Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ilos είπε

Εντάξει ρε καπιτάλες ήμαρτον. Με το ζόρι μαζεύουμε όλη η γειτονιά τα κάλαντα για την amiga 500.

Όχι και καπιτάλες, την ίδια τιμή είχαν στο εξωτερικό 699$ όταν βγήκαν.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, svartevarg είπε

Οπότε αν κάποιος έχει 1070 ή 1080, δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί και πάει για 2070 ή 2080.

Για να παίζει 5 παιχνίδια με ray tracing, ούτε αυτό αξίζει!

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, tsf είπε

μετά θα βγάλει και μια ακόμη έκδοση με την επωνυμία "ti super minus" και θα είναι κατά 9,99 δολάρια ακριβότερη απο την super η οποία είναι 50 δολάρια φθηνότερη απο την ti η οποία θα είναι κατά 40,01 δολάρια ακριβότερη και θα προσφέρει 26 πυρήνες cuda παραπάνω!

και το αστείο είναι ότι δεν αλλάζει τιποτα απο την παραγωγή τα ίδια τσιπακια για 1660ti που βγαίνουν απο το εργοστάσιο θα είναι απλά θα απενεργοποιήσουν κάποιες δυνατότητες απλά για να αλλάξουν το ταμπελάκι στην τιμή

• Like 2
Δημοσ.
15 ώρες πριν, astrofos είπε

Υπερβολές. Η 2060 υποστηρίζει μια χαρά ray tracing σε 1080p. Εντάξει αν θέλει κάποιος 4k με ray tracing θα χρειαστεί μια 2080ti. 

run "disk"

το 1080p είναι παρωχημένο εν έτει 2019 για gaming αλλά ας είναι και έτσι όπως λες, ρόλο παίζουν και τα hz, το αν είναι ευρυγώνιο ή υπερευρυγώνιο το monitor, οι οδηγοί της κάρτας, το optimization του παιχνιδιού καθώς και η μηχανή γραφικών του, είναι πολλοί παράγοντες βασικά που συμβάλλουν, ναι σε 60αρι monitor υποθέτω μια 2060 δεν θα είχε θέμα με το Ray αλλά δεν αναφερόμαστε εν προκειμένω στην 2060 όπως και να έχει

Δημοσ.
13 ώρες πριν, cpc464 είπε

Όχι και καπιτάλες, την ίδια τιμή είχαν στο εξωτερικό 699$ όταν βγήκαν.

Και να σκεφτείς οτι η Amiga ήταν εκατομμύρια έτη φωτός μπροστά στα πάντα.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, matias79gr είπε

Σοβαρά τώρα.. ποιος ο λόγος να αλλάξει κάποιος την GTX 970 με μια καινούργια? 

ειλικρινά όμως...ποιες οι διαφορές.. οι ορατές διαφορές.. όχι στο μυαλό μας...

Φίλε μου έτσι είναι. Έβαλες το batlefield να παίξεις στα ultra παίζει? Ναι παίζει και μάλιστα μια χαρά. Έβαλες το Hitman να παίξεις. Παίζει? το τρέχει μια χαρά. Έβαλες tomb raider. Το παίζει? Το παίζει στα high που είναι καλύτερο και από ultra του προηγούμενου. Τα racing τα τρέχει? Τα τρέχει  τούμπανο. Το ΑCO? Άνετα. Μετρό? δεν κόλλησε πουθενά. Τρέχει λοιπόν όλους τους τελευταίους τίτλους μια χαρά και ας είναι κάποιον χρονών κάρτα. Ποιος ο λόγος να πας σε άλλη κάρτα? Κάποτε κάρτα αλλάζαμε όταν πλέον κατέβαινε το καινούργιο παιχνίδι που περιμέναμε( λιώσιμο και ξενύχτι με τα τόρρεντς με ταχύτητες άστα να πάνε) και η κάρτα δεν το έτρεχε καθόλου ή η κίνηση ήταν τόσο αργή που το αυτοκίνητο στο grid ας πούμε έστριβε σε slow motion, η Lara άμα πήδαγε ξέχναγε να προσγειωθεί, και πολλά άλλα ακόμα που είναι αναμνήσεις και γελάω όταν τα θυμάμαι. Εκεί θόλωνες και δεν έβλεπες τίποτα άλλο μπροστά σου πέρα από το ράφι με τις κάρτες στο πλαίσιο. Από τότε που βγήκαν τα afterburner και όλα αυτά τα συγκριτικά τεστ, κατ εμένα ψυχαναγκαστικά, ξαφνικά οι κάρτες βαφτίζονται μπουρούχες πριν την ώρα τους. Και τι έγινε  δηλ. αν εσύ παίζεις με 10 fps παραπάνω ή παρακάτω από εμένα? Μήπως και νομίζεις ότι θα το αντιληφθούμε όταν και οι δυο μας παίζουμε στα ultra - high ακόμα? Και τι έγινε δηλαδή εάν μαζευτείτε με την παρέα και παίξεται με την κάρτα του φίλου σου που βγάζει διαφορετικά fps από την δικιά σου? Τα fps κάνουν τις ωραίες φάσεις που θα γίνουν μέσα στο game, από το σενάριο του παιχνιδιού και το gameplay? Φίλε μου , απόλαυσε το gaming, και θα είσαι από τους τυχερούς και συνάμα πραγματικούς gamers, που κάποτε θα την βάλεις την κάρτα στην άκρη, συνήθως κρυμμένη σε καμία ντουλάπα με το κουτί της, και όποτε θα την βλέπεις θα νιώθεις ρίγος και συγκίνηση, για τις τόσες όμορφες στιγμές που σου χάρισε, και ζήσατε παρέα. Θα κουβαλάει επάνω της τόσες και τόσες αναμνήσεις, που καμία άλλη δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια. Θα σε ρωτάνε μελλοντικοί φίλοι σου για αυτήν την κάρτα που την έχεις ακόμα στο κουτί, και θα τους λες ξέρεις πόσα παιχνίδια έχω παίξει εγώ με αυτήν την κάρτα? Τότε θα σου περνάνε μπροστά σου χιλιάδες εικόνες από τα καψίματα και τα ξενύχτια που έχεις ρίξει σε όλα αυτά τα games, και οι φάσεις που έχεις ζήσει. Θα τα θυμάσαι και θα γελάς, πολύ περισσότερο τουλάχιστον από αυτούς που κάθονται με τον χάρακα τύπου afterburner, και μετράνε ποιος την έχει μακρύτερη. Η πλειοψηφία από αυτούς θα αγοράσουν το τελευταίο ακριβότερο μοντέλο κάρτα που κυκλοφορεί, θα κατεβάσουν ένα παιχνίδι και θα το τρέξουν για το πολύ μισή ώρα. Έτσι για να δουν πως πάει η κάρτα τους και φυσικά πόσα fps πιάνει. Μετά θα το παρατήσουν και θα μπούνε να καρκινιάσουνε σε κανένα LOL και κανένα CSGO. Αν τους ρωτήσεις για το παιχνίδι το μόνο που έχουν να σου πουν είναι..."ξέρεις η κάρτα μου σε αυτό το game έχει τόσα fps"...ναι ρε φίλε έχει και γαμώ τα γραφικά.LOL. Μέχρι εκεί. Σενάριο , gameplay φάσεις, τίποτα. Αυτοί είναι που γίνονται κάθε χρόνο η χαρά της amd και της nvidia. Εσύ με την 970 και εγώ με την R9 290 ακόμα παίζουμε high-ultra και ας έχουμε διαφορετικά fps. Οπτικά στην οθόνη, απειροελάχιστες έως και καμία διαφορά θα έλεγα. Οι κάρτες ακόμα παίζουν πολύ καλά. Οπότε δεν θα κάνουμε δωράκι μπουφανάκι στον πέτσινο, ούτε θα πληρώσουμε την σαμπάνια της κορεάτισας. Τις έχουμε 5-6 χρόνια και ακόμα οι παλιόγριες δίνουν πόνο. Όταν γονατίσουν βλέπουμε. Άλλωστε την αγορά της κάρτας την κρίνουμε με βάση τις απαιτήσεις των επερχόμενων τίτλων. Όχι με το τι κατάφεραν στους προηγούμενους. Και οι επερχόμενοι ακόμα δεν κυκλοφόρησαν ούτε για τις κονσόλες. Εδώ δεν έχουν κυκλοφορήσει ούτε οι κονσόλες ακόμα. Ξέρουμε αν πραγματικά χρειάζεται να αλλάξουμε κάρτα? Αυτή την περίοδο θα αγοράσει κάρτα κάποιος που δεν έχει ή κάποιος που του χάλασε ή τα νερντάκια που και το τελευταίο fps τους κάνει την διαφορά.   

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, BlueAverage είπε

Φίλε μου έτσι είναι. Έβαλες το batlefield να παίξεις στα ultra παίζει? Ναι παίζει και μάλιστα μια χαρά. Έβαλες το Hitman να παίξεις. Παίζει? το τρέχει μια χαρά. Έβαλες tomb raider. Το παίζει? Το παίζει στα high που είναι καλύτερο και από ultra του προηγούμενου. Τα racing τα τρέχει? Τα τρέχει  τούμπανο. Το ΑCO? Άνετα. Μετρό? δεν κόλλησε πουθενά. Τρέχει λοιπόν όλους τους τελευταίους τίτλους μια χαρά και ας είναι κάποιον χρονών κάρτα. Ποιος ο λόγος να πας σε άλλη κάρτα? Κάποτε κάρτα αλλάζαμε όταν πλέον κατέβαινε το καινούργιο παιχνίδι που περιμέναμε( λιώσιμο και ξενύχτι με τα τόρρεντς με ταχύτητες άστα να πάνε) και η κάρτα δεν το έτρεχε καθόλου ή η κίνηση ήταν τόσο αργή που το αυτοκίνητο στο grid ας πούμε έστριβε σε slow motion, η Lara άμα πήδαγε ξέχναγε να προσγειωθεί, και πολλά άλλα ακόμα που είναι αναμνήσεις και γελάω όταν τα θυμάμαι. Εκεί θόλωνες και δεν έβλεπες τίποτα άλλο μπροστά σου πέρα από το ράφι με τις κάρτες στο πλαίσιο. Από τότε που βγήκαν τα afterburner και όλα αυτά τα συγκριτικά τεστ, κατ εμένα ψυχαναγκαστικά, ξαφνικά οι κάρτες βαφτίζονται μπουρούχες πριν την ώρα τους. Και τι έγινε  δηλ. αν εσύ παίζεις με 10 fps παραπάνω ή παρακάτω από εμένα? Μήπως και νομίζεις ότι θα το αντιληφθούμε όταν και οι δυο μας παίζουμε στα ultra - high ακόμα? Και τι έγινε δηλαδή εάν μαζευτείτε με την παρέα και παίξεται με την κάρτα του φίλου σου που βγάζει διαφορετικά fps από την δικιά σου? Τα fps κάνουν τις ωραίες φάσεις που θα γίνουν μέσα στο game, από το σενάριο του παιχνιδιού και το gameplay? Φίλε μου , απόλαυσε το gaming, και θα είσαι από τους τυχερούς και συνάμα πραγματικούς gamers, που κάποτε θα την βάλεις την κάρτα στην άκρη, συνήθως κρυμμένη σε καμία ντουλάπα με το κουτί της, και όποτε θα την βλέπεις θα νιώθεις ρίγος και συγκίνηση, για τις τόσες όμορφες στιγμές που σου χάρισε, και ζήσατε παρέα. Θα κουβαλάει επάνω της τόσες και τόσες αναμνήσεις, που καμία άλλη δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια. Θα σε ρωτάνε μελλοντικοί φίλοι σου για αυτήν την κάρτα που την έχεις ακόμα στο κουτί, και θα τους λες ξέρεις πόσα παιχνίδια έχω παίξει εγώ με αυτήν την κάρτα? Τότε θα σου περνάνε μπροστά σου χιλιάδες εικόνες από τα καψίματα και τα ξενύχτια που έχεις ρίξει σε όλα αυτά τα games, και οι φάσεις που έχεις ζήσει. Θα τα θυμάσαι και θα γελάς, πολύ περισσότερο τουλάχιστον από αυτούς που κάθονται με τον χάρακα τύπου afterburner, και μετράνε ποιος την έχει μακρύτερη. Η πλειοψηφία από αυτούς θα αγοράσουν το τελευταίο ακριβότερο μοντέλο κάρτα που κυκλοφορεί, θα κατεβάσουν ένα παιχνίδι και θα το τρέξουν για το πολύ μισή ώρα. Έτσι για να δουν πως πάει η κάρτα τους και φυσικά πόσα fps πιάνει. Μετά θα το παρατήσουν και θα μπούνε να καρκινιάσουνε σε κανένα LOL και κανένα CSGO. Αν τους ρωτήσεις για το παιχνίδι το μόνο που έχουν να σου πουν είναι..."ξέρεις η κάρτα μου σε αυτό το game έχει τόσα fps"...ναι ρε φίλε έχει και γαμώ τα γραφικά.LOL. Μέχρι εκεί. Σενάριο , gameplay φάσεις, τίποτα. Αυτοί είναι που γίνονται κάθε χρόνο η χαρά της amd και της nvidia. Εσύ με την 970 και εγώ με την R9 290 ακόμα παίζουμε high-ultra και ας έχουμε διαφορετικά fps. Οπτικά στην οθόνη, απειροελάχιστες έως και καμία διαφορά θα έλεγα. Οι κάρτες ακόμα παίζουν πολύ καλά. Οπότε δεν θα κάνουμε δωράκι μπουφανάκι στον πέτσινο, ούτε θα πληρώσουμε την σαμπάνια της κορεάτισας. Τις έχουμε 5-6 χρόνια και ακόμα οι παλιόγριες δίνουν πόνο. Όταν γονατίσουν βλέπουμε. Άλλωστε την αγορά της κάρτας την κρίνουμε με βάση τις απαιτήσεις των επερχόμενων τίτλων. Όχι με το τι κατάφεραν στους προηγούμενους. Και οι επερχόμενοι ακόμα δεν κυκλοφόρησαν ούτε για τις κονσόλες. Εδώ δεν έχουν κυκλοφορήσει ούτε οι κονσόλες ακόμα. Ξέρουμε αν πραγματικά χρειάζεται να αλλάξουμε κάρτα? Αυτή την περίοδο θα αγοράσει κάρτα κάποιος που δεν έχει ή κάποιος που του χάλασε ή τα νερντάκια που και το τελευταίο fps τους κάνει την διαφορά.   

καλά τα λες εν μέρει αφού ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν αντιλαμβάνεται εύκολα τα frames per second απο ένα σημείο και μετά (ανάλογα τον τίτλο εφόσον μιλάει για gaming). Για εμένα πχ που είμαι action/rpgάκιας και adventurάκιας τα 60 fps στα πρώτα είναι sweet spot ενώ στα δεύτερα και τα 30 (fixed) είναι υπεραρκετά (αν μιλάμε για point n' click) - σκέψου στις ταινίες είναι 24 βέβαια εκει τα πράγματα διαφέρουν αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και δεν θα επεκταθώ - και αν μιλάμε για τεχνολογία gsync (που αυτό συμφέρει τις παλαιότερες κάρτες ή ακόμη και τις καινούριες κάρτες σε ιδιαίτερα απαιτητικούς τίτλους ειδικά αν έχεις ένα μόνιτορ 1440p/100hz ultrawide ή 144hz wide πόσο μάλλον αν μιλάμε για 2160p) απο 40-60 δεν διακρίνεις εύκολα την διαφορά στο smoothness αλλά για αυτούς που παίζουν FPS (first person shooter) τα πράγματα αλλάζουν δραματικά και κάθε frame μετράει, εδικά στα online! Σαφώς και δεν πρέπει να τρέχουμε να αγοράζουμε κάθε τι καινούριο βγαίνει εκτός και αν είμαστε επαγγελματίες στο είδος και χρειαζόμαστε καρτούλες για 3D rendering κ.α. Εγώ σκέψου ακόμη δουλεύω στο ένα pc με επεξεργαστή έναν xeon w3690 (LGA 1366) μια GTX 690 (overclocked - αντίστοιχες επιδόσεις μιας 980) και εκμεταλλεύομαι το SLI (για τους τίτλους που το υποστηρίζουν έστω) και την τεχνολογία GSYNC (αντίστοιχο μόνιτορ) στο έπακρο οπότε μπορώ να μιλάω με βεβαιότητα για witcher 3 με graphic mods πχ στα high στα 40-50 fps σε 3440x1440p και πραγματικά είναι απολαυστικό ή ακόμη και για skyrim με graphic mods πάλι στα ίδια επίπεδα και πιο πάνω. Βέβαια έπεται αναβάθμιση αλλά θέλω να πω πως μιλάμε για τεχνολογίες που έκαναν την εμφάνισή τους το '11 και το '12!!!

Επεξ/σία από tsf
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Μα ο Χριστός κι Απόστολος Γκλέτσος, τι walls of text είναι αυτά?! Βάλτε παραγράφους ffs!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχουν οι άνθρωποι,πάνε για ρεκόρ άχρηστων κυκλοφοριών,εκτός αν τόσο πολύ έχουν πανικοβληθεί η το βλέπουν ως διαφήμηση και οτι ακούγεται το όνομα στήν αγορά,βγάζοντας 6 (μπορεί να δούμε και παραπάνω)κάρτες σε λίγους μήνες που παίζουν ακριβώς στήν ίδια κατηγορία ,οκ και η AMD έχει βγάλει πχ 580 και 570 που είναι κοντά,αλλά δεν έβγαλε μετά 570 ti και570xt και 570 super...

Επεξ/σία από ELMastas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας πουλήσουν οτι μπορούν τώρα γιατί απο του χρόνου που θα βγουν οι κονσόλες ps5 και Xbox με τις απίστευτες γραφικάρες και features οι pc gamers που παραδοσιακά πουλούσαν και το νεφρό τουσ για μια κάρτα πλέον θα μπορούν να πάρουν μια ανάσα !

Επεξ/σία από intos
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, intos είπε

Ας πουλήσουν οτι μπορούν τώρα γιατί απο του χρόνου που θα βγουν οι κονσόλες ps5 και Xbox με τις απίστευτες γραφικάρες και features οι pc gamers που παραδοσιακά πουλούσαν και το νεφρό τουσ για μια κάρτα πλέον θα μπορούν να πάρουν μια ανάσα ! 

Ας πουλήσουν οτι μπορούν τώρα γιατί απο του χρόνου που θα βγουν οι κονσόλες ps5 και Xbox με τις απίστευτες γραφικάρες και features οι pc gamers που παραδοσιακά πουλούσαν και το νεφρό τουσ για μια κάρτα πλέον θα μπορούν να πάρουν μια ανάσα

Αυτό ξαναπέστο.😁

Δημοσ.
8 ώρες πριν, BlueAverage είπε

είχα την RADEON HD4850 512MB και αν δεν καιγόταν δεν θα αγόραζα τη rx480. που σε 2-3 παιχνίδια που παίζω διαφορά είδα μεν αλλά ποιος χ...στικε. 

εννοώ ότι πιο μεγάλη σημασία εχει το παιχνίδι που παίζεις παρά τα γραφικά.  Ασε που τα περισσότερο παιχνίδια πλέον είναι σχεδόν ιδια..μοιάζουν όλα μεταξύ τους.

Για να καταλάβεις σε τι φαση είμαι... τα πρώτα μου παιχνίδια ηταν το ''simon the sorcerer'' , ''need for speed I'' , Command & Conquer

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, matias79gr είπε

είχα την RADEON HD4850 512MB και αν δεν καιγόταν δεν θα αγόραζα τη rx480. που σε 2-3 παιχνίδια που παίζω διαφορά είδα μεν αλλά ποιος χ...στικε. 

εννοώ ότι πιο μεγάλη σημασία εχει το παιχνίδι που παίζεις παρά τα γραφικά.  Ασε που τα περισσότερο παιχνίδια πλέον είναι σχεδόν ιδια..μοιάζουν όλα μεταξύ τους.

Για να καταλάβεις σε τι φαση είμαι... τα πρώτα μου παιχνίδια ηταν το ''simon the sorcerer'' , ''need for speed I'' , Command & Conquer

Καλά εντάξει μη πάμε και στο άλλο άκρο, η 4850 δεν έχει καμία επαφή σαν κάρτα με την 480. Παίζει να είναι και 3-4 φορές πιο γρήγορη.Στο λέω γιατί από 4870 1 GB πήγα σε 7950 και είδα τρελές διαφορές και η 7950 είναι αρκετά υποδεέστερη από την 480.

Δημοσ.

Είδαμε τις τιμές που ακολουθούν ενιαία σχεδόν τιμολόγηση αλλά σίγουρα μετά από 6 μήνες ίσως το μοντέλο να μην κυκλοφορεί είτε να το δούμε σε μισή τιμή οπότε μην βιαστείτε να αγοράσετε. Σίγουρα παλιότερες κάρτες θα μειωθούν οι τιμές οσονούπω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...