Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να κανω μια ερωτηση, μπαινω σε φρεγατα σε καμια βδομαδα και θελω να εχω μια εκτιμηση τι παιζει με τις αδειες...

Δηλαδη αν το πλοιο δεν ταξιδευει ποσο εισαι μεσα και ποσο εισαι εξω?

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν θέλουμε να πάρουμε μετάθεση πότε το δηλώνουμε, μετά το 3μηνό ; Επίσης σε νομό Καβάλας είναι κανένας να με πει γνώμη για τα γύρω στρατόπεδα; Σκέφτομαι για ΚΑΑΥ αλλά έχω ακούσει έχει πολύ τρέξιμο.. 

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!! Ήθελα να ρωτήσω για μεταθεση στο πολεμικό μουσείο είναι καλά; Βασικά ήθελα να μάθω τι ακριβώς κάνουμε εκεί πως πάνε οι υπηρεσίες και τι πρέπει να φοράμε ευχαριστώ!!

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, vampir70 είπε

τι πρέπει να φοράμε

Αραβικές κελεμπίες συνήθως.

Από υπηρεσίες άστο, ανάσα δεν θα πάρεις. Καλύτερα Καστελόριζο παρά πολεμικό μουσείο.

(Δεν μπορώ τέτοιες ερωτήσεις πραγματικά. Τουλάχιστον αν έχεις τόση περιέργεια ρώτα το βύσμα σου να σε ενημερώσει σχετικά)

• Like 2
Δημοσ.

Χαιρεται κυριοι. Θα κανω διακοπη αναβολης λογω σπουδων για να μπω με την εσσο του σεπτεμβρη. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι. Στην ιστοσελιδα της στρατολογιας, κατα την διαρκεια της διακοπης της αναβολης, πρεπει να ανεβασω πτυχιο η αποδεικτικο γνωσεων? Ρωτω γτ δεν προλαβαινω να εχω το πτυχιο μεχρι τελη του μηνα που ειναι για την εσσο του σεπτεμβρη. Ομως πιστευω θα ειναι ετοιμο το πτυχιο πριν την καταταξη. Ευχαριστω

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Vaggos21Tmac είπε

Χαιρεται κυριοι. Θα κανω διακοπη αναβολης λογω σπουδων για να μπω με την εσσο του σεπτεμβρη. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι. Στην ιστοσελιδα της στρατολογιας, κατα την διαρκεια της διακοπης της αναβολης, πρεπει να ανεβασω πτυχιο η αποδεικτικο γνωσεων? Ρωτω γτ δεν προλαβαινω να εχω το πτυχιο μεχρι τελη του μηνα που ειναι για την εσσο του σεπτεμβρη. Ομως πιστευω θα ειναι ετοιμο το πτυχιο πριν την καταταξη. Ευχαριστω

Καλημέρα, μπορείς να παρεις ενα αποδεικτικό απο την γραμματεία οτι εισαι ακόμα φοιτητής (ή περιμένεις της ορκομωσία) και να καταθέσεις αυτο μαζί με την αίτηση για την διακοπή της αναβολής. Σε περίπτωση που δεν το κάνεις μπορούν να σου προσθέσουν «πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση 1 μήνα», αυτή σβήνεται είτε καταθέτοντας το πτυχίο/ ενα χαρτί που φαίνεσαι φοιτητής, έιτε πληρώνοντας πρόστιμο 90€.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Vaggos21Tmac είπε

Και με βεβαιωση απο τη γραμματεία οτι εκρεμμεί η ορκομωσία δεν εχεις θέμα το δέχονται .

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Μπήκα Γ ΕΣΣΟ Μαιο. Μέ έβγαλαν Ι4 λόγω κερατοπλαστικής επέμβασης στα μάτια  και Ι4 άοπλο . Ωστόσο η χρήση φακών επαφής με τίς συνθηκες του στρατού καθιστάται αδύνατη καθώς μολύνονται τα μάτια. Με γυαλιά οράσεως δε μπορώ να εξυπηρετηθώ. Έχω πάρει και γνωμάτευση απο το οφθαλμίατρο στο ΣΤΕΠ . Ξαναγυρίζω για τα ΣΠΕΝ εκεί που ήμουν , και μετά μου είπαν μετάθεση στη ταξιαρχία για ανάγκες γραφείου με ειδικότητα προγραμματιστής. Γνωρίζουμε τι συνθηκες επικρατούν ώστε να μπορώ να χρησιμοποιώ τους φακούς επαφής . Γιατι μου είναι πολύ δύσκολο χωρίς τους φακούς η καθημερινότητα. 

Επεξ/σία από meletis_m
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, meletis_m είπε

μετάθεση στη ταξιαρχία για ανάγκες γραφείου με ειδικότητα προγραμματιστής. Γνωρίζουμε τι συνθηκες επικρατούν ώστε να μπορώ να χρησιμοποιώ τους φακούς επαφής . Γιατι μου είναι πολύ δύσκολο χωρίς τους φακούς η καθημερινότητα. 

Γραφέας θα είσαι σε επιτελικό γραφείο, στο πρωινό ωράριο. Από υπηρεσίες λογικά μόνο θαλ και κάμερες (αν έχει), από την στιγμή που είσαι άοπλος. Στο γραφείο, ανάλογα το στέλεχος που έχει μέσα (υπόψη στις ταξιαρχίες ο υπεύθυνος του γραφείου είναι ταγματάρχης ή αντισυνταγματάρχης) μπορεί να γίνεται από της μουρλής πχ γραμματεία μέχρι να είναι τελείως λέλα . Τώρα στις ταξιαρχίες είναι λίγο τέντα σε ξυρίσματα, γυαλίσματα, καθαριότητες κλπ. Όσο αφορά το θέμα με τα μάτια σου, δεν νομίζω να έχεις κάποιο θέμα. 

11 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Τέντα είναι, οπλοασκήσεις όλη μέρα και μετά 20άρες πορείες :P 

20άρα από Βασιλίσσης Σοφίας-Χίλτον-Πατριάρχου Ιωακείμ-Βουκουρεστίου και τούμπαλιν. Αν κάποιος ιδρώσει από την εξάρτηση, κάνει στάση στα Notos στην Σταδίου να πάρει ένα φανελάκι North Face ή έστω American Eagle. Χρέη ΚΨΜ θα εκτελεί το Da Capo στην Τσακάλωφ στο Κολωνάκι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα, ερωτηση: δεν εκοψα την αναβολη μου οταν τελειωσα τη σχολη και περασαν 2 χρονια απο τοτε. Θα με ρωτησουν γιατι δεν την εκοψα νωριτερα; Αν δεν μπορω να το δικαιολογησω ποια ειναι η ποινή ; 

Υπόψιν: Η αναβολή που μου χορηγήθηκε ήταν για σπουδές σε δημόσιο πανεπιστήμιο κι εγω πηρα πτυχίο σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού 

Επεξ/σία από ThanosGR4
Δημοσ.
5 ώρες πριν, ThanosGR4 είπε

Καλησπερα, ερωτηση: δεν εκοψα την αναβολη μου οταν τελειωσα τη σχολη και περασαν 2 χρονια απο τοτε. Θα με ρωτησουν γιατι δεν την εκοψα νωριτερα; Αν δεν μπορω να το δικαιολογησω ποια ειναι η ποινή ; 

Υπόψιν: Η αναβολή που μου χορηγήθηκε ήταν για σπουδές σε δημόσιο πανεπιστήμιο κι εγω πηρα πτυχίο σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού 

Από την στιγμή που έχεις πάρει πτυχίο  δεν θα ασχοληθούν.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 1/6/2022 στις 1:37 ΜΜ, Nicktaskos είπε

Σε λίγο καιρό παίρνω μετάθεση γνωρίζεται αν εγώ που υπηρετώ πιο λίγο ως τρίτεκνος έχοντας δώσει τα χαρτιά στην πρώτη μονάδα θα πρέπει να τα δώσω και στην μονάδα που παίρνω μετάθεση ;

Εφόσον μεταφέρεσαι με μετάθεση ο φάκελος σου θα μεταφερθεί στην νέα σου μονάδα με κάποια χρονική καθυστέρηση. Αν φεύγεις με απόσπαση όμως τότε ο φάκελος σου μένει στην παλιά σου μονάδα από την οποία θα απολυθείς κιόλας 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Chrisgs είπε

Εφόσον μεταφέρεσαι με μετάθεση ο φάκελος σου θα μεταφερθεί στην νέα σου μονάδα με κάποια χρονική καθυστέρηση. Αν φεύγεις με απόσπαση όμως τότε ο φάκελος σου μένει στην παλιά σου μονάδα από την οποία θα απολυθείς κιόλας 

Την αίτηση για την μειωμένη θητεία καλύτερα να την κάνετε μέσω του σαιτ της στρατολογίας ηλεκτρονικά. Είναι πολύ εύκολο με τους κωδικούς του ταξις ανεβάζεις τα δικαιολογητικά και σε 2 με 3 ημέρες σου απαντάνε. Υπόψη, πως το χαρτί πάει κατευθείαν στο 1ο γραφείο.

Δημοσ.
Στις 31/5/2022 στις 5:51 ΜΜ, GrKata είπε

Καλησπερα παιδια,

Ποτε περιπου πρεπει να κοψω αναβολη ωστε να μπω σιγουρα σειρα Σεπτεμβρη ?? Μη γινει καμια στραβη και με παρουν Ιουλη η Νοεμβρη 😀

Για να μπεις σε μια συγκεκριμενη ΕΣΣΟ, κοβεις πριν μπει ο μηνας της προηγουμενης. Δηλαδη αν θες να μπεις Σεπτεμβρη, κοβεις μεχρι και πριν τον Ιουλιο. Θα εκοβα νωρις γιατι αν εχει κοσμο, μπορει να πας και Νοεμβριο 

Στις 1/6/2022 στις 1:14 ΜΜ, Lolaiko είπε

Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω κάτι... Πήρα γνωμάτευση ψυχίατρου 5 μαϊου, 10 πήγα για παραπεμπτικό για 401 με το συγκεκριμένο χαρτί, η ερώτηση μου είναι, να πάω 401 με ένα πιο πρόσφατο χαρτί ψυχιάτρου, η κάνει το συγκεκριμένο?

Οχι, δεν θελεις πιο προσφατη γνωματευση. Πας με αυτην + την γνωματευση απο το φρουραρχειο στο νοσοκομειο. 

• Like 1
Δημοσ.

Σημαντική ερώτηση επειδή καίγομαι και όποιος έχει την καλοσύνη και γνωρίζει ας απαντήσει.

Έχω ΔΜΣ 49 έκανα τη διαδικασία για απαλλαγή και μου είπαν ότι εγκρίθηκε την ημέρα που παιρνούσα από επιτροπή. Τι θα γίνει τώρα; Δεν μου έδωσαν κανένα επίσημο χαρτί που λέει ότι απαλλάχθηκα και στο stratologia.gr αν μπω με taxisnet λέει δεν βρέθηκαν στοιχεία απαλλαγής για τον συγκεκριμένο στρατιωτικό αριθμό. Πατάω πληροφορίες για την αναβολή μου , τα ίδια, πατάω πληροφορίες για την κατάταξή μου τα ίδια, δεν έχετε προγραμματιστεί με επόμενη εσσό. 

επειδή μου τα μάσησαν λίγο έχω καρααγζχωθεί. σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...