DaemonLord92 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 28 λεπτά πριν, asxetos_apo_strato είπε Χαρτί υγείας έξτρα να πάρω ή δεν χρειάζεται; Είναι ογκώδες το άτιμο. Τις εβδομάδες της εκπαίδευσης δε δίνουν έξοδο ΣΚ; Έχω την εντύπωση ότι κάποιος μου είπε ότι δίνουν. Ή είναι ανάλογα τον διοικητή; Γιατί άμα δίνουν τουλάχιστον θα μπορείς να ψωνίσεις τέτοια πράγματα. Στη Ρόδο που έκανα τη βασική εκπαίδευση βγαίναμε και Σαββατο και Κυριακή και για πολλές ώρες μάλιστα (σε φάση που αναγκαζοσουν να ξοδεψεις ενα σκασμο λεφτα γιατι κάπως επρεπε να σκοτωσεις την ωρα σου) 6 ώρες πριν, asxetos_apo_strato είπε Υπολόγισα το ΔΜΣ μου 35.8 και έχω διαβάσει σε παλιότερες δημοσιεύσεις ότι παίζει σε τέτοιες περιπτώσεις κάποιοι γιατροί να σε ρωτήσουν αν θες άοπλο ή όχι. Σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο τι θα ήταν καλύτερο να προτιμήσω, πιστεύετε; Οκ ξέρω ότι το άοπλο δεν έχει πολλές υπηρεσίες αλλά από την άλλη δε θα έχει περισσότερα χωσίματα άλλου τύπου; Ή μήπως άοπλο είναι μόνο το Ι3 για ψυχολογικούς λόγους οπότε δεν τίθεται καν θέμα; Επίσης, υπάρχει περίπτωση η σωματική ικανότητα που σε βάζουν να επηρεάσει την επιλογή σου σε κάποιο σώμα; Π.χ. Άμα το Ι3 αποκλείει πεζικό πείτε το να αρχίσω να τρώω πιτόγυρα μέχρι να παρουσιαστώ 😂 Απο τη δική μου εμπειρια θα σου πω το εξής. Όταν με πήγαν στη μονάδα μου στο Καστελλόριζο όπου θα έκανα τα ΣΠΕΝ οι άοπλοι σε όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης έτρωγαν ανελέητο χοσέ καθώς έπρεπε κάπως να τους απασχολούν όταν είχαμε βολές και γενικά όταν η εκπαίδευση απαιτούσε να είσαι ένοπλος (όχι ότι εμείς περνάγαμε καύτερα που περπατούσαμε 4-5 χιλιόμετρα ανηφόρα με φουλ εξοπλισμό και όπλο για να πάμε στο πεδίο βολής με 40 βαθμους). Γενικά τότε τους άοπλους τους τεντωναν αλλά μόλις τελείωσαν τα ΣΠΕΝ οι ρόλοι σιγά σιγά αντιστράφηκαν καθώς εμείς λιώναμε στις υπηρεσίες, ειδικα το πεζικό που είχε κάτι 8ωρες σκοπιές, ενώ οι άοπλοι έκανα μόνο θαλαμοdog, λάτζα και κάτι άλλες χαζες υπηρεσίες που έπρεπε να κοιτάνε κάτι κάμερες. Τώρα your mileage may vary καθώς κάθε μονάδα είναι διαφορετική. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LL1 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τους γιωταδες και τους μη πρόθυμους στο βοηθήσουν στην καθαριότητα του θαλαμου-τουαλετας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-SG97- Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα, αν έρθει το σήμα για μετάθεση, μπορεί ο διοικητής να την καθυστερήσει για υπηρεσιακές ανάγκες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panagiotis19009 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, -SG97- είπε Καλησπέρα, αν έρθει το σήμα για μετάθεση, μπορεί ο διοικητής να την καθυστερήσει για υπηρεσιακές ανάγκες? Όχι. Είναι διαταγή και δεν μπορεί να την παρακάμψει. Εμείς τρώγαμε θυμάμαι την εμπλοκάρα, οι μεταθέσεις όμως πραγματοποιούνταν κανονικά. 5 ώρες πριν, LL1 είπε Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τους γιωταδες και τους μη πρόθυμους στο βοηθήσουν στην καθαριότητα του θαλαμου-τουαλετας. Όπως μαθαίνει κανείς από το σπίτι του θα πω εγώ. Αν ο άλλος έχει μάθει να τα κάνει όλα η μαμά, σιγά μην βρεί προκοπή στον στρατό. Στην παραμεθόριο που ήμουν, θυμάμαι τις καθαριότητες τις έβγαζαν εγγράφως μαζί με τις υπηρεσίες. Έτσι, και κάποιος να μην ήθελε, απλά τον βούταγε ο Αρχιλοχίας και δεν έβγαζε κιχ. Στην Αθήνα, μαύρο χάλι. Όταν ο άλλος έχει κάθε μέρα έξοδο και κάνει 1 υπηρεσία στο τόσο, σιγά μην χαλάσει την ζαχαρένια του (με την εξαίρεση να είναι κανένας ψείρας λοχαγός, που κάνει επιθεωρήσεις κλπ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, -SG97- είπε Καλησπέρα, αν έρθει το σήμα για μετάθεση, μπορεί ο διοικητής να την καθυστερήσει για υπηρεσιακές ανάγκες? αναλογως αν το χαρτι που θα ερθει γραφει ημερομηνια μεταθεσης ή οχι. πχ εμενα μου ετυχε μεταθεση χωρις ημερομηνια και ελεγε μετα τις ειδικοτητες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chocobo Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 7/6/2022 στις 8:05 ΜΜ, dionisis1925 είπε Σύνελθε τύπε , εννοώ ο αδερφός σου πιάνει δουλειά στην google και δεν μπορεί να κάνει μια ρημάδα αναζήτηση στην google για να βρει τις πληροφορίες που χρειάζεται για να ξέρει πως να κινηθεί ? Όσο για τον δικηγόρο σου απάντησαν ήδη από πάνω. Ρωτάς πράγματα χωρίς να δίνεις σημαντικές λεπτομέρειες. https://www.mfa.gr/uk/eservices/stratologia/bebaiose-anupotaxias-exoterikou.html https://www.lawspot.gr/nomika-blogs/antonios_kepesidis/anypotaktos-exoterikoy-i-esoterikoy https://www.stratologia.gr/sites/default/files/plhr_ent/5.pdf https://www.mfa.gr/missionsabroad/kazakhstan/other-services/monimoi-katoikoi-exoterikou.html https://www.lawspot.gr/nomika-blogs/giannis_papadopoylos/prostimo-anypotaxias-6000-eyro-pos-mporo-na-apofygo-tin-pliromi Τέλος εξαγορά θητείας https://www.stratologia.gr/sites/default/files/plhr_ent/4.pdf Όλα αυτά τα βρίσκεις μέσα σε 5 λεπτά. Άρα εαν έχω καταλάβει σωστά ακόμη και εαν δεν έχει ρυθμιστεί το χρηματικό χρέος , αρκεί να έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για ΜΚΕ , μπορεί κάποιος να επισκεφθεί την χώρα έως και για 30 μέρες έτσι ? Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2022 από Chocobo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-SG97- Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 4 ώρες πριν, Panagiotis19009 είπε Όχι. Είναι διαταγή και δεν μπορεί να την παρακάμψει. Εμείς τρώγαμε θυμάμαι την εμπλοκάρα, οι μεταθέσεις όμως πραγματοποιούνται κανονικά. Πραγματικά έχω ακούσει 10 διαφορετικές απόψεις σχετικά με το θέμα και δεν ξέρω τι μου γίνεται.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asxetos_apo_strato Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 5 ώρες πριν, Panagiotis19009 είπε Στην παραμεθόριο που ήμουν, θυμάμαι τις καθαριότητες τις έβγαζαν εγγράφως μαζί με τις υπηρεσίες. Αυτό είναι και το σωστό, γιατί δε μπορείς να βασιστείς στο ότι ανάμεσα σε τόσα άτομα θα είναι όλοι καλοπροαίρετοι και συνεννοήσιμοι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panos21888 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Παιδιά καλησπέρα έχω μια λίστα από πράγματα που χρειάζεται να πάρω: 1. λουκέτα 2. οδοντόκρεμα 3. οδοντόβουρτσα 4. axe αφρολουτρο 5. υγρομάντηλα 6. ξυραφάκια 7. αφρός ξυρίσματος 8. after shave 9. ξυραφάκια 10. υπνόσακος - sleeping bag 11. πάτος για αρβύλα 12. σπρέι κοριών 13. πετσέτα 14. αντιδρωτικό 15. αποσμητικό 16. νυχοκόπτης 17. ωτοασπίδες 18. γάντια μιας χρήστης 19. 10 μπλουζάκια παραλλαγής 20. 10 ζευγάρια στρατιωτικές κάλτσες χοντρές ψηλές 21. 10 εσώρουχα 22. depon 23. κινητό 24. φορτιστής κινητού 25. χαρτί υγείας 26. αντισηπτικά μαντίλια 27. σακούλες για άπλυτα 28. πολιτικά ρούχα 29. Σακ βουαγιάζ 30. Νεσεσέρ 31. Γυαλιστικό αρβύλων 32. Σημείωμα κατάταξης 33. μαξιλάρι 34. σεντόνι 35. ισοθερμικά 36. χατζαπλαστ 37. γυάλισμα αρβυλών 38. μπατονέτες Τι άλλο να πάρω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yanis13 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, Panos21888 είπε Παιδιά καλησπέρα έχω μια λίστα από πράγματα που χρειάζεται να πάρω: 1. λουκέτα 2. οδοντόκρεμα 3. οδοντόβουρτσα 4. axe αφρολουτρο 5. υγρομάντηλα 6. ξυραφάκια 7. αφρός ξυρίσματος 8. after shave 9. ξυραφάκια 10. υπνόσακος - sleeping bag 11. πάτος για αρβύλα 12. σπρέι κοριών 13. πετσέτα 14. αντιδρωτικό 15. αποσμητικό 16. νυχοκόπτης 17. ωτοασπίδες 18. γάντια μιας χρήστης 19. 10 μπλουζάκια παραλλαγής 20. 10 ζευγάρια στρατιωτικές κάλτσες χοντρές ψηλές 21. 10 εσώρουχα 22. depon 23. κινητό 24. φορτιστής κινητού 25. χαρτί υγείας 26. αντισηπτικά μαντίλια 27. σακούλες για άπλυτα 28. πολιτικά ρούχα 29. Σακ βουαγιάζ 30. Νεσεσέρ 31. Γυαλιστικό αρβύλων 32. Σημείωμα κατάταξης 33. μαξιλάρι 34. σεντόνι 35. ισοθερμικά 36. χατζαπλαστ 37. γυάλισμα αρβυλών 38. μπατονέτες Τι άλλο να πάρω? Πουδρα για μυκητες. Τα ισοθερμικα τι τα θες; Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2022 από yanis13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alfaeffe Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 35 λεπτά πριν, Panos21888 είπε Παιδιά καλησπέρα έχω μια λίστα από πράγματα που χρειάζεται να πάρω: 31. Γυαλιστικό αρβύλων 37. γυάλισμα αρβυλών Μαζι με το γυαλιστικο θα παρεις και καποιον να σου κανει το γυαλισμα; 35 λεπτά πριν, Panos21888 είπε Τι άλλο να πάρω? Μια βαθια ανασα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
st@kas Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Panos21888 είπε Παιδιά καλησπέρα έχω μια λίστα από πράγματα που χρειάζεται να πάρω: 1. λουκέτα 2. οδοντόκρεμα 3. οδοντόβουρτσα 4. axe αφρολουτρο 5. υγρομάντηλα 6. ξυραφάκια 7. αφρός ξυρίσματος 8. after shave 9. ξυραφάκια 10. υπνόσακος - sleeping bag 11. πάτος για αρβύλα 12. σπρέι κοριών 13. πετσέτα 14. αντιδρωτικό 15. αποσμητικό 16. νυχοκόπτης 17. ωτοασπίδες 18. γάντια μιας χρήστης 19. 10 μπλουζάκια παραλλαγής 20. 10 ζευγάρια στρατιωτικές κάλτσες χοντρές ψηλές 21. 10 εσώρουχα 22. depon 23. κινητό 24. φορτιστής κινητού 25. χαρτί υγείας 26. αντισηπτικά μαντίλια 27. σακούλες για άπλυτα 28. πολιτικά ρούχα 29. Σακ βουαγιάζ 30. Νεσεσέρ 31. Γυαλιστικό αρβύλων 32. Σημείωμα κατάταξης 33. μαξιλάρι 34. σεντόνι 35. ισοθερμικά 36. χατζαπλαστ 37. γυάλισμα αρβυλών 38. μπατονέτες Τι άλλο να πάρω? Πολυπριζο Power bank Αντικουνουπικο Φακό Πετσέτες Ρολόι χειρός Καλό είναι να έχεις χωρισμένα τα καθαρά ρούχα σε σακούλες, θα σε βολεύει στο βάλε βγάλε απο σάκο και λουκάνικο. επίσης, ένα πλαστικό νεσεσερ για να το κρέμας μέσα στο ντουζ με σαμπουάν κλπ που θα έχεις. Ισοθερμικά δεν θα σου χρειαστούν τώρα, ίσως στο μέλλον. Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2022 από st@kas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ProponitisTouKanape Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 1. Μη πάρεις 10 λουκέτα, 2-3 θα σε φτάσουν. Τώρα που δεν υπάρχουν κέντρα δε παιζουν κλοπές κλπ οπότε δε χρειάζεται να κλειδώνεις αρβύλες π.χ. 2. Ειπαμε να πας προετοιμασμένος αλλά μη σκάσεις με τα κωλόχαρτα, ενταξει χαρτι υγείας έχει. 3. Μαξιλάρι είναι too much, ούτως ή αλλως σχεδον όλοι στο φάκελο κοιμούνται. 4. Πολιτικά ρούχα δε χρειάζεσαι πολλά, παντελόνι-μπλουζάκι που θα φοράς και ρίξε και 1-2 t shirts ακομα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 9 ώρες πριν, -SG97- είπε Καλησπέρα, αν έρθει το σήμα για μετάθεση, μπορεί ο διοικητής να την καθυστερήσει για υπηρεσιακές ανάγκες? Πριν κάτι δεκαετίες που πήγα φαντάρος κοβόταν άνετα, αν είχες το σωστό βύσμα. Υπηρετούσα στο Α2 και μου έκοψαν μετάθεση κατόπιν δικής μου αίτησης. Δεν βλέπω γιατί να μην ισχύει και τώρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IRADev Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 12 ώρες πριν, st@kas είπε Ρολόι χειρός smartwatch επιτρέπεται ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις