Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Εχει καμια σημασια τι δηλωνουμε στο parousiasi.army?? Ρωταει πολλα για σωματομετρικα κλπ που δεν ξερω καν θα ισχουν μεχρι να μπω ( πχ κιλα 😁 ).

Επισης το ΠΛΗΡΗΣ ΘΗΤΕΙΑ θεωρειται το 12μηνο που γινεται 9μηνο αμα εισαι παραμεθωριο, σωστα?? Γιατι οταν μπηκα μου ειχε default τη ΜΕΙΩΜΕΝΗ 8ΜΗΝΗ χωρις να ξερω γιατι, δε νομιζω οτι δικαιουμαι μειωμενη ετσι και αλλιως.

Φανταζομαι ολα αυτα τα ξαναρωτανε και οταν παρουσιαζεσαι, απλα μη "καψω" τον εαυτο μου κατα λαθος και βαλω τιποτα που δεν αναιρειται μετα.

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Makaron1984 είπε

Η εξαγορά είναι 810 ευρω. Αν έχετε γονέα άνω των 70 ετών ή είστε 3,πολύτεκνοι κτλ δικαιουτε μειωμένη θητεία και εξαγοραζει το υπόλοιπο(μειωμένο χρονικό διάστημα).

Αν είναι στο εξωτερικό ,έχει λήξει η αναβολή και δεν έκανε καμία ενέργεια για να πάρει αναβολή σαν μόνιμος κάτοικος, έχει βγει ανυπότακτος. Και πρέπει να πληρώσει και την εξαγορά 810 * πόσους μήνες  και το χρηματικό πρόστιμο της ανυποταξίας,6000

Επίσης 1 μήνα τον χρόνο έχουν δικαίωμα να έρθουν στην Ελλάδα οι ανυπότακτοι εξωτερικού. Οι μκε μπορούν να έρθουν 6 μήνες τον χρονο

Αρα με βαση αυτό που είπες μπορουν να εξαγορασουν θητεια και οσοι εχουν γονεα ανω των 70? Εισαι σιγουρος για αυτο?

Δημοσ.

Καλησπερα κυριοι. Θα κανω μια πολυ γενικευμενη και υποκειμενικη ερωτηση. Εχει καποιος αποψη για θητεια στη χιο αλλα και στη κω? Ευχαριστω

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Dimios είπε

Αρα με βαση αυτό που είπες μπορουν να εξαγορασουν θητεια και οσοι εχουν γονεα ανω των 70? Εισαι σιγουρος για αυτο?

Δεν έγραψε κάτι τέτοιο ο άνθρωπος.

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Giannisiord είπε

Γνωρίζει κανείς τι παίζει για μετάθεση στο Πάρκο ή Άλσος Στρατού;

Νομιζα οτι ειναι τρολ, αλλα τελικα υπαρχει. Εχεις οντως μεταθεση για εκει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ούτε ο ίδιος δεν ξέρει τι εννοεί

Ποια υπηρεσία σε ενδιαφέρει ?

Η ΥΣΑ? 

Βασικά τι βύσμα έχεις και ελπίζεις να πας εκεί ? :)

Επεξ/σία από dionisis1925
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Dimios είπε

Εξαγοράζουν όσοι θέλουν και άνω των 33. Απλά όσοι έχουν πχ γονέα άνω 70,3τεκνοι κτλ έχουν να εξαγοράσουν  9 μηνες -(μείον) ημέρες θητείας. 

Ενώ όσοι δεν έχουν κάτι τέτοιο εξαγοράζουν 12μηνες -ημερες θητείας. Δλδ γλιτώνουν 3 *810= 2430ευρω

Επεξ/σία από Makaron1984
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Giannisiord είπε

Γνωρίζει κανείς τι παίζει για μετάθεση στο Πάρκο ή Άλσος Στρατού;

Τι έγινε μεγαλε δυσκόλεψαν τα πράγματα στο γραφειακι και θες να φύγεις; 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Makaron1984 είπε

Εξαγοράζουν όσοι θέλουν και άνω των 33. Απλά όσοι έχουν πχ γονέα άνω 70,3τεκνοι κτλ έχουν να εξαγοράσουν  9 μηνες - ημέρες θητείας. 

Ενώ όσοι δεν έχουν κάτι τέτοιο εξαγοράζουν 12μηνες -ημερες θητείας. Δλδ γλιτώνουν 3 *810= 2430ευρω

Όχι δεν πάει έτσι ακριβώς. Όσοι έχουν να κάνουν πλήρης θητεία (12 μήνες) εξαγοράζουν τους 11 (και 10 μέρες) αφού τις πρώτες 20 μέρες θα τις κάνουν ούτως ή άλλως.

Αντίστοιχα όσοι έχουν μειωμένη θητεία εξαγοράζουν 8 μήνες (και 10 μέρες).

Αλλά με ένα φιλαράκι που μιλούσα πρόσφατα που είναι στρατό του είπε ένας αξιωματικός ότι η εξαγορά της θητείας είναι 9.000 ευρώ και είναι fix για όλους το ίδιο, ανεξαρτήτως τρίτεκνους, πολύτεκνους κτλ

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε

Ούτε ο ίδιος δεν ξέρει τι εννοεί

Ποια υπηρεσία σε ενδιαφέρει ?

Η ΥΣΑ? 

Βασικά τι βύσμα έχεις και ελπίζεις να πας εκεί ? :)

Για λογαριασμό φίλου ρωτάω που βγήκε σήμερα η μετάθεση του για εκεί. Του είπε ότι θα είναι στο Άλσος Στρατού, χωρίς κάποια παραπάνω ενημέρωση.Εγώ είμαι καλά εκεί που βρίσκομαι :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Vaggos21Tmac είπε

Καλησπερα κυριοι. Θα κανω μια πολυ γενικευμενη και υποκειμενικη ερωτηση. Εχει καποιος αποψη για θητεια στη χιο αλλα και στη κω? Ευχαριστω

Θα σου πω την εμπειρία μου, στο 282 στρατόπεδο της Κω, πριν πάρω την αναβολή μου για προσωπικούς λόγους... 4 μήνες στο 282 στρατόπεδο της Κω, τα πράγματα ήταν πολύ αυστηρά. Να φανταστείς, εξόδους όταν παλιωσεις, και μείνεις στο συγκεκριμένο στρατόπεδο που είναι μόνο για πεζικό, θα είσαι 30 μέσα 2 έξω. Μιλάω πολύ σοβαρά, από άτομα οι παλιοί, ποτέ δεν είχαμε, ειδικά το δεύτερο των Χριστουγέννων ακόμα και μόνιμοι κάνανε υπηρεσίες σκοπιές δηλαδή σε φυλάκια, επειδή δεν υπήρχαν άτομα, σου μιλάω ειλικρινά τώρα. Άμα σου τύχει πυροβολικό σε άλλο στρατόπεδο είσαι πολύ τυχερός με αυτά που άκουγα, ότι ήταν καθόλου συνεπείς. Εμείς, ειμασταν συνεπείς μέχρι τον τέταρτο μήνα που παλιωναμε, άμα ήσουν τυπικός στις υποχρεώσεις σου, δεν σε ενοχλούσε κανένας. Αν έκανες μαλακίες την παταγες βέβαια, ποτέ δεν χαριζοντουσαν, ούτε μια φορά άμα σου τύχει να κάτσεις λίγο σε περίπολο γιατί σε ποναγανε τα άρβυλα παράδειγμα. Πολύ τυπικό στρατόπεδο, και πολύ άσχημο το ότι δεν έχει πολλά άτομα, και είσαι μόνιμα με 3 και 4 εβδομάδες μέσα χωρίς έξοδο. Άμα λέγανε μαύρο στρατόπεδο το άλλο της Κω, όποιος ξέρει το όνομα του κατάλαβε, τι να πεις για το συγκεκριμένο δηλαδή, το 282. Τώρα άμα σου τύχουν διαβιβάσεις, η πυροβολικό, η τίποτα άλλο και δεν κάτσεις στο τέλος της εκπαίδευσης στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, έκανες την τύχη σου, τα άλλα είναι πολύ καλά στρατόπεδα. Και όχι, το συγκεκριμένο δεν πάει ανά σεζόν, παράδειγμα Σεπτέμβριο θα μπαίνανε πολλοί, ποτέ δεν είχε και δεν έχει άτομα. Αλλά άμα παλιωσεις, θα αράζεις την πέτσα σου λίγο πιο εύκολα αν χώνεις κανέναν. Δεν θα το πρότεινα όμως, γιατί είναι άσχημο.

Επεξ/σία από Lolaiko
Δημοσ.
1 ώρα πριν, anestis97 είπε

Όχι δεν πάει έτσι ακριβώς. Όσοι έχουν να κάνουν πλήρης θητεία (12 μήνες) εξαγοράζουν τους 11 (και 10 μέρες) αφού τις πρώτες 20 μέρες θα τις κάνουν ούτως ή άλλως.

*Ακριβώς το ίδιο λες***

Αντίστοιχα όσοι έχουν μειωμένη θητεία εξαγοράζουν 8 μήνες (και 10 μέρες).

Αλλά με ένα φιλαράκι που μιλούσα πρόσφατα που είναι στρατό του είπε ένας αξιωματικός ότι η εξαγορά της θητείας είναι 9.000 ευρώ και είναι fix για όλους το ίδιο, ανεξαρτήτως τρίτεκνους, πολύτεκνους κτλ

Δεν μπορεί να είναι Φιξ για όλους. Όπως έγραψες, κάποιος θα εξαγοράσει 8μηνες και 10 μέρες και κάποιος 5 μήνες και 10μερες. Όποτε δεν μπορεί να είναι το ίδιο για όλους.  Απλά αυτός θα άκουσε για 11*810, περίπου 9000.

Επίσης 20 ημέρες είναι το ελάχιστο, όχι υποχρεωτικά τόσο. Όποιος θέλει κάνει και παραπάνω. 

Δημοσ.

@Makaron1984

Εγώ σου λέω τι μου είπε αυτό το φιλαράκι/φαντάρος που του το είπε ο αξιωματικός και ήταν και πολύ σίγουρος ο αξιωματικός ότι η τιμή είναι fix για όλους. 

Κι εμένα εντύπωση μου έκανε αυτό. Αν ήταν fix για όλους τότε για ποιο λόγο στο ΦΕΚ γράφει ''810 ευρώ το μήνα'' κι όχι απλά ''9.000 ευρώ''. Επίσης θα ήταν πολύ άδικο ο γιος της πολύτεκνης οικογένειας πληρώνει τόσα πολλά χρήματα, το ίδιο με τον γιο της τρίτεκνης οικογένειας, το ίδιο με τον μοναχογιό.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...