bluesattack Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Γιατι το κουραζεις τζαμπα ? Κανε την βολτα σου , ακουσε οσα περισσοτερα μπορεις και παρε αυτο που σου εκανε κλικ.Θα εχει διαφορα στο σπτι αφου ειναι διαφορετικος ο χωρος,ο ενισχυτης, η πηγη αλλα σιγα..Τα ηχεια ειναι σαν τις γκομενες, εχει 4,5 δις ο πλανητης και εσυ αναρωτιεσαι ποια ειναι η...καλυτερη για να παντρευτεις.Ειδες ποσο τεχνοκρατικα στο εξηγησα .Η σαν τα παππουδια που πανε στο σουπερμαρκετ και θελουν τυρι , το ''καλυτερο'' : ) Αν εισουν επαρχια κιολας θα ακουγες ενα παπαρακι και μισο .θα προσπαθουσες να βγαλεις ακρη απο τις ακουστικες εντυπωσεις των αλλων η θα ακουσες ηχεια απο το youtube (τα δικα σου ηχεια ) και θα νομιζες οτι ακουγες τα αλλα Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2019 από bluesattack 1
fitriolis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 43 λεπτά πριν, nickvas19 είπε φιλε μου ποσο χρονων εισαι; απλη ερωτηση. Ειμαι 34 ετων και 5 μηνων!
nickvas19 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) το syntar παντως εχει και 8αρη woofer. Ηχητικη αποδοση δεν γνωριζω. Δεν το ακουσα. Το dali ειναι καλη επιλογη γενικοτερα, για εμενα. Σου ειπα τα αρνητικα του. Το opticon 1 δεν σου ειπα οτι εχει μικρο midbass. Το opticon 2 φευγει λιγο απο το μπατζετ σου,οχι πολυ ομως εχει μεγαλυτερο μεγαφωνο και βεβαια πιο απαιτητικο. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2019 από nickvas19
fitriolis Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Update 2. Πλεον ακουω και δαπεδου και μαλλον προς τα εκει θα παω. Ακουστηκαν τα παρακατω: Mission qx2. Καλο αλλα όχι κατι ιδιαιτερο. Για metal πιστευω δεν κανει. Σε αλλες ηχογραφησεις που ακουσα ηταν αρκετα καλο. Dali zensor 5. Το μπασο νομιζω ελειπε και τα μεσαια του ηταν καπως σκληρα. Mission lx3. Ωραιο μπασο, στακατο και σφικτο. Και αναλυτικο θα ελεγα και στις υπολοιπες συχνοτητες. Ηχητικα νομιζω ότι ειναι αυτο που με καλύπτει περισσοτερο μεχρι στιγμης. Μαλλον θα ακουσω και κανενα KEF και βλεπουμε.
Jiakometi Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, fitriolis είπε Update 2. Πλεον ακουω και δαπεδου και μαλλον προς τα εκει θα παω. Ακουστηκαν τα παρακατω: Mission qx2. Καλο αλλα όχι κατι ιδιαιτερο. Για metal πιστευω δεν κανει. Σε αλλες ηχογραφησεις που ακουσα ηταν αρκετα καλο. Dali zensor 5. Το μπασο νομιζω ελειπε και τα μεσαια του ηταν καπως σκληρα. Mission lx3. Ωραιο μπασο, στακατο και σφικτο. Και αναλυτικο θα ελεγα και στις υπολοιπες συχνοτητες. Ηχητικα νομιζω ότι ειναι αυτο που με καλύπτει περισσοτερο μεχρι στιγμης. Μαλλον θα ακουσω και κανενα KEF και βλεπουμε. Άκουσε και αυτό ‘η Αυτό. Είμαι σίγουρος ότι ένα από τα δύο θα σου κάνει. Το πρώτο απαιτεί μια μικρή υπέρβαση στο budget αλλά τη αξίζει, αν το επιλέξεις.
fitriolis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Update 3. Elac Uni Fi Bs U5. Αδιαφορο ηχειο. Δεν εχω να πω κατι συγκεκριμενο. Elac Debut F5.2. Μου εδωσε την εντυπωση οτι ειναι ηχειο που θελει ενταση για να ακουστει καλα. Επισης σε καποια πιο ηλεκτρονικα κομματια απεδιδε καλυτερα απ'οτι σε μεταλ. Focal Chora 806. Ιδιαιτερο ηχειο. Ειχε πολυ τρισδιαστατο ηχο και καταλαβαινες το βαθος στον ηχο. Ηταν καπως εντυπωσιακο το soundstage που δημιουργουσε. Focal Chorus 716. Ποιοτικο ηχειο με κυριο χαρακτηριστικο το οτι ολα ακουγοντουσαν πολυ μπροστα. Σε σχεση με το προηγουμενο focal βιβλιοθηκης, ηταν πολυ εμφανης η διαφορα. Στο μεν βιβλιοθηκης ηταν πιο διακριτη η μιξη των οργανων, δλδ αλλα πιο μπροστα, αλλα πιο πισω ενω στο δαπεδου, όλα ηταν στο ιδιο επιπεδο. Στα δικα μου αυτια, ακουγα περισσοτερες λεπτομερειες στο δαπεδου γιατι στο 806 καποια οργανα ηταν σαν να σκεπαζαν αλλα. Το Mission lx3 ειναι μεχρι τωρα αυτο με το πιο χαρακτηριστικο μπασο. Τα focal και τα elac δεν μπορω να πω οτι φαινοντουσαν ικανα να παραξουν το ιδιο μπασο. Ακομα και το polk, μου ειχε φανει πιο ικανο στο μπασο. Αναφερομαι στο μπασο, γιατι στο budget που βαζω και τη μουσικη που ακουω, αυτο ειναι που φαινεται να κανει τη διαφορα. Τα υπολοιπα, μεσαια και ψηλα, δεν ειναι και τρομερες οι διαφορες απο το ενα ηχειο στο αλλο. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2019 από fitriolis
fitriolis Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Στις 9/12/2019 στις 4:15 ΜΜ, Jiakometi είπε Άκουσε και αυτό ‘η Αυτό. Είμαι σίγουρος ότι ένα από τα δύο θα σου κάνει. Το πρώτο απαιτεί μια μικρή υπέρβαση στο budget αλλά τη αξίζει, αν το επιλέξεις. Το Focal το ακουσα και δεν μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα. Επισης δε νομιζω να την παλεψει ο ενισχυτης μου με αυτα. Ειναι στα 8Ohm και θελουν 40watt minimum. Που ο δικος μου βγαζει 50 σε αυτη την αντισταση.
fitriolis Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Update 4! Paradigm Monitor SE 3000F. Αρκετα φωτεινο ηχειο. Καποια πριμα του δε μου καθοντουσαν πολυ καλα στα αυτια. Μου φανηκε οτι ειχε περιεργο balance. Polk s55e. Εντονο μπασο αλλα ακοντρολαριστο. Υποψηφιο για εντονο μπουμαρισμα. Klipsch r620f. Καλυτερο μπασο απο τα προηγουμενα. Φαινοταν οτι ειναι τονισμενο το μπασο στο συγκεκριμενο ηχειο. Περιεργως δεν ακουσα εκεινη την ενοχλητικη κορνα που ειχα ακουσει στο προηγουμενο Klipsch βιβλιοθηκης. Ωστοσο σε καποιες ηχογραφησεις, το μπασο φαινοταν να χαλαει το συνολικο αποτελεσμα και να καλυπτει αλλα οργανα. B&W 684 S2. Ειχε τον πιο ισορροπημενο ηχο με αποτελεσμα να ειναι ξεκουραστο στην ακροαση. Ηταν flat ο ηχος τους γενικα. Το μειονεκτημα τους ηταν οτι ηθελαν ενταση για να παιξουν. Για το τελος, ακουσα τα KEF Q950. Αυτα προφανως ειναι εκτος budget και τα ακουσα απλα σαν reference επειδη ηταν τα πιο ακριβα διαθεσιμα εκεινη τη στιγμη. Εδω σε καποια κομματια, ενιωθες το μπασο για τα καλα. Ειδικα οταν το μπασο ηταν γρηγορο, ηταν ψαρωτικο. Ομως δεν κανουν για 20τμ. Θελουν σιγουρα μεγαλυτερο χωρο. Και δε μου φανηκαν all around ηχεια. Μπορει να βαλεις κατι αλλο να ακουσεις και να ξενερωσεις.
Jiakometi Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Στις 26/12/2019 στις 3:30 ΜΜ, fitriolis είπε Το Focal το ακουσα και δεν μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα. Επισης δε νομιζω να την παλεψει ο ενισχυτης μου με αυτα. Ειναι στα 8Ohm και θελουν 40watt minimum. Που ο δικος μου βγαζει 50 σε αυτη την αντισταση. Καλημέρα και χρόνια πολλά. Αν το Focal δεν σε ενθουσίασε οκ αν και είναι «ζωντανό» και «διάφανο» χαρακτηριστικά που εκτός από άλλα είδη μουσικής θα ταίριαζαν και σε metal. Ο ενισχυτής σου πάντως μπορεί να το οδηγήσει. Λίγο οριακά αλλά μπορεί μια και η ευαισθησία του (91db/1m) είναι σχετικά υψηλή. Εφ όσον βέβαια δεν σε ενθουσίασε το αφήνουμε. Στις 27/12/2019 στις 8:17 ΜΜ, fitriolis είπε Paradigm Monitor SE 3000F. Αρκετα φωτεινο ηχειο. Καποια πριμα του δε μου καθοντουσαν πολυ καλα στα αυτια. Μου φανηκε οτι ειχε περιεργο balance Αυτό είναι λίγο περίεργο.... Το Paradigm (σε αντίθεση με το Focal που έχει κάποιο «χρώμα») είναι εντελώς flat. Περισσότερο από το B&W 684 που αναφέρεις παρά πάνω. Επειδή και τα δύο ηχεία υπάρχουν στην οικογένεια και τα ακούω σχετικά συχνά (γι αυτό και στα πρότεινα) και μπορώ να έχω μία πραγματική άποψη. ΔΕν έχει σημασία όμως ... Αν δεν σε ικανοποίησαν, τότε δεν έχει και νόημα να συζητάμε περισσότερο. Ελπίζω οι ακουστικές εντυπώσεις σου να διαμορφώθηκαν ακούγοντας το ίδιο κομμάτι μουσικής (τουλάχιστο) με παραπλήσια ενισχυτικά και ρυθμίσεις. Βλέποντας τα σχόλια σου και για άλλα ηχεία φοβάμαι ότι οδηγείσαι αποκλειστικά σε Klipsch. Όχι στα R620 αλλά στα R 26 που έχουν εντελώς διαφορετικό ήχο - soundstage. Καλή επιτυχία στην συνέχεια της έρευνας και Καλή Χρονιά !
fitriolis Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Εχω 2-3 συγκεκριμενα κομματια μουσικης που δοκιμαζω σε καθε καταστημα που πηγαινω. Για ενισχυτή, οταν δεν τον εχω μαζι μου, που εχει γινει και τις περισσοτερες φορες, τους ζηταω τουλαχιστον καποιον παραπλησιο αλλα απο μαγαζι σε μαγαζι διαφερει το τι χρησιμοποιουν.... Και το θεμα πλεον ειναι οτι δεν ειναι καθολου ευκολο να συγκρινω μεταξυ τους ηχεια που ειναι σε διαφορετικα μαγαζια. Θα ηθελα να κανω μια τελικη συγκριση τα mission lx3, τα focal 716 και τα elac f5.2 . Για τα elac διαβαζω παρα πολυ καλες κριτικες, αλλα εγω δεν ακουσα κατι εξαιρετικο. Τα αδικουσε ο χωρος (δυσκολο αυτο), τα αδικουσε η μουσικη που εβαζα; Το ιδιο ισχυει και για τα focal. 7 ώρες πριν, Jiakometi είπε Βλέποντας τα σχόλια σου και για άλλα ηχεία φοβάμαι ότι οδηγείσαι αποκλειστικά σε Klipsch. Όχι στα R620 αλλά στα R 26 που έχουν εντελώς διαφορετικό ήχο - soundstage. Τα συγκεκριμενα μαλλον δύσκολο να τα βρω σε demo. Αν ξερεις οτι καπου υπαρχουν σιγουρα, στειλε μου ενα pm.
fitriolis Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Καλησπερα! Σας ελειψα; Update 5! Triangle Altea Borea. Πηγα με προσδοκιες για το συγκεκριμενο ηχειο. Δυστυχως με χαλασαν τα πριμα του. Ξυριζαν σε ορισμενα σημεια. Το μπασο του ηταν καλο. Triangle Borea BR08. Καλυτερος ηχος σιγουρα απο το Altea. Δε με ενοχλουσαν οι ψηλες του. Ειναι ομως εκτος μπατζετ, η τιμη ζητημα να πεσει 10-15% και δε θα τα οδηγησει ο denon επαρκως. Triangle Titus. Για βασης ηχειο αρκετα καλο αλλα δε συγκρινοταν με τον ογκο που εδιναν τα δαπεδου. Quad S4. Δεν ειμαι καν σιγουρος αν ηταν αυτο το ηχειο. Ενας κουραστικος, για μενα, ηχος που δεν αντεξα να ακουσω πανω απο 5 λεπτα. Mission lx3. Εγινε δευτερη ακροαση σ'αυτο. Παραμενει πρωτο υποψηφιο για αγορα. Στοχος τωρα ειναι να ξανακουσω τα Elac debut f5.2 με το δικο μου ενισχυτη. Παντως ειναι τρομερο το τι διαφορετικες αποψεις ακουω σε καθε μαγαζι για το αν μπορει ο denon να οδηγησει το εκαστοτε ηχειο, για το αν φταιει η ηχογραφηση για τον ηχο που βγαζουν, για το αν ειναι μεγαλος ο χωρος για ηχειο βασης...
fitriolis Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Καλησπερα σε ολους και καλη καραντινα! Τελικα εφτιαξα στην ουσια καινουριο συστημα το οποιο μπηκε διπλα απο την τηλεοραση. Πηρα τα mission lx3 και το denon dra800h. Ο ηχος ειναι καλος και με βολευει πολυ ο συγκεκριμενος ενισχυτης, καθως μπορω πλεον να παιζω απο usb και streaming services πχ spotify καθισμενος στον καναπε μου και χωρις να εξαρτωμαι απο τον υπολογιστη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα