Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, dim_mnia είπε

Καλησπερα!

Εφτασε και εμενα η σειρα μου να καταταγω 😅 Έχει κανεις αποψη για τη βασικη εκπαιδευση της αεροποριας (ναι χωρις βυσμα το ορκιζομαι 🤣) στη τριπολη; Κάπου διαβασα οτι ειναι αυστηρα και δεν επιτρεπουν καν sleeping bags!

Τριπολη πας;

Ναι η αεροπορια κραταει αρκετα τα προσχηματα στην εκπαιδευση, οσους γνωστους και φιλους εχω που πηγαν αεροπορια, ζοριστηκαν πολυ τον πρωτο καιρο. Με τα κινητα ειναι αρκετα αυστηροι, για υπνοσακους δεν εχω ακουσει κατι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, yanis13 είπε

Τριπολη πας;

Ναι η αεροπορια κραταει αρκετα τα προσχηματα στην εκπαιδευση, οσους γνωστους και φιλους εχω που πηγαν αεροπορια, ζοριστηκαν πολυ τον πρωτο καιρο. Με τα κινητα ειναι αρκετα αυστηροι, για υπνοσακους δεν εχω ακουσει κατι.

ναι σωστα τριπολη μου ειπαν. Καταλαβα, σε ευχαριστω!

3 ώρες πριν, dim_mnia είπε

ναι σωστα τριπολη μου ειπαν. Καταλαβα, σε ευχαριστω!

Εντάξει ισως ειναι λιγο ζόρι στην αρχή αλλά μετά θα εισαι πολύ πιο χαλαρά απο ΣΞ στον οποιο για να περάσεις καλά θες χοντρο δόντι

• Like 2

Γεια σας θα ηθελα να ρωτησω ειμαι ο μονος γιος της οικογενειας μου (εχω μια αδερφη η οποια εχει κανει την δικια της οικογενεια πλεον) δικαιουμαι 8μηνη θητεια ως μονος γιος της οικογενειας η;

54 λεπτά πριν, AleZhu98 είπε

Γεια σας θα ηθελα να ρωτησω ειμαι ο μονος γιος της οικογενειας μου (εχω μια αδερφη η οποια εχει κανει την δικια της οικογενεια πλεον) δικαιουμαι 8μηνη θητεια ως μονος γιος της οικογενειας η;

Σαν μοναχογιός δεν δικαιούσαι μειωμένη θητεία, πρέπει να ισχύουν και άλλες συνθήκες παράλληλα όπως ποσοστά αναπηρίας γονέα (δεν ξέρω αν ισχύει μόνο για τον πατέρα, ώστε να θεωρηθείς προστάτης) ή να έχει αποβιώσει ο πατέρας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσο πλησιάζει η μέρα της κατάταξης τόσο πιο άκυρες θα γίνονται οι ερωτήσεις μου, αλλά ντεπόν και άλλα φάρμακα επιτρέπεται να έχω μαζί μου; Ξέρω ότι ο έλεγχος του πολιτικού σάκου είναι θέμα στρατοπέδου, αλλά πέρα από αυτό υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί θέμα αν έχω μαζί μου απλά φάρμακα όπως π.χ. χάπια για το στομάχι ή σταγόνες για τα μάτια που ενδέχεται να χρειαστώ μία φορά τον μήνα (χωρίς να έχω συγκεκριμένη διάγνωση ή συνταγή);

Και ο φακός για τις σκοπιές που διάβασα σε κάτι λίστες προετοιμασίας ισχύει ή θα με πάρουν με τις πέτρες; :P

Επεξ/σία από asxetos_apo_strato

1 ώρα πριν, asxetos_apo_strato είπε

Όσο πλησιάζει η μέρα της κατάταξης τόσο πιο άκυρες θα γίνονται οι ερωτήσεις μου, αλλά ντεπόν και άλλα φάρμακα επιτρέπεται να έχω μαζί μου; Ξέρω ότι ο έλεγχος του πολιτικού σάκου είναι θέμα στρατοπέδου, αλλά πέρα από αυτό υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί θέμα αν έχω μαζί μου απλά φάρμακα όπως π.χ. χάπια για το στομάχι ή σταγόνες για τα μάτια που ενδέχεται να χρειαστώ μία φορά τον μήνα (χωρίς να έχω συγκεκριμένη διάγνωση ή συνταγή);

Και ο φακός για τις σκοπιές που διάβασα σε κάτι λίστες προετοιμασίας ισχύει ή θα με πάρουν με τις πέτρες; :P

Δεν υπάρχει θέμα , για παυσίπονα ή οφθαλμικές σταγόνες .

Ωστόσο μη πάρεις μεγάλη ποσότητα ότι χρειάζεσαι υπάρχει και το ιατρείο της εκάστοτε μονάδας 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά τα φάρμακα είναι στην black list του ΕΣ, αν δεν έχεις το ανάλογο χαρτί γιατρού που να αποδεικνύει ότι πρέπει να το λάβεις. Αναλγητικά, αντιπυρετικά, αποσυμφορητικά κλπ μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, λογικά δεν θα αντιμετωπίσεις κάποια δυσκολία (εκτός και ΑΝ πέσεις σε κανέναν περίεργο στην κατάταξη που λογικά θα τα στείλει στον γιατρό). 

Δεν είχα δει πουθενά φακό σε σκοπιά, ίσως στο περίπολο (δεν θυμάμαι καλά). Εγώ είχα πάρει ένα μικρό φακό με 4 ευρώ από το Lidl, τον χρησιμοποίησα μόνο στα ΣΒΕΝ και ΣΠΕΝ, στο εγερτήριο που ξυπνάγαμε νωρίτερα, για να μην χαλάω την μπαταρία του κινητού. Δεν θα ξεχάσω και έναν σάικο ΘΑΛ που έσκαγε και μας ξύπναγε με φακό μες στην μάπα. 

Επεξ/σία από Panagiotis19009
  • Thanks 1

Καλησπέρα σε όλους, στέλνει η μονάδα μου άτομα απόσπαση σε ΚΑΑΥ και φυλάκια.. Με ρώτησαν που προτιμώ να πάω για τον επόμενο μήνα(μάλλον και παραπάνω). Σκέφτομαι για φυλάκιο αν και θα είμαι μόνος εκεί , Στα ΚΑΑΥ από την άλλη φαντάζομαι έχει τρέξιμο τέτοιες μέρες , καλύτερα να το αποφύγω  ; 

Καλησπερα,

Αξιζει καν να κανω τη διαδικασια που λεει στο Ενημέρωση Οπλιτών Έρευνας Πληροφορικής – ΚΑΤΑΤΑΞΗ (army.gr) για την Ερευνα Πληροφορικης? Εχω πτυχιο ΑΕΙ πληροφορικης και δουλευω ηδη 3 χρονια. Θελει χοντρο βυσμα για να σε παρουν? Και παιζει μονο Αθηνα 12μηνο, ξερει κανεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, GrKata είπε

Καλησπερα,

Αξιζει καν να κανω τη διαδικασια που λεει στο Ενημέρωση Οπλιτών Έρευνας Πληροφορικής – ΚΑΤΑΤΑΞΗ (army.gr) για την Ερευνα Πληροφορικης? Εχω πτυχιο ΑΕΙ πληροφορικης και δουλευω ηδη 3 χρονια. Θελει χοντρο βυσμα για να σε παρουν? Και παιζει μονο Αθηνα 12μηνο, ξερει κανεις?

Αν έχεις πτυχίο και εργασιακή εμπειρία είναι αρκετά πιθανό να σε βάλουν, τουλάχιστον στο σημείωμα κατάταξης. Τώρα το αν θα μείνεις είναι άλλο θέμα, γιατί όπως λένε πολλοί δε σε αφήνουν εύκολα ΕΠ και χωρίς βύσμα, αλλά δε χάνεις κάτι να  προσπαθήσεις. Εμένα με έβαλαν ΕΠ (στο σημείωμα, ακόμα δεν έχω παρουσιαστεί) με πτυχίο πολυτεχνείου και άσχετη με πληροφορική εργασιακή εμπειρία. Μια εβδομάδα πριν βγει το σημείωμα μου ήρθε μήνυμα στο κινητό να συμπληρώσω μια φόρμα που μου ζητούσε πτυχία, πιστοποιητικά και μετά να συμπληρώσω μια checklist από το πόσο καλά ξέρω κάποιες γλώσσες και αντικείμενα πληροφορικής και πως τα έμαθα (προσωπικά, επαγγελματικά ή ακαδημαϊκά). Σε αυτή τη φόρμα ζητάνε και βιογραφικό και τα υπόλοιπα που γράφει το site που έστειλες. Εκεί είναι καλύτερα να τα ανεβάσεις στη μορφή που γράφουν, εγώ δεν το ήξερα και τα έστειλα χύμα. Τώρα για το e-mail που λένε δεν ξέρω, εγώ δεν το έκανα αλλά σίγουρα δε χάνεις κάτι να τα στείλεις και εκεί. Επίσης, αν τελικά σε βάλουν και παρουσιαστείς, φρόντισε να τα έχεις όλα και σε εκτυπωμένα αντίγραφα. Απλά υπέθεσε ότι δε θα έχουν κρατήσει τίποτα από αυτά που τους έστειλες για να είσαι καλυμμένος.

Και όχι, δεν παίζει μόνο Αθήνα το ΕΠ.

---

Τώρα που βλέπω το "Έντυπο Ατομικών Στοιχείων Σπουδών και Επαγγελματικών Ειδικοτήτων" που έχουν ανεβασμένο, είναι στην ουσία η google φόρμα που μου έστειλαν να συμπληρώσω. Οπότε αν σου στείλουν φαντάζομαι ότι δε χρειάζεται να ασχοληθείς.

Επεξ/σία από asxetos_apo_strato

Στις 12/7/2022 στις 4:11 ΜΜ, asxetos_apo_strato είπε

Ισχύει ότι οι Δ' ΕΣΣΟ έχουν στατιστικά λιγότερα άτομα από τις άλλες λόγω καλοκαιριού; Και αν ναι, είναι περισσότερο θετικό ή αρνητικό αυτό;

Καλο γιατι οι πιθανοτητες να χεσει καποιος στις ντουσιερες ειναι πιο μικρες

9 ώρες πριν, GrKata είπε

Καλησπερα,

Κάντο αλλά εγώ που δε το είχα κάνει , τη ημέρα καταταξης ή τη επόμενη το δηλώνεις και το γράφεις στη κατάσταση για ΕΠ. Καλό θα είναι να έχεις έτοιμα φωτοαντιγραφα πτυχίου και ότι αποδεικτικό από εργασία 

11 ώρες πριν, AnnaNori είπε

Καλησπέρα σε όλους, στέλνει η μονάδα μου άτομα απόσπαση σε ΚΑΑΥ και φυλάκια.. Με ρώτησαν που προτιμώ να πάω για τον επόμενο μήνα(μάλλον και παραπάνω). Σκέφτομαι για φυλάκιο αν και θα είμαι μόνος εκεί , Στα ΚΑΑΥ από την άλλη φαντάζομαι έχει τρέξιμο τέτοιες μέρες , καλύτερα να το αποφύγω  ; 

Μακρια απο ΚΑΑΥ καλοκαίρι. Χίλιες φορές να είσαι μόνος σου σε φυλάκιο

• Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...