Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, stavros750 είπε

Σε απόλυτα νούμερα έχοντας στο μυαλό τα πιο πρόσφατα (προφανώς δεν είναι δεσμευτικά).

11 ημέρες άδεια ορκομωσίας

12 μέρες αν υπηρετήσεις Κύπρο, αλλιώς 16 αν είσαι παραμεθόριο και μείνεις εκεί από την αρχή μέχρι το τέλος. (Χάνεις 2 γιατί φεύγεις 1 μήνα νωρίτερα επαναπατρισμό και άλλες 2 γιατί μπλέκεις με Θήβα κτλ μέχρι να πας)

15 μέρες κανονική άδεια

5 εμβολίου (αν έχεις εμβολιαστεί)

11 ημέρες Χριστούγεννα (βάσει των Χριστουγέννων που μας πέρασαν)

Και 10 ημέρες τιμητική Κύπρου αν έχεις σκοπό να υπηρετήσεις εκεί (συγκεκριμένα αναφέρονται ως 5 τιμητικές επαναπατρισμού και άλλες 5 Νήσου)

Και από εκεί και πέρα ο,τι τιμητικές σου δώσει η μονάδα και αν θελήσεις και μπορείς να δώσεις αίμα ώστε να πάρεις 2 μέχρι 4 ημέρες ανά φορά (εξαρτάται τον διοικητή, συνήθως είναι 2)

Ποια Θήβα 😋 Λήμνο με έστειλαν και ας δήλωσα Ελδυκ 

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, LefteT είπε

Ποια Θήβα 😋 Λήμνο με έστειλαν και ας δήλωσα Ελδυκ 

Αν σε επιλέξουν όντως για ΕΛΔΥΚ, μόλις ορκιστείς στη Λήμνο θα πας Θήβα και μετά απο κάποιο διάστημα θα πας στην Κύπρο

Δημοσ.
10 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Μιας και το συγκεκριμενο βγηκε τον Ιουλιο, και μεχρι τοτε ειχαν ξεκινησει οι εμβολιασμοι σε ολες της ηλικιακες ομαδες, αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι για οποιον εμβολιαστηκε, πριν τις 13-07-2021 που βγηκε αυτη η ανακοινωση, και υπηρετει ακομα, θα παρει αδεια.

Το λεει ξεκαθαρα κιολας για αυτους που υπηρετουν ακομα και εχουν εμβολιαστει στο παρελθον, ή θα μπουν και θα εμβολιαστουν μετα. Δεν λεει για αυτους που θα μπουν και εχουν ηδη εμβολιαστει.

Τότε ανακοινώθηκε το μέτρο και η εντολή είναι ακόμα σε ισχύ. Ε Εσσο (Σεπτέμβριος 2021) που είχε ολοκληρώσει εμβολιασμό πριν μπει (όπως εγώ) πήρε κανονικά την 5ημερη άδεια (και χωρίς να σε υποχρεώσουν να κάνεις και την 3η δόση που βγήκε μετά…). Αν κάνεις εμβόλιο μέσα σε βγάζουν (συνήθως) και μια μέρα Ελεύθερο Υπηρεσιών μην τους ανεβάσεις κανα πυρετό και τρέχουν :P 

3 ώρες πριν, greg2310 είπε

Οπως λεει ο τιτλος με καλεσαν στο στρατο για ενημερωση μιας ημερας .

Η μοναδα που πρέπει να παω ειναι 90  χλμ μακρυα και με τη βενζινη στο 2.3 δεν εχω καμια ορεξη να κανω αυτο το εξοδο και τη ταλαιπωρία..

Ειμαι 45 χρονων και σε κανενα εξαμηνο κλεινω και τα 46 και στην ουσια το βλεπω σαν ταλαιπωρία.

Ξερει κανεις τι γίνεται σ αυτη τη περίπτωση? Αν δε παω?

Μετά απο κάποιο καιρό βγαίνεις λιποτάκτης λογικά. Εγώ στη θέση σας θα πήγαινα να ξεμπερδεύω για να μην μπαίνω σε περαιτέρω περιπέτειες μετά, ιδανικά μπορείτε να καλέσετε το φρουραρχείο στο οποίο υπάγετε και να ρωτήσετε και εκεί.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, stavros750 είπε

Σε απόλυτα νούμερα έχοντας στο μυαλό τα πιο πρόσφατα (προφανώς δεν είναι δεσμευτικά).

11 ημέρες άδεια ορκομωσίας

12 μέρες αν υπηρετήσεις Κύπρο, αλλιώς 16 αν είσαι παραμεθόριο και μείνεις εκεί από την αρχή μέχρι το τέλος. (Χάνεις 2 γιατί φεύγεις 1 μήνα νωρίτερα επαναπατρισμό και άλλες 2 γιατί μπλέκεις με Θήβα κτλ μέχρι να πας)

15 μέρες κανονική άδεια

5 εμβολίου (αν έχεις εμβολιαστεί)

11 ημέρες Χριστούγεννα (βάσει των Χριστουγέννων που μας πέρασαν)

Και 10 ημέρες τιμητική Κύπρου αν έχεις σκοπό να υπηρετήσεις εκεί (συγκεκριμένα αναφέρονται ως 5 τιμητικές επαναπατρισμού και άλλες 5 Νήσου)

Και από εκεί και πέρα ο,τι τιμητικές σου δώσει η μονάδα και αν θελήσεις και μπορείς να δώσεις αίμα ώστε να πάρεις 2 μέχρι 4 ημέρες ανά φορά (εξαρτάται τον διοικητή, συνήθως είναι 2)

πολυ σωστα (ειδικα για αιμοδοσια αν σου πει ο γιατρος οτι μετα απο χ μηνες μπορεις να ξαναδωσεις αιμα τρεχα παλι). Θεωρητικα αν τυχει και εισαι σε αγημα παρελαση ή σε καποιον VIP/Στελεχος μπορει επισης να τσιμπησεις 1-2 μερες τιμητικη αλλα μη στοιχηματιζεις και πολλα σε αυτο. Αν θυμαμαι παιζουν ακομα τιμιτικες σε αλλες εξαιρετικες περιπτωσεις (βρεις και παραδοσεις πορτοφολι ή π.χ προσφερεις στη μοναδα με τη μορφη βαψιματος ή καποιας αλλης επισκευης και βεβαια αν εισαι αθλητης και μελος εθνικης ή εχεις επιλεχθει να αθληθεις με την ομαδα στρατου. Μη το κοροιδευεις αυτο γιατι σε μη προβεβλημενα αθληματα π.χ τοξοβολια ποδηλασια κτλ αρκει να εχεις ενεργο δελτιο αθλητη)

Δημοσ.

Καλησπέρα,γνωρίζει κάποιος μήπως ποσες μέρες ειναι η ταπ για 8μηνη θητεία και αν υπάρχει ακόμα το αμεταθετο;;

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Agdg είπε

Καλησπέρα,γνωρίζει κάποιος μήπως ποσες μέρες ειναι η ταπ για 8μηνη θητεία και αν υπάρχει ακόμα το αμεταθετο;;

Τα ταπ κατά κανόνα είναι 2 μέρες για κάθε μήνα συμπληρωμένο στην παραμεθόριο. (Σημείωση αλλά ίσως δεν το έχουν όλοι δεδομένο, αν προσκομίσεις χαρτιά για Διανυκτέρευση, δεν λαμβάνεις ταπ). Επειδή όμως τον 8ο μήνα τον συμπληρώνεις μόλις πάρεις ταυτότητα, αν δεν κάνω λάθος παίρνεις ταπ για 7 μήνες άρα 14 μέρες. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Agdg είπε

Καλησπέρα στον 8μηνο (γιοτάμηνο) αδερφό, δικαιούσαι: 12 Κανονικές άδειες, 14 ΤΑΠ, αμετάθετο δηλώνεις με το πέρας 5 μηνών θητείας. 

Δημοσ.

Γνώμες για Κετχ Πάτρα?? είμαι Ασδεν αλλά λόγω οικονομικού θέματος θα με βόλευε μια μεταθεση Πάτρα για να μαι στο πατρικό μου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

πολυ σωστα (ειδικα για αιμοδοσια αν σου πει ο γιατρος οτι μετα απο χ μηνες μπορεις να ξαναδωσεις αιμα τρεχα παλι). Θεωρητικα αν τυχει και εισαι σε αγημα παρελαση ή σε καποιον VIP/Στελεχος μπορει επισης να τσιμπησεις 1-2 μερες τιμητικη αλλα μη στοιχηματιζεις και πολλα σε αυτο. Αν θυμαμαι παιζουν ακομα τιμιτικες σε αλλες εξαιρετικες περιπτωσεις (βρεις και παραδοσεις πορτοφολι ή π.χ προσφερεις στη μοναδα με τη μορφη βαψιματος ή καποιας αλλης επισκευης και βεβαια αν εισαι αθλητης και μελος εθνικης ή εχεις επιλεχθει να αθληθεις με την ομαδα στρατου. Μη το κοροιδευεις αυτο γιατι σε μη προβεβλημενα αθληματα π.χ τοξοβολια ποδηλασια κτλ αρκει να εχεις ενεργο δελτιο αθλητη)

Οι τιμητικές είναι ένα θέμα που πάντα διχάζει τους φαντάρους, γιατί υπάρχει ανισότητα: Πχ δεν μπορεί ο οδηγός Δκτη ή ο γραφιάς να παίρνει ξέρω γω 10 μέρες και αυτός που δεν έχει πόστο 2 ενώ λιώνει στα σκοπέτα και τα περίπολα με τα χειρότερα νούμερα. Πάλι έχει να κάνει ανάλογα τον Δκτη. Κάποιοι είναι αρκετά γενναιόδωροι και κάποιοι άλλοι δεν δίνουν τίποτα (ή δίνουν κατά περίπτωση...). Για αυτό, μην φάτε με το καλημέρα τις δικές σας πιστεύοντας ότι στο τέλος θα πάρετε μέρες. 

Είχαμε έναν ποδοσφαιριστή τοπικού στην σειρά μου, ο οποίος απλά κάθε, μα κάθε μέρα έβγαινε στις 7 το πρωί και έμπαινε για να κοιμηθεί μέσα το βράδυ.  

Επεξ/σία από Panagiotis19009
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Panagiotis19009 είπε

Οι τιμητικές είναι ένα θέμα που πάντα διχάζει τους φαντάρους, γιατί υπάρχει ανισότητα: Πχ δεν μπορεί ο οδηγός Δκτη ή ο γραφιάς να παίρνει ξέρω γω 10 μέρες και αυτός που δεν έχει πόστο 2 ενώ λιώνει στα σκοπέτα και τα περίπολα με τα χειρότερα νούμερα. Πάλι έχει να κάνει ανάλογα τον Δκτη. Κάποιοι είναι αρκετά γενναιόδωροι και κάποιοι άλλοι δεν δίνουν τίποτα (ή δίνουν κατά περίπτωση...). Για αυτό, μην φάτε με το καλημέρα τις δικές σας πιστεύοντας ότι στο τέλος θα πάρετε μέρες. 

Είχαμε έναν ποδοσφαιριστή τοπικού στην σειρά μου, ο οποίος απλά κάθε, μα κάθε μέρα έβγαινε στις 7 το πρωί και έμπαινε για να κοιμηθεί μέσα το βράδυ.  

Απλα ειχε καλο βυσμα.Εγω παντως που ημουν στο επιλοχαδικο κ εβγαζα υπηρεσιες κ ελιωνα και στα σκοπετα ταυτοχρονα γιατι ειμασταν ισα ισα ατομα μου ειπε ο δκτης για 4 μερες τιμητικη και του ειπα στη ψυχρα "εισαι πολυ κουβαρντας αλλα τι να κανουμε εγω τηλεφωνο δεν εχω" και τον εγραψα στα @@ μου και πηρα μονο τις δικες μου που ετσι κ αλλιως δεν τις ειχα πειραξει.Εν συντομια ειναι θεμα στρατοπεδου/δκτη και βυσματωσης τι αδειες παιρνεις.😉

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Gatilaras είπε

Απλα ειχε καλο βυσμα.Εγω παντως που ημουν στο επιλοχαδικο κ εβγαζα υπηρεσιες κ ελιωνα και στα σκοπετα ταυτοχρονα γιατι ειμασταν ισα ισα ατομα μου ειπε ο δκτης για 4 μερες τιμητικη και του ειπα στη ψυχρα "εισαι πολυ κουβαρντας αλλα τι να κανουμε εγω τηλεφωνο δεν εχω" και τον εγραψα στα @@ μου και πηρα μονο τις δικες μου που ετσι κ αλλιως δεν τις ειχα πειραξει.Εν συντομια ειναι θεμα στρατοπεδου/δκτη και βυσματωσης τι αδειες παιρνεις.😉

Επιλοχάδικο, το χειρότερο πόστο! Σου σπάνε τα @@ όλη μέρα 😛 Εγώ 8μηνος με ΤΑΠ και όλες τις μέρες μου στο τέλος και ο 9μηνος ντόπιος (χωρίς ταπ, είχε φάει και άδειες) έφυγε πριν από μένα με άγραφες 😂. Καλά έκανες λοιπόν και τον έγραψες!

Δημοσ.

Το εταφ /Λφατ  έγινε και αυτό βυσμτικο πλέον .. με 1-4 1-5 και στης 12.00 εξοδοχαρτο και τα σουκου προσεχώς αν δεν έχεις υπηρεσία είσαι εκτός .. ας είναι καλά η Β εσσο 2022 και ο διοικητής που φροντίζει τον λόχο  👋🏻 .. το μόνο κακό είναι ότι είσαι ένοπλο που και αυτό δεν σε νοιάζει γιατί αν παρατηρήσεις τα αλλά στρατόπεδα μονάδες της Αθήνας τους πάει χειρότερα όπως πχ την  ΟΑΣ ΑΣΔΥΣ   τα μέγαρα το Αιγάλεω κλπ κλπ  

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Stogianz είπε

Επιλοχάδικο, το χειρότερο πόστο! Σου σπάνε τα @@ όλη μέρα 😛 Εγώ 8μηνος με ΤΑΠ και όλες τις μέρες μου στο τέλος και ο 9μηνος ντόπιος (χωρίς ταπ, είχε φάει και άδειες) έφυγε πριν από μένα με άγραφες 😂. Καλά έκανες λοιπόν και τον έγραψες!

Συμφωνώ απόλυτα. Ήμουν και γω επιλοχάς, όλο το πρωί να τρέχεις σαν τον Βέγγο να βγάζεις υπηρεσίες, φρουρές και ένα σωρό άλλα πράγματα, να ακούς το μακρύ και το κοντό του κάθε ένα. Τα άλλα γραφεία, ήταν τάξεις καλύτερα, χωρίς τόσο πίεση.

• Like 1
Δημοσ.

Νέα accounts που επαινουν το ΛΦΑΤ. Ύποπτο. Μηπως είστε τιποτα σκοπετάνθρωποι που έχετε φάει εμπλοκή και προσπαθείτε να πείσετε κόσμο να πάει ΛΦΑΤ; 😂

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...