Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

14 ώρες πριν, yanis13 είπε
14 ώρες πριν, LL1 είπε

Τέλεια Νασαι καλα

Γνωρίζει κανείς αν γίνεται να βγάλεις φύλλο πορείας ; Γιατί μένω Έβρο και με έβαλαν να παρουσιαστώ Θεσσαλονίκη αν γίνεται που και πως το βγάζεις;

Νασται καλα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, NickPap97 είπε

Το φύλλο πορείας μου γράφει για ανάγκες μιας διεύθυνσης.Ξερεις αν τσιμπάνε σκοπέτα και οι γραφείς των επιτελείων; .

Για ανάγκες Α2/ΔΙΠΑ/ΟΑΣ; Αν ναι, τότε δε θα ξαναπιάσεις όπλο σε υπηρεσία

16 ώρες πριν, asxetos_apo_strato είπε

Ισχύει ακόμα το "προστάτης"; Και αν ναι πως ακριβώς ορίζεται; Το έψαξα πολύ αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι.

http://www.army.gr/el/organosi/stoiheia-organosis-genikoy-epiteleioy-stratoy/b-klados/v4-dieythynsi-stratologikoy/thiteia

Εχω την εντυπωση οτι τοτε που υπηρετησα1989-1991  ισχυε 19 μηνες θητειας ..με τον τελευταιο να μην τον υπηρετουμε.! Τον λεγαμε αδεια απολυσεως και απλα γυρνουσαμε να παρουμε το απολυτηριο!!! Στην ουσια καναμε 18 μηνο!! Ισχυει..η κανω λαθος??

Φιλε μου δεν νομιζω οτι υπηρχε ποτε θεσμοθετημενη αδεια απολυσεως. Συνηθως ως αδεια απολυσεως λογιζοταν και ακομα λογιζεται οση κανονικη αδεια σου εχει μεινει συν τις τιμητικες που κολλας.

1 ώρα πριν, Lwtos είπε

Εχω την εντυπωση οτι τοτε που υπηρετησα1989-1991  ισχυε 19 μηνες θητειας ..με τον τελευταιο να μην τον υπηρετουμε.! Τον λεγαμε αδεια απολυσεως και απλα γυρνουσαμε να παρουμε το απολυτηριο!!! Στην ουσια καναμε 18 μηνο!! Ισχυει..η κανω λαθος??

Λίγοι μου ακούγονται οι μήνες.Το 95 που πήγα εγώ έκανα 20 μήνες.Οι προηγούμενες σειρες έκαναν 21 μήνες.Αεροπορία αυτά.

Αδεια απολυσης έβαζες ότι άδεια σου είχε μείνει μαζί με τιμητικές κλπ.Εγω τις έχασα τις τελευταίες μέρες της άδειας γιατι προκηρύχθηκαν εκλογές. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επι Σαμαρα εκοψε 1 μηνα  θητεια και 1 μηνα που ηταν σαν αδεια αλλα ησουν ακομα στρατιωτης εκτος απο τις κανονικες αγδειες μεσα στη θητεια που ειχες.Νομιζω και εγω 19+1 που γινανε 18

206 σειρα πεζικο απολύθηκα το 92

Επεξ/σία από SPY_oo7

Το 1991 (νομίζω) άρχισε να εφαρμόζεται το τριζωνικό σύστημα με 15 ή 17 ή 19 μήνες ανάλογα την περιοχή, και αντίστοιχα περισσότερους για Ναυτικό και Αεροπορία, σε συνεννόηση με τις κομματικές νεολαίρες.
Σήμερα είναι διζωνικό. Είχαν γεμίσει τότε όλες οι μονάδες στην Αθήνα με 19μήνους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, dionisis1925 είπε

Αυτά τα γνωρίζω. Ρωτάω συγκεκριμένα για την κατάσταση του "προστάτη" επειδή δεν αναφέρεται σαν όρος σε αυτό το έγγραφο και επειδή συζητώντας με παλιούς κατάλαβα ότι συνήθως συνδέεται με κάποια άλλα πλεονέκτηματα πέραν της μειωμένης θητείας, όπως πιθανότητες για θητεία στην πόλη διαμονής σου. Εκτός αν εννοείς ότι όποιος έχει μειωμένη θητεία θεωρείται αυτόματα και προστάτης.

Επεξ/σία από asxetos_apo_strato

Καλησπέρα,

Παρουσιάζεται μέσα του μηνός ο αδελφός μου και έχει πλατυποδια. Χρειάζεται να έχει από πριν βεβαίωση; Αν και μπορεί να πάει στον γιατρό του ή πρέπει στο 424; 

2 ώρες πριν, asxetos_apo_strato είπε

Αυτά τα γνωρίζω. Ρωτάω συγκεκριμένα για την κατάσταση του "προστάτη" επειδή δεν αναφέρεται σαν όρος σε αυτό το έγγραφο και επειδή συζητώντας με παλιούς κατάλαβα ότι συνήθως συνδέεται με κάποια άλλα πλεονέκτηματα πέραν της μειωμένης θητείας, όπως πιθανότητες για θητεία στην πόλη διαμονής σου. Εκτός αν εννοείς ότι όποιος έχει μειωμένη θητεία θεωρείται αυτόματα και προστάτης.

http://www.army.gr/el/organosi/stoiheia-organosis-genikoy-epiteleioy-stratoy/b-klados/b3-dieythynsi-opliton-thiteias-10

Κάτι άλλο δεν υπάρχει.

• Thanks 1

16 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε
Στις 3/7/2022 στις 11:07 ΜΜ, LL1 είπε

Είμαι προστάτης της οικογένειας τριτεκνος και έχω αδερφό με αναπηρικό πρόβλημα.

Γι' αυτό μπήκα στον κόπο να ρωτήσω εξ αρχής με παράθεση εδώ. Ο φίλος εδώ αναφέρει αλλά κριτήρια που δεν είναι επίσης στο παραπάνω έγγραφο.

Μπορεί να ανήκει στις παρακάτω κατηγορίες.

• 2) Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος γονέα που είναι ανίκανος για κάθε εργασία ή έχει συμπληρώσει το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας του ή διατελεί σε χηρεία.
    (3) Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος θανόντος γονέα ή άγαμης μητέρας.

Τέλος πάντων για να μην το κουράζουμε εσύ για πιο λόγο θεωρείς τον εαυτό σου προστάτη οικογένειας ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...