Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε

Καλά εντάξει, όταν δεις επίσημα την απόφαση της επιτροπής με τα μάτια σου τα ξανά λέμε.

Δεν υπάρχει 3η ετήσια αναβολή, είτε σε βγάζει Ι5 είτε παρουσιάζεσαι στο στρατόπεδο και παίρνεις από εκεί απαλλαγή.

Υπάρχει μία ετήσια για κοινωνικούς λόγους γενικώς, που δίδεται σε όλους αμα δηλώσουν απαλεψιά αλλά για μία φορά.

• Confused 1
  • Sad 1
  • Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Σε κάποιες λίγες περιπτώσεις δίνουν και 3 έτη, δεν θυμάμαι νομους και κριτήρια αλλά έχει συμβεί. Για περιπτωσεις σαν του ts όμως που βγαίνει Ι5, τότε στις περισσότερες περιπτώσεις δίνουν 2ετη αναβολής. 

Δεν μπορώ να βρω το σχετικό αρχείο με τις λίστες Ι, που νομίζω εκεί λέει και τα σχετικά των απαλλαγών, που έχει επειδή είμαι από κινητό. Θα το δω αργότερα. 

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.

Μια χαρά ακούγεστε, φαντάζομαι το πρόβλημα σας δεν είναι εμπόδιο στην εργασία η στην οδήγηση, γιατί να είναι πρόβλημα στην στρατιωτική θητεία ;

• Like 2
  • Confused 3
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Υπάρχει μία ετήσια για κοινωνικούς λόγους γενικώς, που δίδεται σε όλους αμα δηλώσουν απαλεψιά αλλά για μία φορά.

Η ετησια ειναι για την επόμενη ή μεθεπόμενη ΕΣΣΟ (ανάλογα πόσες υπάρχουν τον χρόνο) και δεν εχει  καμία σχέση με τις αναβολλές για λόγους υγέιας, για τις οποίες χρειάζεται να συμπληρώσεις 2 χρόνια αναβολλών με παρόμοια πάθηση για να πάρεις απαλαγγή την επόμενη φορά. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει βγεί βρώμα ότι είναι ένας βλάκας που απλά το λέει σε όλους όσους πάνε για τελική απαλλαγή, για να τους ψαρώσει και τους δίνει κανονικά το Ι5.

Επεξ/σία από Silverage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Μια χαρά ακούγεστε, φαντάζομαι το πρόβλημα σας δεν είναι εμπόδιο στην εργασία η στην οδήγηση, γιατί να είναι πρόβλημα στην στρατιωτική θητεία ;

Αυτο δεν το αποφασιζουν ουτε οι στρατιωτικοι, ουτε οι "στρατομανεις". Ο στρατος σου λεει οτι αν εχεις αυτες τις παθησεις, παιρνεις απαλλαγη. Για την οδηγηση υπαρχουν αλλοι κανονες. Στην εργασια, προφανως, δεν μπορουν να σε διωξουν απλα και μονο επειδη εχεις καποια παθηση. Η παθηση μπορει να ειναι σοβαρη, αλλα ο ανθρωπος να ειναι λειτουργικος στην καθημερινοτητα του. Επισης, αλλο το περιβαλλον του στρατου και αλλη η ζωη ως απλος πολιτης. Αλλες οι αναγκαιοτητες κτλ κτλ.

Μπορει αργοτερα η παθηση να γινει πιο σοβαρη, μπορει η φαρμακευτικη αγωγη να μειωσει την λειτουργικοτητα του ασθενη, μπορει καποια στιγμη να γινει μισθοφορικος ο στρατος, μπορει μεχρι και να καταστραφει ο πλανητης. Βλεποντας και κανοντας.

Επεξ/σία από Clytoceyx
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

3 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε

Αυτο δεν το αποφασιζουν ουτε οι στρατιωτικοι, ουτε οι "στρατομανεις". Ο στρατος σου λεει οτι αν εχεις αυτες τις παθησεις, παιρνεις απαλλαγη. Για την οδηγηση υπαρχουν αλλοι κανονες. Στην εργασια, προφανως, δεν μπορουν να σε διωξουν απλα και μονο επειδη εχεις καποια παθηση. Η παθηση μπορει να ειναι σοβαρη, αλλα ο ανθρωπος να ειναι λειτουργικος στην καθημερινοτητα του. Επισης, αλλο το περιβαλλον του στρατου και αλλη η ζωη ως απλος πολιτης. Αλλες οι αναγκαιοτητες κτλ κτλ.

Οτι ειπε.

τωρα στα αλλα, δεν ξερω αληθεια. Φαινοταν αρκετα απανθρωπος. Τωρα θα δειξει, η στρατολογια μου ειπε να καλεσω στις 5-10 του μηνος να δουμε την αποφαση. Αλλα αμα ειναι να περασω του χρονου επιτροπη ξανα και να μου ξανα λεει τις ιδιες μλκιες χωρις να ξερει εκει τι μπορει να κανουμε; Ειτε δικαστικως ειτε προσπαθεια απαλλαγης μεσα απτο στρατοπεδο που θα με στειλουν;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, NtinosStratosApallagh είπε

Τωρα θα δειξει, η στρατολογια μου ειπε να καλεσω στις 5-10 του μηνος να δουμε την αποφαση.

Δεν ειμαι σιγουρος, αλλα αυτο μου "μυριζει" επιτροπη απαλλαγων.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NtinosStratosApallagh είπε

Οτι ειπε.

τωρα στα αλλα, δεν ξερω αληθεια. Φαινοταν αρκετα απανθρωπος. Τωρα θα δειξει, η στρατολογια μου ειπε να καλεσω στις 5-10 του μηνος να δουμε την αποφαση. Αλλα αμα ειναι να περασω του χρονου επιτροπη ξανα και να μου ξανα λεει τις ιδιες μλκιες χωρις να ξερει εκει τι μπορει να κανουμε; Ειτε δικαστικως ειτε προσπαθεια απαλλαγης μεσα απτο στρατοπεδο που θα με στειλουν;

Τα δικαστήρια τα ξεχνάς, μόνο να γελάσει κανένας μπορεί και μόνο στο ακουσμα.

Του χρόνου δεν είναι σίγουρο αν θα έχει τον ίδιο στην επιτροπή. 

Οπως ειπανε, κατέβασε το ΠΔ όλα βάσει αυτού τα κρίνουν. 

Από την επιτροπή απαλλαγών είχα περάσει το 14, είχα πολλά και σοβαρά προβλήματα και έλαβα απαλλαγή χωρίς πολλά πολλά.

Δεν τους θυμάμαι σε καμία περίπτωση απανθρωπους, αλλά έχουν ενα ελάχιστα ψαρωτικο υφακι. Αν πας και ψάξεις να βρεις δικαιολογίες η να το παίξεις ιστορίας χωρίς λογο παίζει να σε ψαρωσουν. Να σε πάρουν πάντως ενώ έχεις σοβαρό θέμα δεν παίζει, εδώ με σπασμένο πόδι στο παρελθόν και όταν πάνε στρατό βγαίνουν Ι4. 

Μέσω στρατοπέδου είναι μια λύση απλά θα κάνεις το ταξίδι και το οποίο αγχος, μέσω φρουραρχειου είναι πολύ περισσότερη γραφειοκρατία αλλά γλιτώνεις ταξίδια και άλλα. 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε

Μπορει αργοτερα η παθηση να γινει πιο σοβαρη, μπορει η φαρμακευτικη αγωγη να μειωσει την λειτουργικοτητα του ασθενη, μπορει καποια στιγμη να γινει μισθοφορικος ο στρατος, μπορει μεχρι και να καταστραφει ο πλανητης. Βλεποντας και κανοντας.

Άστο μην το ζορίζεις καταλάβαμε !

• Like 2
  • Confused 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, NtinosStratosApallagh είπε

Οτι ειπε.

Απλά έπεσες σε μαλάκα. Αλλά μην αγχώνεσαι. Εμένα παιδικός φίλος χωρίς να έχει κανένα σοβαρό ψυχολογικό θέμα, απλά είναι ας το πούμε ασταθής χαρακτήρας, μπήκε μέσα, στην πρώτη δεύτερη εβδομάδα πέρασαν γιατροί ψυχολόγοι κλπ τους είπε τα δικά του, του λένε τι θέλεις, αναβολή για 1 χρόνο και βλέπουμε...Θέλω να φύγω και να εξαφανιστώ τους λέει...

Εξαφανίσου του λένε οι γιατροί, απαλλαγή με συνοπτικές διαδικασίες.

Εμείς θυμάμαι του την λέγαμε γιατί βγήκε Ι5 και ότι μια χαρά θα την πάλευε και τώρα θα είχε θέματα μελλοντικά με δουλειές κλπ... Τίποτα κανένα θέμα με καμία δουλειά, και μια χαρά είναι. Δεν ξέρω κανένα δημόσιο κλπ αν παίζει θέμα αλλά ιδιωτικό τομέα επαρχία ούτε καν!

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Δεν ξέρω κανένα δημόσιο κλπ αν παίζει θέμα αλλά ιδιωτικό τομέα επαρχία ούτε καν!

Spoiler

Θεμα υπάρχει μονο αν θελεις να πας αστυνομια, πυροσβεστική κλπ. Αυτα απαιτουν να εχεις ολοκληρωσει στρατο. Ολο το υπολοιπο δημοσιο, και ο ιδιωτικος, τους ενδιαφερει μονο να μην εκκρεμουν στρατιωτικες υποχρεωσεις

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NtinosStratosApallagh είπε

Ηθελα να μπω, προσπαθησα 2 φορες που εν τελη πηρα 2 ετησιες λογο διαταραχων και και, καταλαβα πανω κατω τι κανει απλα νομιζα οτι μετα ειναι απαλλαγη οριστικα και με αγχωσε καπως. Ευχαριστω για την απαντηση

Έτσι από περιέργεια, τι σκέφτεσαι να κάνεις με τη ζωή σου τα επόμενα χρόνια;

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, phanispal είπε

Έτσι από περιέργεια, τι σκέφτεσαι να κάνεις με τη ζωή σου τα επόμενα χρόνια;

Σπουδάζω προγραμματισμό για να δουλέψω εξωτερικό

Μόλις τώρα, NtinosStratosApallagh είπε

Σπουδάζω προγραμματισμό για να δουλέψω εξωτερικό

Αλλα ακομα κι ελλαδα να καθομουν, πλεον δεν υπαρχουν α δεν πηγες στρατο δεν δουλευεις εδω και και. Εκτος απτα σωματα ασφαλειας. (Αστυνομια, σεκιουριτυ, πυροσβεστικη)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...