fitriolis Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 12 ώρες πριν, mitspetr είπε Η λύση για το γείτονα είναι να βάλει κι αυτός δυνατά το σύστημά του. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο εκτός κι αν μετακομίσεις. Το ξύλινο πάτωμα λειτουργεί ως συνηχητής πάντα και ιδιαίτερα στο μπάσο. Βοηθάει με λίγα λόγια σε καταστάσεις που δεν έχεις έτσι κι αλλιώς πολύ μπάσο (ηχεία βιβλιοθήκης). Η μόνη βοήθεια που μπορεί να σου προσφέρει κάποιου είδους μηχανικής γείωσης της καμπίνας θα αφορά τριγμούς και δονήσεις που μεταφέρονται στο ράφι που θα βάλεις τα ηχεία. Γενικά θα βρεις μεγαλύτερα ηχεία στο budget που έθεσες, που σημαίνει ότι θα κατεβαίνουν πιο χαμηλά και άρα θα έχουν περισσότερο μπάσο. Είπες ότι ακούς μέταλ. Μέταλ και χαμηλές στάθμες δεν... . Άσε τον κάθε χλιμίντζουρα που έχει τέτοια θέματα και προσπαθεί να βρει τι φταίει ενώ δεν ξέρει καν να βάλει στην πρίζα ένα μηχάνημα να σου λέει ότι του κατεβαίνει στη γκλάβα. Εσύ θες να ακούς δυνατά και καθαρά. Θες μεγάλο ηχείο. Για το καθαρά, δες και τη λύση που σου πρότεινε πιο πριν ο tasos2012 σχετικά με την πηγή του ήχου σου. Τα Klipsch ίσως είναι μια λύση, αλλά μακροπρόθεσμα θα σου πάρουν το σκαλπ. Γι' αυτό και θέλει λίγη προσοχή. Τα ηχεία ειναι ήδη πανω σε βάσεις norstone. Δε νομιζω ότι μπορω να κάνω κάτι καλύτερο με τον υπολογιστή σε λογικες τιμες. Η κάρτα που ανέφερα είναι ήδη πολύ καλή. Τα Klipsch ξέρω ότι είναι κουραστικά από ένα διάστημα και μετά λόγω της κόρνας. Αυτο που σχετίζετε μερικοι το μεταλ με το να ματώνουν τα αυτιά σου, δεν το καταλαβαίνω.
mitspetr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, fitriolis είπε Τα ηχεία ειναι ήδη πανω σε βάσεις norstone. Δε νομιζω ότι μπορω να κάνω κάτι καλύτερο με τον υπολογιστή σε λογικες τιμες. Η κάρτα που ανέφερα είναι ήδη πολύ καλή. Τα Klipsch ξέρω ότι είναι κουραστικά από ένα διάστημα και μετά λόγω της κόρνας. Αυτο που σχετίζετε μερικοι το μεταλ με το να ματώνουν τα αυτιά σου, δεν το καταλαβαίνω. Κατάλαβα ποιες έχεις. Άρα χρησιμοποιείς ακίδες και κάνεις μηχανική γείωση αποσβαίνοντας στο δάπεδο του κραδασμούς. Κοίτα, δεν πρόκειται να πετύχεις πολλά χωρίς soundproofing. Ή το δέχεται ο γείτονας ή δεν το δέχεται. Μέταλ και να αρχίζει το ριφάκι στην κιθάρα και να μη χωσεις γκάζι δεν γίνεται. Δεν είπα να ματώσουν τα αυτιά σου από τη στάθμη. Εξ' άλλου το μάτωμα των αυτιών μπορείς να το πετύχεις και με τα Klipsch όπως σωστά είπες χωρίς να ανεβάσεις στάθμη. Για μένα, επειδή ο ενισχυτής σου δεν είναι κάτι δύσκολο στο κουβάλημα, πήγαινε με αυτόν και άκου όσο πιο πολλά ηχεία μπορείς στον ίδιο χώρο για να καταλάβεις τις διαφορές μεταξύ τους. Στην κατηγορία του budget που έθεσες, ενδέχεται να βρεις κάποιες εκπλήξεις που καμία σχέση δεν έχουν με τις τρίχες που έχουν σε υλικά τα περισσότερα. Ηχεία με σοβαρή κατασκευή στην καμπίνα και ως εκ τούτου με πολύ καλύτερα ελεγχόμενο ήχο.
tasos2012 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Η καρτα ειναι πολυ καλη,τωρα για τα ηχεια,εγω προτεινα τα klispch γιατι θα πιασεις μεγαλες εντασεις με τον ενισχυτη σου,που ειναι ουσιαστικα 50 watt (αν και πολυ αξιολογος ηχητικα,παντα για την κατηγορια τιμης του). Παντα ομως με ακροαση,ειναι ιδιοτροπα ηχεια και ενω αρεσουν σε πολλους (και πολυ), σε αλλους τοσους δεν αρεσουν. Αλλες προτασεις που μου ερχονται καλο θα ηταν να συνδυαστουν με αλλαγη του ενισχυτη,διαφορετικα δεν θα παρεις πολλα απο αυτα που μπορουν να δωσουν. Παντως εχω ζησει με τον συνδυασμο 720ΑΕ και ηχεια τα απλα mision LX-2 και ειχα μια χαρα ηχο απο ενταση , αλλα και αξιολογο ηχo και σε χωρο περιπου 25 τετραγωνικα (απλα ακουω τζαζ κυριως ,ενω τα οποια ροκ ακουσματα μου ειναι μαλλον soft). Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2019 από tasos2012 1
fitriolis Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Οι αλλες προτασεις με αλλαγη ενισχυτη ποιες ειναι; Θα μπορουσα ενδεχομένως να διαθέσω ένα ποσο 1000-1200Ε για ενισχυτη και ηχεια αν ειναι οντως αρκετα καλύτερος απο τον υπαρχοντα.
tasos2012 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 3 ώρες πριν, fitriolis είπε Οι αλλες προτασεις με αλλαγη ενισχυτη ποιες ειναι; Θα μπορουσα ενδεχομένως να διαθέσω ένα ποσο 1000-1200Ε για ενισχυτη και ηχεια αν ειναι οντως αρκετα καλύτερος απο τον υπαρχοντα. Οι συνδυασμοι που θα σου δωσουν σημαντικα καλυτερο ηχο (σε συγκριση με την κινηση να αλλαξεις μονο τα ηχεια σου), κοστιζουν απο 1700-2000 ευρω, (οι συσκευες που εγω θα κοιτουσα)αρκετα πιο πανω απο το οριο που εχεις βαλει. Εγω θα σου πω αυτο που ειχα πει και μερικα μηνυαμτα πιο πανω,τον ενισχυτη παραμασχαλα και πηγαινε να ακουσεις ηχεια (αφου κλεισεις καποιο ατυπο ραντεβου βεβαια και ενημερωσεις οτι θα φερεις το δικο σου ενισχυτη). Ακου αυτον που εχεις με διαφορα ηχεια και μετα ακου τα ιδια με εναν ενισχυτη 800+ ευρω (που σιγουρα θα υπαρχει στο καταστημα). Αν ακουσεις πολυ διαφορετικα πραγματα τοτε η αλλαγη ενισχυτη θα ειναι το επομενη βημα,η επομενη αναβαθμιση στο συστημα σου (μετα τα ηχεια εννοω που θα τα παρεις τωρα). 1
mitspetr Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Πολύ σωστός ο tasos2012. Ακριβώς αυτό θα πρότεινα κι εγώ. Πρώτη αναβάθμιση τα ηχεία που θα βρεις κάτι καλό και αμέσως επόμενη ο ενισχυτής, αν κι εφ' όσον ακούσεις μεγάλη διαφορά. Νομίζω ότι δεν θα είναι πολύ μεγάλη η διαφορά καθώς μιλάς για ηχεία βάσης και είναι δεδομένο ότι ο ενισχυτής θα μπορέσει να τα οδηγήσει επαρκώς. Αλλά το βλέπεις... . 1
fitriolis Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Update. Άκουσα μερικά ηχεία. Monitor audio bronze. Δεν ενθουσιαστηκα απο αυτο που ακουσα. Μπορω να πω ότι ο ήχος ήταν καθαρός αλλά το μπάσο έλειπε και η φωνή ήταν σχετικα θαμμένη. Klipsch rp-600m . Σαφώς καλύτερο μπάσο απο τα προηγούμενα και η φωνη πιο μπροστά αλλα ενοχλητική, για μένα τουλάχιστον κόρνα. Μερικα ψηλά μου χτυπαγαν πολυ ασχημα στο αυτι. Triangle Borea. Πολυ καλό ηχείο και σε τιμή αρκετά χαμηλότερη από το μέγιστο που έχω βάλει. Γεμάτος ήχος και ισορροπημένος. Chario Lynx. Το πιο ποιοτικό. Κουφός να είσαι καταλαβαίνεις οτι ειναι καλό το ηχείο. Η τιμή του ωστόσο ειναι τσουχτερή. Στο τέλος άκουσα μετά απο παρότρυνση του ιδιοκτήτη να σκεφτώ και ηχεία δαπέδου, τα polk s50. Εδώ ο ήχος ήταν σίγουρα πιο ογκώδης από ότι είχα ακούσει πιο πριν κυρίως λόγω του μπάσου που στην ίδια ένταση ήταν πολύ πιο έντονο. Και φαντάζομαι ότι αυτό θα ισχύει και με άλλες κολώνες σε σχέση με βιβλιοθήκης. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2019 από fitriolis
dmyl Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, fitriolis είπε Update. Άκουσα μερικά ηχεία. Monitor audio bronze. Δεν ενθουσιαστηκα απο αυτο που ακουσα. Μπορω να πω ότι ο ήχος ήταν καθαρός αλλά το μπάσο έλειπε και η φωνή ήταν σχετικα θαμμένη. Klipsch rp-600m . Σαφώς καλύτερο μπάσο απο τα προηγούμενα και η φωνη πιο μπροστά αλλα ενοχλητική, για μένα τουλάχιστον κόρνα. Μερικα ψηλά μου χτυπαγαν πολυ ασχημα στο αυτι. Triangle Borea. Πολυ καλό ηχείο και σε τιμή αρκετά χαμηλότερη από το μέγιστο που έχω βάλει. Γεμάτος ήχος και ισορροπημένος. Chario Lynx. Το πιο ποιοτικό. Κουφός να είσαι καταλαβαίνεις οτι ειναι καλό το ηχείο. Η τιμή του ωστόσο ειναι τσουχτερή. Στο τέλος άκουσα μετά απο παρότρυνση του ιδιοκτήτη να σκεφτώ και ηχεία δαπέδου, τα polk s50. Εδώ ο ήχος ήταν σίγουρα πιο ογκώδης από ότι είχα ακούσει πιο πριν κυρίως λόγω του μπάσου που στην ίδια ένταση ήταν πολύ πιο έντονο. Και φαντάζομαι ότι αυτό θα ισχύει και με άλλες κολώνες σε σχέση με βιβλιοθήκης. Δεν συγκρινεται το Chario με το Polk απο για πολλους λογους οπως ακουστικη , κατηγορια , κοστος.Ως προς το Triangle επισης μια τιμια επιλογη. Το klipsch γενικα ικανοποιει σε home-cinema και μεικτη χρηση (ταινιες-μουσικη) για αυτο που ψαχνεις που ειναι ενα επιπεδο παραπανω δεν θα σου κανει. Επισης γενικα τα μαστορια στα καταστηματα σπρωχνουν τα Polk γιατι φανταζομαι ειναι μια τιμια προταση απο μεριας οτι σιγουρα αυτοι εχουν μεγαλυτερο κερδος σε αυτα και ταυτοχρονα σου δινουν κατι το οποιο σχετικα εντυπωσιαζει με σκοπο να σε ικανοποιησει για λιγο. Π.χ. αν μετα απο 6 μηνες πας παλι στο ιδιο καταστημα-πωλητη και πεις δεν με ικανοποιησε τοτε αυτοματα θα στο θαψει το ηχειο. Προταση μου συνεχισε την ερευνα αγορας με τον ενισχυτη παραμασχαλα , σχηματισε καλυτερη αποψη για αυτο που σου κανει , και αγορασε τα απο το εξωτερικο. ΚΑι για να εχω και μια προταση προσπαθησε να ακουσεις και dynaudio M20 ακομα και αν ειναι εκτος του budget σου θα σε βοηθισει να σχηματισεις αποψη.
fitriolis Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Δεν υπηρχε σπρώξιμο σε συγκεκριμένο ηχείο. Ισα ισα που δεν επαιρνε καμια θεση οταν του ελεγα τι ακουω στο κάθε ηχειο. Αυτό που μου είπε ήταν να σκεφτώ και δαπέδου και ότι αρκετα ακριβα βιβλιοθήκης οπως τα kef ls50, δεν κανουν για τον ενισχυτή μου. Τα Polk μου τα έβαλε γτ του ζήτησα να ακούσω ενδεικτικά ενα ζευγάρι δαπέδου. Ηθελα και εγω να εχω ενα μετρο σύγκρισης. Τα dynaudio τα εχω δει σε κριτικες.
harisma23 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 30/11/2019 στις 5:22 ΜΜ, fitriolis είπε Update. Triangle Borea. Πολυ καλό ηχείο και σε τιμή αρκετά χαμηλότερη από το μέγιστο που έχω βάλει. Γεμάτος ήχος και ισορροπημένος. Στο τέλος άκουσα μετά απο παρότρυνση του ιδιοκτήτη να σκεφτώ και ηχεία δαπέδου, τα polk s50. Εδώ ο ήχος ήταν σίγουρα πιο ογκώδης από ότι είχα ακούσει πιο πριν κυρίως λόγω του μπάσου που στην ίδια ένταση ήταν πολύ πιο έντονο. Και φαντάζομαι ότι αυτό θα ισχύει και με άλλες κολώνες σε σχέση με βιβλιοθήκης. Αφού σου αρέσε ο ήχος των Borea και μάλλον άρχισες να σκέφτεσαι και τα ηχεία δαπέδου, γιατί δεν κοιτάς και αυτά που είναι μέσα στο budget σου; https://www.diapasonhifi.gr/altea-borea-triangle.html#product_tabs_description_tabbed Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2019 από harisma23
fitriolis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 17 ώρες πριν, nickvas19 είπε Τελικα τι πηρες; Δεν πήρα ακόμα. 55 λεπτά πριν, harisma23 είπε Αφού σου αρέσε ο ήχος των Borea και μάλλον άρχισες να σκέφτεσαι και τα ηχεία δαπέδου, γιατί δεν κοιτάς και αυτά που είναι μέσα στο budget σου; https://www.diapasonhifi.gr/altea-borea-triangle.html#product_tabs_description_tabbed Τα εχω υποψήφια για ακρόαση. Θα κανω γυρα σε 2-3 μαγαζια ακομα.
nickvas19 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) ακου φιλε. 85w στα 4οhm δεν προκειται να οδηγησει κανενα ηχειο. Τίποτα απολυτως. Ξεχασε το. Εαν θες την γνωμη μου δωστο καπου,πουλατο οτιδηποτε και παρε δυο ενεργα των 350ε το ενα. Μην ασχοληθεις δεν αξιζει. Εχει jbl,genelec,yamaha,krk,adam....εφοσον παιζεις σκληρη μουσικη ισως τα jbl. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2019 από nickvas19
fitriolis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 15 ώρες πριν, nickvas19 είπε ακου φιλε. 85w στα 4οhm δεν προκειται να οδηγησει κανενα ηχειο. Τίποτα απολυτως. Ξεχασε το. Εαν θες την γνωμη μου δωστο καπου,πουλατο οτιδηποτε και παρε δυο ενεργα των 350ε το ενα. Μην ασχοληθεις δεν αξιζει. Εχει jbl,genelec,yamaha,krk,adam....εφοσον παιζεις σκληρη μουσικη ισως τα jbl. Μηπως εισαι υπερβολικός; Ο ενισχυτής σε καμια περίπτωση δεν ειναι της πλακας. Και στο μαγαζι που ακουσα τα ηχεια που ειπα, ηταν με το denon 800ne, ο οποιος τον εχει αντικαταστήσει και έχει τα ίδια χαρακτηριστικα. Δε νομιζω οτι ο συνδυασμος ενισχυτη με τα triangle borea που κανουν 450Ε ειναι χειροτερος απο ενεργα ηχεια adam και krk που κανουν 700.
nickvas19 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) θα σου εξηγησω καποια πραγματα. Ο ενισχυτης σου δινει 85w στα 4οhm....στα 8οhm απο οτι εψαξα εισαι 50 watt. αυτες οι τιμες ειναι μαξ δλδ τερμα οπου υπαρχουν παραμορφωσεις. ουσιαστικα δεν το βαζεις τερμα. Συνηθως εναν ενισχυτη τον δουλευεις απο 40%-70%,80%.Δλδ εαν το εχεις στην μεση και εαν εχει γραμμικο volume και εχεις ενα ηχειο 4οhm τα βγαλει 20watt. τριχες δλδ. το borea 03 εαν λες αυτο ειναι ενα ηχειο με 8ohm( κατεβαινει και στα 4,2ohm) και ο κατασκευαστης λεει οτι για να εχει ελεγχο το ηχειο θελει ενισχυτη 100watt στα 8οhm. Βεβαια ειναι 90db που ειναι σχετικα καλο αυτο. Επισης αυτη η τιμη ο κατασκευαστης δεν σημαινει οτι στα 100watt ενισχυτη παιρνεις τα μεγιστα....ισως χρειαστει και 150watt για τα μεγιστα, εξαρταται το ηχειο. Συνηθως λενε απο εως στο συγκεκριμενο δεν ειδα κατι με μια γρηγορη ματια που εκανα.Οποτε εσυ εισαι στα 50watt που βλεπέις οδηγηση με αυτο το ηχειο; Το οτι πηγες και ακουσες οτι ακουσες αυτο τι σημαινει; εχεις καμια εμπειρια σε αυτο; προφανως οχι. Μια ελιπης οδηγηση ηχειου εχει πολλα προβληματα στα χαμηλα (πλαδαρο μπασο) και ψιλες που ενοχλουν. τωρα πχ παμε στα adam. το adam a5x εχει 2 ενισχυτες στο καθε ηχειο....δλδ 50w στο tweeter και 50w στο midbass...και εχει μεγαφωνα τετοια σε ευθαισθησια,σε οhm και απαιτησεις ωστε να ειναι ακριβως και να τα υπεροδηγει ανετα. και μαντεψε ολα αυτα μετα απο μελετη...οχι τζοκερ.επισης δεν εχει απωλειες ισχυος οπου εχεις εσυ με καλωδια απο τον ενισχυτη στο ηχειο. ελπιζω να καλυψα. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2019 από nickvas19 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα