Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι δεν αναφερόμουν σε γραφεία μονάδας, εκεί είναι άλλος κόσμος προφανώς. Επίσης ακομα και στους υπερβυσματικους σχηματισμούς, όσοι φεύγουν 3 είναι πάντα επιφοβοι για χωσέ ενώ όσοι μένουν μέχρι αργά συνηθως τη σκαπουλάρουν. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει περίπτωση σε ένα στρατόπεδο ο διοικητησ να μην δώσει σε έναν στρατιώτη τις κανονικές άδειες ως άδεια απολύσεως   και αν ναι μετά πρέπει να σε πληρώσει ; 

Επεξ/σία από Ntask

4 ώρες πριν, panost99 είπε

Αρα ας πουμε οτι παρουσιαζομαι πετροχωρι ξανθης και μετα την βασικη εκπαιδευση παιρνω αδεια 10 μερες ορκομοσιας και μετα εχει ξανα εκπαιδευση; αυτη η εκπαιδευση μπορει να γινει σε στρατοπεδο μεσα στην πολη; η συνεχιζω πετροχωρι; οταν τελιωσουν οι εκπαιδευσεις μετα τι γινεται; πρεπει καθε πρωι να ειμαι στις 7 ετοιμος για αναφορα και μετα πρωινο; και μετα υπηρεσια; Γενικα ειμαι μπερδεμενος και ισως εχω μπερδεψει και εσας εδω μεσα .Εγω αυτο που θελω ειναι να ειναι  πιο χαλαρη η θητεια μου και οσο γινεται να κοιμαμαι σπιτι και να εχω αρκετα ελευθερα απογευματα ωστε να διαβαζω ειτε να γυμναζομαι ειτε να ειμαι γενικα εκτος στρατοπεδου.Δεν ξερω αν γινομαι σαφης αλλα οτιδηποτε θα μπορουσε να πει καποιος που εχει καποια εμπειρια θα με βοηθουσε.

6 ώρες πριν, panost99 είπε

Αρα ας πουμε οτι παρουσιαζομαι πετροχωρι ξανθης και μετα την βασικη εκπαιδευση παιρνω αδεια 10 μερες ορκομοσιας και μετα εχει ξανα εκπαιδευση; αυτη η εκπαιδευση μπορει να γινει σε στρατοπεδο μεσα στην πολη; η συνεχιζω πετροχωρι;

Ναι μετά την βασική εκπαίδευση έχει τα ΣΠΕΝ που κρατάνε 3 εβδομάδες και μετά έχει εκπαίδευση στην ειδικότητα (δεν έχουν όλες βέβαια). Συνήθως γίνεται σε στρατόπεδα της παραμεθορίου, οπότε εκπαίδευση μέσα σε πόλη το ξεχνάς.

οταν τελιωσουν οι εκπαιδευσεις μετα τι γινεται; πρεπει καθε πρωι να ειμαι στις 7 ετοιμος για αναφορα και μετα πρωινο; και μετα υπηρεσια;

Υπηρεσίες τίποτα άλλο. Μετά την αναφορά, πας σε πόστο ή σε αγγαρεία. Τα πρωινά έχει εγερτήριο στις 6, αλλά εσύ μπορεί να είχες νούμερο 4-6 ή 3-6, που σημαίνει θα είσαι στο πόδι από τις 2μιση ή 3μιση. 

Γενικα ειμαι μπερδεμενος και ισως εχω μπερδεψει και εσας εδω μεσα .Εγω αυτο που θελω ειναι να ειναι  πιο χαλαρη η θητεια μου και οσο γινεται να κοιμαμαι σπιτι και να εχω αρκετα ελευθερα απογευματα ωστε να διαβαζω ειτε να γυμναζομαι ειτε να ειμαι γενικα εκτος στρατοπεδου.

Μην μπερδεύεσαι. Όλοι μας είχαμε τον "φόβο" του αγνώστου στην αρχή. Για να κάνεις αυτά, πρέπει το πολύμπριζο σου να είναι αρκετά ισχυρό, για να σε φτιάξει αναλόγως. Αλλά και πάλι, τίποτα δεν είναι σίγουρο.

9 ώρες πριν, panost99 είπε

Αρα ας πουμε οτι παρουσιαζομαι πετροχωρι ξανθης και μετα την βασικη εκπαιδευση παιρνω αδεια 10 μερες ορκομοσιας και μετα εχει ξανα εκπαιδευση; αυτη η εκπαιδευση μπορει να γινει σε στρατοπεδο μεσα στην πολη; η συνεχιζω πετροχωρι; οταν τελιωσουν οι εκπαιδευσεις μετα τι γινεται; πρεπει καθε πρωι να ειμαι στις 7 ετοιμος για αναφορα και μετα πρωινο; και μετα υπηρεσια; Γενικα ειμαι μπερδεμενος και ισως εχω μπερδεψει και εσας εδω μεσα .Εγω αυτο που θελω ειναι να ειναι  πιο χαλαρη η θητεια μου και οσο γινεται να κοιμαμαι σπιτι και να εχω αρκετα ελευθερα απογευματα ωστε να διαβαζω ειτε να γυμναζομαι ειτε να ειμαι γενικα εκτος στρατοπεδου.Δεν ξερω αν γινομαι σαφης αλλα οτιδηποτε θα μπορουσε να πει καποιος που εχει καποια εμπειρια θα με βοηθουσε.

Για να ειναι χαλαρή η θητεία σου και να κοιμάσαι συνέχεια έξω, πρέπει να βάλεις ένα γερό βύσμα, όπως λεει κι ο φιλος πιο πανω δεν ειναι σιγουρο τιποτα στο στρατό, αλλά σιγουρα αυξάνεις δραματικά τις πιθανότητές σου να βολευτείς. 

Κοίτα να δεις, αν εχεις ακουσει ιστορίες απο φίλους που υπηρέτησαν ΠΑ και πήγαιναν 1 φορά την εβδομάδα για ένα πεντάωρο, θα απογοητευτείς σφόδρα. Στο Στρατό για να είσαι τόσο χαλαρός (π.χ. καθε μέρα με πολιτικά και να φευγεις 2) πρέπει να πας σε ουλτρα-σφηκοφωλιά οι οποιες κυριως υπάρχουν στην Αθηνα, είναι πολύ λίγες στον αριθμό κι ειναι κρατημένες για συγκεκριμένα άτομα. 

Πάμε παρακάτω. Αν εχεις γερό δόντι (όχι ο θείος μου επινε τσιπουρο με εναν που ηξερε εναν λοχαγο), τότε είναι σχετικά εύκολο να βολευτείς μόλις τελειώσεις τα ΣΠΕΝ. Αλλά θα πρέπει να το κυνηγήσεις νωρίς κι οχι τελευταία στιγμή. Υπηρεσίες και πάλι μπορεί να κάνεις αλλά ανάλογα το πόστο μπορει να είναι υπερβολικά λάιτ και να μην τον πίνεις όπως οι υπόλοιποι με τα σκοπέτα. Και προπάντων να ζητήσεις κάτι ρεαλιστικό απο το βύσμα σου, αμα του πεις "εγω θελω να παω στα τυριά στο πρατήριο" δε θα σε πάρει στα σοβαρά και με το δίκιο του. Αν ειδικά το βύσμα σου ειναι στρατιωτικό, μπορείτε και να το συζητήσετε και να σε κατευθύνει. Η πρώτη ένδειξη οτι θέλει να σε βάλει Διαβιβάσεις ειναι θετική πάντως, δειχνει να ξέρει τι παίζει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ωραία λογική πάντως.

Και στη δουλειά έτσι να είσαι, να θες να κάθεσαι, να πληρώνεσαι και να δουλεύουν οι άλλοι.

Δε νομιζω οτι εχει καποια σχεση η δουλεια με τον στρατο, ειδικα ως προς το "πληρωνεσαι" που ανεφερες.

Απο τη στιγμη που σε υποχρεωνουν να υπηρετησεις, ενω εσυ πιθανοτατα δε γουσταρεις καθολου και εφοσον ενα τεραστιο ποσοστο, καθε χρονο και σε καθε ΕΣΣΟ, βαζει βυσμα, το ιδιο θα κανει και ο φιλος αν εχει τη δυνατοτητα.

Επεξ/σία από yanis13
  • Like 3

@phanispalΚαμια σχεση δεν εχει αυτο που λεωμε την δουλεια. Αντιθετως οταν ενα ατομο σου λεει οτι θελει να εχει πιο χαλαρη θητεια για να βελτιωθει προσωπικα σε επιπεδο διαβασματος γυμναστικης εσυ καταλαβαινεις οτι θελω να καθομαι; Προτιμω να ειμαι 8 ωρες δυσκολα και μετα να την κανω για να κανω κατι εξω απο τον στρατο παρα  16 ωρες να τα ξυνω. Με πιανετε;Ευχαριστω για τις συμβουλες μεχρι τωρα,συνεχιστε να δινετε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, phanispal είπε

Ωραία λογική πάντως.

Και στη δουλειά έτσι να είσαι, να θες να κάθεσαι, να πληρώνεσαι και να δουλεύουν οι άλλοι.

Triggered. Μάλλον δεν είχε καλό μέσο. 

Επεξ/σία από pogchamp
  • Like 1

2 ώρες πριν, panost99 είπε

@phanispalΚαμια σχεση δεν εχει αυτο που λεωμε την δουλεια. Αντιθετως οταν ενα ατομο σου λεει οτι θελει να εχει πιο χαλαρη θητεια για να βελτιωθει προσωπικα σε επιπεδο διαβασματος γυμναστικης εσυ καταλαβαινεις οτι θελω να καθομαι; Προτιμω να ειμαι 8 ωρες δυσκολα και μετα να την κανω για να κανω κατι εξω απο τον στρατο παρα  16 ωρες να τα ξυνω. Με πιανετε;Ευχαριστω για τις συμβουλες μεχρι τωρα,συνεχιστε να δινετε.

Αν δεν έχεις πολύ καλό βύσμα αυτά που σκέφτεσαι δεν γίνονται.

Η εναλλακτική είναι να ξεκινήσεις διαδικασίες για Ι5 ψυχολογικό, βρες έναν ψυχολόγο/ψυχίατρο και θα σε κατευθύνει.

Μέχρι να σου βγει το Ι5 θα σου πάρει 3 χρόνια , σε αυτά τα 3 χρόνια μέχρι να ξεμπερδέψεις οριστικά με την στρατιωτική υποχρέωση μπορείς να κάνεις ότι θέλεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε

Αν μπω διαβιβασεις δεν θα ειμαι λιγο πιο χαλαρα;Ποσο τρελο βυσμα να θελει για τις διαβιβασεις. το ιδιο το βυσμα μου ειπε οτι δεν θα του ειναι δυσκολο. Βεβαια τωρα τπτ δεν σιγουρο. Η εκπαιδευση αν παρουσιαστω Σεπτεμβριο καπου 15-20 του μηνος. Θα τελιωσει Νοεμβριο ; απλα στο ενδιαμεσο θα εχω 10ημερη αδεια ορκομωσιας;

Επεξ/σία από panost99

Αν έχεις βύσμα μόνο να σε βάλει στις διαβιβάσεις τότε δεν είναι βύσμα αυτό, το βύσμα θα πρέπει να σε τοποθετήσει και σε καλή μονάδα για να κάνεις την θητεία που έχεις στο μυαλό σου , δηλαδή θα πρέπει να ασχοληθεί μαζί σου αρκετά .

Για τα άλλα θα σου απαντήσουν όσοι έχουνε πάει πρόσφατα στρατό , εγώ όταν υπηρέτησα είχα πάρει 4 ημέρες άδεια ορκωμοσίας.

• Like 2
  • Sad 1

Eκεί που είναι φοβερά είναι στο Λόχο Στρατηγείου στην Χίο δεν κάνουν τίποτα απο υπηρεσίες παρα μονο θαλαμοφυλίκι το οποίο είναι άχρηστο αφού δεν εχουν να ξυπνήσουν κάποιον για να πάει υπηρεσία.Εχουν όλα τα πόστα της ταξιαρχίας (ταχυδρομείο,κυλικείο ταξιαρχίας,πρατήριο,ΓΕΠ) τα ξύνουν και ματώνουν και απο τον υποδιοικητή της ταξιαρχίας έβρεχε τιμητικές έφευγες με τουλάχιστον 30 ημέρες τιμητική και 33 ΚΑ και ΤΑΠ δηλαδή 66 μέρες άδεια απολυσης στο τέλος.

Στις 16/8/2022 στις 5:09 ΜΜ, ProponitisTouKanape είπε

Δεν έχεις κάτι να ρωτήσεις το πρώτο γραφείο. Οι προϋποθέσεις εννιάμηνης θητείας αναφέρονται στο ΦΕΚ περι διάρκειας θητείας όπου αναφέρονται και ποιες γεωγραφικές περιοχές πιάνονται ως παραμεθώριος. 

https://www.kathimerini.gr/wp-content/uploads/2021/03/fek-thiteia.pdf

Οτιδήποτε άλλο είναι ραδιοαρβύλα. 

Καλά, δεν γίνεται δυστηχώς για όλα στην ζωή να κατεβάζουμε ένα ΦΕΚ και να διαβάζουμε, γι αυτό και υπάρχουν άνθρωποι σε κάθε υπηρεσία για να μας ενημερώνουν, είτε αυτό είναι εφορία, είτε αυτό είναι στρατός.

Στις 20/8/2022 στις 8:10 ΜΜ, GrKata είπε

Καλησπερα,

Πριν καποια χρονια ειχα περασει εντονη μυοκαρδιτιδα, και απο τοτε δυσκολευομαι με την εντονη σωματικη ασκηση και την ορθοστασια. Παιζει να βγω αοπλο?? Εχω ολες τις σχετικες εξετασεις και γνωματευσεις απο δημοσιο νοσοκομειο.

Ένα μέρος της κατάταξης είναι ο Ιατρικός έλεγχος. Εκεί θα κρατάς τις σχετικές γνωματεύσεις- εξαιτάσεις και θα ενημερώσεις τους γιατρούς. Σίγουρα θα βγεις άπλος, λογικά Ι4

Στις 21/8/2022 στις 4:53 ΠΜ, meletis_m είπε

Θα γίνει κρίση Ι και αναλόγως . Σε περίπτωση Ι4 περισσότερο κάνεις Θ/Φ ή στη βασική εκπαίδευση -ΣΠΕΝ θα είσαι στα μαγειρια στη Λάντζα . Αυτά είναι και αναλόγως τη εκάστοτε μονάδα. Σκηνακια θα κάνεις πάντως μαζί με τους άλλους στα ΣΠΕΝ

Δεν κάνουν όλοι απαραίτητα σκηνάκια στα ΣΠΕΝ.

Στις 21/8/2022 στις 4:03 ΠΜ, d_aggelopoulos είπε

Καλησπέρα!Έχω μυωπία,είμαι παχύσαρκος 2ου βαθμού και έχω κάνει 2 χειρουργεία(1 σπασμένη λεκάνη και 1 χέρι ανάμεσα σε αγκώνα και καρπό-κομμένος τένοντας,νεύρο κλπ),με την κατάθεση των ιατρικών εγγράφων μπορώ να βγω Ι3 άοπλο ή Ι4;Κι αν ναι στην βασική εκπαίδευση εγώ τι θα κάνω;

Όταν έχει αγγαρεία που μπορείς να την κάνεις και δεν υπάρχει κάποιος άλλος ( και κλασικά δεν θα υπάρχει ) θα πηγαίνεις αγγαρεία. Όταν δεν υπάρχει θα είσαι θεατής στην όποια εκπαίδευση.

Στις 22/8/2022 στις 3:55 ΜΜ, Panagiotis19009 είπε

Αν θες την σύνοψη, δες στο τέλος του ποστ.

1. Αρχικά πρέπει να έχεις επιλεγεί σε σώμα (πχ Τεχνικό, Μηχανικό, Υλικό Πολέμου) και όχι σε όπλο (Πεζικό, Τεθωρακισμένα, Πυροβολικό κλπ). Οι διαφορές είναι μεγάλες, ειδικά στα στελέχη.

Από πότε το μηχανικό είναι σώμα  ; http://www.army.gr/el/organosi/synthesi-stratoy-xiras

8 ώρες πριν, yanis13 είπε

Δε νομιζω οτι εχει καποια σχεση η δουλεια με τον στρατο, ειδικα ως προς το "πληρωνεσαι" που ανεφερες.

Απο τη στιγμη που σε υποχρεωνουν να υπηρετησεις, ενω εσυ πιθανοτατα δε γουσταρεις καθολου και εφοσον ενα τεραστιο ποσοστο, καθε χρονο και σε καθε ΕΣΣΟ, βαζει βυσμα, το ιδιο θα κανει και ο φιλος αν εχει τη δυνατοτητα.

Άμα δεν γουστάρεις να σταματάς στα ΣΤΟΠ γιατί να μην γκαζώσεις κάθε φορά που το βλέπεις; Είναι μια απ' τις υποχρεώσεις που έχεις ως Έλληνας πολίτης, το γιατί είναι άλλη υπόθεση. Μια χαρά σχετίζεται και με την δουλειά και με την έξω ζωή και μια χαρά δείχνει και το πόσο φυγόπονος είσαι το οποίο κάλλιστα μπορεί να συσχετιστεί και με την δουλειά σου!

@manolis940 Δυστυχως επειδη το κρατος δεν μπορει να πληρωσει επαγγελματιες φανταρους να κανουν την δουλεια τους ψαχνουν πιτσιρικαδες σαν εμενα και οποιονδηποτε κλεινει τα 18 του για να καθαριζει τουαλετες και να στρωνει κρεβατια.Αναθεμα αν εχει να σου μαθει κατι χρησιμο ο στρατος.Απο την αλλη βλεπω και μενα βλεπω και αλλους. Η αυτοπειθαρχεια ειναι αυτο που θα σ βοηθησει στην ζωη σου και οχι η πειθαρχεια. Εχει τυχει να κανω μια δουλεια για μενα επαγγελματικη μεσω ιντερνετ  και να ξυπναω επειδη το θελω και 5 το πρωι και να εχει και πολυ καλα αποτελεσματα η δουλεια.. εχει τυχει να δουλεψω για  αλλον και ημουν λιγοτερο παραγωγικος.Δεν ειναι ολοι για ολα. Εγω προσωπικα απλα ειπαπως  θελω καποιον χρονο για αυτοβελτιωση κατα την διαρκεια της θητειας.Οπως γυμναστικη διαβασμα και γενικοτερα οποιαδηποτε δραστηριοτητα θα με κρατησει παραγωγικο. Δεν νομιζω να γουσταρει κανεις να καθεται μεσα απο τις 6 το πρωι μεχρι τις 10 το βραδυ χωρις κανεναν λογο ποσο μαλλον αν υπηρετει στην πολη του. .Δεν ειπα να πηγαινω σε παρτυ .Κατεμε δεν θα πρεπε καν να μιλαμε εν ετει 2022 για υποχρεωτικη θητεια αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια.

• Like 1
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...