asxetos_apo_strato Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, Giwrghs95 είπε Καλησπέρα παιδιά , ενδιαφέρομαι να μπω Νοεμβριο παρόλα αυτά διάβασα σε ένα site του ΕΣ ότι έπρεπε να είχα κόψει την αναβολή μέχρι τις 31 Αυγούστου, υπάρχει περίπτωση άμα πάρω τηλ στρατολογία κτλ να γίνει κάτι για να μπω Νοεμβριο εν τέλη η να μην ασχοληθώ και να μπω Γενάρη Ξέρω χοντρά βύσματα που το κατάφεραν αυτό. 1
WiggleBoy23 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Γεια σε ολους παιδια! Εχω τρεις αποριες αν μπορειτε να με καλυψετε, επειδη λογικα του χρονου, το 2023 δηλαδη, μπαινω στρατο και απλως θα ηθελα να ξερω ορισμενες πληροφοριες. Αρχικα, να ζητησω συγγνωμη αμα θεωρουνται "χαζες", δυστυχως δε ξερω καλα το ολο θεμα του στρατου. Ευχαριστω για την κατανοηση! Η πρωτη απορια ειναι πριν απο ποσους μηνες πρεπει να κανω διακοπη αναβολης που εχω παρει για να με δεχτουν στον μηνα που θελω; Αν για παραδειγμα θελω να μπω Νοεμβριο (οπως ειπα για το 2023, οχι για φετος), ποσους μηνες πριν πρεπει να παω στη στρατολογια ή σε ΚΕΠ για να κανω διακοπη αναβολης και να με παρουν τον Νοεμβριο; Η δευτερη απορια ειχα διαβασει στην επισημη ιστοσελιδα της στρατολογιας το εξης: Τροποποιείται ο αριθμός των Εκπαιδευτικών Σειρών Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ) στον Στρατό Ξηράς σε έξι (6) κατ’ έτος, με έναρξη εφαρμογής από την 2020 Α΄ ΕΣΣΟ. Οι μήνες κατάταξης των ΕΣΣΟ θα είναι οι εξής: Α' ΕΣΣΟ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ, Β' ΕΣΣΟ - ΜΑΡΤΙΟΣ, Γ' ΕΣΣΟ - ΜΑΪΟΣ, Δ' ΕΣΣΟ - ΙΟΥΛΙΟΣ, Ε' ΕΣΣΟ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ, ΣΤ' ΕΣΣΟ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ. Αυτοι ειναι οι μηνες που ισχουν και κατατασσεσαι, με τα τωρινα δεδομενα μιλωντας παντα βεβαια, σωστα; Η τριτη απορια και ισως η πιο σημαντικη για μενα. Εχω μια δουλεια και δυστυχως ο στρατος δημιουργει προβλημα τοσο σε μενα οσο και στον εργοδοτη μου. Μιλωντας για Ελλαδα, οχι για εξωτερικο (που ξερω πως υπαρχει δυνατοτητα), ξερεται αν υπαρχει η δυνατοτητα εξαγορας της θητειας;; Εστω για ορισμενους μηνες; Ξερω πως ειναι ακριβη και μιλαμε για χιλιαδες ευρω (συνολικα), αλλα θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα. Να αναφερω βεβαια, πως απ'οσο εχω διαβασει ειναι καποια κριτηρια οπως το να εχεις αγγιξει το 33ο ετος της ηλικιας σου ή λογους υγειας ή λογω διδακτορικης διατριβης κτλ. που δυστυχως δεν τηρω κανενα απο αυτα τα κριτηρια. Ξερετε αν μπορω να εξαγορασω, ορισμενους μηνες εστω, τη θητειας χωρις να εχω απαραιτητα καποιο κριτηριο (δεν ειναι σιγουρο πως θα το κανω, διοτι ξερω πως μιλαμε για μεγαλο ποσο χρηματων, αλλα θα ηθελα απλως να το εχω στην ακρη του μυαλου μου);; Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2022 από WiggleBoy23
GrKata Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, WiggleBoy23 είπε Γεια σε ολους παιδια! Εχω τρεις αποριες αν μπορειτε να με καλυψετε, επειδη λογικα του χρονου, το 2023 δηλαδη, μπαινω στρατο και απλως θα ηθελα να ξερω ορισμενες πληροφοριες. Αρχικα, να ζητησω συγγνωμη αμα θεωρουνται "χαζες", δυστυχως δε ξερω καλα το ολο θεμα του στρατου. Ευχαριστω για την κατανοηση! Η πρωτη απορια ειναι πριν απο ποσους μηνες πρεπει να κανω διακοπη αναβολης που εχω παρει για να με δεχτουν στον μηνα που θελω; Αν για παραδειγμα θελω να μπω Νοεμβριο (οπως ειπα για το 2023, οχι για φετος), ποσους μηνες πριν πρεπει να παω στη στρατολογια ή σε ΚΕΠ για να κανω διακοπη αναβολης και να με παρουν τον Νοεμβριο; Η δευτερη απορια ειχα διαβασει στην επισημη ιστοσελιδα της στρατολογιας το εξης: Τροποποιείται ο αριθμός των Εκπαιδευτικών Σειρών Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ) στον Στρατό Ξηράς σε έξι (6) κατ’ έτος, με έναρξη εφαρμογής από την 2020 Α΄ ΕΣΣΟ. Οι μήνες κατάταξης των ΕΣΣΟ θα είναι οι εξής: Α' ΕΣΣΟ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ, Β' ΕΣΣΟ - ΜΑΡΤΙΟΣ, Γ' ΕΣΣΟ - ΜΑΪΟΣ, Δ' ΕΣΣΟ - ΙΟΥΛΙΟΣ, Ε' ΕΣΣΟ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ, ΣΤ' ΕΣΣΟ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ. Αυτοι ειναι οι μηνες που ισχουν και κατατασσεσαι, με τα τωρινα δεδομενα μιλωντας παντα βεβαια, σωστα; Η τριτη απορια και ισως η πιο σημαντικη για μενα. Εχω μια δουλεια και δυστυχως ο στρατος δημιουργει προβλημα τοσο σε μενα οσο και στον εργοδοτη μου. Μιλωντας για Ελλαδα, οχι για εξωτερικο (που ξερω πως υπαρχει δυνατοτητα), ξερεται αν υπαρχει η δυνατοτητα εξαγορας της θητειας;; Εστω για ορισμενους μηνες; Ξερω πως ειναι ακριβη και μιλαμε για χιλιαδες ευρω (συνολικα), αλλα θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα. Να αναφερω βεβαια, πως απ'οσο εχω διαβασει ειναι καποια κριτηρια οπως το να εχεις αγγιξει το 33ο ετος της ηλικιας σου ή λογους υγειας ή λογω διδακτορικης διατριβης κτλ. που δυστυχως δεν τηρω κανενα απο αυτα τα κριτηρια. Ξερετε αν μπορω να εξαγορασω, ορισμενους μηνες εστω, τη θητειας χωρις να εχω απαραιτητα καποιο κριτηριο (δεν ειναι σιγουρο πως θα το κανω, διοτι ξερω πως μιλαμε για μεγαλο ποσο χρηματων, αλλα θα ηθελα απλως να το εχω στην ακρη του μυαλου μου);; Εχει ενα σχετικο πινανακι στο site της στρατολογιας, γενικα την κοβεις περιπου 3 μηνες πριν τον μηνα που θες να μπεις. Αν θες να πας Νοεμβρη την κοβεις Αυγουστο. Ναι, σωστα, αυτοι ειναι οι 6 μηνες των ΕΣΣΟ. Δε γνωριζω να υπαρχει δυνατοτητα να εξαγορασεις θητεια χωρις να συντρεχει σοβαρος λογος. Μετα τα 33 ναι, μπορεις, αλλα για να φτασεις 33 χωρις να εχεις κληθει σημαινει οτι υπαρχει σοβαρο προβλημα υγειας η εισαι εξωτερικο. Απο Ελλαδα δε νομιζω να γινεται. 1
asxetos_apo_strato Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Άμα δε θες να υπηρετήσες πιστεύω αξίζει περισσότερο να ψαχτείς με ι5 παρά με εξαγορά. Και από άποψη χρημάτων και από άποψη χρόνου αξίζει περισσότερο. Αλλά γιατί αν κόψεις την αναβολή σου αν δεν θες να υπηρετήσεις;
ImBlue99 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς η τρέχουσα σειρά τι αριθμό έχει; Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2022 από ImBlue99
Certificatee Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, ImBlue99 είπε Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς η τρέχουσα σειρά τι αριθμό έχει; 379. 1
WiggleBoy23 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, GrKata είπε Εχει ενα σχετικο πινανακι στο site της στρατολογιας, γενικα την κοβεις περιπου 3 μηνες πριν τον μηνα που θες να μπεις. Αν θες να πας Νοεμβρη την κοβεις Αυγουστο. Ναι, σωστα, αυτοι ειναι οι 6 μηνες των ΕΣΣΟ. Δε γνωριζω να υπαρχει δυνατοτητα να εξαγορασεις θητεια χωρις να συντρεχει σοβαρος λογος. Μετα τα 33 ναι, μπορεις, αλλα για να φτασεις 33 χωρις να εχεις κληθει σημαινει οτι υπαρχει σοβαρο προβλημα υγειας η εισαι εξωτερικο. Απο Ελλαδα δε νομιζω να γινεται. Σε ευχαριστω παρα παρα πολυ με καλυψες σε ολα!!! 7 ώρες πριν, asxetos_apo_strato είπε Άμα δε θες να υπηρετήσες πιστεύω αξίζει περισσότερο να ψαχτείς με ι5 παρά με εξαγορά. Και από άποψη χρημάτων και από άποψη χρόνου αξίζει περισσότερο. Αλλά γιατί αν κόψεις την αναβολή σου αν δεν θες να υπηρετήσεις; Η αληθεια ειναι πως το εχω σκεφτει αυτο το ενδεχομενο. Εχει τυχει να πιασω συζητηση με αρκετα ατομα και πραγματικα επαθα πλακα με το ποσοι εχουν παρει Ι5 (και δεν ειχαν κανενα προβλημα, ουτε καν ψυχολογικο) ή εχουν σκοπο να παρουν. Αν και το αντικειμενο δουλειας μου, αυτη τη στιγμη τουλαχιστον, δεν ειναι με σωματα ασφαλειας, ο λογος που δε θα το εκανα ειναι γιατι αισθανομαι πως "κλεινω πορτες" αν το κανω για ευκαιριες. Αν και σιγουρα δε με τρελαινει που 9/12 μηνες θα με στειλουν καπου χωρις να το επιθυμω, δεν εχω τοσο μεγαλο θεμα με τη θητεια γενικοτερα, απλως τωρα εχει προκυψει το θεμα της δουλειας. Προσπαθω να τα ζυγισω και αυτο θα συνεχισω να κανω και θα παρω μια τελικη αποφαση (σιγουρα οσο πιο συντομα γινεται) Σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου και για τη συμβουλη σου, πολυ εκανες που το ρωτησες, οπως ειπα ειναι ενα ενδεχομενο που αναλογιστηκα και ακομα και τωρα αναλογιζομαι. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2022 από WiggleBoy23
Ntask Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Να ρωτήσω κάτι χαζό , αν δεν προλάβεις να πάρεις κάποια υπογραφή όταν απολύεσαι επειδή λείπει για άσκηση πχ , τότε τι γίνεται ; Μένεις κι άλλες μέρες αντί να απολυθείς ; Έχει συμβεί αυτό σε κάποιον ;
yanis13 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Ntask είπε Να ρωτήσω κάτι χαζό , αν δεν προλάβεις να πάρεις κάποια υπογραφή όταν απολύεσαι επειδή λείπει για άσκηση πχ , τότε τι γίνεται ; Μένεις κι άλλες μέρες αντί να απολυθείς ; Έχει συμβεί αυτό σε κάποιον ; Οχι, ουτε καν. Υπογραφει αλλο στελεχος συνηθως. Δε θα υπηρετησεις ουτε λεπτο παραπανω, μην ανησυχεις. 1
SirRiskTookSpy Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα παιδιά , έκοψα αναβολή και παρουσιάζομαι τον Νοέμβρη. Συμπληρώνω τώρα τα στοιχεία που ζηταεί στο parousiasiarmy.gr και έχω κολλήσει εκεί που λέει κατάταξη επειδή δε ξέρω τι να δηλώσω. Δεν έχω υπόνοια βύσματος και θα ήθελα να κάνω 9μηνη θητεία παραμεθόριο, σε νησί και όχι έβρο . Σκέφτομαι να δηλώσω ανατολικό αιγαίο αλλά δε ξέρω αν κάπου είναι καλύτερα από κάπου αλλού ή αν ας πούμε στην χιο δε σαι παίρνουνε εύκολα και τέτοια. Σκέφτομαι ένα στρατόπεδο παρουσίασης εκ των λέσβο,χίο,κω,σάμο .. Έχετε καποια συμβουλη ή κατι που θα έπρεπε να αποφύγω από τα 4?
Panagiotis19009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, SirRiskTookSpy είπε Καλησπέρα παιδιά , έκοψα αναβολή και παρουσιάζομαι τον Νοέμβρη. Συμπληρώνω τώρα τα στοιχεία που ζηταεί στο parousiasiarmy.gr και έχω κολλήσει εκεί που λέει κατάταξη επειδή δε ξέρω τι να δηλώσω. Δεν έχω υπόνοια βύσματος και θα ήθελα να κάνω 9μηνη θητεία παραμεθόριο, σε νησί και όχι έβρο . Σκέφτομαι να δηλώσω ανατολικό αιγαίο αλλά δε ξέρω αν κάπου είναι καλύτερα από κάπου αλλού ή αν ας πούμε στην χιο δε σαι παίρνουνε εύκολα και τέτοια. Σκέφτομαι ένα στρατόπεδο παρουσίασης εκ των λέσβο,χίο,κω,σάμο .. Έχετε καποια συμβουλη ή κατι που θα έπρεπε να αποφύγω από τα 4? Αυτό με το parousiasi είναι τελείως πλασματικό, για τα μάτια του κόσμου. Δεν το λαμβάνουν καθόλου υπόψη, αφού τα στοιχεία που δηλώνεις θα τα ξανα δηλώσεις την ημέρα της παρουσίασης. Δεν δηλώνεις εσύ που θέλεις να παρουσιαστείς. Σε κάθε σειρά, βγαίνει η πρόσκληση στρατεύσιμων σε ΦΕΚ που μοιράζει όλους τους νομούς της Ελλάδας (και κατ' επέκταση τις στρατολογικές υπηρεσίες), σε στρατόπεδα. Συνεπώς, είναι θέμα τύχης. Τα νησιά που ανέφερες κατά κανόνα είναι μαύρα, γιατί οι περισσότεροι φεύγουν για μεγάλα αστικά κέντρα (πχ Αθήνα) ή όσοι μένουν σίγουρα (πχ ντόπιοι) βάζουν βύσμα και πάνε στις καλές μονάδες αυτών των νησιών (πχ λέσχες, πρατήρια). 1
st@kas Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 4/9/2022 στις 5:25 ΠΜ, WiggleBoy23 είπε Γεια σε ολους παιδια! Εχω τρεις αποριες αν μπορειτε να με καλυψετε, επειδη λογικα του χρονου, το 2023 δηλαδη, μπαινω στρατο και απλως θα ηθελα να ξερω ορισμενες πληροφοριες. Αρχικα, να ζητησω συγγνωμη αμα θεωρουνται "χαζες", δυστυχως δε ξερω καλα το ολο θεμα του στρατου. Ευχαριστω για την κατανοηση! Η πρωτη απορια ειναι πριν απο ποσους μηνες πρεπει να κανω διακοπη αναβολης που εχω παρει για να με δεχτουν στον μηνα που θελω; Αν για παραδειγμα θελω να μπω Νοεμβριο (οπως ειπα για το 2023, οχι για φετος), ποσους μηνες πριν πρεπει να παω στη στρατολογια ή σε ΚΕΠ για να κανω διακοπη αναβολης και να με παρουν τον Νοεμβριο; Η δευτερη απορια ειχα διαβασει στην επισημη ιστοσελιδα της στρατολογιας το εξης: Τροποποιείται ο αριθμός των Εκπαιδευτικών Σειρών Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ) στον Στρατό Ξηράς σε έξι (6) κατ’ έτος, με έναρξη εφαρμογής από την 2020 Α΄ ΕΣΣΟ. Οι μήνες κατάταξης των ΕΣΣΟ θα είναι οι εξής: Α' ΕΣΣΟ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ, Β' ΕΣΣΟ - ΜΑΡΤΙΟΣ, Γ' ΕΣΣΟ - ΜΑΪΟΣ, Δ' ΕΣΣΟ - ΙΟΥΛΙΟΣ, Ε' ΕΣΣΟ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ, ΣΤ' ΕΣΣΟ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ. Αυτοι ειναι οι μηνες που ισχουν και κατατασσεσαι, με τα τωρινα δεδομενα μιλωντας παντα βεβαια, σωστα; Η τριτη απορια και ισως η πιο σημαντικη για μενα. Εχω μια δουλεια και δυστυχως ο στρατος δημιουργει προβλημα τοσο σε μενα οσο και στον εργοδοτη μου. Μιλωντας για Ελλαδα, οχι για εξωτερικο (που ξερω πως υπαρχει δυνατοτητα), ξερεται αν υπαρχει η δυνατοτητα εξαγορας της θητειας;; Εστω για ορισμενους μηνες; Ξερω πως ειναι ακριβη και μιλαμε για χιλιαδες ευρω (συνολικα), αλλα θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα. Να αναφερω βεβαια, πως απ'οσο εχω διαβασει ειναι καποια κριτηρια οπως το να εχεις αγγιξει το 33ο ετος της ηλικιας σου ή λογους υγειας ή λογω διδακτορικης διατριβης κτλ. που δυστυχως δεν τηρω κανενα απο αυτα τα κριτηρια. Ξερετε αν μπορω να εξαγορασω, ορισμενους μηνες εστω, τη θητειας χωρις να εχω απαραιτητα καποιο κριτηριο (δεν ειναι σιγουρο πως θα το κανω, διοτι ξερω πως μιλαμε για μεγαλο ποσο χρηματων, αλλα θα ηθελα απλως να το εχω στην ακρη του μυαλου μου);; Να γνωρίζεις πως δεν χρειάζεται να παραιτηθείς από την δουλειά σου για να πας στρατό. Μπορείς να ενημερώσεις τον εργοδότη σου έγκαιρα για περίοδο που θα μπεις και δίνοντας έπειτα το σημείωμα κατάταξης. Μετά όταν με το καλό τελειώσεις συνεχίζεις στην δουλειά που ήσουν.
asxetos_apo_strato Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, st@kas είπε Να γνωρίζεις πως δεν χρειάζεται να παραιτηθείς από την δουλειά σου για να πας στρατό. Μπορείς να ενημερώσεις τον εργοδότη σου έγκαιρα για περίοδο που θα μπεις και δίνοντας έπειτα το σημείωμα κατάταξης. Μετά όταν με το καλό τελειώσεις συνεχίζεις στην δουλειά που ήσουν. Γίνεται να είσαι ταυτόχρονα στον στρατό και να διατηρείς οποιουδήποτε είδους σύμβαση; Αφού δεν είσαι καν πολίτης.
alinda Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 34 λεπτά πριν, asxetos_apo_strato είπε Γίνεται να είσαι ταυτόχρονα στον στρατό και να διατηρείς οποιουδήποτε είδους σύμβαση; Αφού δεν είσαι καν πολίτης. Oταν ειναι να μπεις παιρνεις αδεια ανευ αποδοχων. Απο την στιγμη που τελειωνει η θητεια σου εχεις εναν μηνα να επικοινωνησεις με τον εργοδοτη σου ωστε να ξαναρχισεις να δουλευεις. Αυτος μετα τον στρατο υποχρεουται να σε ξαναπροσλαβει και δεν μπορει να σε απολυσει για 6 μηνες νομιζω, αλλιως πρεπει να σου δωσει αποζημιωση. 1 1
Panagiotis19009 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, asxetos_apo_strato είπε Γίνεται να είσαι ταυτόχρονα στον στρατό και να διατηρείς οποιουδήποτε είδους σύμβαση; Αφού δεν είσαι καν πολίτης. Γίνεται σύμφωνα με τον νόμο, αλλά δεν νομίζω να το εφαρμόζουν και πολύ, γιατί αυτούς τους μήνες μένει ακάλυπτος (κατά μια έννοια) ο εργοδότης. Εδώ πέρα, βγάζουν το λάδι στις εγκύους, τον φαντάρο θα λυπηθούν; Σε βάζουν να παραιτηθείς ή σε απολύουν. Αναλώσιμοι είμαστε έτσι και αλλιώς για αυτούς. Κακό, αλλά δυστυχώς πραγματικότητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις