Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

28 λεπτά πριν, asxetos_apo_strato είπε

Χαρτί υγείας έξτρα να πάρω ή δεν χρειάζεται; Είναι ογκώδες το άτιμο.

Τις εβδομάδες της εκπαίδευσης δε δίνουν έξοδο ΣΚ; Έχω την εντύπωση ότι κάποιος μου είπε ότι δίνουν. Ή είναι ανάλογα τον διοικητή; Γιατί άμα δίνουν τουλάχιστον θα μπορείς να ψωνίσεις τέτοια πράγματα.

Στη Ρόδο που έκανα τη βασική εκπαίδευση βγαίναμε και Σαββατο και Κυριακή και για πολλές ώρες μάλιστα (σε φάση που αναγκαζοσουν να ξοδεψεις ενα σκασμο λεφτα γιατι κάπως επρεπε να σκοτωσεις την ωρα σου)

6 ώρες πριν, asxetos_apo_strato είπε

image.png.982559713038447916e93cfcda02494d.png

Υπολόγισα το ΔΜΣ μου 35.8 και έχω διαβάσει σε παλιότερες δημοσιεύσεις ότι παίζει σε τέτοιες περιπτώσεις κάποιοι γιατροί να σε ρωτήσουν αν θες άοπλο ή όχι. Σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο τι θα ήταν καλύτερο να προτιμήσω, πιστεύετε; Οκ ξέρω ότι το άοπλο δεν έχει πολλές υπηρεσίες αλλά από την άλλη δε θα έχει περισσότερα χωσίματα άλλου τύπου; Ή μήπως άοπλο είναι μόνο το Ι3 για ψυχολογικούς λόγους οπότε δεν τίθεται καν θέμα; Επίσης, υπάρχει περίπτωση η σωματική ικανότητα που σε βάζουν να επηρεάσει την επιλογή σου σε κάποιο σώμα; Π.χ. Άμα το Ι3 αποκλείει πεζικό πείτε το να αρχίσω να τρώω πιτόγυρα μέχρι να παρουσιαστώ 😂

Απο τη δική μου εμπειρια θα σου πω το εξής. Όταν με πήγαν στη μονάδα μου στο Καστελλόριζο όπου θα έκανα τα ΣΠΕΝ οι άοπλοι σε όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης έτρωγαν ανελέητο χοσέ καθώς έπρεπε κάπως να τους απασχολούν όταν είχαμε βολές και γενικά όταν η εκπαίδευση απαιτούσε να είσαι ένοπλος (όχι ότι εμείς περνάγαμε καύτερα που περπατούσαμε 4-5 χιλιόμετρα ανηφόρα με φουλ εξοπλισμό και όπλο για να πάμε στο πεδίο βολής με 40 βαθμους). Γενικά τότε τους άοπλους τους τεντωναν αλλά μόλις τελείωσαν τα ΣΠΕΝ οι ρόλοι σιγά σιγά αντιστράφηκαν καθώς εμείς λιώναμε στις υπηρεσίες, ειδικα το πεζικό που είχε κάτι 8ωρες σκοπιές, ενώ οι άοπλοι έκανα μόνο θαλαμοdog, λάτζα και κάτι άλλες χαζες υπηρεσίες που έπρεπε να κοιτάνε κάτι κάμερες. Τώρα your mileage may vary καθώς κάθε μονάδα είναι διαφορετική. 

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τους γιωταδες και τους μη πρόθυμους στο βοηθήσουν στην καθαριότητα του θαλαμου-τουαλετας.

Μόλις τώρα, -SG97- είπε

Καλησπέρα, αν έρθει το σήμα για μετάθεση, μπορεί ο διοικητής να την καθυστερήσει για υπηρεσιακές ανάγκες? 

Όχι. Είναι διαταγή και δεν μπορεί να την παρακάμψει. Εμείς τρώγαμε θυμάμαι την εμπλοκάρα, οι μεταθέσεις όμως πραγματοποιούνταν κανονικά.

5 ώρες πριν, LL1 είπε

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τους γιωταδες και τους μη πρόθυμους στο βοηθήσουν στην καθαριότητα του θαλαμου-τουαλετας.

Όπως μαθαίνει κανείς από το σπίτι του θα πω εγώ. Αν ο άλλος έχει μάθει να τα κάνει όλα η μαμά, σιγά μην βρεί προκοπή στον στρατό. Στην παραμεθόριο που ήμουν, θυμάμαι τις καθαριότητες τις έβγαζαν εγγράφως μαζί με τις υπηρεσίες. Έτσι, και κάποιος να μην ήθελε, απλά τον βούταγε ο Αρχιλοχίας και δεν έβγαζε κιχ. Στην Αθήνα, μαύρο χάλι. Όταν ο άλλος έχει κάθε μέρα έξοδο και κάνει 1 υπηρεσία στο τόσο, σιγά μην χαλάσει την ζαχαρένια του (με την εξαίρεση να είναι κανένας ψείρας λοχαγός, που κάνει επιθεωρήσεις κλπ)

1 ώρα πριν, -SG97- είπε

Καλησπέρα, αν έρθει το σήμα για μετάθεση, μπορεί ο διοικητής να την καθυστερήσει για υπηρεσιακές ανάγκες? 

αναλογως αν το χαρτι που θα ερθει γραφει ημερομηνια μεταθεσης ή οχι. πχ εμενα μου ετυχε μεταθεση χωρις ημερομηνια και ελεγε μετα τις ειδικοτητες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/6/2022 στις 8:05 ΜΜ, dionisis1925 είπε

Σύνελθε τύπε , εννοώ ο αδερφός σου πιάνει δουλειά στην google και δεν μπορεί να κάνει μια ρημάδα αναζήτηση στην google για να βρει τις πληροφορίες που χρειάζεται για να ξέρει πως να κινηθεί ?

Όσο για τον δικηγόρο σου απάντησαν ήδη από πάνω.

Ρωτάς πράγματα χωρίς να δίνεις σημαντικές λεπτομέρειες.

https://www.mfa.gr/uk/eservices/stratologia/bebaiose-anupotaxias-exoterikou.html

https://www.lawspot.gr/nomika-blogs/antonios_kepesidis/anypotaktos-exoterikoy-i-esoterikoy

https://www.stratologia.gr/sites/default/files/plhr_ent/5.pdf

https://www.mfa.gr/missionsabroad/kazakhstan/other-services/monimoi-katoikoi-exoterikou.html

https://www.lawspot.gr/nomika-blogs/giannis_papadopoylos/prostimo-anypotaxias-6000-eyro-pos-mporo-na-apofygo-tin-pliromi

Τέλος εξαγορά θητείας

https://www.stratologia.gr/sites/default/files/plhr_ent/4.pdf

Όλα αυτά τα βρίσκεις μέσα σε 5 λεπτά.

Άρα εαν έχω καταλάβει σωστά ακόμη και εαν δεν έχει ρυθμιστεί το χρηματικό χρέος , αρκεί να έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για ΜΚΕ , μπορεί κάποιος να επισκεφθεί την χώρα έως και για 30 μέρες έτσι ?

Επεξ/σία από Chocobo

4 ώρες πριν, Panagiotis19009 είπε

Όχι. Είναι διαταγή και δεν μπορεί να την παρακάμψει. Εμείς τρώγαμε θυμάμαι την εμπλοκάρα, οι μεταθέσεις όμως πραγματοποιούνται κανονικά. 

Πραγματικά έχω ακούσει 10 διαφορετικές απόψεις σχετικά με το θέμα και δεν ξέρω τι μου γίνεται.. 

5 ώρες πριν, Panagiotis19009 είπε

Στην παραμεθόριο που ήμουν, θυμάμαι τις καθαριότητες τις έβγαζαν εγγράφως μαζί με τις υπηρεσίες.

Αυτό είναι και το σωστό, γιατί δε μπορείς να βασιστείς στο ότι ανάμεσα σε τόσα άτομα θα είναι όλοι καλοπροαίρετοι και συνεννοήσιμοι.

• Like 1

Παιδιά καλησπέρα έχω μια λίστα από πράγματα που χρειάζεται να πάρω:

1. λουκέτα
2. οδοντόκρεμα
3. οδοντόβουρτσα
4. axe αφρολουτρο
5. υγρομάντηλα
6. ξυραφάκια
7. αφρός ξυρίσματος
8. after shave
9. ξυραφάκια
10. υπνόσακος - sleeping bag
11. πάτος για αρβύλα
12. σπρέι κοριών
13. πετσέτα
14. αντιδρωτικό
15. αποσμητικό
16. νυχοκόπτης
17. ωτοασπίδες
18. γάντια μιας χρήστης
19. 10 μπλουζάκια παραλλαγής
20. 10 ζευγάρια στρατιωτικές κάλτσες χοντρές ψηλές
21. 10 εσώρουχα
22. depon
23. κινητό
24. φορτιστής κινητού
25. χαρτί υγείας
26. αντισηπτικά μαντίλια
27. σακούλες για άπλυτα
28. πολιτικά ρούχα
29. Σακ βουαγιάζ
30. Νεσεσέρ
31. Γυαλιστικό αρβύλων
32. Σημείωμα κατάταξης
33. μαξιλάρι
34. σεντόνι
35. ισοθερμικά
36. χατζαπλαστ
37. γυάλισμα αρβυλών
38. μπατονέτες

Τι άλλο να πάρω?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Panos21888 είπε

1. λουκέτα
2. οδοντόκρεμα
3. οδοντόβουρτσα
4. axe αφρολουτρο
5. υγρομάντηλα
6. ξυραφάκια
7. αφρός ξυρίσματος
8. after shave
9. ξυραφάκια
11. πάτος για αρβύλα
12. σπρέι κοριών
13. πετσέτα
14. αντιδρωτικό
15. αποσμητικό
16. νυχοκόπτης
17. ωτοασπίδες
18. γάντια μιας χρήστης
21. 10 εσώρουχα
22. depon
23. κινητό
24. φορτιστής κινητού
25. χαρτί υγείας
26. αντισηπτικά μαντίλια
27. σακούλες για άπλυτα
28. πολιτικά ρούχα
29. Σακ βουαγιάζ
30. Νεσεσέρ
31. Γυαλιστικό αρβύλων
32. Σημείωμα κατάταξης
33. μαξιλάρι
34. σεντόνι
35. ισοθερμικά
36. χατζαπλαστ
37. γυάλισμα αρβυλών
38. μπατονέτες

Τι άλλο να πάρω?

Πουδρα για μυκητες. Τα ισοθερμικα τι τα θες; :P 

Επεξ/σία από yanis13

35 λεπτά πριν, Panos21888 είπε

31. Γυαλιστικό αρβύλων
37. γυάλισμα αρβυλών

Μαζι με το γυαλιστικο θα παρεις και καποιον να σου κανει το γυαλισμα;

35 λεπτά πριν, Panos21888 είπε

Τι άλλο να πάρω?

Μια βαθια ανασα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Panos21888 είπε

1. λουκέτα
2. οδοντόκρεμα
3. οδοντόβουρτσα
4. axe αφρολουτρο
5. υγρομάντηλα
6. ξυραφάκια
7. αφρός ξυρίσματος
8. after shave
9. ξυραφάκια
11. πάτος για αρβύλα
12. σπρέι κοριών
13. πετσέτα
14. αντιδρωτικό
15. αποσμητικό
16. νυχοκόπτης
17. ωτοασπίδες
18. γάντια μιας χρήστης
21. 10 εσώρουχα
22. depon
23. κινητό
24. φορτιστής κινητού
25. χαρτί υγείας
26. αντισηπτικά μαντίλια
27. σακούλες για άπλυτα
28. πολιτικά ρούχα
29. Σακ βουαγιάζ
30. Νεσεσέρ
31. Γυαλιστικό αρβύλων
32. Σημείωμα κατάταξης
33. μαξιλάρι
34. σεντόνι
35. ισοθερμικά
36. χατζαπλαστ
37. γυάλισμα αρβυλών
38. μπατονέτες

Τι άλλο να πάρω?

Πολυπριζο

Power bank

Αντικουνουπικο

Φακό 

Πετσέτες 

Ρολόι χειρός 

Καλό είναι να έχεις χωρισμένα τα καθαρά ρούχα σε σακούλες, θα σε βολεύει στο βάλε βγάλε απο σάκο και λουκάνικο. επίσης, ένα πλαστικό νεσεσερ για να το κρέμας μέσα στο ντουζ με σαμπουάν κλπ που θα έχεις. 

Ισοθερμικά δεν θα σου χρειαστούν τώρα, ίσως στο μέλλον.

Επεξ/σία από st@kas

1. Μη πάρεις 10 λουκέτα, 2-3 θα σε φτάσουν. Τώρα που δεν υπάρχουν κέντρα δε παιζουν κλοπές κλπ οπότε δε χρειάζεται να κλειδώνεις αρβύλες π.χ. 

2. Ειπαμε να πας προετοιμασμένος αλλά μη σκάσεις με τα κωλόχαρτα, ενταξει χαρτι υγείας έχει.

3. Μαξιλάρι είναι too much, ούτως ή αλλως σχεδον όλοι στο φάκελο κοιμούνται. 

4. Πολιτικά ρούχα δε χρειάζεσαι πολλά, παντελόνι-μπλουζάκι που θα φοράς και ρίξε και 1-2 t shirts ακομα. 

• Like 2

Επισκέπτης
9 ώρες πριν, -SG97- είπε

Πριν κάτι δεκαετίες που πήγα φαντάρος κοβόταν άνετα, αν είχες το σωστό βύσμα. Υπηρετούσα στο Α2 και μου έκοψαν μετάθεση κατόπιν δικής μου αίτησης. Δεν βλέπω γιατί να μην ισχύει και τώρα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...