Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση αν είναι περίεργος ο διοικητής να αρνηθεί να δώσει φοιτητική άδεια ενώ έχεις κανονικά δηλωμένα μαθήματα να δώσεις ; 

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, AnnaNori είπε

Υπάρχει περίπτωση αν είναι περίεργος ο διοικητής να αρνηθεί να δώσει φοιτητική άδεια ενώ έχεις κανονικά δηλωμένα μαθήματα να δώσεις ; 

Ναι, παίζει.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, AnnaNori είπε

Αν θέλει όλη η μονάδα σου να πάρει, μάλλον ναι. Για αυτό, βγαίνεις στην αναφορά καμιά βδομάδα πριν και το λες για να το έχει κατά νου ο λοχαγός σου και όχι τελευταία στιγμή.  Σε προηγούμενο σχόλιο είχα βάλει σε εισαγωγικά το δώσει, διότι πολλοί το έλεγαν στην ψύχρα ότι την παίρνουν γιατί μπορούν, χωρίς φυσικά να δώσουν κανονικά μάθημα (αφού κακά τα ψέματα, ποιος έχει το μυαλό να κάτσει να διαβάσει μέσα), γαμοσειριάζοντας "νομότυπα" τους άλλους. Όλα αυτά τονίζω είχαν συμβεί όταν έδινες μάθημα online, αραχτός στην πολυθρόνα του σπιτιού σου. Τώρα που πρέπει να πας στην σχολή, αλλάζει το πράγμα γιατί θα φας όλο το πρωινό στην σχολή.

*Εννοείται δεν αναφέρομαι στα παιδιά που όντως θέλουν να δώσουν το μάθημα τους

Επεξ/σία από Panagiotis19009
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, AnnaNori είπε

Οι φοιτητικές άδειες ναι με προβλέπονται αλλά δεν είναι υποχρεωτικές, δηλαδή είναι στην κρίση του διοικητή αν θα τις δώσει. Μπορεί να δινει αβέρτα, μπορεί να μην δινει και σε κανέναν...

• Thanks 1
Δημοσ.

Είμαι μεταπτυχιακός φοιτητής και πρόσφατα μπήκα και στρατό. Γνωρίζει κανείς αν η φοιτητική άδεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την συγγραφή και την παρουσίαση για παράδειγμα της εργασίας; Επίσης στις μέρες που κάποιος δεν έχει υπηρεσία και είναι εξοδουχος με δν μπορεί να ζητήσει να φύγει νωρίτερα από το στρατόπεδο; 

Δημοσ.

Παιδιά τελικά τις 5 ημέρες του εμβολίου τις δικαιούσαι αν έχεις κάνει τις δόσεις πριν παρουσιαστείς; Εδώ στην μονάδα μου τα μασάνε και δεν είναι σίγουροι. 

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, -SG97- είπε

Παιδιά τελικά τις 5 ημέρες του εμβολίου τις δικαιούσαι αν έχεις κάνει τις δόσεις πριν παρουσιαστείς; Εδώ στην μονάδα μου τα μασάνε και δεν είναι σίγουροι. 

Οταν το είχαν ανακοινώσει τον Ιούλιο του 21 έκαναν λόγο «για ήδη εμβολιασμένους ή όσος εμβολιαστούν αφού καταταχθούν». Επίσης είναι υποχρεωτική άδεια οπότε δεν μπορούν να στην «φάνε».

52 λεπτά πριν, Lilio είπε

Είμαι μεταπτυχιακός φοιτητής και πρόσφατα μπήκα και στρατό. Γνωρίζει κανείς αν η φοιτητική άδεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την συγγραφή και την παρουσίαση για παράδειγμα της εργασίας; Επίσης στις μέρες που κάποιος δεν έχει υπηρεσία και είναι εξοδουχος με δν μπορεί να ζητήσει να φύγει νωρίτερα από το στρατόπεδο; 

Απο όσο ξέρω είναι μόνο για να δίνεις μαθήματα, σου ζητάνε να προσκομίσεις και την αντίστοιχη βεβαίωση ότι έδωσες το μάθημα όταν επιστρέψεις στην μονάδα.

Μπορείς να ζητήσεις να φύγεις νωρίτερα με υπηρεσιακό σημείωμα. Αν έχεις και Διανυκτέρευση (και δεν έχεις υπηρεσία) μπορείς να πάρεις υπηρεσιακό και να μην μπείς καθόλου εκείνη την μέρα (δεν γίνεται βέβαια σε όλες τις μονάδες, είναι λίγο βυσματικό…) 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Lilio είπε

Εξαρτάται απο τη μονάδα, σε υπηρεσίες ή γραφεία σε μεγάλους σχηματισμούς (Πεντάγωνο, Στρατιά κλπ) συνήθως δε μπαινεις καθόλου οταν δεν εχεις υπηρεσία. Στα περισσότερα "κλασικα" στρατόπεδα μπαινεις αλλά παιζουν κόλπα με υπηρεσιακά

Δημοσ.

Αύριο παρουσιαζομαι πυροβολικό Λήμνο. Έχω πολύ άγχος. Είναι τόσο χάλια όσο λένε στον στρατό ή περνάει ο καιρός?

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, LefteT είπε

Αύριο παρουσιαζομαι πυροβολικό Λήμνο. Έχω πολύ άγχος. Είναι τόσο χάλια όσο λένε στον στρατό ή περνάει ο καιρός?

Με καλή παρέα (και θα βρεις σίγουρα)περνάει ο καιρός😁. 5ΚΣ εδώ 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Stogianz είπε

Οταν το είχαν ανακοινώσει τον Ιούλιο του 21 έκαναν λόγο «για ήδη εμβολιασμένους ή όσος εμβολιαστούν αφού καταταχθούν». Επίσης είναι υποχρεωτική άδεια οπότε δεν μπορούν να στην «φάνε» 

Σήμερα που ξαναρώτησα λένε ισχύει μόνο για όσους εμβολιάστηκαν εντός στρατοπέδου με εντολή διοικητή δεν την δικαιουμαι... 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, -SG97- είπε

Σήμερα που ξαναρώτησα λένε ισχύει μόνο για όσους εμβολιάστηκαν εντός στρατοπέδου με εντολή διοικητή δεν την δικαιουμαι... 

είναι υποχρεωτική άδεια, δεν είναι στην κρίση του διοικητή σου. Κάτι τέτοιες μαλακιες λένε και θέλουν Σπάρτακο 😛
https://docs.google.com/viewerng/viewer?url=https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/2021-07/parousiasi-metra.pdf σελίδα 9-10

67E9A368-0E6E-4F44-B31C-31018846735B.jpeg

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, -SG97- είπε

Οχι, είναι άδεια που δίνεται με διαταγή Α/ΓΕΕΘΑ. Δε μπορούν να στην αρνηθούν. Εγώ την πήρα μόνο με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και φυσικά το ειχα κάνει εκτός στρατοπέδου

22 λεπτά πριν, Stogianz είπε

Με καλή παρέα (και θα βρεις σίγουρα)περνάει ο καιρός😁. 5ΚΣ εδώ 

1ΚΣ 😎

Εφυγαν σήμερα και ρούχα, καρτελάκια κλπ

• Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Stogianz είπε

είναι υποχρεωτική άδεια, δεν είναι στην κρίση του διοικητή σου. Κάτι τέτοιες μαλακιες λένε και θέλουν Σπάρτακο 😛
https://docs.google.com/viewerng/viewer?url=https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/2021-07/parousiasi-metra.pdf σελίδα 9-10

67E9A368-0E6E-4F44-B31C-31018846735B.jpeg

Ισχύει μόνο για τους παλιούς αυτή η άδεια ή και για όσους μπαίνουν τωρα ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, LefteT είπε

Όπως πέρασε για εκατοντάδες χιλιάδες άντρες τόσα χρόνια, έτσι θα περάσει και για σένα, και για τους επόμενους και πάει λέγοντας.

Καλή θητεία.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...