Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, bsilis9 είπε

Παιδια καλησπερα ! Γνωριζουμε ποτε βγαινουν οι μεταθεσεις 3 μηνου για την Γ ΕΣΣΟ 2022 ; Κατι ακουσα μεσα στην ειδικοτητα δλδ μεσα στον Ιουλιο ισχυει ; Επισης οι βυσματικες 3 μηνες ανακοινώνονται μαζι με τις κανονικες ;

Οι βυσματικές είναι όποτε ναναι. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Σχετικά με την μειωμένη θητεία από δικαιολογητικά χρειάζεται ένα πιστοποιητικό οικογενειακής χρήσης για στρατολογική κατάσταση και μετά αφού κάνεις την αίτηση σε μεταφέρουν αυτόματα ; 

39 λεπτά πριν, Nicktaskos είπε

Σχετικά με την μειωμένη θητεία από δικαιολογητικά χρειάζεται ένα πιστοποιητικό οικογενειακής χρήσης για στρατολογική κατάσταση και μετά αφού κάνεις την αίτηση σε μεταφέρουν αυτόματα ; 

την μειωμενη την παιρνεις λογω 3τεκνιας? Αν ναι τοτε κανεις την αιτηση με το πιστοποιητικο και σε 1 μηνα μαξ γινεται δεκτο και στελνουν σημα στην μοναδα σου. 

Το νου σου γιατι εμενα την στειλαν στην παλια μου μοναδα παρολο που εκανα την αιτηση αφου ειχα παρει την μεταθεση στην νεα μου μοναδα.

Καλησπέρα, Βρίσκομαι στη εκπαίδευση ΣΠΕΝ ( είμαι άοπλος ωστόσο) , και έχω μαγειρια καθημερινά .

Γνωρίζουμε πότε εγκρίνεται η μετάθεση κατά εξαίρεση για λόγους υγείας ή κάθε πόσο κάνει συνεδρίαση ; Η αίτηση είχε γίνει από τη αρχή των ΣΥΠΟ Η μετάθεση μετά ΣΠΕΝ είναι για Ταξιαρχία έρευνα πληροφορική .

Μόλις τώρα, meletis_m είπε

Καλησπέρα, Βρίσκομαι στη εκπαίδευση ΣΠΕΝ ( είμαι άοπλος ωστόσο) , και έχω μαγειρια καθημερινά .

Γνωρίζουμε πότε εγκρίνεται η μετάθεση κατά εξαίρεση για λόγους υγείας ή κάθε πόσο κάνει συνεδρίαση ; Η αίτηση είχε γίνει από τη αρχή των ΣΥΠΟ Η μετάθεση μετά ΣΠΕΝ είναι για Ταξιαρχία έρευνα πληροφορική .

Μετα τα ΣΠΕΝ σιγουρα. Εμενα ηρθε 1μιση μηνα απο οταν μπηκα για να καταλαβεις. Ομως επειδη επεσε πανω στην αρχη της εκπαιδευσης της ειδικοτητας, επρεπε να την ολοκληρωσω εκει που ημουν και μετα εφυγα. 

• Like 1

4 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Μετα τα ΣΠΕΝ σιγουρα. Εμενα ηρθε 1μιση μηνα απο οταν μπηκα για να καταλαβεις. Ομως επειδη επεσε πανω στην αρχη της εκπαιδευσης της ειδικοτητας, επρεπε να την ολοκληρωσω εκει που ημουν και μετα εφυγα. 

Κατάλαβα , άρα περιμένω και τη 3η εβδομάδα τών ΣΠΕΝ 

2 ώρες πριν, Nicktaskos είπε

Ιδανικά κάνε την αίτηση ηλεκτρονικά απο το stratologia.gr για να βλέπεις και την πορεία της. Εφόσον εγκριθεί (εμενα πήρε κοντά στις 2 εβδομάδες) σε καλούν από το γραφείο της στρατολογία για να βάλεις μια υπογραφή και να σε ενημερώσουν πως είσαι πια δικαιούχος μειωμένης θητείας.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Stogianz είπε

Ιδανικά κάνε την αίτηση ηλεκτρονικά απο το stratologia.gr για να βλέπεις και την πορεία της. Εφόσον εγκριθεί (εμενα πήρε κοντά στις 2 εβδομάδες) σε καλούν από το γραφείο της στρατολογία για να βάλεις μια υπογραφή και να σε ενημερώσουν πως είσαι πια δικαιούχος μειωμένης θητείας.

Εγώ έκανα τα χαρτιά πριν κανα δυο μήνες αλλά δεν με ειδοποίησαν να έρθω να βάλω υπογραφή , την έκανα στο stratologia και μου λέει ότι στην κατάσταση ολοκληρώθηκε … , εν το μεταξύ έχω πάρει μετάθεση πρόσφατα σε καινούργιο στρατόπεδο 

Επεξ/σία από Nicktaskos

1 ώρα πριν, Nicktaskos είπε

Εγώ έκανα τα χαρτιά πριν κανα δυο μήνες αλλά δεν με ειδοποίησαν να έρθω να βάλω υπογραφή , την έκανα στο stratologia και μου λέει ότι στην κατάσταση ολοκληρώθηκε … , εν το μεταξύ έχω πάρει μετάθεση πρόσφατα σε καινούργιο στρατόπεδο 

Παρε τηλ στρατολογια να ρωτησεις. Ουτε εγω εβαλα πουθενα υπογραφη. Εμενα την ειχαν στειλει στο παλιο στρατοπεδο ενω ειχα παρει μεταθεση 1 μηνα +

Καλημερα, γνωρίζει κανένας τι παίζει με τις αποσπάσεις; Πόσες μέρες είναι; Με στέλνουν σε λέσχη με απόσπαση ενώ είχα πάει ήδη για 1 εβδομάδα. Πόσες μέρες μπορούν να με στείλουν εκεί;

5 λεπτά πριν, giwr1 είπε

Καλημερα, γνωρίζει κανένας τι παίζει με τις αποσπάσεις; Πόσες μέρες είναι; Με στέλνουν σε λέσχη με απόσπαση ενώ είχα πάει ήδη για 1 εβδομάδα. Πόσες μέρες μπορούν να με στείλουν εκεί;

Απόσπαση είναι η προσωρινή μετακίνηση, για κά­λυψη έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών που δεν μπο­ρούν άμεσα να καλυφθούν με τοποθέτηση ή μετάθεση οπλίτη. Με την απόσπαση δεν μεταβάλλεται η οργανική υπαγωγή του οπλίτη, ενώ η διάρκειά της δεν μπορεί να υπερβαίνει τις σαράντα πέντε (45) ημέρες καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του. Κατόπιν αιτιολογημένης απόφασης του Αρχηγού του ΓΕΣ μπορεί να παραταθεί κατά δέκα πέντε (15) ημέρες.

Στις 23/6/2022 στις 6:50 ΜΜ, bsilis9 είπε

Παιδια καλησπερα ! Γνωριζουμε ποτε βγαινουν οι μεταθεσεις 3 μηνου για την Γ ΕΣΣΟ 2022 ; Κατι ακουσα μεσα στην ειδικοτητα δλδ μεσα στον Ιουλιο ισχυει ; Επισης οι βυσματικες 3 μηνες ανακοινώνονται μαζι με τις κανονικες ;

Οι βυσματικές βγαινουν για μετά το ΣΠΕΝ. Μετά παει στις κανονικές. Αν το βύσμα δεν έχει προλάβει να σε πάρει μετά το ΣΠΕΝ, μπορεί να σε μεταθέσει σε οποιαδήποτε στιγμή του διαστήματος μέχρι τις κανονικές.

Καλησπέρα. Σήμερα διέκοψα την αναβολή που είχα πάρει λόγω σπουδών ωστε να μπω στρατό τον Σεπτέμβρη. Τώρα που μπήκα στο site parousiasi.army.gr, ώστε να συμπληρώσω διάφορα στοιχεία μου έχει τις συγκεκριμένες επιλογές. Εξαρχής σκέφτηκα να δηλώσω ΕΛΔΥΚ, απλά δε μπορώ να καταλάβω γιατί αναφέρει ότι αν δε με επιλέξουν θα με τοποθετήσουν σε μονάδα ΑΣΔΕΝ ή Δ Σώματος στρατού. Είναι κάτι διαφορετικό από τον κανονικό στρατό ξηράς? Κάποιοι μου έχουν πει πως ακομα και εάν μπω σε απλό στρατό ξηρας, θα έχω την επιλογή ύστερα κατά την στράτευση μου να επιλέξω ΕΛΔΥΚ. Γνωρίζετε εάν ισχύει κάτι τέτοιο? Ευχαριστώ. 

1656327074254.jpg

1656327040914.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο Δ Σωμα Στρατού υπάγονται οι μονάδες στον Έβρο, η ΑΣΔΕΝ εχει τις μονάδες των Νησιών. Οπότε σου λέει οτι αν δε πας ΕΛΔΥΚ θα πας παραμεθόριο απλά στο λέει δύσκολα :P 

Το ΔΣΣ εδρεύει Ξάνθη και η ΑΣΔΕΝ Αθήνα btw απλά δε θα πας εκεί. 

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...