asxetos_apo_strato Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Θρακιώτης που υπηρετεί σε άλλη πόλη της Θράκης δικαιούται ή όχι ΕΤΑΠ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sazistas Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Στις 6/8/2021 στις 8:35 ΠΜ, vsk είπε Μου έφεραν στο σπίτι ΕΦΠ για κατάταξη στην Εθνοφυλακή τον Σεπτέμβρη. Τον άλλο μήνα γίνομαι 47 και ρωτάω: είναι υποχρεωτική η κατάταξη; Αν μου δώσουν οπλισμό δεν έχω χώρο ασφαλή με το παιδί στο διαμέρισμα να τον φυλάξω. Μπορώ να παρουσιαστώ και να αρνηθώ την κατάταξη ή τουλάχιστον να ζητήσω να μην παραλάβω οπλισμό; φιλε μου τελικά τι έκανες με αυτό? Πήγες κανονικα? μου έστειλαν και μένα ΕΦΠ για εθνοφυλακή και προσπαθω να βρώ λυση για να το αποφύγω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GrKata Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Καλησπερα, Πριν καποια χρονια ειχα περασει εντονη μυοκαρδιτιδα, και απο τοτε δυσκολευομαι με την εντονη σωματικη ασκηση και την ορθοστασια. Παιζει να βγω αοπλο?? Εχω ολες τις σχετικες εξετασεις και γνωματευσεις απο δημοσιο νοσοκομειο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yanis13 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 40 λεπτά πριν, GrKata είπε Καλησπερα, Πριν καποια χρονια ειχα περασει εντονη μυοκαρδιτιδα, και απο τοτε δυσκολευομαι με την εντονη σωματικη ασκηση και την ορθοστασια. Παιζει να βγω αοπλο?? Εχω ολες τις σχετικες εξετασεις και γνωματευσεις απο δημοσιο νοσοκομειο. Ναι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
w95chris Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Τελικά πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να πάρει κανείς I5; Για παράδειγμα είχα δει ότι αν θέλεις να πάρεις αναβολή για λόγους ψυχικής υγείας (κατάθλιψη) απλά θες ένα χαρτί πως σε παρακολουθεί ο γιατρός και παίρνεις την πρώτη αναβολή. Μετά ξανά τα ίδια για όσες φορές χρειαστεί. Έχω διαβάσει όμως ότι δεν είναι τόσο απλό. Μπορεί να πας για Ι5 και να υπηρετήσεις κανονικά με Ι3 άοπλο ή Ι4. Το ρωτάω γιατί και εγώ θέλω να απαλλαγώ. Όσοι φίλοι μου έχουν πάει, απλά έκαναν χαβαλέ και χάλασαν του κόσμου τα λεφτά για 9 μήνες. Τώρα ειδικά που είναι 12, ούτε καν σκέφτομαι να πάω. Προσωπικά έχω αρχίσει και βλέπω ψυχίατρο (δεν είναι καιρός. Ούτε 10 ραντεβού δεν έχω πάει) λόγω του ότι τελευταία πιέζομαι πάρα πολύ και δεν παλευόταν άλλο. Και θέλω να ρωτήσω και την διαδικασία για όταν μαζέψω την απαραίτητη χαρτούρα. Ξέρω πως μπορείς μέσω στρατοπέδου ή μέσω φρουραρχείου. Αλλά το τι ακριβώς δε γνωρίζω ούτε μπορώ να βρω σαφές απαντήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adeas26 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχουν βγει οι μεταθέσεις 5-μήνου για την 2022 Β' ΕΣΣΟ; Ή εάν γνωρίζει κάποιος για το πότε πρόκειται να βγουν; Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikolas_nois Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 παιδια καλημερα εχω ακουσει για τιμητικες αμα δωσεις αιμα τι διαδικασια πρεπει να κανω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d_aggelopoulos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα!Έχω μυωπία,είμαι παχύσαρκος 2ου βαθμού και έχω κάνει 2 χειρουργεία(1 σπασμένη λεκάνη και 1 χέρι ανάμεσα σε αγκώνα και καρπό-κομμένος τένοντας,νεύρο κλπ),με την κατάθεση των ιατρικών εγγράφων μπορώ να βγω Ι3 άοπλο ή Ι4;Κι αν ναι στην βασική εκπαίδευση εγώ τι θα κάνω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, d_aggelopoulos είπε Καλησπέρα!Έχω μυωπία,είμαι παχύσαρκος 2ου βαθμού και έχω κάνει 2 χειρουργεία(1 σπασμένη λεκάνη και 1 χέρι ανάμεσα σε αγκώνα και καρπό-κομμένος τένοντας,νεύρο κλπ),με την κατάθεση των ιατρικών εγγράφων μπορώ να βγω Ι3 άοπλο ή Ι4;Κι αν ναι στην βασική εκπαίδευση εγώ τι θα κάνω; Θα γίνει κρίση Ι και αναλόγως . Σε περίπτωση Ι4 περισσότερο κάνεις Θ/Φ ή στη βασική εκπαίδευση -ΣΠΕΝ θα είσαι στα μαγειρια στη Λάντζα . Αυτά είναι και αναλόγως τη εκάστοτε μονάδα. Σκηνακια θα κάνεις πάντως μαζί με τους άλλους στα ΣΠΕΝ Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2022 από meletis_m Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panagiotis19009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 6 ώρες πριν, nikolas_nois είπε παιδια καλημερα εχω ακουσει για τιμητικες αμα δωσεις αιμα τι διαδικασια πρεπει να κανω Το ζητάς από τον λόχο σου στην αναφορά, βγάζεις παραπεμπτικό για το στρατιωτικό (ή πολιτικό αν δεν έχει) νοσοκομείο της περιοχής που υπάγεσαι, πηγαίνεις και δίνεις. Την ημέρα αιμοδοσίας είσαι ΔΝ ή ΕΥ. Το χαρτί που θα σου δώσουν, το δίνεις στο λόχο ή στο 1ο γραφείο (αφού το βγάλεις μια φωτο να είσαι σίγουρος). Έως και 4 ημέρες δίνουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ProponitisTouKanape Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Επίσης σε ορισμένες μονάδες οργανώνουν αιμοδοσία μια φορά το δίμηνο π.χ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexthekiller1993 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, w95chris είπε Τελικά πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να πάρει κανείς I5; Για παράδειγμα είχα δει ότι αν θέλεις να πάρεις αναβολή για λόγους ψυχικής υγείας (κατάθλιψη) απλά θες ένα χαρτί πως σε παρακολουθεί ο γιατρός και παίρνεις την πρώτη αναβολή. Μετά ξανά τα ίδια για όσες φορές χρειαστεί. Έχω διαβάσει όμως ότι δεν είναι τόσο απλό. Μπορεί να πας για Ι5 και να υπηρετήσεις κανονικά με Ι3 άοπλο ή Ι4. Το ρωτάω γιατί και εγώ θέλω να απαλλαγώ. Όσοι φίλοι μου έχουν πάει, απλά έκαναν χαβαλέ και χάλασαν του κόσμου τα λεφτά για 9 μήνες. Τώρα ειδικά που είναι 12, ούτε καν σκέφτομαι να πάω. Προσωπικά έχω αρχίσει και βλέπω ψυχίατρο (δεν είναι καιρός. Ούτε 10 ραντεβού δεν έχω πάει) λόγω του ότι τελευταία πιέζομαι πάρα πολύ και δεν παλευόταν άλλο. Και θέλω να ρωτήσω και την διαδικασία για όταν μαζέψω την απαραίτητη χαρτούρα. Ξέρω πως μπορείς μέσω στρατοπέδου ή μέσω φρουραρχείου. Αλλά το τι ακριβώς δε γνωρίζω ούτε μπορώ να βρω σαφές απαντήσεις. Ένας φίλος μου που έχει πάρει 2 αναβολές και του χρόνου θα πάρει τη 3η αναβολή άρα και απαλλαγή, από όσο θυμάμαι πήγε σε ψυχίατρο ιδιώτη και αφού έγινε η διάγνωση του έδωσε σφραγισμένο φάκελο για τον στρατό που αναφέρει ότι δε μπορεί να υπηρετήσει λόγω ψυχολογικών προβλημάτων. Όταν του ήρθε το γράμμα της κατάταξης που συνήθως έρχεται 15-20 μέρες πριν τη παρουσίαση, πήγε στο πλησιέστερο στρατιωτικό νοσοκομείο με ραντεβού και παρέδωσε το σφραγισμένο γράμμα, αφού τον εξέτασαν και οι στρατιωτικοί γιατροί του δώσανε την 1η αναβολή, το ίδιο έκανε και φέτος για τη 2η αναβολή, νομίζω για τη 3η αναβολή είναι τυπική διαδικασία χωρίς να χρειάζεται επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό. Οπότε δε χρειάζεται να παρουσιαστείς στη μονάδα κατάταξης, ο φίλος μου που μένει Θεσσαλονίκη τα έκανε όλα στη πόλη του και δε χρειάστηκε να μεταβεί στον Έβρο. Βέβαια η όλη διαδικασία διαρκεί 3 χρόνια. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2022 από Alexthekiller1993 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panagiotis19009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Επίσης σε ορισμένες μονάδες οργανώνουν αιμοδοσία μια φορά το δίμηνο π.χ. Πολύ σωστά. Να προσθέσω στις μονάδες που πέρασα, πολλοί έτρωγαν και άκυρο από τον λοχαγό, γιατί είχε εμπλοκή. Προτεραιότητα έδιναν, σε παλιές σειρές, ειδικά σε αυτούς που είχαν φάει τις άδειες τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asxetos_apo_strato Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 18 ώρες πριν, w95chris είπε Τελικά πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να πάρει κανείς I5; Για παράδειγμα είχα δει ότι αν θέλεις να πάρεις αναβολή για λόγους ψυχικής υγείας (κατάθλιψη) απλά θες ένα χαρτί πως σε παρακολουθεί ο γιατρός και παίρνεις την πρώτη αναβολή. Μετά ξανά τα ίδια για όσες φορές χρειαστεί. Έχω διαβάσει όμως ότι δεν είναι τόσο απλό. Μπορεί να πας για Ι5 και να υπηρετήσεις κανονικά με Ι3 άοπλο ή Ι4. Το ρωτάω γιατί και εγώ θέλω να απαλλαγώ. Όσοι φίλοι μου έχουν πάει, απλά έκαναν χαβαλέ και χάλασαν του κόσμου τα λεφτά για 9 μήνες. Τώρα ειδικά που είναι 12, ούτε καν σκέφτομαι να πάω. Προσωπικά έχω αρχίσει και βλέπω ψυχίατρο (δεν είναι καιρός. Ούτε 10 ραντεβού δεν έχω πάει) λόγω του ότι τελευταία πιέζομαι πάρα πολύ και δεν παλευόταν άλλο. Και θέλω να ρωτήσω και την διαδικασία για όταν μαζέψω την απαραίτητη χαρτούρα. Ξέρω πως μπορείς μέσω στρατοπέδου ή μέσω φρουραρχείου. Αλλά το τι ακριβώς δε γνωρίζω ούτε μπορώ να βρω σαφές απαντήσεις. Την πρώτη αναβολή (όχι αυτή για σπουδές) θεωρώ ότι την παίρνεις εύκολα. Αρκεί να πεις ότι δεν είσαι καλά, δεν αντέχεις κλπ και θα στη δώσουν. Προφανώς είναι και σε ποιον θα τύχεις, άλλα σε εμάς αρκετά παιδιά έπαιρναν αναβολή στη μέση των ΣΒΕΝ για ψυχολογικούς λόγους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 16/8/2022 στις 11:21 ΠΜ, SIP1995 είπε Καλημέρα.....ξέρουμε ρεαλιστικά ποιες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις στην εύρεση εργασίας σε εταιρίες κτλ αν έχεις Ι5 ? Έχω ακούσει διάφορα και θέλω να είμαι σίγουρος πριν κάνω κάτι τέτοιο. Στις 16/8/2022 στις 12:29 ΜΜ, asxetos_apo_strato είπε Το κακό με αυτό είναι ότι αν πας για Ι5 θα φας τουλάχιστον 4 χρόνια στην αναμονή (2 διετείς αναβολές και την 3η φορά απαλλαγή νομίζω είναι) Στις 16/8/2022 στις 12:45 ΜΜ, SIP1995 είπε Όλο αυτό βέβαια ισχύει με Ι5 για ψυχολογικούς ας πούμε λόγους, για σωματικούς ξέρουμε τι γίνεται, έχω διαβάσει κάτι σχετικά με το ακοόγραμμα και άλλα τέτοια που παίρνεις κατευθείαν Ι5 χωρίς να περιμένεις. Αρχικα, καμια επιπτωση στην ευρεση εργασιας -σωματων ασφαλειας (ξεχνας αστυνομιες, πυροσβεστικες, εκαβ κτλ. Ακομα και security μαλλον). Απο εκει και περα, θελεις συνολικα 2 χρονια αναβολων. Οι αναβολες ειναι 6μηνες, ετησιες ή 2 ετων. Αυτο σημαινει οτι την διαδικασια την κανεις μαξ 5 φορες (πχ 4 * 6μηνες αναβολες + η τελικη που θα σου δωσει απαλλαγη και αρα ι5). Εγω παω για 3 φορες (μου εδωσαν 2 ετησιες και θα παω του χρονου για ι5) Στις 20/8/2022 στις 10:07 ΜΜ, w95chris είπε Τελικά πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να πάρει κανείς I5; Για παράδειγμα είχα δει ότι αν θέλεις να πάρεις αναβολή για λόγους ψυχικής υγείας (κατάθλιψη) απλά θες ένα χαρτί πως σε παρακολουθεί ο γιατρός και παίρνεις την πρώτη αναβολή. Μετά ξανά τα ίδια για όσες φορές χρειαστεί. Έχω διαβάσει όμως ότι δεν είναι τόσο απλό. Μπορεί να πας για Ι5 και να υπηρετήσεις κανονικά με Ι3 άοπλο ή Ι4. Προτιμησε ψυχιατρο και οχι ψυχολογο, για να σου γραψει και φαρμακα που θα εκτελεις (αγοραζεις και μετα κανε τα ο,τι θες). Ευκολο ειναι, 1 στους 100 να λεει αληθεια και βρεθει με κανα οπλο δανεικο, την εχουν βαψει. Δεν ρισκαρουν. Η διαδικασια ειναι ψυχιατρο οπου παιρνεις την γνωματευση, με αυτην πας 1-5 μερες πριν την καταταξη στο τοπικο φρουραρχειο, στελνεις τα χαρτια μεσω ΚΕΠ και σου ερχεται μαιλ να κλεισεις ραντεβου στην επιτροπη απαλλαγων του στρατιωτικου νοσοκομειου που θα σου ερθει το μαιλ. Πας εκει, μπορει να μιλησεις για 10 sec, μπορει και οχι, και ετοιμος. Αν νιωθεις οτι θα χασεις χρονο, κανε το. @Alexthekiller1993 εχει διαδικασια (φρουραρχειο) πριν το στρατιωτικο νοσοκομειο και ειναι συνολικα 2 χρονια (2 χρονια συνολης αναβολης οπου στο τελος της 2ετιας πας για ι5 και τελειωνεις) Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2022 από SabotazNic 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις