Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επίσης αν ξέρει κάποιος πληροφορίες σχετικές με το στρατόπεδο στη Λήμνο (290 Μ/Κ ΤΠ (ΜΥΡΙΝΑ)), ευπρόσδεκτες

• Like 1
  • Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, yanis13 είπε

Καλή κατάσταση επικρατεί, χρειάζεται βύσμα για να παρουσιαστείς εκεί. Αφού απέφυγες 647 (πεζικό) και τεθωρακισμένα, καλά θα είσαι.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως δεν έβαλα βύσμα για εκεί, είχα βάλει για Γιάννενα, από ότι φαίνεται δεν ήταν ισχυρό εν τελει!!

ευχαριστω πολύ για την απάντηση φίλε!

Δημοσ.

Καλησπερα μαγκες,

το σημειωμα μου λεει για Στρδο ΥΠΛΓΟΥ(ΠΖ) ΒΟΓΙΑΤΖΗ (ΚΑΒΗΣΟΣ ΕΒΡΟΥ) εχει κανεις πληροφοριες για το στρατοπεδο;;

Επισης εχω επιλεγει για μηχανικο σωμα τι παιζει με αυτο; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Ffloros είπε

Επίσης αν ξέρει κάποιος πληροφορίες σχετικές με το στρατόπεδο στη Λήμνο (290 Μ/Κ ΤΠ (ΜΥΡΙΝΑ)), ευπρόσδεκτες

Σχετικά καλά είναι , κτιριακες εγκαταστάσεις όχι τόσο καλές .

Πάρε κανένα παραπάνω ζεύγος κάλτσες και μπλούζες , το 290 είχε πάντως και 2 πλυντήρια .Υπηρεσίες αρκετές , λογικά βασική εκπαίδευση θα κάτσεις εκεί , ΣΠΕΝ θα πας στο 285 

Επεξ/σία από meletis_m
Δημοσ.

Μάγκες μου να ρωτήσω έχω μπει με την Δ εσσο σουφλι Έβρου. Την Παρασκευή τελειώνουν τα σπεν θα βγουν μεταθέσεις τότε ; Έχω βύσμα το κρύβω εν μερί αλλά σήμερα με ενημέρωσαν ότι βγήκαν ειδικότητες και εγω νόμιζα ότι ειδικότητα περνεις στην μονάδα που θα πας αν είναι για μετάθεση 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ApollyonAngel είπε

Μάγκες μου να ρωτήσω έχω μπει με την Δ εσσο σουφλι Έβρου. Την Παρασκευή τελειώνουν τα σπεν θα βγουν μεταθέσεις τότε ; Έχω βύσμα το κρύβω εν μερί αλλά σήμερα με ενημέρωσαν ότι βγήκαν ειδικότητες και εγω νόμιζα ότι ειδικότητα περνεις στην μονάδα που θα πας αν είναι για μετάθεση 

πως ειναι το σουφλι σαν στρατοπεδο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Εγω απο τη δικια μου θητεια εβγαλα το συμπερασμα μακρυα απο στρατηγεια και κεντρα διοικησης μεγαλων σχηματισμων

Διαφωνώ γιατί ανάλογα με την θέση που έχεις στα στρατηγεία και τα κέντρα διοίκησης απολαμβάνεις και τα αντίστοιχα προνόμια.Ακόμη δεν μπορώ να διανοηθώ το σκηνικό,εμένα να κουβαλάω τα ψώνια για έναν ανώτερο αξιωματικό που το γραφείο του ήταν σε στρατηγείο,να μπαίνω στο γραφείο σαν τουρίστας και ασκεπής,να βλέπω μπροστά μου 3-4 καραβανάδες με βαθμό αντι και συνταγματάρχη (παίζει να υπήρχε και ταξίαρχος στην παρέα και να μην αντιλήφθηκα το βαθμό του γιατί δεν έδωσα και πολύ σημασία στους βαθμούς για να ξέρω ποιος είναι τι),να μην χτυπάω προσοχή,ούτε καν να τους αναφέρομαι,να τους ρωτώ που είναι ο κύριος τάδε,να μου τον υποδεικνύουν και να πάω στον συγκεκριμένο αξιωματικό για να του παραδώσω τα ψώνια.Επίσης,ακόμη δεν μπορώ να διανοηθώ που ο ένστολος ταξίαρχος ήρθε σε τετ-α-τετ κατάσταση μαζί μου και αντί να του χτυπήσω προσοχή,να του παρουσιαστώ και να είμαι κλαρίνο,με καλημέρισε πρώτα αυτός και μου συμπεριφέρθηκε λες και ήμουν πολιτικό προσωπικό

Το πιο κουφό της υπόθεσης; Υποδιοικητής ταξαρχίας που μου είπε να βγω αναφερόμενος στον Λοχαγό μου γιατί δεν του παρουσιάστηκα και τον γείωσα κανονικά λες και μιλούσα σε στρατιώτη (και ποτέ δεν πήγα στον Λοχαγό για να του το πω) μετά απο 6 μήνες θητείας καθόταν σαν βρεγμένη γατούλα για να τον εξυπηρετήσω απο το πόστο που είχα μέσα στο στρατηγείο χωρίς αυτός να με θυμάται ποιος ήμουν

και όλες αυτές οι εμπειρίες χωρίς βύσμα,χωρίς να φιλήσω κατουρημένες ποδιές,χωρίς να πέσει ένα τηλεφωνάκι.Όλα μα όλα εξαιτίας της τύχης μου της "όμορφης".Βέβαια όλα αυτά τις εκλεκτές εποχές,πριν καν έρθουν τα μνημόνια,πριν έρθουν τα smartphone και τα wifi

υ.γ. Να σας πω και το κεράσακι; Όταν έκανε επίσκεψη ο καινούργιος αντιστράτηγος μετά την παράδοση-παραλαβή σε όλα τα πόστα του στρατηγείου και πέρασε και απο το δικό μου,πιο πολύ άγχος είχε ο Αντισυνταγματάρχης που του παρουσίαζε τα πόστα παρά εγώ.Να βλέπεις τον Αντι να κάθεται σούζα και να αναρωτιέσαι "μα γιατί τρέμει τόσο πολύ ο διοικητής μου; Διοικητής είναι,δεν είναι στρατιώτης"

Επεξ/σία από AKATADIOKTOS
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, nikman22 είπε

πως ειναι το σουφλι σαν στρατοπεδο;

Καλά είναι, αρκετά στελέχη είναι πολύ κομπλέ εγω βέβαια ειμαι διαβιβάσεις δηλαδή πέρα από ένα δυο κομμάτια είναι καλα. Μικρό στρατόπεδο τρως το χώσιμο σου πάντα βέβαια αλλά είναι κομπλέ με τις υπηρεσίες έχουμε κάτι θέματα μια στο τόσο απο όσο έχω ακούσει. Απλά εγω λόγο ανωτέρας βίας πρέπει να γυρίσω Αθήνα για να μπορώ να δουλεύω σε καμία διανυκτέρευση γιατί είναι πολυ δύσκολα τα πράγματα 

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! Θα μπώ τώρα στην Ε΄ ΕΣΣΟ Στρατό Ξηράς και έχω τρεις ερωτήσεις, αν μπορεί κάποιος να μου τις απαντήσει:

1) Μου έχει ανανεωθεί στο stratologia.gr το που παρουσιάζομαι και κατανεμηθεί, αλλά δεν μου έχει έρθει το "χαρτί" στο e-mail. Αργεί να έρθει γενικά;  Έχει κανείς άλλος αυτό το πρόβλημα;

2) Μου λέει "Έχετε κατανεμηθεί σε Στρατός Ξηράς, 'Ερευνας Πληροφορικής", λογικά επειδή επισύναψα στο stratologia.gr το πτυχίο Πληροφορικής που έχω. Έχετε καμιά πληροφορία γι αυτό το σώμα;

3) Παρουσιάζομαι στο 221 Τάγμα Εθνοφυλακής (221 ΤΕ) (ΜΥΤΙΛΗΝΗ), έχετε κάποια άποψη γι αυτό το στρατόπεδο και γενικά Λέσβο;

Όποια άλλη πληροφορία καλοδεχούμενη!

Δημοσ.
Στις 27/8/2022 στις 3:54 ΜΜ, asxetos_apo_strato είπε

Πίστεψέ με όταν σου λέω ότι το βιοτικό σου επίπεδο εδώ μέσα μπορεί να υποβαθμιστεί τόσο πολύ που φτάνεις σε σημείο να σου φτιάχνει η διάθεση επειδή έχεσες ή να σου χαλάει η διάθεση επειδή δε μπορείς να λύσεις έναν κόμπο. Πάντα όμως ανάλογα την μονάδα, τα στελέχη και το βύσμα.

Εμένα πάντως μου έφτιαχνε την διάθεση η Χαρούλα στο επιλοχάδικο.Δεν μπορώ να την ξέχασω ακόμη την ρουφι@ν@.Την έβλεπα πρωί-πρωί να σκάει μύτη στο στρατόπεδο και μου σηκωνόταν το ηθικό.Η φωνή της ακόμη ηχεί στα αυτιά μου.Μήπως να άνοιγα μια υποκατηγορία στην θεματολογία με τον τίτλο "Ο έρωτας στον στρατό";

Δημοσ.

Καλησπερα εχω καταταχθει στις ειδικες δυναμεις αλλα στο σημειωμα καταταξης δεν αναγραφεται η ενδειξη ΥΕΑ ενω ειμαι αποφοιτος λυκειου.(Εχω δωσει φωτοτυπια του απολυτηριου στη στρατολογια).Πρεπει να επικοινωνησω μαζι τους ωστε να το διορθωσουν η δεν υπαρχει θεμα και θα μπορω να το δηλωσω στο κεντρο;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, AKATADIOKTOS είπε

Διαφωνώ γιατί ανάλογα με την θέση που έχεις στα στρατηγεία και τα κέντρα διοίκησης απολαμβάνεις και τα αντίστοιχα προνόμια.Ακόμη δεν μπορώ να διανοηθώ το σκηνικό,εμένα να κουβαλάω τα ψώνια για έναν ανώτερο αξιωματικό που το γραφείο του ήταν σε στρατηγείο,να μπαίνω στο γραφείο σαν τουρίστας και ασκεπής,να βλέπω μπροστά μου 3-4 καραβανάδες με βαθμό αντι και συνταγματάρχη (παίζει να υπήρχε και ταξίαρχος στην παρέα και να μην αντιλήφθηκα το βαθμό του γιατί δεν έδωσα και πολύ σημασία στους βαθμούς για να ξέρω ποιος είναι τι),να μην χτυπάω προσοχή,ούτε καν να τους αναφέρομαι,να τους ρωτώ που είναι ο κύριος τάδε,να μου τον υποδεικνύουν και να πάω στον συγκεκριμένο αξιωματικό για να του παραδώσω τα ψώνια.Επίσης,ακόμη δεν μπορώ να διανοηθώ που ο ένστολος ταξίαρχος ήρθε σε τετ-α-τετ κατάσταση μαζί μου και αντί να του χτυπήσω προσοχή,να του παρουσιαστώ και να είμαι κλαρίνο,με καλημέρισε πρώτα αυτός και μου συμπεριφέρθηκε λες και ήμουν πολιτικό προσωπικό

Το πιο κουφό της υπόθεσης; Υποδιοικητής ταξαρχίας που μου είπε να βγω αναφερόμενος στον Λοχαγό μου γιατί δεν του παρουσιάστηκα και τον γείωσα κανονικά λες και μιλούσα σε στρατιώτη (και ποτέ δεν πήγα στον Λοχαγό για να του το πω) μετά απο 6 μήνες θητείας καθόταν σαν βρεγμένη γατούλα για να τον εξυπηρετήσω απο το πόστο που είχα μέσα στο στρατηγείο χωρίς αυτός να με θυμάται ποιος ήμουν

και όλες αυτές οι εμπειρίες χωρίς βύσμα,χωρίς να φιλήσω κατουρημένες ποδιές,χωρίς να πέσει ένα τηλεφωνάκι.Όλα μα όλα εξαιτίας της τύχης μου της "όμορφης".Βέβαια όλα αυτά τις εκλεκτές εποχές,πριν καν έρθουν τα μνημόνια,πριν έρθουν τα smartphone και τα wifi

υ.γ. Να σας πω και το κεράσακι; Όταν έκανε επίσκεψη ο καινούργιος αντιστράτηγος μετά την παράδοση-παραλαβή σε όλα τα πόστα του στρατηγείου και πέρασε και απο το δικό μου,πιο πολύ άγχος είχε ο Αντισυνταγματάρχης που του παρουσίαζε τα πόστα παρά εγώ.Να βλέπεις τον Αντι να κάθεται σούζα και να αναρωτιέσαι "μα γιατί τρέμει τόσο πολύ ο διοικητής μου; Διοικητής είναι,δεν είναι στρατιώτης"

Όλα αυτά που γράφεις ισχύουν και τα επιβεβαιώνω κι εγώ, όντως η συμπεριφορά και η αντιμετώπιση των στρατιωτών στα γραφεία των μεγάλων σχηματισμών δεν έχει καμία σχέση με την αντιμετώπιση του μέσου στρατιώτη απο τον μέσο μονιμά και δη αν ο στρατιώτης είναι μεγάλος, μορφωμένος κλπ. Τώρα να είσαι ξερω γω οικονομολόγος ή μηχανικός και να υπηρετείς στο γραφείο ενός Ταξ-μαν ή Στρατηγού, σιγά την όρεξη που εχει να σε πήξει "στρατιωτικά", ίσα ισα τη βοήθεια σου θέλει γιατί ο στρατιώτης παίζει να είναι πολύ πιο χρήσιμος απο το απόφοιτο ΣΜΥ που ξέρει μόνο να μπαινει στο Πυρσεία και να πατάει εκτύπωση

4 ώρες πριν, Gatotrofi είπε

Καλησπέρα σας Κύριοι, παρακολουθώ καιρό το νήμα και συλλέγω χρήσιμες πληροφορίες. Ήρθε η ώρα και για μένα, έχει κανεις κάποια άποψη για την κατάταξη μου, από πλευράς του αν είναι καλά η αν κάτι πρέπει να προσέξω εκεί κλπ; Επίσης υπάρχει κάποιος που να παρουσιάζεται ίδια μέρα με εμένα;;

ευχαριστω εκ των προτέρων!! 12094964-0E34-4A4C-B6B0-2EA1E41A2A30.jpeg.dd434aeafe55866c11b7756e4cfeb325.jpeg

Τίποτα δε πρέπει να προσέξεις, κατασκήνωση είναι. Πες ευχαριστώ στο βύσμα σου κι ας μη σε έβαλε στα Γιάννενα 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

ηρθέ κι εμένα το χαρτί για 2022 Ε΄ ΕΣΣΟ (Σεπτέμβριος) και συγκεκριμένα να παρουσιαστώ στη Λάρισα. Θα ήθελα λίγο τα φώτα σας για μερικά θέματα. Αρχικά, γνωρίζει κανείς τα δικαιολογητικά για το Σώμα Έρευνας Πληροφορικής (έστω ενα redirect link)? Έχω στείλει ένα mail, αλλά απάντηση δεν έχω λάβει (ακόμα). Επίσης, από όσο κατάλαβα θα παρουσιαστώ Λάρισα αλλά δεν παίζει να μείνω εκεί. Γνωρίζει κανείς που διαβιβάζονται οι ΣΕΠ από τη Λάρισα? (έχω ακούσει για Λαμία, ισχύει?)

ΥΓ. αν είναι καμιά ψυχή ακόμα για 485 Λάρισα 20-09 στείλτε ένα pm!

image.png.d11872bc12a8e07018d066a4f91d527a.png

Επεξ/σία από mpalaourg
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...