Romina1 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 Καλησπέρα, είμαι απόφοιτος οικονομικής σχολής ΑΕΙ και ξεκίνησα την αναζήτηση μεταπτυχιακών για εξωτερικό άλλα έχω πελαγωσει διότι οι επιλογές είναι άπειρες. Έχει κανείς να προτείνει μεταπτυχιακό στο εξωτερικό γενικα Ευρώπη (με προτίμηση Γερμανία-Ολλανδία-Σουηδία) σχετικα με οικονομικα, λογιστικά, επιχειρήσεις, διοίκηση, ηγεσία και μαρκετινγκ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Romina1 είπε Καλησπέρα, είμαι απόφοιτος οικονομικής σχολής ΑΕΙ και ξεκίνησα την αναζήτηση μεταπτυχιακών για εξωτερικό άλλα έχω πελαγωσει διότι οι επιλογές είναι άπειρες. Έχει κανείς να προτείνει μεταπτυχιακό στο εξωτερικό γενικα Ευρώπη (με προτίμηση Γερμανία-Ολλανδία-Σουηδία) σχετικα με οικονομικα, λογιστικά, επιχειρήσεις, διοίκηση, ηγεσία και μαρκετινγκ? Αυτή η λίστα είναι πολύ μεγάλη, πολύ πλατιά σε θεματολογία και πολύ διαφορετική σε αυτά που προσφέρει από άποψη εργασιακών ευκαιριών. Φυσικά θα βρεις κυριολεκτικά εκατοντάδες μεταπτυχιακά εάν ψάχνεις έτσι. Καλύτερα να το περιορίσεις μόνο σε αυτά τα θέματα που πραγματικά σε αφορούν ή/και σε αρέσουν. Έτσι θα βάλεις ένα πρώτο φίλτρο. Μετά θα πρέπει να αποφασίσεις εάν θέλεις μεταπτυχιακό ενός έτους ή δύο, επειδή πολλά προγράμματα προσφέρονται σε δύο στυλ. Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2019 από LongTom Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Romina1 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 7 ώρες πριν, LongTom είπε Αυτή η λίστα είναι πολύ μεγάλη, πολύ πλατιά σε θεματολογία και πολύ διαφορετική σε αυτά που προσφέρει από άποψη εργασιακών ευκαιριών. Φυσικά θα βρεις κυριολεκτικά εκατοντάδες μεταπτυχιακά εάν ψάχνεις έτσι. Καλύτερα να το περιορίσεις μόνο σε αυτά τα θέματα που πραγματικά σε αφορούν ή/και σε αρέσουν. Έτσι θα βάλεις ένα πρώτο φίλτρο. Μετά θα πρέπει να αποφασίσεις εάν θέλεις μεταπτυχιακό ενός έτους ή δύο, επειδή πολλά προγράμματα προσφέρονται σε δύο στυλ. Μάλλον ναι άλλα δεν είχα κάποιον να με βοηθήσει, η να με κατευθύνει κάπου. Ήθελα απλά να δω ιδέες/απόψεις άλλων και μετά να δω αναλυτικά τι αφορά το κάθε μεταπτυχιακό ώστε να επιλέξω από αυτά τι μου αρέσει. Αν με ρώταγες θα γούσταρα να κάνω ένα άσχετο μεταπτυχιακό/σπουδές άλλα καλύτερα να βρω κάτι στο αντικείμενο μου και διετές ασφαλώς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
shikabalas Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Το προπτυχιακο σου τι ηταν ακριβως? Ποια μαθηματα σου αρεσαν πιο πολυ εκει? Εκανες ισως πτυχιακη εργασια σε συγκεκριμενο θεμα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whargoul Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Κοίταξε σε ιστοσελίδες αναζήτησής εργασίας/ιστοσελίδες εταιρειών, τραπεζών κλπ τι προσόντα ζητάνε, ειδικά στις πιο senior θέσεις, και κινήσου με βάση αυτό. Ένα γενικό μεταπτυχιακό είναι τελείως άχρηστο, χάσιμο λεφτών, χρόνου, και εμπειρίας. Ένα στοχευμένο μεταπτυχιακό είναι τα πάντα! Ειδικά σε αυτόν τον κλάδο που περισσότερη σημασία έχουν οι επαγγελματικοί τίτλοι και η εμπειρία παρά τα ακαδημαϊκά πτυχία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 3 ώρες πριν, Romina1 είπε Μάλλον ναι άλλα δεν είχα κάποιον να με βοηθήσει, η να με κατευθύνει κάπου. Ήθελα απλά να δω ιδέες/απόψεις άλλων και μετά να δω αναλυτικά τι αφορά το κάθε μεταπτυχιακό ώστε να επιλέξω από αυτά τι μου αρέσει. Αν με ρώταγες θα γούσταρα να κάνω ένα άσχετο μεταπτυχιακό/σπουδές άλλα καλύτερα να βρω κάτι στο αντικείμενο μου και διετές ασφαλώς. Όπως έγραψα πριν, τα πιθανά μεταπτυχιακά της λίστας σου φτάνουν τα εκατοντάδες. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις τις απαντήσεις για όλα. "Ασφαλώς" δεν θα έπρεπε να είναι η απάντηση για το διετές. Κάποιες φορές είναι προτιμότερο να πας στο ένα έτος, ή να επιλέξεις άλλο μεταπτυχιακό ενός έτους εάν προσφέρει καλύτερες προοπτικές. Περισσότερα χρόνια =/= καλύτερο σε όλες τις περιπτώσεις. Πάντως η τελευταία πρόταση δεν μου κάθεται καλά, εφοσόν δεν γουστάρεις πραγματικά το αντικείμενο/α δεν θα βγει εύκολα το μεταπτυχιακό. Γενικότερα προσεγγίζεις το θέμα λίγο...πρόχειρα. Πρώτα από όλα θα δεις και να ξεκαθαρίσεις τι μπορείς, τι γουστάρεις και τι σκοπεύεις να κάνεις μετά. Εφόσον τα λύσεις αυτά θα έχεις αυτόματα μειώσει την λίστα σε κάποια προγράμματα. Ειδάλλως θα γράφουμε μέχρι του χρόνου και πιθανότατα δεν θα είναι κάτι που θα θέλεις να κάνεις, αλλά κάτι που "είναι καλό διότι είναι στο αντικείμενο μου". Με ότι συνεπάγεται αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα