Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακούω τις προτάσεις σας για ηχεία βιβλιοθήκης μέχρι 700Ε. Θα παίζουν μέταλ με ενισχυτή Denon pma 720ae. Απόσταση ακρόασης max 2 μέτρα και πρόκειται να αντικαταστήσουν wharfedale diamond 220.

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

To 220 έχει κάμποση μπασαδούρα αλλά ψηλά είναι σαν να έχει κόψει κάποιος τα καλώδια του tweeter... 😂

Αν θες να διατηρήσεις το μπάσο και να έχεις και ανάλυση ψηλά, look no further than Polk S20e ή S15e. Το πρώτο αν κυριολεκτικά θέλεις να μεγαλώσεις τον ήχο σε όλο το φάσμα. Αλλιώς και το S15e μια χαρά θα κάτσει.

Είναι ταμάμ για τη μουσική που ακούς.

Δημοσ.

Αν και γενικα ειναι καπως "φαουλ" να συνδυασεις ηχεια των 700 ευρω με ενισχυτη των 300,εγω με δεδομενες και τις μουσικες σου επιλογες θα κοιτουσα τα klipsch RP-600M,αλλα με υποχρεωτικη ακροαση πρωτα ( ο ενισχυτης σου ειναι ελαφρυς οποτε μπορεις να τον παρεις ακομα και σε καποιο καταστημα μαζι,αν και κατα πασα πιθανοτητα θα υπαρχει καποιος ντεμο).

Εξαιρετικη επιλογη ειναι και τα Fyne Audio F500,αλλα μαλλον θα τους πεσει λιγος ο 720ΑΕ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρε τον ενισχυτη σου και πηγαινε σε καταστημα ηχου να ακουσεις ηχεια με τα δικα σου αυτια. Πες το προβλημα που εχεις , πως ειναι ο χωρος σου, και τι θες και γιατι να αγορασεις. Θεσε το προβλημα, μην δινεις λυσεις. Ασε να σου δωσουν αυτοι την λυση, παρε προσφορες με μαιλ.

δοκιμασε 2-3 καταστηματα αναλογα το χρονο σου. Και αποφασιζεις με την ησυχια σου. Διαβασε τα ανοιχτα θεματα εδω ακουγονται πολλες προτασεις απλα να εχεις υπ οψη σου διαφορα μοντελα.

α και προσεχε τα pm εδω. Υπαρχει ενας φαντομάς που σπρωχνει ενα συγκεκριμενο καταστημα με pm, ξεκιναει παντα με συμβουλες.

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.

Τα Klipsch τα εχω στα υπόψην. Η αλλαγή του ενισχυτή ισως να με βόλευε και πρακτικά. Αυτη τη στιγμή τα ηχεία και ο ενισχυτης ειναι στο γραφείο με τον υπολογιστή γιατί αυτή ειναι και η πηγή. Θα μπορουσα ίσως να κάνω ενα καινούριο σύστημα που θα μπει στο επιπλο της τηλεορασης. Εκεί όμως χρειάζομαι streamer ή network ενισχυτή γιατί παίζω απο spotify και flac. Και επειδή θα ανέβει το budget αρκετα, θα προτιμούσα να ξεκινήσω με αλλαγή ηχείων. Επίσης, δε με νοιάζουν οι μεγάλες εντάσεις γιατί ηδη μου έχουν γίνει δύο παρατηρήσεις απο τον απο κάτω και γι'αυτό πήγα σε αγορά ακουστικών (sennheiser hd 650).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, fitriolis είπε

Τα Klipsch τα εχω στα υπόψην. Η αλλαγή του ενισχυτή ισως να με βόλευε και πρακτικά. Αυτη τη στιγμή τα ηχεία και ο ενισχυτης ειναι στο γραφείο με τον υπολογιστή γιατί αυτή ειναι και η πηγή. Θα μπορουσα ίσως να κάνω ενα καινούριο σύστημα που θα μπει στο επιπλο της τηλεορασης. Εκεί όμως χρειάζομαι streamer ή network ενισχυτή γιατί παίζω απο spotify και flac. Και επειδή θα ανέβει το budget αρκετα, θα προτιμούσα να ξεκινήσω με αλλαγή ηχείων. Επίσης, δε με νοιάζουν οι μεγάλες εντάσεις γιατί ηδη μου έχουν γίνει δύο παρατηρήσεις απο τον απο κάτω και γι'αυτό πήγα σε αγορά ακουστικών (sennheiser hd 650).

Οτι και να παρεις θα βριζει ο απο κατω. Οτιδηποτε και να ειναι αυτο. Αν αλλαξεις ενισχυτη ακομα χειροτερα,

επισης το ποστ αυτο που διαβαζω ειναι αρκετα καλο, γιατι θετεις σωστα το προβλημα.(οχι με τον γειτονα)

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, fitriolis είπε

Η πολυκατοικια ειναι μηδεν απο ηχομόνωση και επειδή εχω ξύλινο παρκε, τρελαίνεται με τα μπασα.

Και χωρις να εχεις subwoofer...

Δημοσ.

Ακριβως. Το γελοίο ειναι οτι τη δεύτερη φορά ήταν 8 και κάτι το απόγευμα και ήρθε να κάνει παρατήρηση ενώ ο ίδιος μου είχε πει, δεν έχω πρόβλημα να βάζεις μουσική δυνατα τα απογεύματα 8-9 η ώρα ξερω γω αλλά τις προάλλες ήταν 12 το βράδυ και κοιμάμαι νωρίς και ήταν ενοχλητικό. Τι να του πεις...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, fitriolis είπε

Ακριβως. Το γελοίο ειναι οτι τη δεύτερη φορά ήταν 8 και κάτι το απόγευμα και ήρθε να κάνει παρατήρηση ενώ ο ίδιος μου είχε πει, δεν έχω πρόβλημα να βάζεις μουσική δυνατα τα απογεύματα 8-9 η ώρα ξερω γω αλλά τις προάλλες ήταν 12 το βράδυ και κοιμάμαι νωρίς και ήταν ενοχλητικό. Τι να του πεις...

Δεν ξερω αν υπαρχει καποιος τροπος να μονωσεις τα μπασα σου στο πατωμα. Εισαι σιγουρος οτι ειναι το ξυλινο πατωμα και οχι καποιος φωταγωγος με ανοιχτο παραθυρο, παλια αλουμινια δικα σου ή καποιο ανοιχτο παραθυρο απο την δικη σου πλευρα;

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.

Τα κουφώματα είναι καινουρια και οι μπαλκονοπορτες με διπλα τζάμια. Πιστεύω ότι ειναι το πάτωμα γτ όταν μετακινούμαι και εγω σε κάποια σημεία στο σαλόνι, τα καταλαβαίνω τα μπασα στα πόδια μου. Εχω σκεφτεί να βάλω παχύ χαλί τουλάχιστον σε ένα κομματι.

Δημοσ.

Αν ο υπολογιστης ειναι η πηγη,τοτε πριν κανεις οτιδηποτε,ασχολησου λιγο με το τμημα ηχου.Εχεις καποια καλη καρτα ηχου ή ακους απο την μητρικη? Μηπως να αγοραζες αρχικα καποιο usb dac+ενισχυτη ακουστικων και ετσι να βελτιωσεις το σημα που θα στελνεις και στον denon αλλα και στα ακουστικα σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η λύση για το γείτονα είναι να βάλει κι αυτός δυνατά το σύστημά του. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο εκτός κι αν μετακομίσεις. Το ξύλινο πάτωμα λειτουργεί ως συνηχητής πάντα και ιδιαίτερα στο μπάσο. Βοηθάει με λίγα λόγια σε καταστάσεις που δεν έχεις έτσι κι αλλιώς πολύ μπάσο (ηχεία βιβλιοθήκης).

Η μόνη βοήθεια που μπορεί να σου προσφέρει κάποιου είδους μηχανικής γείωσης της καμπίνας θα αφορά τριγμούς και δονήσεις που μεταφέρονται στο ράφι που θα βάλεις τα ηχεία.

Γενικά θα βρεις μεγαλύτερα ηχεία στο budget που έθεσες, που σημαίνει ότι θα κατεβαίνουν πιο χαμηλά και άρα θα έχουν περισσότερο μπάσο. Είπες ότι ακούς μέταλ. Μέταλ και χαμηλές στάθμες δεν... . 
Άσε τον κάθε χλιμίντζουρα που έχει τέτοια θέματα και προσπαθεί να βρει τι φταίει ενώ δεν ξέρει καν να βάλει στην πρίζα ένα μηχάνημα να σου λέει ότι του κατεβαίνει στη γκλάβα. Εσύ θες να ακούς δυνατά και καθαρά. Θες μεγάλο ηχείο.
Για το καθαρά, δες και τη λύση που σου πρότεινε πιο πριν ο tasos2012 σχετικά με την πηγή του ήχου σου.
Τα Klipsch ίσως είναι μια λύση, αλλά μακροπρόθεσμα θα σου πάρουν το σκαλπ. Γι' αυτό και θέλει λίγη προσοχή.

Επεξ/σία από mitspetr
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...