Pwpwpw Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημεριζω την παρεα και μπαινω αμεσως στο θεμα Το τελευταιο διαστημα σκεφτομαι να προβω σε αγορα αυτοκινητου και σκεφτομαι να κινηθω προς καποιο μετεχειρο, καπου στο 2015 μοντελο(οχι παλαιοτερο) και σκεφτομαι για πετρελαιοκινητο αλλα δεν ξερω αν αξιζει η οχι για τ την δικη μου περιπτωση. Τωρα εχω ενα toyota corolla μοντελο 7/2005, βενζινοκινητο, εχει 240.000 χιλιομετρα και κατι ψιλα πλεον και σκεφτομαι να προβω σε αγορα νεοτερου μοντελου, γιατι αν και ειναι καλοσυντηρημενο και απροβληματιστο εντελως (το ειχα παρει καινουργιο) τα χρονακια του τα εχει πλεον συν οτι εχει καταναλωση ~8λιτρα/100 μεσα στην πολη οποτε θα ηθελα κατι πιο συγχρονο και πιο οικονομικο, γιατι απο οτι διαβαζω τα συχρονσ συτοκινητα εχουν μεγαλη βελτιωση σημερα οσο αφορα την καταναλωση.Η χρηση που κανω ειναι κυριως μεσα στην πολη, κανω μια διαδρομη 8 χιλιομετρων καθημερινα(4 πηγαινε+4 ελα) το λιγοτερο 3 φορες την ημερα και μερικες φορες φτανω και στις 5 φορες.Ταξιδα πολυ πολυ σπανια, του τυπου καμια θαλλασα το καλοκαιρι η καμια εξορμυση σαββατοκυριακο αλλα πολυ σπανια.Τα χιλιομετρα που κανω ειναι 15.000 τον χρονο.Πιστευεται αξιζει diesel στην περιπτωση μου? Απο μια γρηγορη ματια που εριξα σε αυτοκινητα, αυτο που μου αρεσει εμφανησιακα ειναι το mercedes A 180 του 2015 το οποιο οπως βλεπω παιζει γυρω στα 15κ ευρω που ειναι και το μεγιστο μπατζετ που εχω σκοπο να ξοδεψω. Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2019 από Pwpwpw
andrapos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Τα χιλιόμετρα που κάνεις κάθε χρόνο είναι μεν αρκετά για δικαιολογήσουν diesel είναι όμως με μικρές αποστάσεις πράγμα πιθανον να σου δημιουργήσει προβλήματα.Αν κάνεις 4+4 χιλιόμετρα και μετά το αμάξι σβήνει και ξανά τα ίδια το φίλτρο dpf δεν θα κάνει ποτέ σωστά αναγέννηση και θα έχεις προβλήματα.
Pwpwpw Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, andrapos είπε Τα χιλιόμετρα που κάνεις κάθε χρόνο είναι μεν αρκετά για δικαιολογήσουν diesel είναι όμως με μικρές αποστάσεις πράγμα πιθανον να σου δημιουργήσει προβλήματα.Αν κάνεις 4+4 χιλιόμετρα και μετά το αμάξι σβήνει και ξανά τα ίδια το φίλτρο dpf δεν θα κάνει ποτέ σωστά αναγέννηση και θα έχεις προβλήματα. Βασικα συνηθως κανω τα 4 χιλιομετρα του πηγαινε, το αμαξι σβηνει, μετα ξανακανω τα αλλα 4 της επιστροφης και το αμαζι ξανασβηνει😛 Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2019 από Pwpwpw
ifaist Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Noμιζα οτι απογορευται το πετρελαιο μεσα στην πολη. Anyway, ειχα διαβασει οτι το κυνηγανε το πετρελαιο και oti θα καταργηθει σε μερικα χρονια στα επιβατικα. Στην θεση σου δε θα επαιρνα με τον φοβο οτι σε 1-2 χρονια απο σημερα θα βαλουν φορους κτλ ωστε να ωθησουν τον κοσμο στην βενζινη, ηλεκτρικα etc.
Pwpwpw Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, ifaist είπε Noμιζα οτι απογορευται το πετρελαιο μεσα στην πολη. Anyway, ειχα διαβασει οτι το κυνηγανε το πετρελαιο και oti θα καταργηθει σε μερικα χρονια στα επιβατικα. Στην θεση σου δε θα επαιρνα με τον φοβο οτι σε 1-2 χρονια απο σημερα θα βαλουν φορους κτλ ωστε να ωθησουν τον κοσμο στην βενζινη, ηλεκτρικα etc. Επαρχια μενω δεν τιθεται θεμα απογορευσης Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2019 από Pwpwpw
andrapos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, Pwpwpw είπε Βασικα συνηθως κανω τα 4 χιλιομετρα του πηγαινε, το αμαξι σβηνει, μετα ξανακανω τα αλλα 4 της επιστροφης και το αμαζι ξανασβηνει😛 Ακόμα χειρότερα..Καλύτερα να κοιτάξεις σε κάτι υβριδικό ή υγραέριο αν σε ενδιαφέρει η οικονομία καυσίμου..
telis Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Εμένα πάντως τα 8 λίτρα ανά 100 που έχεις τώρα δεν μου φαίνεται τόσο πολύ. Έχεις υπολογίσει πότε θα κάνεις απόσβεση με την οποία αλλαγή;
Pwpwpw Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 7 λεπτά πριν, telis είπε Εμένα πάντως τα 8 λίτρα ανά 100 που έχεις τώρα δεν μου φαίνεται τόσο πολύ. Έχεις υπολογίσει πότε θα κάνεις απόσβεση με την οποία αλλαγή; Βασικα δεν νομιζω να γινει ποτε αποσβεση. Απλως θεωρω οτι μετα απο 15 χρονια εφτασε πλεον η ψρα να παω σε νεοτερο μοντελο και εφοσον θα γινει η αλλαγη να το εκμεταλευτω αγοραζωντας κατι με χαμηλη καταναλωση.
doctorkostis Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Φυσικό αέριο έχεις στην πόλη σου; θες μπάτζετ βέβαια, αλλά κάνεις απόσβεση γρήγορα στο κόστος χρήσης
ideal09 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 7 ώρες θέμα με diesel vs petrol και ακόμα να δούμε φώτο από τη γνωστή bmw 116d efficient dynamics το trip computer με τα 3.3λιτρα μέση κατανάλωση 🤔
Ioannisto Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Τα 8 λιτρα στα 100χιλ στη πολη ειναι μια χαρα, στα καινουργια βενζινοκινητα αντε να δεις κανενα λιτρο λιγοτερο, σιγα τ αυγα. Το ντιζελ θα εχει καλυτερη καταναλωση κ λογω τιμης πετρελαιου (τα φιλτρα νομιζω οτι εχουν μια διαδικασια καθαρισμου που δν ειναι ιδιαιτερα δυσκολη). Το mercedes θεωρω ειναι μια καλη επιλογη αν θελεις κυρος εμφανιση οικονομια κ δν ενδιαφερεσαι για επιδοσεις κ σπορ οδηγηση.
agnostos13 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν μπορείς να το ανοίγεις πότε-πότε για να καθαρίζει το dpf πάρε πετρέλαιο... Τα χιλιόμετρα που κάνεις είναι μια χαρά... Οι απαγορεύσεις που λένε είναι ιστορίες για αγρίους γενικά και αν είσαι και επαρχία δεν σε σκιάζει φοβέρα καμιά... Πρόσεχε μόνο μην φας κανα σαπάκι εισαγωγής με -200.000 km στο κοντέρ... Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2019 από agnostos13 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα