Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα στην ομαδα

Έχω δυο μητρικές Gigabyte GA-H61M-S2PV Rev 2.2 που παρουσιαζουν ακριβως το ιδιο προβλημα:

Χωρις να γίνεται πάντα, οταν ανοιγω τα PC, εμφανιζεται στο πανω μερος της οθόνης η ένδειξη "GIGABYTE - UEFI DUAL BIOS" και μετα απο 2 δευτερόλεπτα, σβήνει. Ανάβει αμέσως μετά μόνο του, μισή στροφή τα fans, και ξανασβήνει. Την τρίτη φορά, bootarei κανονικά... το ενα με WIndows 7 και το άλλο με Windows 10...  Αυτό συμβαίνει και στα δυο συστήματα που έχω. Έχω βάλει καινούρια τροφοδοτικά, έχω βάλει καινούριες μνήμες, έχω αφήσει 5 λεπτά χωρίς bios battery και τις εχω αντικαταστήσει με καινούριες, τα έχω αφήσει χωρίς hdd, τίποτα... Έχουν και τα δύο την τελευταία stable έκδοση του bios, την FB... Και τα δυο δουλεύουν με τις onboard καρτες γραφικών των επεξεργαστών τους (i3-3220 ο ένας G2030 ο άλλος)... Καμια ιδέα? 

Δημοσ.

Καμια απαντησηα... ευτυχως σε ξενο φορουμ μου εδωσαν λυση, την αντιγραφω εδω σε περίπτωση που χρειαστεί για οποιονδήποτε... Δοκιμασα την 2η λυση στη μια μητρική, εκανε μονο του main bios recovery και απο εκεινη την ώρα, όσες φορές κι αν εχω κανει επανεκκινησεις, δεν εχει παρουσιαστει ξανα το προβλημα...  θα το δοκιμάσω και στη δεύτερη mobo... case closed!

" Method 1
Shut off your computer
Hold the power button until your computer starts and shuts down again
Press the power button again, your backup BIOS should kick in now and should re-flash the backup BIOS if there's anything wrong with the new one.

Method 2
Shut off your computer
Hold the power AND the reset button for about 10 sec, than release.
It should boot into the backup BIOS now.
Method 3
Only use this if nothing else works.
Short out pins 1 and 6 on the main BIOS chip by attaching a jumper to both the pins (pin #1 should be marked with a red dot or whatever)
Tell a friend to press the power on button while you do this because right now you are holding the jumper on the pins
Remove the jumper you're holding between pins 1 and 6 as soon as you hear a beep.
Backup BIOS should boot now."
It was copied from another website, try it and check if it worked for you

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...