IRADev Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Παιδιά, 3 ερωτήσεις για αντικείμενα που πρέπει να έχω μαζί μου όταν θα παρουσιαστώ, όποιος έχει την καλή διάθεση να απαντήσει: Sleeping bag να πάρω απο τώρα μαζί μου ή αρκεί μόνο το σεντόνι μέχρι σεπτέμβριο λόγω καλοκαιριού ? Κάλτσες έχω κάτι μεγάλες βαμβακερές adidas, μπορώ να πάρω αυτές μαζί μου ή χρειάζεται κάτι πιο συγκεκριμένο ? Να αγοράσω άρβυλα ? αν ναι, πρέπει να είναι κάτι συγκεκριμένο ως προς το σχεδιασμό του ? κάνοντας αναζήτηση online μου εμφανίζει πολλά... το ένα διαφορετικό απο το άλλο.
Panagiotis19009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 26 λεπτά πριν, IRADev είπε Παιδιά, 3 ερωτήσεις για αντικείμενα που πρέπει να έχω μαζί μου όταν θα παρουσιαστώ, όποιος έχει την καλή διάθεση να απαντήσει: Sleeping bag να πάρω απο τώρα μαζί μου ή αρκεί μόνο το σεντόνι μέχρι σεπτέμβριο λόγω καλοκαιριού ? Κάλτσες έχω κάτι μεγάλες βαμβακερές adidas, μπορώ να πάρω αυτές μαζί μου ή χρειάζεται κάτι πιο συγκεκριμένο ? Να αγοράσω άρβυλα ? αν ναι, πρέπει να είναι κάτι συγκεκριμένο ως προς το σχεδιασμό του ? κάνοντας αναζήτηση online μου εμφανίζει πολλά... το ένα διαφορετικό απο το άλλο. Σλιπινγκ μπαγκ πάρε κανονικά. Είναι λίγο μανίκι με την ζέστη να ξέρεις, αλλά μπορείς να το απλώσεις και να κοιμάσαι απλά πάνω. Επειδή έκανα και εγώ καλοκαιρινή θητεία, αυτό που έβλεπα στους θαλάμους, οι περισσότεροι άπλωναν απλά ένα σεντόνι. Το είχα κάνει και εγώ όταν είχε κάτι 43άρια αλλά δεν το προτείνω. Κάλτσες στο άρβυλο πρέπει να είναι χακί (εγώ είχα και μαύρες). Πάντως ειδικά τώρα με τις ζέστες, πάρε πολλές. Άρβυλα δεν είναι απαραίτητο να τα αγοράσεις, εκτός και αν έχεις θέματα με το πόδι σου. Εγώ την έβγαλα με τα άρβυλα του στρατού, απλά πήρα ένα νούμερο μεγαλύτερο, έβαλα καλούς πάτους και δεν αντιμετώπισα το παραμικρό πρόβλημα με τα πόδια μου. Να ξέρεις βέβαια πως το άρβυλο του ΕΣ είναι αρκετά βαρύ. 1 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, IRADev είπε Παιδιά, 3 ερωτήσεις για αντικείμενα που πρέπει να έχω μαζί μου όταν θα παρουσιαστώ, όποιος έχει την καλή διάθεση να απαντήσει: Sleeping bag να πάρω απο τώρα μαζί μου ή αρκεί μόνο το σεντόνι μέχρι σεπτέμβριο λόγω καλοκαιριού ? Κάλτσες έχω κάτι μεγάλες βαμβακερές adidas, μπορώ να πάρω αυτές μαζί μου ή χρειάζεται κάτι πιο συγκεκριμένο ? Να αγοράσω άρβυλα ? αν ναι, πρέπει να είναι κάτι συγκεκριμένο ως προς το σχεδιασμό του ? κάνοντας αναζήτηση online μου εμφανίζει πολλά... το ένα διαφορετικό απο το άλλο. Άρβυλο δικό σου να πάρεις, βρισκεις στάνταρ μοντέλα μέχρι 50-60€. Αλλά όχι απο τώρα. Πάρε αφού ορκιστείς. Οι κάλτσες κανονικα δε φαινονται οπότε μπορείς να φορέσεις ο,τι θες. Ωστόσο οι χακί του ΕΣ είναι αρκετά μαλακές για τα άρβυλα. Βέβαια πάρε και δικές σου γιατι 20 μέρες με τρια ζευγάρια κάλτσες, θα φτάσει η βρώμα σε επιπεδα βιολογικού όπλου 1
IRADev Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 @Panagiotis19009 @ProponitisTouKanape με μπερδέψατε με τις κάλτσες χαχαχα αλλά σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές !!!
dionisis1925 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Είναι που θα πέσεις , κάποτε που είχα υπηρετήσει εγώ μας τσεκάραν αν οι κάλτσες είναι χακί. Άρβυλο δεν θα αγόραζα πάντως. 1
asxetos_apo_strato Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Για τις κάλτσες και εγώ που ρώτησα σε στρατιωτικό πρατήριο μου είπε να μη πάρω μαύρες και ας μη φαίνονται. 1
Panagiotis19009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Εγώ πάντως είχα βολευτεί μια χαρά από την λαική για κάλτσες. Είχα πάρει μαύρες και χακί, τις ψηλές και χοντρές για τα άρβυλα. Γενικά αν δεν φαίνεται κάτι μπορείς να το φορέσεις. Έλεγχο δεν θυμάμαι να μας είχαν κάνει ποτέ. Τώρα, σε περίεργες μονάδες, ειδικές δυνάμεις κλπ δεν θα μου κάνει εντύπωση να ασχοληθούν και με αυτό το θέμα. 1
DaemonLord92 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, IRADev είπε Παιδιά, 3 ερωτήσεις για αντικείμενα που πρέπει να έχω μαζί μου όταν θα παρουσιαστώ, όποιος έχει την καλή διάθεση να απαντήσει: Sleeping bag να πάρω απο τώρα μαζί μου ή αρκεί μόνο το σεντόνι μέχρι σεπτέμβριο λόγω καλοκαιριού ? Κάλτσες έχω κάτι μεγάλες βαμβακερές adidas, μπορώ να πάρω αυτές μαζί μου ή χρειάζεται κάτι πιο συγκεκριμένο ? Να αγοράσω άρβυλα ? αν ναι, πρέπει να είναι κάτι συγκεκριμένο ως προς το σχεδιασμό του ? κάνοντας αναζήτηση online μου εμφανίζει πολλά... το ένα διαφορετικό απο το άλλο. Θα σου δωσω και ενα α piece of my mind. Καταρχάς το sleeping bag ειναι no brainer γιατι θα το στρωνεις απο πανω και δε θα χρειαζεται καθε πρωι να στρωνεις το κρεβατι. Ασε που θα τυλιγεσαι οταν εχει κρυο και θα εισαι πενα. Προσοχη γιατι σε πολλες μοναδες τα στελεχη δε γουσταρουν τα sleeping bag και στη λενε αβερτα. Για τις καλτσες εγω θα σου ελεγα να παρεις σα αυτες του στρατου για να μην εχεις θεμα με κανενα περιεργο στελεχος. Αλλά πάρε πολλές γιατί το καλοκαίρι εγώ άλλαζα 2-3 ζευγάρια την ημέρα. Αρβυλα θα σου ελεγα να μην αγορασεις. Προσωπικα καθως και ολα τα συφανταρα μου δεν ειχαμε κανενα θεμα. Εμένα ούτε που με χτύπησαν και έγραψα χιλιόμετρα στο Καστελλόριζο που ήμουν. Από την αλλη σε μια απο τις μοναδες που ημουν ενα παλικαρι ειχε δικο του αρβυλο και του την ελεγαν διαρκως ολα τα στελεχη (χωρις να πεφτει καμια καμπανα βεβαια). 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Όπως βλέπεις φίλε @IRADev ο καθένας εχει μια διαφορετική εμπερία, οπότε προσπαθησε λιγο να καταλάβεις πόσο random είναι τα πράγματα στον ΕΣ😂 2 ώρες πριν, asxetos_apo_strato είπε Για τις κάλτσες και εγώ που ρώτησα σε στρατιωτικό πρατήριο μου είπε να μη πάρω μαύρες και ας μη φαίνονται. Ε σε στρατιωτικό πρατήριο ρώτησες, κι αν ρωτήσεις ΕΠΟΠ θα σου πει να φοράς μονο τα 3 ζευγάρια που σου χορηγεί ο στρατός. Στο μόνο που είδα να δινουν προσοχή στη μονάδα είναι στο μπλουζάκι μέσα απο το χιτώνιο, οπου ήθελαν παραλλαγής ή το νάυλον του στρατού. 1
yanis13 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Με μαυρη καλτσα ημουν σχεδον παντα εγω, ποτε δε μου ειπε κανενας τιποτα. Η πλειονοτητα των στελεχων ειναι κομπλε ατομα και εχουν σοβαροτερα πραγματα να κανουν απ το να ελεγχουν τις καλτσες των φανταρων. Τωρα αν καποιος περιεργος σας πει γιατι δε φορατε χακι καλτσα, ε θα πειτε συγνωμη, θα πατε να βαλετε μια χακι και τελειωσε. Μικρη σημασια εχει. Το θεμα ειναι να εχετε πολλες καλτσες μαζι σας, γιατι τον πρωτο καιρο θα εχετε μπολικο τρεξιμο και ορθοστασια με εκπαιδευσεις και ορκωμοσιες, συν το γεγονος οτι εχει πολλη ζεστη λογω καλοκαιριου. Και οπωσδηποτε μαζι σας πουδρα (η Daktarin ειναι πολυ καλη, θα τη βρειτε σε φαρμακειο) για να βαζετε στις καλτσες σας πριν τις φορεσετε. Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2022 από yanis13 1 1
asxetos_apo_strato Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 20 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Ε σε στρατιωτικό πρατήριο ρώτησες, κι αν ρωτήσεις ΕΠΟΠ θα σου πει να φοράς μονο τα 3 ζευγάρια που σου χορηγεί ο στρατός. Κοίτα δε ξέρω τι θέση είχε ο συγκεκριμένος, αλλά μου φάνηκε ξηγημένος γιατί προσπάθησε να με σώσει και από μαλακίες αγορές που δε χρειαζόταν να κάνω, ενώ για υπνόσακο και πολιτικό σάκο το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν "δε σου δίνω παραλλαγής για να τα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και έξω". Με αυτό το σκεπτικό τον ρώτησα κιόλας άμα μπορώ να πάρω μαύρες αντί για χακί. Ερώτηση: Άμα δω ότι δε μου φτάνει ο χρόνος για την "ατομική καθαριότητα" μετά το εγερτήριο, υπάρχει η ελευθερία να σηκωθώ νωρίτερα από τις 6 και να βγω από τον θάλαμο για πλύσιμο/χέσιμο/ξύρισμα;
yanis13 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, asxetos_apo_strato είπε Κοίτα δε ξέρω τι θέση είχε ο συγκεκριμένος, αλλά μου φάνηκε ξηγημένος γιατί προσπάθησε να με σώσει και από μαλακίες αγορές που δε χρειαζόταν να κάνω, ενώ για υπνόσακο και πολιτικό σάκο το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν "δε σου δίνω παραλλαγής για να τα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και έξω". Με αυτό το σκεπτικό τον ρώτησα κιόλας άμα μπορώ να πάρω μαύρες αντί για χακί. Ερώτηση: Άμα δω ότι δε μου φτάνει ο χρόνος για την "ατομική καθαριότητα" μετά το εγερτήριο, υπάρχει η ελευθερία να σηκωθώ νωρίτερα από τις 6 και να βγω από τον θάλαμο για πλύσιμο/χέσιμο/ξύρισμα; Ναι, πολλοι ξυπνουσαν κατα τις 05:45 για να ετοιμαστουν. Ελπιζω να εισαι στους πολυ τυχερους ατριχους οι οποιοι δε χρειαζονται ξυρισμα αυστηρα καθε μερα. 1
Panagiotis19009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, yanis13 είπε Το θεμα ειναι να εχετε πολλες καλτσες μαζι σας, γιατι τον πρωτο καιρο θα εχετε μπολικο τρεξιμο και ορθοστασια με εκπαιδευσεις και ορκωμοσιες, συν το γεγονος οτι εχει πολλη ζεστη λογω καλοκαιριου. Να προσθέσω και φανελάκια παραλλαγής καθώς και εσώρουχα. Μην τα λυπηθείτε! 10 λεπτά πριν, asxetos_apo_strato είπε Ερώτηση: Άμα δω ότι δε μου φτάνει ο χρόνος για την "ατομική καθαριότητα" μετά το εγερτήριο, υπάρχει η ελευθερία να σηκωθώ νωρίτερα από τις 6 και να βγω από τον θάλαμο για πλύσιμο/χέσιμο/ξύρισμα; Στην εκπαίδευση θυμάμαι τα ξυπνητήρια χτυπούσαν από τις 5 και τέταρτο. Μετά μας έβαλαν χέρι (οι παλιοσειρές κυρίως γιατί τους ξυπνούσαμε). Μπάνιο το πρωί, απλά το ξεχνάς. Δεν θα προλάβεις και δεν έχει συνήθως ζεστό νερό. Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2022 από Panagiotis19009 1
Sunlight-knight Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Σπρέι για τα άρβυλα, τα πόδια και γενικά τους μύκητες. Αβερτα κάλτσες, μην τις λυπάσαι, και με κάθε ευκαιρία αλλαγή κάλτσες! Οι μύκητες δεν αστειεύονται τώρα το καλοκαίρι! Αν έχεις σκοπό να κρατήσεις τα πόδια σου υγιή και να μην ντρέπεσαι μεθαύριο για τα νύχια σου, προμηθεύσου κάλτσες ΑΡΚΕΤΈΣ και σπρέι για πόδια και άρβυλα! Όχι συνθετικές κάλτσες, όχι φθηνές κάλτσες.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, asxetos_apo_strato είπε Κοίτα δε ξέρω τι θέση είχε ο συγκεκριμένος, αλλά μου φάνηκε ξηγημένος γιατί προσπάθησε να με σώσει και από μαλακίες αγορές που δε χρειαζόταν να κάνω, ενώ για υπνόσακο και πολιτικό σάκο το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν "δε σου δίνω παραλλαγής για να τα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και έξω". Με αυτό το σκεπτικό τον ρώτησα κιόλας άμα μπορώ να πάρω μαύρες αντί για χακί. Ερώτηση: Άμα δω ότι δε μου φτάνει ο χρόνος για την "ατομική καθαριότητα" μετά το εγερτήριο, υπάρχει η ελευθερία να σηκωθώ νωρίτερα από τις 6 και να βγω από τον θάλαμο για πλύσιμο/χέσιμο/ξύρισμα; Μπάνιο τελευταία στιγμή το βράδυ πριν πας για νάνι (άλλωστε απο ολη την ημέρα θα ζέχνεις) και το πρωί μόνο δόντια-ξύρισμα. Γενικά όλοι οι θάλαμοι νεοσύλλεκτων ξυπνούν νωρίτερα απο τις 6 για να ετοιμαστούν γιατί δεν έχουν προσαρμοστεί. Αλλά γενικά ο χρόνος φτάνει, εκτός αν τα μπάνια είναι ξερω γω σε άλλο κτίριο (μην απορρήσεις, στο στρατό όλα να τα περιμένεις) Επίσης προσεχώς νεοσύλλεκτοι. Ρίξτε κανα tide pod στο σάκο σας. Πολλές μονάδες εχουν πλυντήρια (οικιακού τύπου) και κάποια στιγμή κατα το τέλος της δεύτερης εβδομάδας, η βρώμα συσσωρεύεται, μιας που τα στελέχη κιολας σας λένε να φοράτε την ίδια φόρμα όλες τις ημέρες και να κρατήσετε μια καλή για την ορκωμοσία. Το δεύτερο ΣΚ που θα εχετε μάθει λιγο τα κατατόπια βάλετε κανα πλυντήριο να ξεβρωμίσετε. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις