panost99 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Καλησπερα στην παρεα, εχω κοψει την αναβολη για να καταταγω τον σεπτεμβριο.μπαινωντας στην στρατολογια λεει οτι ειμαι υποχρεος να καταταγω με την Ε ΕΣΣΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΜΩΣ Δεν εχουν οριστικοποιηθει ο τοπος και η ακριβης ημερομηνια.Ξερετε περιπου ποσο καιρο πριν να παρουσιαστω θα ερθει το χαρτι;Ειμαι απο Ξανθη.ΠΟιες οι πιθανοτητες να παρουσιαστω στην πολη μου; Ποσες αδειες εχω τον χρονο στον στρατο; και αν υπηρετησω στην πολη μου θα παιρνω ευκολα αδειες διανυκτερευσης;Πειτε συμβουλες γενικοτερα για μια πιο χαλαρη θητεια.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Οι άδειες εξαρτώνται απο τη διάρκεια της θητείας σου, έχεις 3 μέρες για κάθε δίμηνο θητείας, άρα ο 12μηνος έχει 18 ημέρες κανονική άδεια (γκρουπακια κλπ δεν προσμετρώνται, είναι άγραφα). Το χαρτί θα σου έρθει περίπου εικοσι μέρες πριν. Τώρα, αν υπηρετείς στην Ξάνθη, πρέπει να είσαι τέρμα γκαντέμης με τον πλεον στρατόκαυλο διοικητή για να μη πάρεις ΔΝ, εξαιρετικά σπάνια περίπτωση. Τους βολεύει κιολας, όταν παίρνεις ΔΝ μένει φαγητό και ζεστό νερό 1
Panagiotis19009 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 10 ώρες πριν, panost99 είπε Πειτε συμβουλες γενικοτερα για μια πιο χαλαρη θητεια. Αν θες την σύνοψη, δες στο τέλος του ποστ. 1. Αρχικά πρέπει να έχεις επιλεγεί σε σώμα (πχ Τεχνικό, Μηχανικό, Υλικό Πολέμου) και όχι σε όπλο (Πεζικό, Τεθωρακισμένα, Πυροβολικό κλπ). Οι διαφορές είναι μεγάλες, ειδικά στα στελέχη. 2. Κανονικές άδειες, αιμοδοσίας κλπ, αν σε παίρνει, κράτα τις για το τέλος. Παλούκι, το ξέρω, αλλά μην ακούς ότι δίνουν παντού τιμητικές. Και αν έχεις μαζέψει αρκετές, μπορεί όταν απολύεσαι να έχετε εμπλοκή και να σου τις κόψουν. Εξαρτάται βέβαια και από την μονάδα σου. 3. Αν είσαι φοιτητής, εκμεταλλεύσου και τις φοιτητικές άδειες για να δώσεις κανένα μάθημα. 4. Οι Διανυκτερεύσεις (ΔΝ), δεν συμπεριλαμβάνονται στις άδειες. Απλά όταν δεν έχεις υπηρεσία, είσαι εξοδούχος. 5. Προσπάθησε να μην αλλοιώσεις την προσωπικότητα σου όσο είσαι μέσα. Κάνε connections για δουλειά, διάβασε όσο μπορείς γενικά προσπάθησε να μην παραμείνεις στάσιμος (ειδικά προς το τέλος). 6. Αν έχεις τα ανάλογα προσόντα, πάρε πόστο (πχ γραφέας, οδηγός, ΚΨΜ). Το πρωί που δεν έχεις υπηρεσία, θα είσαι "απασχολημένος¨ με κάτι και δεν θα σε τρέχουν για αγγαρείες. 7. Μείνε μακριά από καμπανόφατσες. Σε παρασύρουν και την τρως χωρίς αναισθητικό. Πολύμπριζο και τίποτα άλλο. Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα. 3
panost99 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Ποιο ειναι το καλυτερο ποστο; και γενικα ποσο συχνα παιζει να κοιμαμαι σπιτι; θα υπαρχει ελευθερος χρονος κατα την διαρκεια της θητειας π.χ για να διαβαζω αγγλικα;Επισης ειμαι επι πτυχιω πληροφορικη. μου μενουν 3 μαθηματα ,αυτο να το πω ; Επισης εχω ακουσει οτι οσο μεγαλο βυσμα και να εχεις αν εχετε λιγα ατομα στην μοναδα τοτε θα τρως υπηρεσιες θελωντας και μη.Τι ισχυει. Γενικα μαγκες ευχαριστω για οσα εχετε γραψε μεχρι στιγμης και ελπιζω να γραψετε κιαλλα οσα περισσοτερα γνωριζω πριν μπω τοσο το καλυτερο
yanis13 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, Panagiotis19009 είπε Αν θες την σύνοψη, δες στο τέλος του ποστ. 1. Αρχικά πρέπει να έχεις επιλεγεί σε σώμα (πχ Τεχνικό, Μηχανικό, Υλικό Πολέμου) και όχι σε όπλο (Πεζικό, Τεθωρακισμένα, Πυροβολικό κλπ). Οι διαφορές είναι μεγάλες, ειδικά στα στελέχη. 2. Κανονικές άδειες, αιμοδοσίας κλπ, αν σε παίρνει, κράτα τις για το τέλος. Παλούκι, το ξέρω, αλλά μην ακούς ότι δίνουν παντού τιμητικές. Και αν έχεις μαζέψει αρκετές, μπορεί όταν απολύεσαι να έχετε εμπλοκή και να σου τις κόψουν. Εξαρτάται βέβαια και από την μονάδα σου. 3. Αν είσαι φοιτητής, εκμεταλλεύσου και τις φοιτητικές άδειες για να δώσεις κανένα μάθημα. 4. Οι Διανυκτερεύσεις (ΔΝ), δεν συμπεριλαμβάνονται στις άδειες. Απλά όταν δεν έχεις υπηρεσία, είσαι εξοδούχος. 5. Προσπάθησε να μην αλλοιώσεις την προσωπικότητα σου όσο είσαι μέσα. Κάνε connections για δουλειά, διάβασε όσο μπορείς γενικά προσπάθησε να μην παραμείνεις στάσιμος (ειδικά προς το τέλος). 6. Αν έχεις τα ανάλογα προσόντα, πάρε πόστο (πχ γραφέας, οδηγός, ΚΨΜ). Το πρωί που δεν έχεις υπηρεσία, θα είσαι "απασχολημένος¨ με κάτι και δεν θα σε τρέχουν για αγγαρείες. 7. Μείνε μακριά από καμπανόφατσες. Σε παρασύρουν και την τρως χωρίς αναισθητικό. Πολύμπριζο και τίποτα άλλο. Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα. Σωστά όλα αυτά, να προσθέσω κάτι ακόμα. Να είσαι σωστός σε ότι κάνεις, τόσο στην υπηρεσία όσο και στη συμπεριφορά προς τα στελέχη. Αν είσαι σωστός, θα λαμβάνεις και εσύ πολύ σωστή συμπεριφορά απ' τα στελέχη, που είναι βασικότατο για το πως θα κυλήσει η θητεία σου. 22 λεπτά πριν, panost99 είπε Ποιο ειναι το καλυτερο ποστο; και γενικα ποσο συχνα παιζει να κοιμαμαι σπιτι; θα υπαρχει ελευθερος χρονος κατα την διαρκεια της θητειας π.χ για να διαβαζω αγγλικα;Επισης ειμαι επι πτυχιω πληροφορικη. μου μενουν 3 μαθηματα ,αυτο να το πω ; Επισης εχω ακουσει οτι οσο μεγαλο βυσμα και να εχεις αν εχετε λιγα ατομα στην μοναδα τοτε θα τρως υπηρεσιες θελωντας και μη.Τι ισχυει. Γενικα μαγκες ευχαριστω για οσα εχετε γραψε μεχρι στιγμης και ελπιζω να γραψετε κιαλλα οσα περισσοτερα γνωριζω πριν μπω τοσο το καλυτερο Δεν υπάρχει συγκεκριμένο πόστο που θεωρείται καλύτερο, είναι ανάλογα τη μονάδα. Το ιδανικότερο ανέκαθεν είναι να χωθείς σε γραφείο και να παραμείνεις "ατσαλάκωτος" όσο οι άλλοι θα κάνουν χαμαλίκι, αλλά και εκεί μπορεί να δυσκολευτείς (Οι σειρές μου στο 1ο γραφείο είχαν φτύσει αίμα απ' την πολλή δουλειά). Ελεύθερος χρόνος θεωρητικά υπάρχει, αλλά θα θες να κοιμηθείς, γιατί θα είναι ανάμεσα απ' τις ώρες που έχεις υπηρεσία, οπότε διάβασμα γενικά λίγο δύσκολο. Αυτό θα μπορείς να το κάνεις στις εξόδους-διανυκτερεύσεις σου, όπου θα κοιμάσαι σπίτι σου, το πόσο συχνά κανείς δε το ξέρει. Μπορεί μέρα παρά μέρα, μπορεί 1 φορά τη βδομάδα, ανάλογα τη δύναμη της μονάδας και τις υπηρεσίες. Αν έχεις μεγάλο βύσμα, λογικά θα γλιτώσεις τις μονάδες που τρώνε εμπλοκή, θα πας συστημένος σε κάτι που παραδοσιακά είναι χαλαρό. Αν τύχει όμως και το χαλαρό γίνει λίγο ζόρικο, τότε ναι θα τη φας και εσύ την εμπλοκή. Αλλά και να τη φας μικρή σημασία έχει, ποτέ κανείς δεν έπαθε κάτι επειδή βάρεσε συνεχόμενες υπηρεσίες . To τελευταίο γενικά να το θυμάσαι όσο πιο συχνά μπορείς μέσα στη θητεία, θα γλιτώσεις από πολλή γκρίνια και μιζέρια τον εαυτό σου. Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2022 από yanis13 1
Panagiotis19009 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 21 λεπτά πριν, panost99 είπε Ποιο ειναι το καλυτερο ποστο; Το ιδανικό πόστο είναι αυτό που θεωρητικά θα σε απαλλάσσει από ένοπλες υπηρεσίες πχ ΚΕΠΙΚ, ΚΨΜ, οδηγός Δκτη, Μάγειρας. και γενικα ποσο συχνα παιζει να κοιμαμαι σπιτι; Ανάλογα πως θα σας πηγαίνει. Και αυτό είναι συνάρτηση της δύναμης των στρατιωτών και του αριθμού των υπηρεσιών. Γενικά να ξέρεις μπαίνεις στην καλύτερη και μεγαλύτερη ΕΣΣΟ του χρόνου, πετυχαίνεις και 2 γκουπάκια Χριστούγεννα και Πάσχα. θα υπαρχει ελευθερος χρονος κατα την διαρκεια της θητειας π.χ για να διαβαζω αγγλικα; Εξαρτάται από την μονάδα. Στο χέρι σου είναι πάντως, αλλά μην ξεχνάς και την κούραση. Πάντως έβλεπα αρκετά παιδιά που έφερναν να διαβάσουν. Επισης ειμαι επι πτυχιω πληροφορικη. μου μενουν 3 μαθηματα ,αυτο να το πω ; Πες το και γενικά "φούσκωσε" τα πράγματα. Ίσως σε βάλουν και γραφέα. Επισης εχω ακουσει οτι οσο μεγαλο βυσμα και να εχεις αν εχετε λιγα ατομα στην μοναδα τοτε θα τρως υπηρεσιες θελωντας και μη.Τι ισχυει. Φυσικά ΚΑΙ ισχύει το παραπάνω, απλά δεν έχει δύναμη το βύσμα να σε βάλει σε μονάδα-φιλέτο. 31 λεπτά πριν, yanis13 είπε αλλά και εκεί μπορεί να δυσκολευτείς (Οι σειρές μου στο 1ο γραφείο είχαν φτύσει αίμα απ' την πολλή δουλειά). Να προσθέσω και το επιλοχάδικο...Μακριά...Από τις 6 το πρωί στο τρέξιμο, να βγάλεις υπηρεσίες, φρουρές, ατελείωτες λίστες, εξοδόχαρτα, να ακούς το μακρύ και το κοντό του καθενός... 2
yanis13 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Panagiotis19009 είπε Να προσθέσω και το επιλοχάδικο...Μακριά...Από τις 6 το πρωί στο τρέξιμο, να βγάλεις υπηρεσίες, φρουρές, ατελείωτες λίστες, εξοδόχαρτα, να ακούς το μακρύ και το κοντό του καθενός... Εννοειται, πολυ κουραστικο ποστο ως επι το πλειστον. Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2022 από yanis13 1
meletis_m Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 13 ώρες πριν, panost99 είπε Καλησπερα στην παρεα, εχω κοψει την αναβολη για να καταταγω τον σεπτεμβριο.μπαινωντας στην στρατολογια λεει οτι ειμαι υποχρεος να καταταγω με την Ε ΕΣΣΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΜΩΣ Δεν εχουν οριστικοποιηθει ο τοπος και η ακριβης ημερομηνια.Ξερετε περιπου ποσο καιρο πριν να παρουσιαστω θα ερθει το χαρτι;Ειμαι απο Ξανθη.ΠΟιες οι πιθανοτητες να παρουσιαστω στην πολη μου; Ποσες αδειες εχω τον χρονο στον στρατο; και αν υπηρετησω στην πολη μου θα παιρνω ευκολα αδειες διανυκτερευσης;Πειτε συμβουλες γενικοτερα για μια πιο χαλαρη θητεια. Θα λάβεις 3 μηνυματα για ενημέρωση περιπου 3 εβδομάδες προηγουμένως . Ελάχιστες πιθανότητες ειναι , συνήθως στέλνουν παραμεθώριο για Βασικη Εκπαιδευση και Σπεν. Για ΔΝ είναι αναλόγως τη μονάδα σου . 1
panost99 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Bλεπω να την τρωω για τα καλα, πιο πολυ με ενοχλει το χασιμο χρονου .αν εχω ελευθερο χρονο και κουραγιο να γυμναζομαι και να διαβαζω και που και που καμια εξοδο να ξεσκαω θα βγει καλα πιστευω. αλλα θα δειξει.επειδη εχω θεματακι με τον υπνο .ξυπναω με το παραμικρο παιζει να με βοηθησουν ωτοασπιδες εκει μεσα ; τουλαχιστον να κοιμαμαι κανα 4ωρο.Παρεπιπτοντως εχω ακουσει και ιστοριες με βυσματα .ο αλλος ειχε βυσμα και αντι να του κανει καλυτερη την θητεια του την εκανε χειροτερη. Δεν ξερω ειμαι τερμα μπερδεμενος.
antemore Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 χελλοου. Εχω τελειωσει τον στρατο αλλα μου ηρθε μετα απο χρονια χαρτι για εξαημερη ασκηση. Ξερει κανεις τι παιζει με αυτα; Πρεπει παλι κουρεμα/ξυρισμα; Πως ειναι πανω κατω το 24ωρο;
ProponitisTouKanape Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, meletis_m είπε Θα λάβεις 3 μηνυματα για ενημέρωση περιπου 3 εβδομάδες προηγουμένως . Ελάχιστες πιθανότητες ειναι , συνήθως στέλνουν παραμεθώριο για Βασικη Εκπαιδευση και Σπεν. Για ΔΝ είναι αναλόγως τη μονάδα σου . Επειδή είναι Θρακιώτης ενδέχεται να τον βάλουν να παρουσιαστεί στο Πετροχώρι. 37 λεπτά πριν, panost99 είπε Bλεπω να την τρωω για τα καλα, πιο πολυ με ενοχλει το χασιμο χρονου .αν εχω ελευθερο χρονο και κουραγιο να γυμναζομαι και να διαβαζω και που και που καμια εξοδο να ξεσκαω θα βγει καλα πιστευω. αλλα θα δειξει.επειδη εχω θεματακι με τον υπνο .ξυπναω με το παραμικρο παιζει να με βοηθησουν ωτοασπιδες εκει μεσα ; τουλαχιστον να κοιμαμαι κανα 4ωρο.Παρεπιπτοντως εχω ακουσει και ιστοριες με βυσματα .ο αλλος ειχε βυσμα και αντι να του κανει καλυτερη την θητεια του την εκανε χειροτερη. Δεν ξερω ειμαι τερμα μπερδεμενος. Κανένας που είχε βύσμα δεν έκανε χειρότερη θητεία, εκτός αν το βύσμα του ήταν διανοητικά ανάπηρο. Παρεμπιπτόντως για τη δική σου περίπτωση, θα ηταν πολύ εύκολο για βύσμα να σε χώσει σε καμια σφηκοφωλιά στο Δ'ΣΣ και να είσαι κάθε μέρα έξω.
panost99 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 10 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Τι ειναι το Δ΄ΣΣ; .Το βυσμα μου λεει κατι για διαβιβασεις.αλλοι λενε μπες πρατηριο στα αλλαντικα στο ψυγειο. Αλλοι λενε μπες σε γραφειο λογω του αντικειμενου που σπουδαζεις (δεν εχω το πτυχιο ακομα στα χερια μου).Απο αυτα που ανεφερα τι παιζει να ειναι καλυτερο; Σε καποιες θεσεις λενε οτι φευγεις λιγο μετα τους ανωτερους το μεσημερακι.Ισχυει κατι τετοιο;
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπερα μαγκες. Πρωτη φορα γραφω αν και διαβαζω συχνα την σελιδα. Μολις εκοψα αναβολη και θα μπω στ εσσο νοεμβριο . Θα ηθελα να κανω 9μηνο οχι ομως ειδικες δυναμεις ελδυκ κλπ. Οποτε πρπεει να δηλωσω στο σιτε stratologia gr εβρο η νησια. Απο κοζανη ειμαι οποτε νησι δε παιζει αρα θα δηλωσω λαγο καβυσσο η σουφλι. Ξερει κανεις τπτ για αυτα τα στρατοπεδα πως ειναι κλπ ? Με ποια σειρα να τα δηλωσω? ξερω οτι μαλλον δε πολυπαιζει ρολο αλλα δε ξερεις Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2022 από Επισκέπτης
ProponitisTouKanape Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, panost99 είπε Δ Σώμα Στρατού, είναι απο τους μεγαλύτερους σχηματισμούς και εδρεύει στην Ξάνθη. Σίγουρα θα έχει βυσματοφωλιές να χωθείς, υπασπιστήρια, οδηγός σε κάποιο ανώτατο κλπ. Πάμε τώρα στο άλλο που ρωτάς. Κατ' αρχην οι διαβιβάσεις ειναι καλά, είναι αρκετά ασφαλής επιλογή, εκπαίδευση ιδια κάνεις με τους υπόλοιπους αλλά τα στελέχη είναι σίγουρα καλυτερα. Μετά, αν ζητήσεις εξυπηρέτηση απο το βύσμα σου, επ' ουδενί δε θα ζητήσεις τόσο συγκεκριμένη θέση οπως στο ψυγείο του πρατηρίου, εξυπακούεται. Θα ζητήσεις γενικά να σε βάλει κάπου, διάλεξε εσύ που. Στο λέω εκ των έσω γιατι στο γραφείο που ημουν ασχολούμασταν με βύσματα και οποιος ζητούσε τέτοια χάρη έτρωγε Χ, ενώ όποιος είχε λογικό αίτημα βολευόταν μια χαρ.α Απο εκει και πέρα, για τα ωράρια η κατάσταση ειναι random όταν δεν εισαι σε κάποια στάνταρ υπηρεσία (αν είσαι λ.χ. στη διαχείριση υλικού και το γραφείο κλείνει 3, προφανώς θα φεύγεις 3). Όταν είσαι σε κάποιο γραφείο αξιωματικού, το ωράριο βγαίνει "εσωτερικά". Εγώ π.χ. δε πηγαινα καθε μέρα αλλά όταν πήγαινα, ξυπνούσα 4.30 και γυρνούσα 22.00 σπίτι μου. Άλλα παιδιά πήγαιναν κάθε μέρα αλλά έφευγαν 17:00-18.00. Για μένα η καλύτερη βυσματοθέση απο όλες, που μειώνονται οι πιθανότητες να τον πιεις στο ελάχιστο, είναι να πας προσωπικός οδηγός σε κάποιον ανώτατο ή σε καποιο διοικητή. Όχι μόνο γλιτώνεις αγγαρείες και λοιπές πίπες αλλά ουσιαστικά σε έχει υπο την προστασία του και δε σε ακουμπάει τιποτα
Panagiotis19009 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Απο εκει και πέρα, για τα ωράρια η κατάσταση ειναι random όταν δεν εισαι σε κάποια στάνταρ υπηρεσία (αν είσαι λ.χ. στη διαχείριση υλικού και το γραφείο κλείνει 3, προφανώς θα φεύγεις 3). Όταν είσαι σε κάποιο γραφείο αξιωματικού, το ωράριο βγαίνει "εσωτερικά". Εγώ π.χ. δε πηγαινα καθε μέρα αλλά όταν πήγαινα, ξυπνούσα 4.30 και γυρνούσα 22.00 σπίτι μου. Άλλα παιδιά πήγαιναν κάθε μέρα αλλά έφευγαν 17:00-18.00. Να διευκρινίσουμε πως τα παραπάνω ισχύουν όταν είσαι γραφέας σε μεγάλους υπερβυσματικούς σχηματισμούς τύπου ΓΕΣ, Ταξιαρχίες, μεραρχίες κλπ...Στις μονάδες ο γραφέας είναι στο πόστο του το πρωί, αλλά το μεσημέρι έχει υπηρεσία. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις