν σε μαθημα που σημαινει οτι τον διωχνουν απο το μεταπτυχιακο. Γίνεται κατι τετοιο? Ρωταω γτ εχω ακουσει οτι δεν το κανουν γιατι το μεταπτυχιακο θα χασει χρηματα και επιπλεον βγαζει ασχημο ονομα. Μιλαω τωρα για μεταπτυχιακο στην Ελλαδα που εχει διδακτρα 5 χιλ ευρω Hello, του ΟΠΑ υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ναι σε διώχνουν και φυσικά χωρίς καμμία επιστροφή διδάκτρων. πχ. σε ένα πρόγραμμα αν αποτύχεις στο ίδιο μάθημα πάνω από 3 φορές διαγράφεσαι, αν αποτύχεις σε παραπάνω από δυο μαθήματα το ίδιο, αν δεν πας καλά με την διπλωματική σου (βαθμός >=5) διαγράφεσαι κτλ.
airtrelomike13 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δύσκολο να διώξουν από μεταπτυχιακό στην Ελλάδα ειδικά αν κοστίζει πολλά δίδακτρα. ΔΕΝ έχω ακούσει ούτε έχω δει . Μιλάω για μεταπτυχιακά ακόμα και από τα μεγάλα πανεπιστήμια ( ΕΚΠΑ, ΑΠΘ) όπου τα μαστερ τους κοστιζουν. Πχ ειναι δυσκολο να διωξουν καποιον γιατι το μαστερ βγαζει ασχημο ονομα. Δύσκολα θα δεις οτι κοβουν σε μαθημα Αυτό με τη λογοκλοπή ισχύει. ΜΟΝΟΝ αν κάνεις λογοκλοπή , σε διώχνουν αλλά πρέπει να βγάλεις τα μάτια σου με τα ίδια σου τα χέρια/ Γενικά στο θέμα των μαθημάτων δεν διώχνουν βάζουν τη βάση και περνάς. Αλλά γενικα και αυτο ειναι πλ δυσκολο να συμβει. Δηλ πρεπει να μη κανεις εργασια, να εχεις δωσει δικαιωματα με τη συμπεριφορα σου και να μη γραψεις τιποτα, ΛΕΥΚΗ Κολλα
DrFreeman Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) On 29/10/2019 at 23:01, airtrelomike13 said: Δύσκολο να διώξουν από μεταπτυχιακό στην Ελλάδα ειδικά αν κοστίζει πολλά δίδακτρα. ΔΕΝ έχω ακούσει ούτε έχω δει . Μιλάω για μεταπτυχιακά ακόμα και από τα μεγάλα πανεπιστήμια ( ΕΚΠΑ, ΑΠΘ) όπου τα μαστερ τους κοστιζουν. Πχ ειναι δυσκολο να διωξουν καποιον γιατι το μαστερ βγαζει ασχημο ονομα. Δύσκολα θα δεις οτι κοβουν σε μαθημα Αυτό με τη λογοκλοπή ισχύει. ΜΟΝΟΝ αν κάνεις λογοκλοπή , σε διώχνουν αλλά πρέπει να βγάλεις τα μάτια σου με τα ίδια σου τα χέρια/ Γενικά στο θέμα των μαθημάτων δεν διώχνουν βάζουν τη βάση και περνάς. Αλλά γενικα και αυτο ειναι πλ δυσκολο να συμβει. Δηλ πρεπει να μη κανεις εργασια, να εχεις δωσει δικαιωματα με τη συμπεριφορα σου και να μη γραψεις τιποτα, ΛΕΥΚΗ Κολλα Οσον αφορά τη λογοκλοπή τουλάχιστον, θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Κατά περίπτωση μπορεί να κατηγορηθείς για λογοκλοπή ακόμη και λόγω μη ορθής καταγραφής της βιβλιογραφίας και των αναφορών σου. Οποιος έχει ασχοληθεί με βιβλιογραφικά πρότυπα (και τις αντίστοιχες εφαρμογές), μπορεί να αντιληφθεί τι εννοώ. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2019 από DrFreeman
ParhsG Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Στο προπτυχιακό στο παπει μας είχε πει ένας καθηγητής - ονοματα δε λεμε- ότι έχασε μια μαθήτρια το μεταπτυχιακό επειδη δε τη πέρασε στο τελευταιο μαθημα. Βεβαια και στο προπτυχιακό περνουσε κάθε εξεταστικη 5-20 άτομα περιπου
airtrelomike13 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Στις 31/10/2019 στις 10:22 ΠΜ, ParhsG είπε Στο προπτυχιακό στο παπει μας είχε πει ένας καθηγητής - ονοματα δε λεμε- ότι έχασε μια μαθήτρια το μεταπτυχιακό επειδη δε τη πέρασε στο τελευταιο μαθημα. Βεβαια και στο προπτυχιακό περνουσε κάθε εξεταστικη 5-20 άτομα περιπου ωραία. Πες ότι εγώ είμαι στο α εξάμηνο, έχω δώσει ήδη ένα 1000αρικο για το α εξάμηνο μεταπτυχιακού, και το μεταπτυχιακό μου κοστίζει 4200. Πρέπει να καταβάλλω ακόμα 3200 ευρώ. και πες οτι στο α εξαμηνο στην εξεταστική κάποιος με κόβει. Ξέριες τι σημαίνει αυτό? φεύγω, χάνουν 3200 ευρώ, πας μετά στα social media το κράζεις το θέμα και βγάζει άσχημη φήμη το πρόγραμμα. Το μαθαίνουν και κάποιοι και δεν έχουν καν αίτηση.
acomaedo Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 7 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε ωραία. Πες ότι εγώ είμαι στο α εξάμηνο, έχω δώσει ήδη ένα 1000αρικο για το α εξάμηνο μεταπτυχιακού, και το μεταπτυχιακό μου κοστίζει 4200. Πρέπει να καταβάλλω ακόμα 3200 ευρώ. και πες οτι στο α εξαμηνο στην εξεταστική κάποιος με κόβει. Ξέριες τι σημαίνει αυτό? φεύγω, χάνουν 3200 ευρώ, πας μετά στα social media το κράζεις το θέμα και βγάζει άσχημη φήμη το πρόγραμμα. Το μαθαίνουν και κάποιοι και δεν έχουν καν αίτηση. Στα περισσότερα μεταπτυχιακά το κακό όνομα και η κακή φήμη βγαίνει αν το πτυχίο το πέρνουν όλοι χωρίς διάβασμα. Όχι επειδή έκραξε κάποιος ο οποίος κόπηκε επειδή δεν διάβασε. Αλλά δυστυχώς εξακολουθεί να υπάρχει η νοοτροπία ότι πληρώνω άρα θα πάρω το πτυχίο. Οι άλλοι δηλαδή που διαβάζουν για να πάρουν το πτυχίο δεν έχουν πληρώσει ή εσύ είσαι ποιο μάγκας από αυτούς; 2 1
airtrelomike13 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, acomaedo είπε Στα περισσότερα μεταπτυχιακά το κακό όνομα και η κακή φήμη βγαίνει αν το πτυχίο το πέρνουν όλοι χωρίς διάβασμα. Όχι επειδή έκραξε κάποιος ο οποίος κόπηκε επειδή δεν διάβασε. Αλλά δυστυχώς εξακολουθεί να υπάρχει η νοοτροπία ότι πληρώνω άρα θα πάρω το πτυχίο. Οι άλλοι δηλαδή που διαβάζουν για να πάρουν το πτυχίο δεν έχουν πληρώσει ή εσύ είσαι ποιο μάγκας από αυτούς; Mε έκανες και γέλασα. Ειλικρινά, πες μου πόσο σημαντικό ειναι σήμερα ένα ΜΒΑ έτσι όπως έχει γίνει η αγορά. Ή μάλλον πόσο χρήσιμο είναι, όταν έχει γεμίσει ο κόσμος μάνατζερς. Άμα ρωτήσεις από εδώ κόσμο που χρησιμεύει το ΜΒΑ θα σου πει η πλειοψηφία για να διοικήσιες επιχείρηση. Για φτιάξε θρεντ και ρώτα το . το κανω και εγω. Να δουμε τι θα μας πουν?
acomaedo Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Δεν αναφέρθηκα σε ΜΒΑ αλλά σε μεταπτυχιακό γενικά. Όχι ότι αυτό που ανέφερα δεν ισχύει είτε για MSc MA ή ΜΒΑ. Σε κάθε περίπτωση το σχόλιο σου είναι άσχετο με την απάντηση μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα