Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, GrKata είπε

Δεν ειναι νωρις αρχες Ιουνη? Η εχει τοσο πολυ κοσμο που πας για Σεπτεμβρη σιγουρα?

Όχι δεν νομίζω ότι είναι νωρίς. Πιστεύω είναι ακριβώς όταν πρέπει.

Κατ' αρχάς αποκλείεται τώρα πια να μπεις Ιούλη. Παρήλθε η προθεσμία. Στο site του ΓΕΣ έπρεπε να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους όσοι είναι να μπουν με τη Δ ΕΣΣΟ μέχρι σήμερα.

Κατά δεύτερον, αφού αποκλείεται να μπεις στη Δ τότε θα μπεις στην Ε, αφού για να μπεις στη ΣΤ θα πρέπει να τη διακόψεις μες στον Ιούλη-Αύγουστο.

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω κάτι... Πήρα γνωμάτευση ψυχίατρου 5 μαϊου, 10 πήγα για παραπεμπτικό για 401 με το συγκεκριμένο χαρτί, η ερώτηση μου είναι, να πάω 401 με ένα πιο πρόσφατο χαρτί ψυχιάτρου, η κάνει το συγκεκριμένο?

Δημοσ.

Σε λίγο καιρό παίρνω μετάθεση γνωρίζεται αν εγώ που υπηρετώ πιο λίγο ως τρίτεκνος έχοντας δώσει τα χαρτιά στην πρώτη μονάδα θα πρέπει να τα δώσω και στην μονάδα που παίρνω μετάθεση ;

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Nicktaskos είπε

Σε λίγο καιρό παίρνω μετάθεση γνωρίζεται αν εγώ που υπηρετώ πιο λίγο ως τρίτεκνος έχοντας δώσει τα χαρτιά στην πρώτη μονάδα θα πρέπει να τα δώσω και στην μονάδα που παίρνω μετάθεση ;

Νομιζω οτι δε χρειαζεται, με τη μεταθεση σου μεταφερεται ολος ο φακελος σου στη νεα μοναδα. Για καλο και για κακο παντως, οταν πας στη νεα μοναδα ρωτησε το 1ο γραφειο.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Nicktaskos είπε

Αν τα έχεις δώσει δεν χρειάζεται να τα ξαναδώσεις , αν έχει κάποιος άλλος άλλη πληροφορία ας ενημερώσει 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Nicktaskos είπε

Ως πεζοναύτης μπορώ να πάρω απόσπαση για κανα μήνα στα κααυ Αγίας τριαδας ;

Με βύσμα ναι , το πόσο καλά θα είναι στα ΚΑΑΥ καλοκαίρι είναι το θέμα.

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, 

Είμαι Γ εσσο και αύριο ορκίζομαι.

Μετά την άδεια ορκωμοσίας όταν γυρίσω δικαιούμαι διανυκτέρευση κατά την διάρκεια των σπεν;

Η μόνιμη κατοικία μου είναι στην Αλεξανδρούπολη και είναι 30χμ μακριά από το στρατόπεδο ( Καβησός), αλλά έχω ακουσει από άλλους φαντάρους ότι δεν τους έδιναν ΔΝ γιατί δεν είναι από την πολη-χωριο που μας βγαζουν έξοδο (Φέρες).

Υπάρχει κάποιος που να ξέρει τι ορίζει ο νόμος; Σε παλιό τοπικ εδώ έλεγαν ότι μπορείς να πάρεις διανυκτέρευση αν η μονάδα είναι 60χμ μακριά από την μόνιμη κατοικία.

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mikemart είπε

Καλησπέρα σας, 

Μετά την άδεια ορκωμοσίας όταν γυρίσω δικαιούμαι διανυκτέρευση κατά την διάρκεια των σπεν;

Η μόνιμη κατοικία μου είναι στην Αλεξανδρούπολη και είναι 30χμ μακριά από το στρατόπεδο ( Καβησός), αλλά έχω ακουσει από άλλους φαντάρους ότι δεν τους έδιναν ΔΝ γιατί δεν είναι από την πολη-χωριο που μας βγαζουν έξοδο (Φέρες).

Υπάρχει κάποιος που να ξέρει τι ορίζει ο νόμος; Σε παλιό τοπικ εδώ έλεγαν ότι μπορείς να πάρεις διανυκτέρευση αν η μονάδα είναι 60χμ μακριά από την μόνιμη κατοικία.

Ευχαριστώ πολύ

Δεν υπάρχει πουθενά στην νομοθεσία  η χιλιομετρική απόσταση.

ΑΡΘΡΟ 36

ΑΔΕΙΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΤΟΥ 24ΩΡΟΥ

ΓΕΝΙΚΑ 1. Οι άδειες, οι μικρότερες του 24ώρου, είναι οι εξής:

α. Άδειες διανυκτερεύσεως στην κατοικία.

β. Άδειες παραμονής εκτός Στρατώνα δύο ώρες μετά τη βραδινή πρόσκληση.

2. Οι παραπάνω άδειες, δίνονται σ' όλους γενικά τους οπλίτες, εκτός από τους νεοσύλλεκτους που δεν ορκίστηκαν ακόμη, μόνο για τον τόπο όπου είναι η έδρα της Μονάδας.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mikemart είπε

Καλησπέρα σας, 

Ευχαριστώ πολύ

Μηπως δεν τους έδινε κατα τη διάρκεια των ΣΠΕΝ; Αυτό γενικά το έχω ακούσει να το κάνουν.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Μηπως δεν τους έδινε κατα τη διάρκεια των ΣΠΕΝ; Αυτό γενικά το έχω ακούσει να το κάνουν.

Όχι πρέπει να είναι αυτό που ανέφερε ο Διονύσης πιο πάνω , δηλαδή ότι είναι μόνο για την έδρα της μονάδας που είναι Φέρες και όχι Αλεξανδρούπολη, και ας είναι κοντά.

Δημοσ.

Αν ισχυει αυτό, τότε ο διοικητής σας ειναι υπερβολικά τυπολάτρης ή ψάχνει αφορμή να μειώσει τις ΔΝ γιατί σε πολλές μονάδες δινουν ΔΝ ακόμα και σε άλλο νομό...

• Like 2
Δημοσ.

Εμας στο Τυχερο εδιναν κανονικα ΔΝ σε ανθρωπους απο Αλεξανδρούπολη όταν τελειωσαν οι απαγορευσεις των μετακινησεων που υπηρχαν λογω κορονας. Και ειναι πιο μακρυα το Τυχερο απο Καβησο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/5/2022 στις 6:07 ΜΜ, Mavros_Pete είπε

Καλησπέρα μάγκες, έχουμε γνώμη για 95 τμχεθ ρόδος? Και γενικά πως είναι η φάση στο μηχανικό? 

Απο τις καλύτερες μονάδες στην Ρόδο το μηχανικό και…το καλοκαίρι στην Ρόδο μετράει! 

Στις 31/5/2022 στις 5:51 ΜΜ, GrKata είπε

Καλησπερα παιδια,

Ποτε περιπου πρεπει να κοψω αναβολη ωστε να μπω σιγουρα σειρα Σεπτεμβρη ?? Μη γινει καμια στραβη και με παρουν Ιουλη η Νοεμβρη 😀

Πρέπει να κόψεις απο 1η Μαίου εως 30 Ιουνίου.

Μπορείς να το επιβεβαιώσεις και στο παρακάτω έγγραφο :) 

https://www.stratologia.gr/sites/default/files/plhr_ent/31.pdf

Εννοείται πως είναι η καλύτερη ΕΣΣΟ η «Ε» (Σεπτεμβρίου), ειδικά αν κάνεις μειωμένη θητεία (είτε λόγω παραμεθορίου είτε τριτεκνία/πολυτεκνία κλπ), δεν χάνεις καλοκαίρι και πιάνει άδειες Χριστουγέννων και Πάσχα. 

Επεξ/σία από Stogianz
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...