Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

15 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Επίσης προσεχώς νεοσύλλεκτοι. Ρίξτε κανα tide pod στο σάκο σας. Πολλές μονάδες εχουν πλυντήρια (οικιακού τύπου) και κάποια στιγμή κατα το τέλος της δεύτερης εβδομάδας, η βρώμα συσσωρεύεται, μιας που τα στελέχη κιολας σας λένε να φοράτε την ίδια φόρμα όλες τις ημέρες και να κρατήσετε μια καλή για την ορκωμοσία. Το δεύτερο ΣΚ που θα εχετε μάθει λιγο τα κατατόπια βάλετε κανα πλυντήριο να ξεβρωμίσετε. 

το ακούσαμε στην εκπαίδευση στην τρίπολη. παρόλα αυτά η μονάδα δεν είχε πλυντήρια. τα στέλναμε έξω.

στην δεύτερη μονάδα κομοτηνή, είχαμε πλυντήρια αλλά τύπου ουφάδικα τότε. πήγαινες κψμ έδινες πόσο ήταν 1€ - 0,80€ και σου έδινε σακουλάκι με απορρυπαντικό και μια τύπου μάρκα πλαστική που την έχωνες στο συρταράκι του πλυντηρίου.

το μεγάλο πρόβλημα είναι το στέγνωμα. εντάξει, εμάς είχε και στεγνωτήριο αλλά ήταν μέσα στην μπίχλα και τα φίλτρα μέσα στην σκόνη. κανά δυο παλικάρια τα πετάγανε σε κάτι μακρινά δέντρα κάποιοι το βράδυ στα σύρματα έξω από το λόχο. και ας ήμασταν 10 μ από το διοικητήριο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Trigger Happy είπε

το ακούσαμε στην εκπαίδευση στην τρίπολη. παρόλα αυτά η μονάδα δεν είχε πλυντήρια. τα στέλναμε έξω.

στην δεύτερη μονάδα κομοτηνή, είχαμε πλυντήρια αλλά τύπου ουφάδικα τότε. πήγαινες κψμ έδινες πόσο ήταν 1€ - 0,80€ και σου έδινε σακουλάκι με απορρυπαντικό και μια τύπου μάρκα πλαστική που την έχωνες στο συρταράκι του πλυντηρίου.

το μεγάλο πρόβλημα είναι το στέγνωμα. εντάξει, εμάς είχε και στεγνωτήριο αλλά ήταν μέσα στην μπίχλα και τα φίλτρα μέσα στην σκόνη. κανά δυο παλικάρια τα πετάγανε σε κάτι μακρινά δέντρα κάποιοι το βράδυ στα σύρματα έξω από το λόχο. και ας ήμασταν 10 μ από το διοικητήριο.

Ναι το στέγνωμα ειναι ενα θέμα αλλά τουλάχιστον όσοι μπαινουν καλοκαίρι, εχουν βοήθεια απο τον καιρό. 

image.png.982559713038447916e93cfcda02494d.png

Υπολόγισα το ΔΜΣ μου 35.8 και έχω διαβάσει σε παλιότερες δημοσιεύσεις ότι παίζει σε τέτοιες περιπτώσεις κάποιοι γιατροί να σε ρωτήσουν αν θες άοπλο ή όχι. Σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο τι θα ήταν καλύτερο να προτιμήσω, πιστεύετε; Οκ ξέρω ότι το άοπλο δεν έχει πολλές υπηρεσίες αλλά από την άλλη δε θα έχει περισσότερα χωσίματα άλλου τύπου; Ή μήπως άοπλο είναι μόνο το Ι3 για ψυχολογικούς λόγους οπότε δεν τίθεται καν θέμα; Επίσης, υπάρχει περίπτωση η σωματική ικανότητα που σε βάζουν να επηρεάσει την επιλογή σου σε κάποιο σώμα; Π.χ. Άμα το Ι3 αποκλείει πεζικό πείτε το να αρχίσω να τρώω πιτόγυρα μέχρι να παρουσιαστώ 😂

Ι3 μπορεί να είναι είτε ένοπλο είτε άοπλο. Επίσης δεν έχει σχέση με το όπλο στο οποίο θα υπηρετήσεις και δε σημαίνει πως θα έχεις λιγότερες υπηρεσίες, αυτό εξαρτάται απο τη μονάδα, μπορεί να κάνεις λιγότερες μπορεί και περισσότερες απο τους ένοπλους, απλά θα γλιτώσεις συνηθως τις "εξωτερικές" υπηρεσίες, σκοπιές, περίπολα κλπ. 

6 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Ι3 μπορεί να είναι είτε ένοπλο είτε άοπλο. Επίσης δεν έχει σχέση με το όπλο στο οποίο θα υπηρετήσεις και δε σημαίνει πως θα έχεις λιγότερες υπηρεσίες, αυτό εξαρτάται απο τη μονάδα, μπορεί να κάνεις λιγότερες μπορεί και περισσότερες απο τους ένοπλους, απλά θα γλιτώσεις συνηθως τις "εξωτερικές" υπηρεσίες, σκοπιές, περίπολα κλπ. 

Ναι, αυτό εννοούσα λιγότερες υπηρεσίες. Όχι σε αριθμό, σε είδος (δηλαδή αυτές που είναι με όπλο).

Άρα με Ι3 από ΔΜΣ βγαίνεις άοπλο, ένοπλο ή είναι πάλι ανάλογα την περίπτωση;

Παρουσιάζομαι την Δευτέρα και βγήκα θετικός σε μοριακό και με ενημέρωσαν ότι πρέπει να πάω στο φρουραρχείο με το τεστ ώστε να μου δώσουν καινούργια ημερομηνία κατάταξης η οποία συνήθως είναι εντός του 10ημερου αλλά μπορεί και να πας με την εσσο του Σεπτεμβρίου.   Γνωρίζεις κάνεις τι συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση; Έχω αγχωθει!Ευχαριστώ 

12 λεπτά πριν, asxetos_apo_strato είπε

Ναι, αυτό εννοούσα λιγότερες υπηρεσίες. Όχι σε αριθμό, σε είδος (δηλαδή αυτές που είναι με όπλο).

Άρα με Ι3 από ΔΜΣ βγαίνεις άοπλο, ένοπλο ή είναι πάλι ανάλογα την περίπτωση;

Άοπλο έχει τα + έχει και τα - του. Τα + που μπορώ να σκεφτώ είναι: "εύκολη" εκπαίδευση (στα ΣΠΕΝ κάνεις όλη μέρα προσοχή και ανάπαυση), προστατεύεσαι από τα κρύα και τις ζέστες (υπηρεσίες είναι συνήθως ΘΑΛ και κάμερες, ίσως και κάποιες άλλες ανάλογα την μονάδα). Υπηρεσίες δεν θα γλιτώνεις, έχει να κάνει λογικά με τον αριθμό των άοπλων που υπάρχει στην μονάδα σου. Χωσίματα όλοι τρώνε, μην σε φοβίζει αυτό. Αν τσακώσει ένα στέλεχος που θέλει αγγαρεία 5 φαντάρους να αράζουν στο ΚΨΜ, δεν θα ρωτήσει το Ι τους. Απλά, φρόντισε να πάρεις καλό πόστο για να εξαφανίζεσαι το πρωί. Στην μονάδα μου, οι άοπλοι είχαν και "υπηρεσία" εστιάτορας (λάτζα). Εε γινόταν σφαγή ποιος θα την πρωτοπάρει, γιατί ήταν μια όαση μπροστά στην εμπλοκάρα και τον καύσωνα που είχαμε φάει. Αρνητικά πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ. Ίσως οι άοπλες είναι βαρετές για κάποιους, γιατί είσαι μόνος σου και είναι επίφοβες να σε πάρει ο ύπνος στο γραφείο. 

• Thanks 1

Αν είναι αρκετοί άοπλοι, μπορούν να βάλουν μόνο αυτούς να κάνουν άοπλες υπηρεσίες για να μην επιβαρύνονται όσοι τρώνε τις ένοπλες (κι ας ειναι λιγότερες), σε όλες τις μονάδες τις θεωρούν "ξεκούραστες" υπηρεσίες. Αν κάποιους τους πάει καλά η υπηρεσία, αυτοι θα είναι οι ένοπλοι, πρέπει να ναι μαλάκας τελείως ο διοικητής για να πάει τους άοπλους καλύτερα απο τους ένοπλους. Κι όπως είχε αναφέρει κάποιο παιδί, αν δεν φτάνουν οι ένοπλοι, βάζουν και άοπλους σε βοηθητικό ρόλο (π.χ. σε περίπολο).

1 ώρα πριν, GrKata είπε

Μπορω να βγω αοπλο λογω μυωπιας?? 4,75 στο ενα ματι

Φυσικά και όχι. Εχω 6 στο ενα ματι και 7 στο άλλο και ήμουν Ι2. Πρέπει να εχεις τεράστιο πρόβλημα με μυωπία για να βγεις άοπλος λόγω μυωπίας

• Like 1
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, Ael1964nm είπε

Παρουσιάζομαι την Δευτέρα και βγήκα θετικός σε μοριακό και με ενημέρωσαν ότι πρέπει να πάω στο φρουραρχείο με το τεστ ώστε να μου δώσουν καινούργια ημερομηνία κατάταξης η οποία συνήθως είναι εντός του 10ημερου αλλά μπορεί και να πας με την εσσο του Σεπτεμβρίου.   Γνωρίζεις κάνεις τι συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση; Έχω αγχωθει!Ευχαριστώ 

Δίνουν 10μερες προθεσμία αν ξαναβγείς θετικός ναι πας για Σεπτέμβριο.

37 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε

Δίνουν 10μερες προθεσμία αν ξαναβγείς θετικός ναι πας για Σεπτέμβριο.

Ευχαριστώ! 

Αυτες τις 10 ημέρες όμως τις χάνω? Θα ορκιστώ κανονικά με την ΕΣΣΟ μου ή θα πάει πιο μετά?

1 ώρα πριν, Ael1964nm είπε

Ευχαριστώ! 

Αυτες τις 10 ημέρες όμως τις χάνω? Θα ορκιστώ κανονικά με την ΕΣΣΟ μου ή θα πάει πιο μετά?

Πιο μετά , αλλάζει η ημερομηνία κατάταξης σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαρτί υγείας έξτρα να πάρω ή δεν χρειάζεται; Είναι ογκώδες το άτιμο.

22 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Επίσης προσεχώς νεοσύλλεκτοι. Ρίξτε κανα tide pod στο σάκο σας. Πολλές μονάδες εχουν πλυντήρια (οικιακού τύπου) και κάποια στιγμή κατα το τέλος της δεύτερης εβδομάδας, η βρώμα συσσωρεύεται, μιας που τα στελέχη κιολας σας λένε να φοράτε την ίδια φόρμα όλες τις ημέρες και να κρατήσετε μια καλή για την ορκωμοσία. Το δεύτερο ΣΚ που θα εχετε μάθει λιγο τα κατατόπια βάλετε κανα πλυντήριο να ξεβρωμίσετε. 

Τις εβδομάδες της εκπαίδευσης δε δίνουν έξοδο ΣΚ; Έχω την εντύπωση ότι κάποιος μου είπε ότι δίνουν. Ή είναι ανάλογα τον διοικητή; Γιατί άμα δίνουν τουλάχιστον θα μπορείς να ψωνίσεις τέτοια πράγματα.

Επεξ/σία από asxetos_apo_strato

Μωρομάντηλα να πάρεις. Όχι μονο χαρτί υγείας. Χαρτί παντού έχει, ειπαμε δεν εχει πολυτέλειες αλλά όχι κι έτσι. 

Δινουν εξοδο ΣΚ αλλά μονο τη μια απο τις δύο μέρες, δηλαδή μπορει να βγεις και Κυριακή.

• Like 1
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...