ProponitisTouKanape Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, LefteT είπε Αύριο παρουσιαζομαι πυροβολικό Λήμνο. Έχω πολύ άγχος. Είναι τόσο χάλια όσο λένε στον στρατό ή περνάει ο καιρός? Κοίτα, η πρώτη μέρα είναι δύσκολη, μη σου λέμε μλκιες. Γιατί απο εκεί που είσαι στην κανονική ζωή, πας φυλακή (σχεδόν). Αλλά πλέον είναι αρκετά καλύτερη η κατάσταση για αρκετούς λόγους. Πρώτον στον ΣΞ κρατάς και χρησιμοποιείς κανονικά το κινητό σου, που σημαινει οτι αν πιάνεις και 4G, δε χάνεις επαφή με τον έξω κοσμο, μιλας με φίλους/γονείς/γυναίκα, ακούς το βραδυ τη μουσικούλα σου, χαζεύεις κανα νέτφλιξ κλπ. Δεύτερον επειδή πας σε μονάδα κατευθείαν πλέον, εγκληματίζεσαι πολύ πιο εύκολα, σε βαζουν και τα υπόλοιπα παιδιά στο κλίμα και σπάνια κάποιος σε ψαρώνει (ούτε στελέχη) όπως γινόταν στα κέντρα όπου μύριζε ψαρίλα απο χιλιόμετρα. Στη μια εβδομάδα θα είσαι στο κλίμα της μονάδας αν οχι στο 100% σίγουρα σε πολύ ικανοποιητικό ποσοστό. Τριτον μην ακους ιστορίες φρίκης απο άτομα που πήγαν πριν 20-30-40 χρόνια. Οι φαντάροι περνούσαν διαφορετικά και πριν δέκα χρόνια, πόσο μάλλον ακόμα παλαιότερα. Θα συναντήσεις βλακεία, θα συναντήσεις μαλάκες, θα σας φέρουν σκατά φαγητό, και θα είναι μέρες που θα είσαι άυπνος/κουρασμένος κλπ. Ολα αυτά θα συμβούν. Αλλά να θυμάσαι οτι κανένας μόνιμος (εκτός αν ειναι διαγαλαξιακά ηλίθιος) δεν εχει προηγούμενα μαζί σου και οτι σε ενα μεγάλο βαθμό όπως φέρεσαι θα σου φέρονται. Είσαι σωστός/τυπικός/μετρημένος; Θα σου φέρονται ως ενήλικα, με τη χαλαρότητα που αρμόζει. Είσαι ανώριμος; Θα λιώσεις στις οπλοασκήσεις και στην αγγαρεία. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2022 από ProponitisTouKanape 1
yanis13 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 13 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε 1ΚΣ 😎 Εφυγαν σήμερα και ρούχα, καρτελάκια κλπ Αξεπέραστο συναίσθημα. Θυμάμαι δε μπορούσα τις πρώτες μέρες να το χωνέψω ότι τελείωσα. 1
Stogianz Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε 1ΚΣ 😎 Εφυγαν σήμερα και ρούχα, καρτελάκια κλπ Άρχοντας! Εγώ τα έχω ξεχρεώσει πριν φύγουμε με 2ο γκρουπ Πάσχα 😁. Ακτινογραφία μένει να τους πάω και να πληρωθώ, πέρασε γρήγορα ο καιρός… 16 λεπτά πριν, LefteT είπε Ισχύει μόνο για τους παλιούς αυτή η άδεια ή και για όσους μπαίνουν τωρα ? Και για εσάς που μπαίνετε τώρα δε έχει αλλάξει κάτι. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2022 από Stogianz
ProponitisTouKanape Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, Stogianz είπε Άρχοντας! Εγώ τα έχω ξεχρεώσει πριν φύγουμε με 2ο γκρουπ Πάσχα 😁. Ακτινογραφία μένει να τους πάω και να πληρωθώ, πέρασε γρήγορα ο καιρός… Ακόμα πιο προνοητικός. Εμένα μου ειπαν να τα ξεχρεώσω τώρα γιατι έλειπα 45 μέρες με άδεια, κανένας δε θα υπέγραφε απο τόσο νωρίς 😅
valadsk Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 παίδες, πήρα χαρτί από φρουραρχίο τα έστειλα στην στρατολογική υπηρεσία και μου είπαν να κλείσω ραντεβού για απαλλαγή. έχω ήδη δυο χρόνια αναβολής λόγω παχυσαρκίας. Από την εμπειρία σας θα τη δώσουν; Έχω ΔΜΖ 49.2 και στο χαρτί το παραπεμπτικό από φρουραρχίο γράφει Λόγω νοσογόνου παχυσαρκίας προτείνεται η οριστική απαλλαγή από τα στρατιωτικά του καθήκοντα.
gba Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Παιδιά ,μπορείτε να μου πείτε τι ξεχρεώνω και τι υπογραφές μαζεύω πριν φύγω με άδεια απολύσεως;Φεύγω την άλλη εβδομάδα!Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
yanis13 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 5 λεπτά πριν, gba είπε Παιδιά ,μπορείτε να μου πείτε τι ξεχρεώνω και τι υπογραφές μαζεύω πριν φύγω με άδεια απολύσεως;Φεύγω την άλλη εβδομάδα!Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! Θα σου τα πουν και στη μοναδα σου, αλλα ξεχρεωνεις οπλα/εξαρτησεις/αρβυλα/ρουχισμο κλπ παιρνοντας υπογραφες οτι τα παρεδωσες, παιρνεις υπογραφες απο ΚΨΜ οτι δε χρωστας κατι, υπογραφη οτι πληρωθηκες και εφυγες, δε νομιζω να ξεχναω κατι (περαν απο καμιά διαδικαστικη υπογραφη απο δίκα,1ο γραφειο).
SabotazNic Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Stogianz είπε είναι υποχρεωτική άδεια, δεν είναι στην κρίση του διοικητή σου. Κάτι τέτοιες μαλακιες λένε και θέλουν Σπάρτακο 😛 https://docs.google.com/viewerng/viewer?url=https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/2021-07/parousiasi-metra.pdf σελίδα 9-10 Μιας και το συγκεκριμενο βγηκε τον Ιουλιο, και μεχρι τοτε ειχαν ξεκινησει οι εμβολιασμοι σε ολες της ηλικιακες ομαδες, αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι για οποιον εμβολιαστηκε, πριν τις 13-07-2021 που βγηκε αυτη η ανακοινωση, και υπηρετει ακομα, θα παρει αδεια. Το λεει ξεκαθαρα κιολας για αυτους που υπηρετουν ακομα και εχουν εμβολιαστει στο παρελθον, ή θα μπουν και θα εμβολιαστουν μετα. Δεν λεει για αυτους που θα μπουν και εχουν ηδη εμβολιαστει. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2022 από SabotazNic
LefteT Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 7 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Κοίτα, η πρώτη μέρα είναι δύσκολη, μη σου λέμε μλκιες. Γιατί απο εκεί που είσαι στην κανονική ζωή, πας φυλακή (σχεδόν). Αλλά πλέον είναι αρκετά καλύτερη η κατάσταση για αρκετούς λόγους. Πρώτον στον ΣΞ κρατάς και χρησιμοποιείς κανονικά το κινητό σου, που σημαινει οτι αν πιάνεις και 4G, δε χάνεις επαφή με τον έξω κοσμο, μιλας με φίλους/γονείς/γυναίκα, ακούς το βραδυ τη μουσικούλα σου, χαζεύεις κανα νέτφλιξ κλπ. Δεύτερον επειδή πας σε μονάδα κατευθείαν πλέον, εγκληματίζεσαι πολύ πιο εύκολα, σε βαζουν και τα υπόλοιπα παιδιά στο κλίμα και σπάνια κάποιος σε ψαρώνει (ούτε στελέχη) όπως γινόταν στα κέντρα όπου μύριζε ψαρίλα απο χιλιόμετρα. Στη μια εβδομάδα θα είσαι στο κλίμα της μονάδας αν οχι στο 100% σίγουρα σε πολύ ικανοποιητικό ποσοστό. Τριτον μην ακους ιστορίες φρίκης απο άτομα που πήγαν πριν 20-30-40 χρόνια. Οι φαντάροι περνούσαν διαφορετικά και πριν δέκα χρόνια, πόσο μάλλον ακόμα παλαιότερα. Θα συναντήσεις βλακεία, θα συναντήσεις μαλάκες, θα σας φέρουν σκατά φαγητό, και θα είναι μέρες που θα είσαι άυπνος/κουρασμένος κλπ. Ολα αυτά θα συμβούν. Αλλά να θυμάσαι οτι κανένας μόνιμος (εκτός αν ειναι διαγαλαξιακά ηλίθιος) δεν εχει προηγούμενα μαζί σου και οτι σε ενα μεγάλο βαθμό όπως φέρεσαι θα σου φέρονται. Είσαι σωστός/τυπικός/μετρημένος; Θα σου φέρονται ως ενήλικα, με τη χαλαρότητα που αρμόζει. Είσαι ανώριμος; Θα λιώσεις στις οπλοασκήσεις και στην αγγαρεία. Κάπως με καθησύχασες! Επειδή ήδη θέλω να μετρήσω περίπου συνολικά ποσες αδειες θα εχω για να δω τους δικούς μ και κυρίως την σχέση μου. Είναι 3 εβδομάδες αφου παρουσιαστείς 10 ημέρες αδειας ορκωμοσίας, +15 μερες που δικαιούμαι (για τους 9μηνους), +12 μερες (διότι θα ειμαι σε νησί, λογικά Κύπρο), και 10 ημέρες τα Χριστούγεννα?? (Συγνώμη αμα ειμαι υπερβολικός αλλά είμαι στην φάση που σκέφτομαι τα πάντα ποτε και ποσο καιρό θα επιστρέφω σπιτι μου) Επίσης αμα ειναι εύκολο να με ενημερώσεις άμα παρω κάποια άλλη άδεια εκτός από αυτές που ήδη ανάφερα.
yanis13 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 14 λεπτά πριν, LefteT είπε Κάπως με καθησύχασες! Επειδή ήδη θέλω να μετρήσω περίπου συνολικά ποσες αδειες θα εχω για να δω τους δικούς μ και κυρίως την σχέση μου. Είναι 3 εβδομάδες αφου παρουσιαστείς 10 ημέρες αδειας ορκωμοσίας, +15 μερες που δικαιούμαι (για τους 9μηνους), +12 μερες (διότι θα ειμαι σε νησί, λογικά Κύπρο), και 10 ημέρες τα Χριστούγεννα?? (Συγνώμη αμα ειμαι υπερβολικός αλλά είμαι στην φάση που σκέφτομαι τα πάντα ποτε και ποσο καιρό θα επιστρέφω σπιτι μου) Επίσης αμα ειναι εύκολο να με ενημερώσεις άμα παρω κάποια άλλη άδεια εκτός από αυτές που ήδη ανάφερα. Βυσμα για να υπηρετησεις κοντα στο σπιτι σου και συνεπως στους δικους σου και στην κοπελια σου, δεν υπαρχει; Αν οχι, καααπως ετσι ειναι οι αδειες. Τα επιπλεον που παιζουν ειναι οι τιμητικες, που μπορει να παρεις καποιες μερες στο τελος.
LefteT Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 4 λεπτά πριν, yanis13 είπε Βυσμα για να υπηρετησεις κοντα στο σπιτι σου και συνεπως στους δικους σου και στην κοπελια σου, δεν υπαρχει; Αν οχι, καααπως ετσι ειναι οι αδειες. Τα επιπλεον που παιζουν ειναι οι τιμητικες, που μπορει να παρεις καποιες μερες στο τελος. Υπάρχει αλλά θέλω να αποφύγω το 12μηνο. Όσο να το πεις +90 ημέρες δεν ειναι ότι καλύτερο. Χανω 3 μήνες δουλειάς
yanis13 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, LefteT είπε Υπάρχει αλλά θέλω να αποφύγω το 12μηνο. Όσο να το πεις +90 ημέρες δεν ειναι ότι καλύτερο. Χανω 3 μήνες δουλειάς Ναι ειναι δικοπο μαχαιρι, δικη σου επιλογη ειναι!
zervinio777 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Μαγκες παρουσιάζομαι αύριο τεθωρακισμένα στην Λήμνο,παίζει κανένας άλλος ; 😅
stavros750 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 2 ώρες πριν, LefteT είπε Είναι 3 εβδομάδες αφου παρουσιαστείς 10 ημέρες αδειας ορκωμοσίας, +15 μερες που δικαιούμαι (για τους 9μηνους), +12 μερες (διότι θα ειμαι σε νησί, λογικά Κύπρο), και 10 ημέρες τα Χριστούγεννα?? Σε απόλυτα νούμερα έχοντας στο μυαλό τα πιο πρόσφατα (προφανώς δεν είναι δεσμευτικά). 11 ημέρες άδεια ορκομωσίας 12 μέρες αν υπηρετήσεις Κύπρο, αλλιώς 16 αν είσαι παραμεθόριο και μείνεις εκεί από την αρχή μέχρι το τέλος. (Χάνεις 2 γιατί φεύγεις 1 μήνα νωρίτερα επαναπατρισμό και άλλες 2 γιατί μπλέκεις με Θήβα κτλ μέχρι να πας) 15 μέρες κανονική άδεια 5 εμβολίου (αν έχεις εμβολιαστεί) 11 ημέρες Χριστούγεννα (βάσει των Χριστουγέννων που μας πέρασαν) Και 10 ημέρες τιμητική Κύπρου αν έχεις σκοπό να υπηρετήσεις εκεί (συγκεκριμένα αναφέρονται ως 5 τιμητικές επαναπατρισμού και άλλες 5 Νήσου) Και από εκεί και πέρα ο,τι τιμητικές σου δώσει η μονάδα και αν θελήσεις και μπορείς να δώσεις αίμα ώστε να πάρεις 2 μέχρι 4 ημέρες ανά φορά (εξαρτάται τον διοικητή, συνήθως είναι 2) 1
greg2310 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Οπως λεει ο τιτλος με καλεσαν στο στρατο για ενημερωση μιας ημερας . Η μοναδα που πρέπει να παω ειναι 90 χλμ μακρυα και με τη βενζινη στο 2.3 δεν εχω καμια ορεξη να κανω αυτο το εξοδο και τη ταλαιπωρία.. Ειμαι 45 χρονων και σε κανενα εξαμηνο κλεινω και τα 46 και στην ουσια το βλεπω σαν ταλαιπωρία. Ξερει κανεις τι γίνεται σ αυτη τη περίπτωση? Αν δε παω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις