Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, EL_Greco21 είπε

Αν μπορείς να νέος βύσμα ΚΑΝΤΟ ΓΡΉΓΟΡΑ. Είμαι Γ ΕΣΣΟ, εκεί παρουσιάστηκα. Αν όχι το χειρότερο, είναι ότι χειρότερο μπορεί να υπάρξει. Και αυτά είναι και λόγια από 3-4 εσσο πριν από εμένα. Οργάνωση μηδενική, βγάζουν κομπλεξ για πλάκα, κάνουν πράγματα που θεωρούνται καψόνια αλλά τα βαφτίζουν πειθαρχεία και γενικά στρατοκαυλιαση στο έπακρο. Επίσης ο διοικητής του λόχου έχει ακουστεί ότι δεν γουστάρει καθόλου τους νεοσυλλεκτους. Υπάρχουν στελέχη που είναι ξηγημενα αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ χάνονται στην σαπίλα των άλλων στελεχών. 

Για να μην πέσει κάποιος να με φάει και να μου λέει αρλούμπες, δεν είμαι πιτσιρικάς, είμαι πάνω από 25+

Αυτό είναι παράδειγμα για να δουνε και οι νέοι ποσο εξω μπορει να πέφτουν οι πληροφορίες που ρωτάς απο παλιούς. Τα Γρεβενά πριν λιγο καιρό ήταν τερμα βυσματικό στρατόπεδο για να κάνεις εκπαίδευση και με μοναδικό θέμα τον καιρό. Τώρα όπως λες είναι χάλια. Άρα και οι ψάρακες ο,τι πληροφορία παιρνουν, να κρατούν μικρό καλάθι γιατι στο στρατό ισχύει πως όλα αλλάζουν (αλλά αθροιστικά το σύστημα μένει το ίδιο :P )

• Like 1
  • Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
20 ώρες πριν, anastasios97 είπε

Εκεί είσαι ακόμα;

Εγώ λογικά μόνο προπαίδευση θα κάνω εκεί.

Όχι έχω φύγει από εκεί. Παρουσιάστηκα, την επόμενη φύγαμε στις μονάδες που ανήκουμε μετά τα σβεν και γυρίσαμε πάλι Γρεβενά μετά από 6 μέρες. Κάτσαμε άλλες 12 εκεί μέχρι να ορκιστουμε. Ειλικρινα αν μπορείς να αλλάξεις τον τόπο κατάταξης, κάνε το γρήγορα 

10 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Αυτό είναι παράδειγμα για να δουνε και οι νέοι ποσο εξω μπορει να πέφτουν οι πληροφορίες που ρωτάς απο παλιούς. Τα Γρεβενά πριν λιγο καιρό ήταν τερμα βυσματικό στρατόπεδο για να κάνεις εκπαίδευση και με μοναδικό θέμα τον καιρό. Τώρα όπως λες είναι χάλια. Άρα και οι ψάρακες ο,τι πληροφορία παιρνουν, να κρατούν μικρό καλάθι γιατι στο στρατό ισχύει πως όλα αλλάζουν (αλλά αθροιστικά το σύστημα μένει το ίδιο :P )

Συμφωνώ σε αυτό που λες αλλά η αλήθεια είναι πως και 3-4 εσσο πριν τα ίδια πράγματα μας έλεγαν για τα Γρεβενά. Βυσματικο μπορεί να θεωρείται κιόλας επειδή εκεί παρουσιάζεται όλη η βόρεια Ελλάδα (έχοντας βάλει βύσμα). Συγκεκριμένα ένα παλικάρι της Β εσσο που το σπίτι του είναι κοντά στην Φλώρινα, του ήρθε το χαρτί για να παρουσιαστεί στην Χαλκίδα και έβαλε βύσμα και παρουσιάστηκε Γρεβενά. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, EL_Greco21 είπε

Όχι έχω φύγει από εκεί. Παρουσιάστηκα, την επόμενη φύγαμε στις μονάδες που ανήκουμε μετά τα σβεν και γυρίσαμε πάλι Γρεβενά μετά από 6 μέρες. Κάτσαμε άλλες 12 εκεί μέχρι να ορκιστουμε. Ειλικρινα αν μπορείς να αλλάξεις τον τόπο κατάταξης, κάνε το γρήγορα 

Συμφωνώ σε αυτό που λες αλλά η αλήθεια είναι πως και 3-4 εσσο πριν τα ίδια πράγματα μας έλεγαν για τα Γρεβενά. Βυσματικο μπορεί να θεωρείται κιόλας επειδή εκεί παρουσιάζεται όλη η βόρεια Ελλάδα (έχοντας βάλει βύσμα). Συγκεκριμένα ένα παλικάρι της Β εσσο που το σπίτι του είναι κοντά στην Φλώρινα, του ήρθε το χαρτί για να παρουσιαστεί στην Χαλκίδα και έβαλε βύσμα και παρουσιάστηκε Γρεβενά. 

Ειχε καλές συνθήκες, χαλαρά στελέχη κλπ. Τα ειχα ακουσει απο άτομα που μπήκαν πέρυσι, Γρεβενά ηταν χύμα. Αλλά όλη αυτη η κατάσταση 9/10 φορές είναι ρευστή, υπάρχουν δεκάδες πράγματα που μπορούν να συμβούν και να αλλάξει η κατάσταση, απο το να αλλάξει διοίκηση και να σκάσει δίκας ράμπο ή τυπολάτρης, μέχρι να γίνει μια μαλακία με ενα στέλεχος απο την πολλή χαλαρότητα και να μαθευτεί στο ΓΕΣ, το ΣΣ ή τη Μεραρχία που υπάγεται η μονάδα. 

Το μόνο στρατόπεδο που είναι διαχρονικά πολιτισμένο είναι το Λιτόχωρο, κυρίως γιατί στέλνουν οι στρατιωτικοί τους δικούς τους να παρουσιαστούν εκεί οπότε έχει εξελιχθεί στο νέο ΚΕΥΠ (Κέντρο Εκπαίδευσης Υψηλών Προσώπων)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Το μόνο στρατόπεδο που είναι διαχρονικά πολιτισμένο είναι το Λιτόχωρο, κυρίως γιατί στέλνουν οι στρατιωτικοί τους δικούς τους να παρουσιαστούν εκεί οπότε έχει εξελιχθεί στο νέο ΚΕΥΠ (Κέντρο Εκπαίδευσης Υψηλών Προσώπων)

Και η Ασσηρος βαστάει γερά απ' όσο ξέρω, εξίσου σταθερής αξίας καλό στρατόπεδο για μιλημένους Σαλονικιους.

Επεξ/σία από yanis13
Δημοσ.

Καλησπερα! Ηρθε και η δικια μου η ωρα. 565 ΤΠ/ΕΟΔ Λαγος Εβρου στα Τεθωρακισμενα. Εχουμε καμια εικονα για το τι παιζει εκει περα? 

Δημοσ.

Παρουσιάζομαι 21/7 στον 572 μκ στην καβησο Έβρου κάνεις που να ξέρει τι φαση εκεί άμα είναι καλά η όχι

4 λεπτά πριν, Alemaoi είπε

Παρουσιάζομαι 21/7 στον 572 μκ στην καβησο Έβρου κάνεις που να ξέρει τι φαση εκεί άμα είναι καλά η όχι

Είστε υπόχρεος κατάταξης, με την 2022 Δ΄ ΕΣΣΟ (Ιούλιος), δυνάμει της ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΣ 83/2022 .

Έχετε κατανεμηθεί σε Στρατός Ξηράς, Διαβιβάσεις.

Υποχρεούσθε να παρουσιαστείτε σε 572ο Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού (572 Μ/Κ ΤΠ) (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ) στις 21-07-2022 .

Δημοσ.
4 ώρες πριν, NedLock είπε

Καλησπερα! Ηρθε και η δικια μου η ωρα. 565 ΤΠ/ΕΟΔ Λαγος Εβρου στα Τεθωρακισμενα. Εχουμε καμια εικονα για το τι παιζει εκει περα? 

Δυσκολος ο Λαγος

Δημοσ.

Καλησπέρα, ακούστηκε πως οι φρουρές προτίμησης για Β ΕΣΣΟ θα ανοίξουν μέχρι τις 10 του μηνός, ξέρει κανείς κάτι παραπάνω? 

Δημοσ.

Καλησπέρα γνωρίζει κάποιος ποτε γυρνάμε πίσω στον τόπο κατοικίας μετά τον τόπο κατάταξης; ( Είμαι από Έβρο και με στείλανε Άσσηρος Θεσσαλονίκης) για πολλούς λόγους δεν θα μπορώ να παραμείνω εκεί για πολύ καιρό.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, LL1 είπε

Καλησπέρα γνωρίζει κάποιος ποτε γυρνάμε πίσω στον τόπο κατοικίας μετά τον τόπο κατάταξης; ( Είμαι από Έβρο και με στείλανε Άσσηρος Θεσσαλονίκης) για πολλούς λόγους δεν θα μπορώ να παραμείνω εκεί για πολύ καιρό.

Ως τι εννοεις; Μεταθεση ή αδεια;

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα. Γνωρίζει κανένας αυτήν την στιγμή πως πάει το πράγμα στο ΕΤΑΦ? Έχω μετάθεση εκεί και ακούω τα χειρότερα.. Περάσαμε που περάσαμε από τα Γρεβενά μην μας πιουν το αίμα και στον τόπο μας.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, yanis13 είπε

Ως τι εννοεις; Μεταθεση ή αδεια;

Μετάθεση (11 του μηνός παρουσιαζομαι)

Επεξ/σία από LL1
Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν στην στρατονομιαγια να μπεις  χρειάζονται κάμψεις έλξεις κτπλ όπως στις ειδικές δυναμεις.ευχαρισυω εκ των προτέρων 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, LL1 είπε

Μετάθεση (11 του μηνός παρουσιαζομαι)

Δικαιουσαι κατ εξαιρεση (υπαρχουν θεματα υγειας κλπ;;); Εχεις βυσμα; Ποια ειναι η κατασταση σου, γιατι ειναι πολυ ρευστο το ποτε θα παρεις μεταθεση!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...