Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, bazzil είπε

Μάλλον κατα 'κει το πάει. Εμαθε οτι δεν μπορείς να κουβαλας δυο καρπούζια σε μαι μασχάλη... Ούτε εμένα με χαλάει. Μέχρι πριν 4 μήνες windows phone είχα. Το καλοκαίρι άλλαξα αναγκαστικά...

Εγώ ακόμα με το 950 επιβιώνω...

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, aypnia είπε

Στη Βόρεια Αμερική είδες;

Εκεί το έχει, εκεί εννοούσε ο φίλος.

Στο desktop

Windows 70.66%

OS X 20.43%

Chrome OS 4.86%

https://gs.statcounter.com/os-market-share/desktop/north-america

Στο σύνολο

Windows 35.18%

iOS 27.1%

Android 22.88%

OS X 10.16%

Chrome OS 2.42%

https://gs.statcounter.com/os-market-share/all/north-america

κάτω από 5% με τόσα χρόνια στην αγορα δεν το λες market share... 

το λες θλίψη. δεν υπάρχει το λειτουργικό φίλε... απλά η Google δεν το έχει καταλάβει ακόμη ή δεν έχει το σθένος να τραβήξει τη πρίζα. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/10/2019 στις 1:29 ΠΜ, aypnia είπε

Στη Βόρεια Αμερική είδες;

Εκεί το έχει, εκεί εννοούσε ο φίλος.

Στο desktop

Windows 70.66%

OS X 20.43%

Chrome OS 4.86%

https://gs.statcounter.com/os-market-share/desktop/north-america

Στο σύνολο

Windows 35.18%

iOS 27.1%

Android 22.88%

OS X 10.16%

Chrome OS 2.42%

https://gs.statcounter.com/os-market-share/all/north-america

Είναι πιο κατω και απο linux. Δε λέω οτι δεν υπαρχουν τελείως, αλλα δεν υπάρχει λογος να τα προτιμήσει κάποιος. Αν δε θέλεις Windows ή Mac υπάρχουν και τα linux, τα οποια επίσης χρησιμοποιούνται στην εκπαίδευση.

Στις 27/10/2019 στις 10:34 ΜΜ, coffeex είπε

Τους ενδιαφέρουν οι "μελλοντικοί" πελάτες για αυτό Google, Apple και Microsoft προσπαθούν να μπουν στα πρώτα στάδια της εκπαίδευσης. 

..και μόλις μεγαλώσουν βαζουν Windows για να παιξουν παιχνίδια ή ξεκινούν εργασία σε κάποια εταιρεία, όπου έχουν Windows (ή κάποια έκδοση Linux) και ξεχνούν ότι υπάρχει το Chrome OS... Δεν είναι ότι τους επιβάλει τίποτα. 

Επεξ/σία από Jophiel
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Jophiel είπε

Είναι πιο κατω και απο linux. Δε λέω οτι δεν υπαρχουν τελείως, αλλα δεν υπάρχει λογος να τα προτιμήσει κάποιος. Αν δε θέλεις Windows ή Mac υπάρχουν και τα linux, τα οποια επίσης χρησιμοποιούνται στην εκπαίδευση.

..και μόλις μεγαλώσουν βαζουν Windows για να παιξουν παιχνίδια ή ξεκινούν εργασία, όπου έχουν Windows (ή κάποια έκδοση Linux) και ξεχνούν ότι υπάρχει το Chrome OS... Δεν είναι ότι τους επιβάλει τίποτα. 

Δε μπορούμε να αξιολογήσουμε απο τώρα τη διείσδυση σε τέτοια κοινά. Αν κάποιος π.χ. δε χρειάζεται βαριά προγράμματα αλλά μόνο εφαρμογές γραφείου, πολύ πιθανόν να μείνει πιστός στο OS. Θέλει χρόνια για να φανεί και φυσικά θέλει χρόνια έστω να κόψει λίγο απο την πίτα των Windows. 

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
Δημοσ.

Πρώτα από όλα βλέπουμε ότι το λειτουργικό είναι ελαφρύ οπότε θα κάνει και σε φορητούς με 2 γίγκα μνήμης, έχει πιο προσεγμένο UI και μακάρι τα παράθυρα να ελαφραίνουν αυξάνοντας την εμπειρία χρήσης αντί να βαραίνουν και σας το λέω διότι έχω φορητό σόνυ με i3 και πλέον κουράζεται...θα ήθελα πολύ να είναι περισσότερο λειτουργικό χωρίς χαοτικές ρυθμίσεις..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε

Δε μπορούμε να αξιολογήσουμε απο τώρα τη διείσδυση σε τέτοια κοινά. Αν κάποιος π.χ. δε χρειάζεται βαριά προγράμματα αλλά μόνο εφαρμογές γραφείου, πολύ πιθανόν να μείνει πιστός στο OS. Θέλει χρόνια για να φανεί και φυσικά θέλει χρόνια έστω να κόψει λίγο απο την πίτα των Windows. 

Ακριβώς το ίδιο ισχύει με τα Linux, για αυτό και τα ανέφερα. Κανουν αυτά που γραφεις και με περισσότερο σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα του χρήστη.

1 ώρα πριν, freegr είπε

Πρώτα από όλα βλέπουμε ότι το λειτουργικό είναι ελαφρύ οπότε θα κάνει και σε φορητούς με 2 γίγκα μνήμης, έχει πιο προσεγμένο UI και μακάρι τα παράθυρα να ελαφραίνουν αυξάνοντας την εμπειρία χρήσης αντί να βαραίνουν και σας το λέω διότι έχω φορητό σόνυ με i3 και πλέον κουράζεται...θα ήθελα πολύ να είναι περισσότερο λειτουργικό χωρίς χαοτικές ρυθμίσεις..

Υπάρχουν διανομές Linux, πλήρως ανανεωμένες, που τρέχουν σε pc με λιγότερο από 100mb RAM. Ακόμα και οι πιο βαριές δε ξεπερνούν τα 700MB.

Επεξ/σία από Jophiel
Δημοσ.
15 ώρες πριν, dalan2007 είπε

Μην κρίνεις μόνο από Ελλάδα/ευρωπαϊκή αγορά..στις ΗΠΑ πάει πολύ καλά ειδικά στους σπουδαστές..και εκεί είναι που θέλει να χτυπήσει η ms

15 ώρες πριν, dalan2007 είπε

In 2018, Chrome OS had a 60% market share among all laptops and tablets in the U.S. K-12 classrooms.

14 ώρες πριν, coffeex είπε

Περίπου 30 εκ. μαθητές σε Chromebooks

Global_Growth_High_1.gif

Τα ίδια σχολεία αγοράζουν υπολογιστές, π.χ. να καλύψουν τις ανάγκες μιας αίθουσας για όλους λόγους.

Δεν είναι ότι πάει το παιδί ή γονέας του και αγοράζει ChromeOS. Πριν την εμφάνιση του, σε αυτή την αγορά ήταν δημοφιλές το iPad. 

Για κάποιο λόγο σε αυτήν την αγορά έπαψε να πουλάνε τα παραδοσιακά Windows.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Volga είπε

κάτω από 5% με τόσα χρόνια στην αγορα δεν το λες market share... 

το λες θλίψη. δεν υπάρχει το λειτουργικό φίλε... απλά η Google δεν το έχει καταλάβει ακόμη ή δεν έχει το σθένος να τραβήξει τη πρίζα. 

Δεν έχει και προϊστορία 35 ετών που έχουν τα Windows και το OSX.

Λειτουργικό 8 ετών είναι που μόλις πρόσφατα άρχισαν να του βάζουν υποστήριξη για "σοβαρά" apps, η υποστήριξη linux apps είναι πολύ πρόσφατη.

Και δεν μπορούν να συγκριθούν με τα Windows αλλά μόνο με το OSX.

Δεν αναφέρομαι φυσικά σε σύγκριση όσον αφορά την υποστήριξη σε software, αλλά στο γεγονός ότι μιλάμε για λειτουργικό παντρεμένο με το hardware  όπως και το OSX.

Για το λόγο αυτό είναι πιο δίκαιη η σύγκριση του περίπου 5% που έχουν με το 20% του OSX.

Επεξ/σία από aypnia
Δημοσ.

(θα γίνω γραφικός) αλλά τελικά δεν καταλαβαίνω τελικά τι θέλει να κάνει η Microsoft με τα interface των windows ...τελικά αυτό το υπέροχο fluent design που παρουσίασε το 2017 ακόμα το περιμένω.Τωρα έχει φτιάξει κάτι άλλο και θέλει να το περάσει στα pc .Όλο δοκιμές κάνει χωρίς να έχει μια σταθερά βλέπω εγώ.Σημερα μου αρέσει αυτό χμ αύριο ας φτιάξουμε κάτι άλλο...

Δημοσ.
21 ώρες πριν, paulks είπε

μαλλον Χοάνα Μορένο την κοβω να ειναι.......

Με με βάλετε κάτω απ τη βάση κυρία σας παρακαλώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, nefos78 είπε

(θα γίνω γραφικός) αλλά τελικά δεν καταλαβαίνω τελικά τι θέλει να κάνει η Microsoft με τα interface των windows ...τελικά αυτό το υπέροχο fluent design που παρουσίασε το 2017 ακόμα το περιμένω.Τωρα έχει φτιάξει κάτι άλλο και θέλει να το περάσει στα pc .Όλο δοκιμές κάνει χωρίς να έχει μια σταθερά βλέπω εγώ.Σημερα μου αρέσει αυτό χμ αύριο ας φτιάξουμε κάτι άλλο...

Σαν εταιρία έφαγε πολλές αναποδιές (windows RT tablets, phones) και έχει πάει πίσω .

Και καλύτερα που πάει αργά . 1 παράδειγμα μου έρχεται στο μυαλό 

Windows LongHorn ... ποτέ δε κυκλοφόρησε , φτιάξανε το τερατούργημα , τα Vista , με ότι κομμάτια βρήκαν ....

Και τα Windows 19 δείχνουν τα χρονάκια τους . Θέλει από την αρχή σχεδίαση...

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, korakios είπε

Σαν εταιρία έφαγε πολλές αναποδιές (windows RT tablets, phones) και έχει πάει πίσω .

Και καλύτερα που πάει αργά . 1 παράδειγμα μου έρχεται στο μυαλό 

Windows LongHorn ... ποτέ δε κυκλοφόρησε , φτιάξανε το τερατούργημα , τα Vista , με ότι κομμάτια βρήκαν ....

Και τα Windows 19 δείχνουν τα χρονάκια τους . Θέλει από την αρχή σχεδίαση...

Ναι δεν θα διαφωνήσω .Αλλά μια σταδιακή σταθερότητα ρε παιδί μου...μια σχεδιαστική γραμμή με πλάνο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nefos78 είπε

Ναι δεν θα διαφωνήσω .Αλλά μια σταδιακή σταθερότητα ρε παιδί μου...μια σχεδιαστική γραμμή με πλάνο.

Για να έχεις πλάνο θα πρέπει να έχεις όραμα και όταν λέω όραμα δεν εννοώ πως θα αυξήσω τα κέρδη μου, πχ μου έμαθε και η ms την "τηλεμετρία", αλλά πως πιστεύω ότι πρέπει να είναι το τέλειο λειτουργικό και τι features θα πρέπει να έχει... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...