bluesattack Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 55 λεπτά πριν, fitriolis είπε Μηπως εισαι υπερβολικός; Ο ενισχυτής σε καμια περίπτωση δεν ειναι της πλακας. Και στο μαγαζι που ακουσα τα ηχεια που ειπα, ηταν με το denon 800ne, ο οποιος τον εχει αντικαταστήσει και έχει τα ίδια χαρακτηριστικα. Δε νομιζω οτι ο συνδυασμος ενισχυτη με τα triangle borea που κανουν 450Ε ειναι χειροτερος απο ενεργα ηχεια adam και krk που κανουν 700. Mια χαρα ειναι ο ενισχυτης .Αλλα ..Στα wharfedale που εχεις ο κατασκευασης συνιστα ενισχυτη απο 25-100 .Στα borea οτι μπορει να διαχειριστει μεχρι 100 w (δεν διαβασα το manual) .Προφανως οσο πιο πολυ στο πανω οριο εισαι τοσο πιο ''αερα'' εχεις.Βεβαια τα 90db πολυ μεγαλη διαφορα απο τα 86 των whardedale. Με λιγα λογια, μια χαρα ζεις με τον ενισχυτη, μπορει να σου φανει υπεραρκετος σε δυναμη , μπορει αν ακουγες καποιον δυνατοτερο να καταλαβαινες αμεσως την διαφορα και τι '' εχανες'' , η να μην σου προξενησει και ιδιαιτερη εντυπωση, ιδιαιτερα αν ακους σε μετριες σταθμες. Φυσικα τιποτα δεν σε εμποδιζει σε καποια φαση να αλλαξεις και ενισχυτη, πραγμα που δεν μπορεις να κανεις στα ενεργα τα οποια παντρευεσαι ( και τα οποια δεν χανεις τιποτα αν τα ακουσεις) Εχε υποψη σου βεβαια οτι με χιλιαδες συνδυασμους ηχειων και ενισχυτων το τριπακι της αναβαθμισης και της χρηματικης αιμορραγιας καραδοκει , εις βαρος πολλες φορες της μουσικης
mitspetr Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Άμα τα άκουσες με αυτόν που λες τότε ας υποθέσουμε ότι με την ίδια παραμόρφωση και στην ίδια συχνότητα δέρνει καλύτερα από τον ενισχυτή αντίστοιχων ενεργών. Πάντως αυτός που άκουσες, ο 800άρης της Denon κατοσταρίζει στα 4 και είναι λίγο πιο πάνω από τα 70 στα 8. Αν αυτό λέει κάτι... . Χωρίς να ξέρεις σε τι συνθήκες έχει μετρηθεί η ισχύς σε κάτι, μόνο υποθέσεις μπορείς να κάνεις. Όπως είναι ο ενισχυτής σου μια χαρά θα παίξει με τα περισσότερα εξιμισάρια βάσης/ραφιού της αγοράς. Τα οποία δεν είναι φτιαγμένα για να παίζουν στο ένα μέτρο κι από κει και μετά αχταρμάς, όπως είναι τα περισσότερα αν όχι όλα τα φτηνά ενεργά της αγοράς. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2019 από mitspetr
fitriolis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 44 λεπτά πριν, nickvas19 είπε θα σου εξηγησω καποια πραγματα. Ο ενισχυτης σου δινει 85w στα 4οhm....στα 8οhm απο οτι εψαξα εισαι 50 watt. αυτες οι τιμες ειναι μαξ δλδ τερμα οπου υπαρχουν παραμορφωσεις. ουσιαστικα δεν το βαζεις τερμα. Συνηθως εναν ενισχυτη τον δουλευεις απο 40%-70%,80%.Δλδ εαν το εχεις στην μεση και εαν εχει γραμμικο volume και εχεις ενα ηχειο 4οhm τα βγαλει 20watt. τριχες δλδ. το borea 03 εαν λες αυτο ειναι ενα ηχειο με 8ohm( κατεβαινει και στα 4,2ohm) και ο κατασκευαστης λεει οτι για να εχει ελεγχο το ηχειο θελει ενισχυτη 100watt στα 8οhm. Βεβαια ειναι 90db που ειναι σχετικα καλο αυτο. Επισης αυτη η τιμη ο κατασκευαστης δεν σημαινει οτι στα 100watt ενισχυτη παιρνεις τα μεγιστα....ισως χρειαστει και 150watt για τα μεγιστα, εξαρταται το ηχειο. Συνηθως λενε απο εως στο συγκεκριμενο δεν ειδα κατι με μια γρηγορη ματια που εκανα.Οποτε εσυ εισαι στα 50watt που βλεπέις οδηγηση με αυτο το ηχειο; Το οτι πηγες και ακουσες οτι ακουσες αυτο τι σημαινει; εχεις καμια εμπειρια σε αυτο; προφανως οχι. Μια ελιπης οδηγηση ηχειου εχει πολλα προβληματα στα χαμηλα (πλαδαρο μπασο) και ψιλες που ενοχλουν. τωρα πχ παμε στα adam. το adam a5x εχει 2 ενισχυτες στο καθε ηχειο....δλδ 50w στο tweeter και 50w στο midbass...και εχει μεγαφωνα τετοια σε ευθαισθησια,σε οhm και απαιτησεις ωστε να ειναι ακριβως και να τα υπεροδηγει ανετα. και μαντεψε ολα αυτα μετα απο μελετη...οχι τζοκερ.επισης δεν εχει απωλειες ισχυος οπου εχεις εσυ με καλωδια απο τον ενισχυτη στο ηχειο. ελπιζω να καλυψα. Ο ενισχυτης δεν εχει παει ποτε στο σπίτι μου πάνω από 40-50% και λόγω γείτονα αλλα και γιατι το βρίσκω και εγω ο ίδιος κουραστικο. Και πολυ αμφιβάλλω αν υπαρχει ανθρωπος που μενει σε διαμέρισμα της Αθήνας και βάζει ποτέ πιο δυνατά τη μουσική ή εστω τακτικα. Το Borea προφανως αναγράφει τη μέγιστη τιμη σε watt για να μπορεσει να καλύψει ο κατασκευαστής τις περιπτωσεις που ακούνε πολυ δυνατα μουσικη. Αυτο δε σημαίνει δεν παίζει πιο χαμηλα. Εσυ περιγράφεις μια κατάσταση που είναι όλα στο τέρμα και ο ενισχυτής δε σε καλύπτει. Δλδ για να καταλαβω, εγω πηγα και ακουσα ενα ηχειο το οποιο συμφωνα με εσενα ο ενισχυτής δεν μπορουσε να το οδηγήσει και ο ηχος ηταν κακος και ενοχλητικος. Περιεργως εγω δεν ακουσα κατι τετοιο και ας μην εχω εμπειρια. Το οτι σε ενα ηχειακι χωρεσαν δυο ενισχυτες 50w εκαστος δε σε προβληματιζει για την ποιοτητα τους αλλα σε προβληματιζει η απωλεια στο καλωδιο; 1
mitspetr Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Πάρε εκείνο που σου γούσταρε στ' αυτιά σου καλύτερα και άσε τι λέει ο καθένας. Σε έφτιαξε αυτό που άκουσες; Τέλος.
fitriolis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 20 λεπτά πριν, mitspetr είπε Άμα τα άκουσες με αυτόν που λες τότε ας υποθέσουμε ότι με την ίδια παραμόρφωση και στην ίδια συχνότητα δέρνει καλύτερα από τον ενισχυτή αντίστοιχων ενεργών. Πάντως αυτός που άκουσες, ο 800άρης της Denon κατοσταρίζει στα 4 και είναι λίγο πιο πάνω από τα 70 στα 8. Αν αυτό λέει κάτι... . Χωρίς να ξέρεις σε τι συνθήκες έχει μετρηθεί η ισχύς σε κάτι, μόνο υποθέσεις μπορείς να κάνεις. Όπως είναι ο ενισχυτής σου μια χαρά θα παίξει με τα περισσότερα εξιμισάρια βάσης/ραφιού της αγοράς. Τα οποία δεν είναι φτιαγμένα για να παίζουν στο ένα μέτρο κι από κει και μετά αχταρμάς, όπως είναι τα περισσότερα αν όχι όλα τα φτηνά ενεργά της αγοράς. PMA-800NE delivers 85 Watts of power-per-channel into 4 Ohms. Αυτό γράφει στη σελίδα της Denon. Και ο ανθρωπος που με εξυπηρετησε, μου ειπε οτι δεν προκειται να ακουσω διαφορα απο το δικο μου ενισχυτη
mitspetr Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Να διαβάσεις αυτό που μέτρησε ισχύ στο 1KHz με παραμόρφωση 1% στα 8 και στα 4 Ω. Όπως παίζουν τα ενεργά δηλαδή όταν ανακοινώνουν ισχύ (κι αν... γιατί δεν ανακοινώνουν παραμορφώσεις συνήθως) https://audio.com.pl/files/ktr/2554-Denon_pma_800NE.pdf Κατά τα άλλα, τα Borea με 4,2Ω ελάχιστη και 90dB ευαισθησία δεν το λες και κανένα δύσκολο φορτίο. Μια χαρά θα τα πάει ο Denon σου. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2019 από mitspetr
nickvas19 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, fitriolis είπε Ο ενισχυτης δεν εχει παει ποτε στο σπίτι μου πάνω από 40-50% και λόγω γείτονα αλλα και γιατι το βρίσκω και εγω ο ίδιος κουραστικο. Και πολυ αμφιβάλλω αν υπαρχει ανθρωπος που μενει σε διαμέρισμα της Αθήνας και βάζει ποτέ πιο δυνατά τη μουσική ή εστω τακτικα. Το Borea προφανως αναγράφει τη μέγιστη τιμη σε watt για να μπορεσει να καλύψει ο κατασκευαστής τις περιπτωσεις που ακούνε πολυ δυνατα μουσικη. Αυτο δε σημαίνει δεν παίζει πιο χαμηλα. Εσυ περιγράφεις μια κατάσταση που είναι όλα στο τέρμα και ο ενισχυτής δε σε καλύπτει. Δλδ για να καταλαβω, εγω πηγα και ακουσα ενα ηχειο το οποιο συμφωνα με εσενα ο ενισχυτής δεν μπορουσε να το οδηγήσει και ο ηχος ηταν κακος και ενοχλητικος. Περιεργως εγω δεν ακουσα κατι τετοιο και ας μην εχω εμπειρια. Το οτι σε ενα ηχειακι χωρεσαν δυο ενισχυτες 50w εκαστος δε σε προβληματιζει για την ποιοτητα τους αλλα σε προβληματιζει η απωλεια στο καλωδιο; φιλε μου ειτε παει η ενταση 30% ειτε 50% ενας ενισχυτης με δυναμη φαινεται και στις χαμηλες εντασεις πως κουναει ενα ηχειο. Δεν εχουν σχεση τα watt μονο με την ενταση....Κουραστικο ειναι για πολλους λογους διοτι ο χωρος σου δεν το σηκωνει,τοποθετηση ηχειων και συστημα. Δεν ειδα τον χωρο σου και το συστημα σου, ουτε το ακουσα για να σου πω. Δεν περιεγραψα μια κατασταση....σου εξηγησα με λεπτομερια καποια τεχνικα θεματα... με αυτον τον ενισχυτη δεν πας πουθενα ειδικα στα 2μ με τα ηχεια που κοιτας. Το γεγονος οτι δεν το καταλαβαινεις ειναι αλλο θεμα. Ξαναλεω το borea θελει ενισχυτη ας πω 80watt και πανω για να παιξει σωστα στα 8οhm. Τωρα εαν θες κατι να συνδεσεις και να παιζει αλλο αυτο. Παρε οτι βρεις φθηνο. Εσυ ακουσες ενα ηχειο με μικρη ισχυ σε watt και ρευματα (τα ρευματα δεν εχουν να κανουνε με τα watt), σε εναν χωρο που δεν ειναι δικος σου και αμφιβολου ηχητικης αποδοσης και προσπαθεις να βγαζεις συμπερασμα. Οταν ακουσεις το σωστο....οχι το ακριβο.....το ξαναλεω, το σωστο τοτε θα καταλαβεις τι ειναι σωστο. Δεν σε παρεξηγω διοτι προφανως εισαι μικρος και κατα δευτερον δεν γνωριζεις απο συστηματα hifi. Εγω απλα ειδα οτι διαθεσεις αρκετα μεγαλο ποσο και γι αυτο απαντησα δεν απανταω ποτε. Τωρα οτι θες τα κανεις δικα σου ειναι τα χρηματα....μπορεις να ακουσεις σε αυτους που συμφωνουν με εσενα εαν αυτο ζητας και να προχωρησεις στην αγορα. Αλλα τελειως φιλικα τα παιδια δεν εχουν ιδεα απο hifi και δεν θα μπω στην διαδικασια να απαντησω σε μνμ τους. Δεν υπαρχει λογος. Κλεισε το τριγωνο ακροασης στο 1,5μ ειναι ενας συμβιβασμος που θα σε γλυτωσει απο πολλα. Ξεκινας αναποδα πρωτα παιρνεις το ηχειο συμφωνα με τον χωρο που εχεις και υστερα απο αυτα που κανουν για το χωρο σου διαλεγεις αυτο που σ αρεσει και μετα ενισχυτη που θα οδηγησει και θα ταιργιαζει στο ηχει σου. Εφοσον εσυ θες να κρατησεις τον ενισχυτη σου ...τοτε ο χωρος σου και ο ενισχυτης θα πει τι θα παρεις. Δες ποσα τμ χωρου εχεις και βρες ενα ηχειο 4ohm να παρεις με μεγαλη ευαισθησια. Και τελειως φιλικα σε καλω στον χωρο μου εαν θες να παρεις μια ιδεα. καλες ακροασεις σε ολους. ps: κανενα μαγαζι δεν σου πει αληθειες. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2019 από nickvas19
mitspetr Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Τελικά μάθαμε ότι τα watt δεν παίζουν ρόλο στο ρεύμα, αλλά παίζουν ρόλο στην οδήγηση, αλλά δεν παίζουν ρόλο όταν τελικά επαρκούν, γιατί όμως δεν επαρκούν αν είναι ενισχυτής ενώ επαρκούν αν είναι λιγότερα σε ενεργά... 1
nickvas19 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Άλλο είπα άλλο κατάλαβες. Ωστόσο δεν μπαίνω σε διαδικασία συζήτησης. Ευχαριστώ.
dmyl Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 18 ώρες πριν, nickvas19 είπε ps: κανενα μαγαζι δεν σου πει αληθειες. Υπαρχουν και επαγγελματιες που σου λενε την αληθεια η οποια συνηθως ειναι να μπει λιγο πιο βαθια το χερι στη τσεπη το οποιο ομως ειναι πιο συμφερον απο τους κατα κορον κατσαπλιαδες που νομιζουν οτι ξερουν , νομιζουν οτι η γνωμη τους μετραει αλλα και νομιζουν οτι η αναιδεια και η επαρση οτι μεταφραζεται σε θαυμασμο στους συνομιλητες-πελατες τους. Γνωριζω καταστηματα τα οποια θα προσφερθουν να ερθουν στο χωρο σου με ηχεια , καλωδια και πηγες ωστε να σου κανουν demo των προτασεων τους. Δεν το κανουν ολοι και αυτοι που το κανουν το κανουν σε συγκεκριμενες περιπτωσεις. Προσπαθησε να εισαι σε αυτες τις περιπτωσεις με επισκεψεις στα διαφορα μαγαζια να δεις ποιος μπορει να σε εξυπερετησει καλυτερα. Ακουστηκαν πολλες προτασεις , σιγουρα υπαρχουν και αλλες προτασεις σε μαρκες μοντελα κλπ απευθυσου καπου που θα μπορουν να σε υποστηριξουν. Το κοστος σε αυτα ερχεται σε δευτερη μοιρα , αλλιως η δεν θα εχεις συστημα ή θα πετας συνεχως χρήματα. Ξαναπροτεινω focal , Dynaudio , boston accoustics , klipsch , ELAC , B&W σαν εταιριες για να ακουσεις-ξαναακουσεις ωστε να αποφασισεις τι σου ταιριαζει καλυτερα και εναρμονιζεται πιο πολυ με το σωστο και ποιοτικο ήχο. /Δημητρης 1
mitspetr Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Την αλήθεια θα στην πουν οι διαδικτυακοί καφενέδες που ο καθένας θα σου πει τι θα γούσταρε να έχει αυτός με μισές και λιγότερες αλήθειες αναλόγως τι φαντασιώνεται ο καθένας επάνω στο αντικείμενο. Πάρε εκείνο που θα σου αρέσει καλύτερα και όσα περισσότερα δοκιμάσεις, τόσο καλύτερα. Αυτή είναι η διαφορά. 1
nickvas19 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 η αληθεια ειναι τα τεχνικα χαρακτηριστικα που την αψιφουν αρκετοι και υστερα ο χωρος σου. Το να πας να κανεις ακροαση σε εναν αλλο χωρο....με μια αλλη τοποθετηση,αλλο τριγωνο που θα χουν πανω ενα σωρο φιλτρα καλωδια,βασεις,ρακ,αλλη πηγη κτλ δεν σε βοηθαει να διαλεξεις. Ισα ισα σε μπερδευει. Οταν ξεκινησα το σπορ την πατησα αρκετες φορες...οικονομικα....κανοντας αυτη την μεθοδο. Αυτο συμβαινει γτ ο χωρος ειναι το 60% του ηχου που ακους. RT60,ακυρωσεις κτλ. Όταν λοιπον καποιος καταλαβει οτι σε ενα δωματιο ακουμε κατα κυριο λογω τον χωρο παυει να πηγαινει να ακουει σε μαγαζια. Διοτι στον χωρο σου μπορει να υπαρχει μια μεγαλη ακυρωση χαμηλα ή στις μεσαιες ή ενα boost στις ψιλες....και να πας σε ενα μαγαζι που εχει ακουστικη φροντιδα και πεις πωωωω πως παιζει το ηχειο! Το αγοραζω...και να πας στο δικο σου και να πεις....ε;! τι εγινε;! μου εχει τυχει πολλες φορες. Οτι μπορεις στον ιδιο χωρο ομως να συγκρινεις δυο ηχεια ναι μπορεις.....αλλα αυτο δεν σημαινει οτι εκανες την καλυτερη επιλογη για τον χωρο σου και τον ενισχυτη σου. Η δοκιμη για να διαλεξεις πρεπει να γινεται μονο στο χωρο σου...αλλιως δεν εχει νοημα. Ειδικα εαν προκειται συγκριση ηχειων απο μαγαζι σε μαγαζι χανεις την μπαλα. Πρακτικα ομως δεν γινεται παντα να εχεις ολες τις επιλογες δοκιμης σπιτι σου. Αναφερθηκαν καποιες εταιριες χωρις να υπαρχει γνωση. Το Β&w 686s2 οφειλω να σε ενημερωσω οτι ειναι 8 ohm (νομιζω κατεβαινει στα 4ohm και στα 3,2οhm to 685s2)και 85db ευαισθησια. Tι σημαινει αυτο; οτι θελει ενταση για να παιξει. Ο κατασκευαστης λεει 40w-100w. εγω θα πω 80w αυτο σαν μινιμουμ στα 8οhm. Ειχα τα 685s2 με nad 326bee. Δοκιμασα πολλους ενισχυτες μεχρι που το πουλησα. Είναι 'προβληματικο' ηχειο. Απαιτει ενισχυτη 1000ε....και το αποτελεσμα εμενα δεν με δικαιωσε. Elac...το unifi bs πολυ καλο ηχειο....το ειχα και αυτο αλλα το πουλησα για λογους αναβαθμισης. θελει και αυτο ενισχυτικα. Πιο απαιτητικα απο την b&w. αλλα το αποτελεσμα εξαιρετο. Απο elac μετα εχω ακουσει τα πιο ακριβα στον χωρο μου και σε αλλα παιδια .... ειναι πολυ καλοσχεδιασμενα ηχεια με εξαιρετικο τουιτερ. Θα ειναι το επομενο μου ηχειο.
mitspetr Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Ασφαλή συμπεράσματα θα βγάλεις αν ακούσεις όλα τα ηχεία της αγοράς στο σπίτι σου. Μόνο έτσι θα ξέρεις πως παίζει. Καμιά 200αριά μάρκες είναι, βάλε και από 2-3 μοντέλα στάνταρ σειρών στην κάθε μάρκα και πολλαπλασίασέ το επί όσα μεγέθη είναι διαθέσιμα στον τύπο του ηχείου που σε ενδιαφέρει και έτσι θα καταλάβεις. Αυτοί που τα γράφουν αυτά, είναι βέβαιο ότι το έχουν κάνει και έτσι έχουν διαλέξει αυτό που τους ταιριάζει. Η άλλη επιλογή είναι να πάρεις αυτό που υπάρχει η δυνατότητα να πάρεις με όσα μέσα σου παρέχονται κάθε φορά. Είναι θέμα κατά πόσο είναι εφικτός ο στόχος που θέτεις για μια αγορά. Μάζεψε όσες πληροφορίες μπορείς και διασταύρωσέ τες μέσω ακρόασης όπου αυτό είναι εφικτό. Αλλιώς είναι βέβαιο ότι θα υπερισχύσει η αναβλητικότητα, ο ψυχαναγκασμός και η ψωλαρμενίαση σε διαδικτυακούς καφενέδες που ως γνωστόν καταλήγουν σε θεωρίες συνωμοσίας.
fitriolis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Αν ειναι να δωσει καποιος για ηχεια των 450Ε οπως τα 686, 1000Ε για ενισχυτη, τοτε για ηχεια των χιλιων ευρω ποσα πρεπει να δωσει; Και οι ενισχυτες πλεον, έχουν εξελιχθει. Δε χρειαζονται τα γαϊδουρια που ειχαν στα 80s. Για μενα οταν πας και δινεις πολλαπλασια χρηματα στον ενισχυτη απ'οτι στα ηχεια, τοτε το ηχειο δε σου κανει, οχι ο ενισχυτης. Το να ακουσεις ηχεια στο χωρο σου ειναι το ιδανικο αλλα δεν μπορουν και τα μαγαζια να πηγαινουν απο δω και απο κει σε σπιτια και να στηνουν ηχεια. Ειδικα για ποσα μικρα οπως το δικο μου.
nickvas19 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) φιλε μου ποσο χρονων εισαι; απλη ερωτηση. Ωστοσο σου εξηγησα πως δεν ειναι θεμα χρηματων οπως λες αλλα τεχνικων χαρακτηριστικων. Υπαρχει ηχειο με περισσοτερα χρηματα αλλα δεν εχει τοσες απαιτησεις σε ενισχυτη. Το Β&w εγω το χαρακτηριζω ως 'προβληματικο' δλδ θελει αρκετα για να αποδώσει. Τωρα τι εννοεις γαιδουρια στα 80s δεν ξερω. Θυμαμαι ενα ηχειο(δεν θυμαμαι ονομασια αυτη την στιγμη) δεν θυμαμαι ποσων χιλιαδων ευρω επαιζε με λαμπατο 20w ,επαιζε ομως γτ εχουν ευαισθησια μεγαλη και λιγα ohm. Ενα ακομα παραδειγμα τα chario delphinus. Τρομερο ηχειο αλλα αντε οδηγησε το. Γνωστος μου το εχει με τελικο ροτελ. Την ενισχυση ποτε κανεις δεν την μισησε. Εσυ τωρα διαλεξε ενα ηχειο που να κανει για τα τετραγωνικα σου και το ηχειο σου. Ξεχνα τα 8ohm ηχεια,ξεχνα οσα εχουν ευαισθησια κατω απο 90db,ξεχνα b&w τελειως,ξεχνα elac. μια επιλογη απο εμενα ειναι η εξης. Chario syntar 520R. Δεν ξερω εαν σ αρεσει αλλα το προτιμω απο το klipsch. Eιναι 90db,4ohm. Δεν ξερω εαν πεφτει πιο κατω απο τα 4ohm....αλλα αμα θες το ψαχνω να το δω. Τετοια ηχεια πρεπει να κοιτας με τετοια χαρακτηριστικα. Και το klipsch ειναι μια ακομα επιλογη. Επισης το Dali opticon 1, 4ohm και αυτο...αλλα ειναι 86db. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2019 από nickvas19
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα