Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδες 2 ερωτησουλες εχω!

1. Γιατι ειναι η πιο δημοφιλης σειρα αυτη του νοεμβριου και σχεδον ολοι μπαινουν τοτε? Ποιο ειναι το ''πλεονεκτημα''?

2. Εχει κανεις ιδεα απ' τα στρατοπεδα στην Αλεξανδρουπολη? Ειναι καλα εκει για 9μηνο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

43 λεπτά πριν, ChristosTs είπε

1. Γιατι ειναι η πιο δημοφιλης σειρα αυτη του νοεμβριου και σχεδον ολοι μπαινουν τοτε? Ποιο ειναι το ''πλεονεκτημα''?

Πιο παλια ειχε καθιερωθει του Σεπτεμβριου και Νοεμβριου επειδη στο 9μηνο προλαβαινες καλοκαιρι. 

Παιδιά καλησπέρα επειδή σταμάτησα την δουλειά και είμαι δικαιούχος για το επίδομα ανεργίας θα ήθελα να ρωτήσω αν θα το παίρνω κατα την διάρκεια της θητείας μου. Ξέρω ότι αναστέλλεται λόγω στράτευσης αλλά δεν ξέρω αν επικοινωνούν τα συστήματα.

Παιδιά επίσης θα ήθελα να ρωτήσω έχω κάρτα επιβίβασης για το Αθήνα - Θεσσαλονίκη με το τρένο και γράφει intercity.

Μπορώ να το χρησιμοποιήσω για το intercity Express και να πληρώσω την διαφορά; ( διότι φθάνω αύριο το πρωί (20/9) Πειραιά με το πλοίο από Κρήτη και το πρώτο τρένο που φεύγει από σταθμό Λαρίσης είναι στις 7:22 και είναι το intercity Express.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαγκες καλησπερα. 

Συγγνωμη αν μερικες ερωτησεις ειναι ανοητες αλλα πηρα σημερα και στην στρατολογια και η κοπελα που βγηκε δεν ηξερε να μου πει καν τα βασικα, μην αναφερω οτι ειχε και κακιστη συμπεριφορα..

1. Ειμαι τριτεκνος. Παω ΕΛΔΥΚ. Κανω 9 ή 8 μηνες; Παραμεθοριο Ελλαδα (Εβρο, Λεσβο κτλπ) κανω 8 μηνο. Ισχυει το ιδιο και για ΕΛΔΥΚ;

2. Ακουσα μερικους που μιλανε για Πυροβολικο, 1η Μοιρα, 2η Μοιρα, Συνταγμα κτλπ, που δεν εχω ιδεα τι ειναι το καθενα αλλα τελος παντων. Με λιγα λογια η ερωτηση μου ειναι, δηλωνεις εσυ προτιμηση σε αυτα, ή οπου τυχει να σε βαλουν; Γιατι εχω ακουσει οτι π.χ Συνταγμα ειναι καλα.

3. Εχω τελειωσει με πανεπιστημιο και εχω πτυχιο. Θα βοηθησει πουθενα αυτο; Θα χρησιμευσει να το αναφερω; (Κοινωνικος Λειτουργος).

Ευχαριστω.

Επεξ/σία από AntoMast

30 λεπτά πριν, AntoMast είπε

1. Ειμαι τριτεκνος. Παω ΕΛΔΥΚ. Κανω 9 ή 8 μηνες; Παραμεθοριο Ελλαδα (Εβρο, Λεσβο κτλπ) κανω 8 μηνο. Ισχυει το ιδιο και για ΕΛΔΥΚ;

Θεωρητικα οταν πας ΕΛΔΥΚ δεχεσαι οτι δεν θα παρεις καμια μειωση θητειας. Ωστοσο υπαρχουν διαφορες ιστοριες που λενε οτι το ανεφεραν τελευταια στιγμη τυπου  στους 7 μηνες και οντως καναν μειωμενη. Αυτο πριν χρονια, δεν ξερω τι ισχυει τελευταια.

31 λεπτά πριν, AntoMast είπε

3. Εχω τελειωσει με πανεπιστημιο και εχω πτυχιο. Θα βοηθησει πουθενα αυτο; Θα χρησιμευσει να το αναφερω; (Κοινωνικος Λειτουργος).

Πιθανοτατα οχι. Εγω ειμαι πολιτικος μηχανικος και δεν με πηγαν καν στο Μηχανικο για να καταλαβεις.

3 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Θεωρητικα οταν πας ΕΛΔΥΚ δεχεσαι οτι δεν θα παρεις καμια μειωση θητειας. Ωστοσο υπαρχουν διαφορες ιστοριες που λενε οτι το ανεφεραν τελευταια στιγμη τυπου  στους 7 μηνες και οντως καναν μειωμενη. Αυτο πριν χρονια, δεν ξερω τι ισχυει τελευταια.

Πιθανοτατα οχι. Εγω ειμαι πολιτικος μηχανικος και δεν με πηγαν καν στο Μηχανικο για να καταλαβεις.

Να σαι καλα. Για το 2) γνωριζεις; Να φανταστω προφανως ειναι οπου σε πανε; Δηλαδη αν εισαι τυχερος πας Συνταγμα ας πουμε, αν δεν εισαι δεν πας; Κατι τετοιο;

1 ώρα πριν, AntoMast είπε

Να σαι καλα. Για το 2) γνωριζεις; Να φανταστω προφανως ειναι οπου σε πανε; Δηλαδη αν εισαι τυχερος πας Συνταγμα ας πουμε, αν δεν εισαι δεν πας; Κατι τετοιο;

Δεν γνωριζω για αυτο δεν το σχολιασα, περιμενε μηπως το δει κανας αλλος

2 ώρες πριν, AntoMast είπε

Μαγκες καλησπερα. 

Συγγνωμη αν μερικες ερωτησεις ειναι ανοητες αλλα πηρα σημερα και στην στρατολογια και η κοπελα που βγηκε δεν ηξερε να μου πει καν τα βασικα, μην αναφερω οτι ειχε και κακιστη συμπεριφορα..

2. Ακουσα μερικους που μιλανε για Πυροβολικο, 1η Μοιρα, 2η Μοιρα, Συνταγμα κτλπ, που δεν εχω ιδεα τι ειναι το καθενα αλλα τελος παντων. Με λιγα λογια η ερωτηση μου ειναι, δηλωνεις εσυ προτιμηση σε αυτα, ή οπου τυχει να σε βαλουν; Γιατι εχω ακουσει οτι π.χ Συνταγμα ειναι καλα.

Ευχαριστω.

Για το 2...εσύ δεν δηλώνεις κάτι από  αυτά που γράφεις. Το επιλέγουν αυτοί ανάλογα την ειδικότητα που θα σου δώσουν και τις ανάγκες που υπάρχουν .

Για το 3...ότι εκπαίδευση και χαρτιά έχεις τα δηλώνεις σε μια φόρμα που σου στέλνουν πριν την κατάταξη σου , μήπως είσαι τυχερός και πάρεις ειδικότητα κοντινή σε αυτό που έχεις τελειώσει...και έχεις μαζί σου αντίγραφα την μέρα που θα παρουσιαστεις γιατί πάλι θα πρέπει να δηλώσεις τις γραμματικές σου γνώσεις και τα πτυχία σου. Αν είσαι την πρώτη φορά που θα τα δηλώσεις άτυχος...ίσως είσαι τυχερός την δεύτερη φορά στο στρατόπεδο που θα παρουσιαστεις.

Καλησπερα! Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.. Μπαινω τον νοεμβριο στρατο, ο αδερφος μου τελειωνει τελη νοεμβριου, ισχυει οτι οταν ειναι 2 αδερφια ο ενας ερχεται κοντα στον τοπο κατοικιας του?

11 ώρες πριν, markosf είπε

Για το 2...εσύ δεν δηλώνεις κάτι από  αυτά που γράφεις. Το επιλέγουν αυτοί ανάλογα την ειδικότητα που θα σου δώσουν και τις ανάγκες που υπάρχουν .

Για το 3...ότι εκπαίδευση και χαρτιά έχεις τα δηλώνεις σε μια φόρμα που σου στέλνουν πριν την κατάταξη σου , μήπως είσαι τυχερός και πάρεις ειδικότητα κοντινή σε αυτό που έχεις τελειώσει...και έχεις μαζί σου αντίγραφα την μέρα που θα παρουσιαστεις γιατί πάλι θα πρέπει να δηλώσεις τις γραμματικές σου γνώσεις και τα πτυχία σου. Αν είσαι την πρώτη φορά που θα τα δηλώσεις άτυχος...ίσως είσαι τυχερός την δεύτερη φορά στο στρατόπεδο που θα παρουσιαστεις.

Να σαι καλα φιλε.

Επισης παιδια γνωριζει καποιος με σιγουρια αν μπορεις να κανεις μειωμενη θητεια στην ΕΛΔΥΚ; Ελλαδα παραμεθοριο δικαιουμαι 8 μηνο γιατι ειμαι τριτεκνος.

ΕΛΔΥΚ ισχυει το ιδιο, ή 9 μηνο; Πηρα στην στρατολογια, βγηκε μια κοπελα και μου ειπε ειμαι σχεδον σιγουρη οτι ισχυει η μειωμενη θητεια για 8 μηνο, αλλα οχι για 6 μηνο.

Γνωριζει καποιος με σιγουρια να μου πει; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, akuros5 είπε

Καλησπέρα σε όλους! Ξέρει κανείς αν μπορούμε να πάρουμε αναρρωτική άδεια από ψυχολόγο ή χρειάζεται ποιο συγκεκριμένους λόγους; 

Αν δεν την παλεύεις και πας σε ψυχίατρο θα σε στείλει για  αναβολή. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει το σύστημα, για να έπαιρνες αναρρωτική θα έπρεπε να έμπαινες πρώτα ως ασθενείς σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Επεξ/σία από dionisis1925
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...