Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Eγώ, μια φορά, αν είχα βάλει τέτοιο δόντι ώστε να πάω να "υπηρετήσω" σε κάτι πολεμικά μουσεία και φαρμακεία που διαβάζουμε εσχάτως, θα ντρεπόμουν να μπω να ρωτήσω "πώς πάνε οι υπηρεσίες".

Λιώνουν άνθρωποι στα σύνορα, σε υποστελεχωμένες μονάδες, για να σολάρουν κάποιοι στην Αθήνα.

Κι αντί να σωπάσουν αυτοί οι κάποιοι, μπαίνουν και ρωτάνε πώς θα τους πάνε οι υπηρεσίες. Ρώτα το βύσμα σου, αδερφέ, που θα ξέρει να σου πει καλύτερα. 

Έχει χαθεί τελείως η ενσυναίσθηση.

• Like 18
  • Thanks 3
  • Sad 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Jim211995 είπε

Καλησπέρα μάγκες έχω πάρει μετάθεση για ΣΦΑ (στρατιωτικό φαρμακείο Αθηνών ) 1ιούλιου ξέρετε πως πάνε τα πράγματα εκεί ; 

Εχεις βύσμα το καταλάβαμε.

• Like 1
Δημοσ.

Είναι να πάω νέα Πέραμο Αττικής για εκπαίδευση Δόκιμου Πυροβολικού. 

Γνωρίζεται εάν Προβλέπονται τα αρβύλα με Φερμουάρ? 

Στις 27/4/2022 στις 7:17 ΜΜ, nikoskech9 είπε

γνωμη για ΚΑΑΥ αλεξανδρουπολης;

Ανάλογα σε τι υπηρεσία. 

1. Πάνε πολλοί κολλημένοι εν αποστρατεία και αν σε δουν να φιδιάζεις ή να μ@λακίζεσαι σε καμπανιάζουν μέσω γνωστού τους

2. Πολλές πευκοβελόνες... 

3. Μπανάκι στη θάλασσα σχεδόν καθημερινά 

4. Γνωριμίες 

5. Καλό φαΐ 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Snoob είπε

Eγώ, μια φορά, αν είχα βάλει τέτοιο δόντι ώστε να πάω να "υπηρετήσω" σε κάτι πολεμικά μουσεία και φαρμακεία που διαβάζουμε εσχάτως, θα ντρεπόμουν να μπω να ρωτήσω "πώς πάνε οι υπηρεσίες".

Λιώνουν άνθρωποι στα σύνορα, σε υποστελεχωμένες μονάδες, για να σολάρουν κάποιοι στην Αθήνα.

Κι αντί να σωπάσουν αυτοί οι κάποιοι, μπαίνουν και ρωτάνε πώς θα τους πάνε οι υπηρεσίες. Ρώτα το βύσμα σου, αδερφέ, που θα ξέρει να σου πει καλύτερα. 

Σιγά τη προσβολή. Σε φόρουμ είναι καλά κάνει και ρωτάει.

Μπορεί όντως να τον προβληματίζει, υπάρχουν βυσματικές μονάδες που είναι παγίδες και κει που περιμένεις να κάνεις τη τέλεια ζωή να αναπολείς τη μη βυσματική.

• Thanks 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Kargamam είπε

Καλησπερα, ειμαι πολεμικο ναυτικο θα παρουσιαστω κανελλοπουλο ξανα σε λιγες μερες για βολες και.μετα, μεταθεση σε πλοιο, ειμαι υποχρεωμενος να παρω ολο το λουκανικο με χειμωνιατικες στολες, επενδυτη και δυο κουβερτες ή μπορω να αφησω κατι εξω και να τα παρω σε καμια αδεια οταν χρειαστουν, διοτι ρε μαγκες δεν ειναι και ελαφρυ και βαριεμαι να το κουβαλαω ολοκληρο, αν γνωριζει κανεις τον ευχαριστω πολυ

Εξαρτάται σε τι πλοίο θα πας. Αν είσαι σε ρυμουλκό φοράς τα ρούχα εργασίας. Για αρχή βάλε στο λουκάνικο εσώρουχα, κάλτσες, πολιτικά ρούχα, παντόφλες κλπ. Τις καλές στολές τις έχουν μόνο για τυχόν επιθεωρήσεις ή για τιμητικό άγιμα.

Συνήθως θα πάρεις και άλλες κοντομάνικες μπλούζες με τα διακριτικά του πλοίου και για τον χειμώνα αντίστοιχο φούτερ κλπ. Να ξέρεις ότι τον χειμώνα το κρύο πιρουνιάζει λόγω της υγρασίας. Κάνει καλή δουλειά το αντιανεμικό. 

Λογικά όταν μπεις για βολές θα σε ενημερώσουν και για το πλοίο που θα πας αν δεν ξέρεις ήδη. Μην περιμένεις να μπεις σε φρεγάτα. Σε πλοία βοηθητικά θα μπεις δλδ ρυμουλκά, μεταφορά προσωπικού κλπ σε Σαλαμίνα, Κρήτη και όπου αλλού υπάρχει μεγάλος ναύσταθμος.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, ideal09 είπε

Σιγά τη προσβολή. Σε φόρουμ είναι καλά κάνει και ρωτάει.

Μπορεί όντως να τον προβληματίζει, υπάρχουν βυσματικές μονάδες που είναι παγίδες και κει που περιμένεις να κάνεις τη τέλεια ζωή να αναπολείς τη μη βυσματική.

Τι ακριβως παγιδα να ειναι το Στρατιωτικο φαρμακείο; Ή καποια λέσχη που η υπηρεσία τους είναι να περνανε απλά το βράδυ στο γραφειο με ιντερνετ και τηλεόραση και τα πόδια ψηλα;

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, valadsk είπε

ευτυχώς, μόλις σήμερα ήρθε email που μου λέει ότι απαλλάχθηκα αλλά ότι έχω υποχρέωση στρατευσης μέχρι την ηλικία των 45 αν με επανεξετάσουν. (ειμαι 30)  και να φανταστείτε θέλω να τα χασω αλλά δεν θέλω να παω.

Γιατί δεν πήρες απαλλαγή για ψυχολογικούς λόγους να ξεμπερδευες?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Snoob είπε

Αυτό περίμενες για να δεις ότι έχει χαθεί η ενσυναίσθηση; Βγαίνω λίγο offtopic αλλά εδώ πλέον δεν μπορούμε να βρούμε σπίτι να νοικιάσουμε φίλε μου και οριακά σκεφτόμαστε να φύγουμε στο εξωτερικό πια

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Ο αδερφός μου είχε φυγει εξωτερικό για σπουδές και μετα έκατσε εκεί επειδή βρήκε δουλειά. Η αναβολή του έχει λήξει πολλά χρόνια πριν , οποτε λογικα θα έχει κηρυχθεί ανυπότακτος. Τώρα θέλει να γυρίσει Ελλάδα γιατί του εκανε προταση η εταιρια που εργαζεται (Google) να ερθει ως προϊστάμενος νέου τμήματος που θα ανοίξει. Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Θα τον καλέσουν να υπηρετήσει; Υπάρχει κάποιος τρόπος να αποφύγει την στράτευση;

Επεξ/σία από fragma
Δημοσ.

@fragma

Πόσων ετών είναι ο αδερφός σου; Αν έχει συμπληρώσει τα 45, τότε δεν έχει υποχρέωση στράτευσης.

Νομίζω ότι από τη στιγμή που έφυγε εξωτερικό και μετατράπηκε σε Μ.Κ.Ε. (Μόνιμος Κάτοικος Εξωτερικού) δεν κηρύχτηκε ανυπότακτος κι ας έχει λήξει η αναβολή του πολλά χρόνια πριν. Αν επιστρέψει στην  Ελλάδα, θα τον καλέσουν να υπηρετήσει αναγκαστικά. Οι Μ.Κ.Ε. έχουν το δικαίωμα παραμονής 1 μήνα τον χρόνο στην Ελλάδα είτε τμηματικά είτε συνεχόμενα.

Μπορεί να εξαγοράσει τη στράτευση εφ' όσον είναι 33+, έναντι 800 ευρώ τον κάθε μήνα θητείας αρκεί να συμπληρώσει στρατιωτική υποχρέωση 20 ημερών.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, anestis97 είπε

@fragma

Πόσων ετών είναι ο αδερφός σου; Αν έχει συμπληρώσει τα 45, τότε δεν έχει υποχρέωση στράτευσης.

Νομίζω ότι από τη στιγμή που έφυγε εξωτερικό και μετατράπηκε σε Μ.Κ.Ε. (Μόνιμος Κάτοικος Εξωτερικού) δεν κηρύχτηκε ανυπότακτος κι ας έχει λήξει η αναβολή του πολλά χρόνια πριν. Αν επιστρέψει στην  Ελλάδα, θα τον καλέσουν να υπηρετήσει αναγκαστικά. Οι Μ.Κ.Ε. έχουν το δικαίωμα παραμονής 1 μήνα τον χρόνο στην Ελλάδα είτε τμηματικά είτε συνεχόμενα.

Μπορεί να εξαγοράσει τη στράτευση εφ' όσον είναι 33+, έναντι 800 ευρώ τον κάθε μήνα θητείας αρκεί να συμπληρώσει στρατιωτική υποχρέωση 20 ημερών.

Ευχαριστώ για την κατατοπιστική απάντηση! 36 χρονών είναι. Αποκλείεται να θέλει να θέλει να υπηρετήσει γιατί θα εχει τρομερό φόρτο εργασίας, αλλά αφού υπάρχει η δυνατότητα εξαγοράς μια χαρά. Φαντάζομαι 20 μέρες άδεια θα μπορέσει να τις πάρει για την υποχρεωτική υπηρεσία. 

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, fragma είπε

Ευχαριστώ για την κατατοπιστική απάντηση! 36 χρονών είναι. Αποκλείεται να θέλει να θέλει να υπηρετήσει γιατί θα εχει τρομερό φόρτο εργασίας, αλλά αφού υπάρχει η δυνατότητα εξαγοράς μια χαρά. Φαντάζομαι 20 μέρες άδεια θα μπορέσει να τις πάρει για την υποχρεωτική υπηρεσία. 

Καλησπέρα. Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, το ποσό της εξαγορασης είναι 650€ ο μήνας. (είχα και εγώ έναν τέτοιο άνθρωπο στο κέντρο και είχα ακούσει πως αν ορκιστείς και εξαγορασεις την θητεία μετά, τότε πληρώνεις λιγότερο). Δεν θέλω να σε πάρω στον λαιμό μου εννοείται, απλά το αναφέρω. 

Δημοσ.

Αφού η εταιρεία του έκανε πρόταση και δεν τον ''ανάγκασε'' να έρθει δεν μπορεί πολύ απλά να πει ''όχι'' στην πρόταση;

20 μέρες θητείας και 9.000 η εξαγορά δεν αξίζουν κατά τη γνώμη μου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...