Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, ένας φίλος μου έχει τελειώσει στρατό πριν τρία χρόνια και του ήρθε χαρτί επίστρατου  όπου πρέπει να παρουσιαστεί στις 2 Οκτωβρίου. Το θέμα είναι ότι φεύγει εξωτερικό για να σπουδάσει σε σχολή, η εγγραφή γίνεται τον Σεπτέμβρη και ξεκινάει μαθήματα τον Οκτώβριο. Τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση ? Γίνεται να μην πάει ?

Επεξ/σία από KatalanosGR
Δημοσ.
19 ώρες πριν, subnigur0th είπε

Πούδρα θα είσαι.

Χαίρομαι που το λες αυτό 😂. Ξέρεις γενικά πώς είναι τα πράγματα εκεί; Αν παίζουν εμπλοκές κλπ; 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, KatalanosGR είπε

Καλησπέρα, ένας φίλος μου έχει τελειώσει στρατό πριν τρία χρόνια και του ήρθε χαρτί επίστρατου  όπου πρέπει να παρουσιαστεί στις 2 Οκτωβρίου. Το θέμα είναι ότι φεύγει εξωτερικό για να σπουδάσει σε σχολή, η εγγραφή γίνεται τον Σεπτέμβρη και ξεκινάει μαθήματα τον Οκτώβριο. Τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση ? Γίνεται να μην πάει ?

Ενημερώνει

Δημοσ.
10 ώρες πριν, PunIntender86 είπε

Χαίρομαι που το λες αυτό 😂. Ξέρεις γενικά πώς είναι τα πράγματα εκεί; Αν παίζουν εμπλοκές κλπ; 

Η εμπλοκή τους είναι 2-1 1-1 φίλε μου, δεν θεωρείται καν εμπλοκή, ειδικά για καλοκαίρι😅

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Nikos_makrhs είπε

Η εμπλοκή τους είναι 2-1 1-1 φίλε μου, δεν θεωρείται καν εμπλοκή, ειδικά για καλοκαίρι😅

Ησύχασα λίγο τώρα φίλε, γιατί περίμενα για κάποιον λόγο τρελό πήξιμο 😂

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, PunIntender86 είπε

Ησύχασα λίγο τώρα φίλε, γιατί περίμενα για κάποιον λόγο τρελό πήξιμο 😂

χαχαχα ούτε καν! Στον στρατό όλα ρευστά είναι βέβαια, αλλά είναι από τα καλά βυσματικά στρατόπεδα για Θεσσαλονίκη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/8/2022 στις 5:01 ΜΜ, physioakis είπε

Μπαίνω τον νοέμβριο και ηθελα να ρωτησω σαν Υγειονομικό πχ στο στρατοπέδο που παρουσιάζομε  μενω  ή υπάρχουν κέντρα εκπαίδευσης υγειονομικού 

Νοέμβριος μιλάμε για ΣΤ' ΕΣΣΟ. Ξέρεις που παρουσιάζεσαι ; 😲

Γενικά στον στρατό να ξέρεις πολλά μπορεί να αλλάξουν απ' την μία ΕΣΣΟ στην άλλη. Εγώ για παράδειγμα Β' ΕΣΣΟ έκανα και τις 2 βασικές εκπαιδεύσεις (ΣΙΠΟ & ΣΠΕΝ) στο στρατόπεδο μου. Οι εκπαιδεύσεις ειδικότητας των οδηγών έγιναν πάλι στο στρατόπεδο μου. Η Γ' ΕΣΣΟ πήγε σε άλλο στρατόπεδο. Προσπαθούν να κρατήσουν την Δ' για ΣΠΕΝ αλλά και αυτό δεν πιστεύω να το καταφέρουν.

Γενικά καλό είναι να χωνέψεις το θέμα της μετακίνησης και να βρεις τρόπους έτσι ώστε αυτό να γίνεται εύκολα. Λίγα πράγματα, λίγα σακίδια και μην το κάνεις σαν ένα της ΕΣΣΟ μου που έχει μαζί του πάντα 3 σακουβαγιαζ 2 backpack και 12 τσάντες 😝

Στις 11/8/2022 στις 10:48 ΜΜ, ProponitisTouKanape είπε

Προφανώς και όχι. Αλλιώς τι νόημα θα είχε το μπόνους της μειωμένης θητείας; Ραδιο-αρβύλα απο ημιμαθείς

Δεν είναι ότι δεν θα είχε. Δεν μιλάμε να πας απ' την αρχή στην ενδοχώρα αλλά μετά από 5 μήνες. Όμως και πάλι και εμένα μου φαίνεται υπερβολικό. Θα ήθελα να ρωτήσω στο 1ο γραφείο αλλά δεν τους βρίσκω την αρμόδια στο τηλέφωνο ποτέ και με έχουν στείλει και μερικά χιλιόμετρα μακρυά

Στις 14/8/2022 στις 8:30 ΠΜ, giorgos4ever είπε

Ενημερώνει

Τύπου. "Ναι γεια σας, ευχαριστώ για την πρόσκληση αλλά δεν θα τα καταφέρω" ;

Άλλη ερώτηση σχετικά με την μετάθεση. Είναι κανένας αυτή την στιγμή στο 699 ΠΑΠ ΤΒ. Δεν ξέρω πόσο εύκολα είναι να πάω εκεί αλλά πριν πάω θα ήθελα να γνωρίζω τι παίζει τώρα, γιατί εδώ δεν λένε και τα καλύτερα λόγια

http://www.ellinikos-stratos.com/forum/αγία-γαλήνη-κρήτη_topic18337_page2.html

Επεξ/σία από manolis940
Δημοσ.

Καλημέρα.....ξέρουμε ρεαλιστικά ποιες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις στην εύρεση εργασίας σε εταιρίες κτλ αν έχεις Ι5 ? Έχω ακούσει διάφορα και θέλω να είμαι σίγουρος πριν κάνω κάτι τέτοιο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, SIP1995 είπε

Καλημέρα.....ξέρουμε ρεαλιστικά ποιες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις στην εύρεση εργασίας σε εταιρίες κτλ αν έχεις Ι5 ? Έχω ακούσει διάφορα και θέλω να είμαι σίγουρος πριν κάνω κάτι τέτοιο. 

Μην ακούω μαλακίες το 2022, σαν κάτι 18χρονα στη σειρά μου που έλεγαν ότι με Ι5 δε μπορείς να βγάλεις δίπλωμα. Προφανώς και δεν έχει καμία σημασία. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να έχεις κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι έχεις ξεμπερδέψει με τα της στράτευσης. Το κακό με αυτό είναι ότι αν πας για Ι5 θα φας τουλάχιστον 4 χρόνια στην αναμονή (2 διετείς αναβολές και την 3η φορά απαλλαγή νομίζω είναι) και χωρίς κάποιο χαρτί που να ικανοποιεί τους πιθανούς εργοδότες σου για αυτό το διάστημα. Αλλά αν μπορείς να τους πείσεις ότι δεν πρόκειται να πας (και άρα να τους φύγεις από τη δουλειά), τότε δε θα έχεις θέμα. Εμένα μου έριξαν άκυρο από 4-5 (ακόμα και ξένες) εταιρείες όταν τους είπα "ναι μεν δεν έχω πάει, αλλά έχω αναβολή μέχρι το 2025". Ε μετά την έκοψα και πήγα για να τελειώνω :P

Το πιο ακραίο ρεαλιστικό σενάριο που μπορώ να φανταστώ με Ι5 και ιδιωτικές εταιρείες είναι η ασφάλιση. Δηλαδή να μη φοβούνται ότι θα σε πληρώνουν για αναρρωτική αν έχεις κάτι που μπορεί να εμφανιστεί. Αλλά τώρα αυτό που λέω είναι πολύ τραβηγμένο. Από τη στιγμή που θα τους πεις ότι έχεις εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις δε νομίζω να ασχοληθεί κανείς.

Επεξ/σία από asxetos_apo_strato
Δημοσ.
13 minutes ago, asxetos_apo_strato said:

Μην ακούω μαλακίες το 2022, σαν κάτι 18χρονα στη σειρά μου που έλεγαν ότι με Ι5 δε μπορείς να βγάλεις δίπλωμα. Προφανώς και δεν έχει καμία σημασία. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να έχεις κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι έχεις ξεμπερδέψει με τα της στράτευσης. Το κακό με αυτό είναι ότι αν πας για Ι5 θα φας τουλάχιστον 4 χρόνια στην αναμονή (2 διετείς αναβολές και την 3η φορά απαλλαγή νομίζω είναι) και χωρίς κάποιο χαρτί που να ικανοποιεί τους πιθανούς εργοδότες σου για αυτό το διάστημα. Αλλά αν μπορείς να τους πείσεις ότι δεν πρόκειται να πας (και άρα να τους φύγεις από τη δουλειά), τότε δε θα έχεις θέμα. Εμένα μου έριξαν άκυρο από 4-5 (ακόμα και ξένες) εταιρείες όταν τους είπα "ναι μεν δεν έχω πάει, αλλά έχω αναβολή μέχρι το 2025". Ε μετά την έκοψα και πήγα για να τελειώνω :P

Το πιο ακραίο ρεαλιστικό σενάριο που μπορώ να φανταστώ με Ι5 και ιδιωτικές εταιρείες είναι η ασφάλιση. Δηλαδή να μη φοβούνται ότι θα σε πληρώνουν για αναρρωτική αν έχεις κάτι που μπορεί να εμφανιστεί. Αλλά τώρα αυτό που λέω είναι πολύ τραβηγμένο. Από τη στιγμή που θα τους πεις ότι έχεις εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις δε νομίζω να ασχοληθεί κανείς.

Όλο αυτό βέβαια ισχύει με Ι5 για ψυχολογικούς ας πούμε λόγους, για σωματικούς ξέρουμε τι γίνεται, έχω διαβάσει κάτι σχετικά με το ακοόγραμμα και άλλα τέτοια που παίρνεις κατευθείαν Ι5 χωρίς να περιμένεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω τι παίζει με το ακοόγραμμα, αλλά ξέρω περίπτωση με πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, σωματικό, που δε του έδωσαν απαλλαγή, αλλά διετή αναβολή - παρότι του παραδέχτηκαν ότι δεν πρόκειται να υπηρετήσει.

Κι ουσιαστικά εδώ είναι που του δημιουργούν πρόβλημα στην εύρεση εργασίας.

Επεξ/σία από asxetos_apo_strato
Δημοσ.

Ανάλογα το πρόβλημα υγείας. Φυσικά μπορείς να πάρεις κατευθείαν Ι5, αλλά πρέπει να είναι κάτι πολύ οφθαλμοφανές και σοβαρό, πχ νεφροπαθής υπό αιμοκάθαρση, εγκεφαλική παράλυση κλπ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomothesia/pd 11_2014.htm στο άρθρο 15 αναφέρονται όλες οι παθήσεις που δίνουν Ι5 μετά από διετή αναβολή η Ι5 απευθείας.

Πάντως με τις ερωτήσεις που κάνει ο φίλος μάλλον δεν έχει σωματικό πρόβλημα υγείας και ψάχνει τρόπο να πάρει Ι5 χωρίς βέβαια να πάρει τρελόχαρτο.

Επεξ/σία από dionisis1925
Δημοσ.
7 ώρες πριν, manolis940 είπε

Νοέμβριος μιλάμε για ΣΤ' ΕΣΣΟ. Ξέρεις που παρουσιάζεσαι ; 😲

Γενικά στον στρατό να ξέρεις πολλά μπορεί να αλλάξουν απ' την μία ΕΣΣΟ στην άλλη. Εγώ για παράδειγμα Β' ΕΣΣΟ έκανα και τις 2 βασικές εκπαιδεύσεις (ΣΙΠΟ & ΣΠΕΝ) στο στρατόπεδο μου. Οι εκπαιδεύσεις ειδικότητας των οδηγών έγιναν πάλι στο στρατόπεδο μου. Η Γ' ΕΣΣΟ πήγε σε άλλο στρατόπεδο. Προσπαθούν να κρατήσουν την Δ' για ΣΠΕΝ αλλά και αυτό δεν πιστεύω να το καταφέρουν.

Γενικά καλό είναι να χωνέψεις το θέμα της μετακίνησης και να βρεις τρόπους έτσι ώστε αυτό να γίνεται εύκολα. Λίγα πράγματα, λίγα σακίδια και μην το κάνεις σαν ένα της ΕΣΣΟ μου που έχει μαζί του πάντα 3 σακουβαγιαζ 2 backpack και 12 τσάντες 😝

Δεν είναι ότι δεν θα είχε. Δεν μιλάμε να πας απ' την αρχή στην ενδοχώρα αλλά μετά από 5 μήνες. Όμως και πάλι και εμένα μου φαίνεται υπερβολικό. Θα ήθελα να ρωτήσω στο 1ο γραφείο αλλά δεν τους βρίσκω την αρμόδια στο τηλέφωνο ποτέ και με έχουν στείλει και μερικά χιλιόμετρα μακρυά

Τύπου. "Ναι γεια σας, ευχαριστώ για την πρόσκληση αλλά δεν θα τα καταφέρω" ;

Άλλη ερώτηση σχετικά με την μετάθεση. Είναι κανένας αυτή την στιγμή στο 699 ΠΑΠ ΤΒ. Δεν ξέρω πόσο εύκολα είναι να πάω εκεί αλλά πριν πάω θα ήθελα να γνωρίζω τι παίζει τώρα, γιατί εδώ δεν λένε και τα καλύτερα λόγια

http://www.ellinikos-stratos.com/forum/αγία-γαλήνη-κρήτη_topic18337_page2.html

Δεν έχεις κάτι να ρωτήσεις το πρώτο γραφείο. Οι προϋποθέσεις εννιάμηνης θητείας αναφέρονται στο ΦΕΚ περι διάρκειας θητείας όπου αναφέρονται και ποιες γεωγραφικές περιοχές πιάνονται ως παραμεθώριος. 

https://www.kathimerini.gr/wp-content/uploads/2021/03/fek-thiteia.pdf

Οτιδήποτε άλλο είναι ραδιοαρβύλα. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...