Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, KyrHofman είπε

Λοιπον μαγκες μου! Να σας μιλησω λιγο για το πως ειναι τωρα το Εταφ/Λφατ καθως αυτη τη στιγμη ειμαι μεσα...Υπαρχει μια τρομοκρατια απο τα παλια σχετικα με το σωμα...Αλλα πλεον τπτ δεν ισχυει! Εδω και ενα μηνα μας παει 1 μεσα 5 εξω...Πιο πριν μας πηγαινε 1 μεσα 3 εξω. Τα εξοδοχαρτα βγαινουν στις 12.30 και φευγουμε πιο γρηγορα απο το Τ/Γες που περιμενει μεχρι τις 3.Οι σκοπιες απο 75 που ηταν καποτε επεσαν στις 35! Εχει μεσα 210 ατομα και το μονο δυσκολο ειναι το πρωινο διωρο που εχει οπλο ασκησεις! Τωρα αν με 2 ωρες οπλο ασκησεις και 1 υπηρεσια καθε 5 μερε καποιος δεν αντεχει...Καλυτερα ειναι να παρει Ι5 και να κατσει σπιτι του! Επισης οσοι λετε οτι τα πιο λελα ειναι το Ετυπ και το Τ/ΓΕΣ να ενημερωσω οτι λογω της χαλαροτητας τους και τον ανυπαρκτων επιθεωρησεων εχουν φτασει στο ανωτατο οριο βρωμιας και κοριων! Αυτα απο εναν που κανει το φανταρικο του μεσα στο Εταφ αυτη τη στιγμη!

Φιλε δε χρειάζεται να παρεξηγιέσαι για το ΕΤΑΦ. Κατ' αρχήν είναι παραδοσιακά η χειρότερη μονάδα του Πενταγώνου. Τώρα σας πάει καλά και αυτό είναι καλό, δεν είναι όμως ούτε Τ/ΓΕΣ ούτε ΕΤΥΠ, κι ούτε θα κρατήσει αυτή η κατάσταση, πέρυσι π.χ. έπεφτε φουλ εμπλοκή. Γιατί οσο καλά και να σας πάει, κάνετε στρατό. Περί ορέξεως βέβαια. Απλώς όταν ρωτάνε παιδιά για το πως είναι αντικειμενικά η κατάσταση, δε γινεται να λέμε οτι πετάει ο γαϊδαρος. 

7/10 φαντάρους του Τ/ΓΕΣ (και πριν μαζευτεί τόσος κόσμος το ποσοστό ηταν και μεγαλύτερο) δεν κοιμούνται μέσα, ούτε ξαναπιάνουν όπλο απο τη μέρα που πάνε εκεί μετάθεση. Δε πα να έχει και ποντίκια κάτω απο τα κρεβάτια, αμα δε μένεις ποτέ μέσα δε σε νοιάζει. 

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Φιλε δε χρειάζεται να παρεξηγιέσαι για το ΕΤΑΦ. Κατ' αρχήν είναι παραδοσιακά η χειρότερη μονάδα του Πενταγώνου. Τώρα σας πάει καλά και αυτό είναι καλό, δεν είναι όμως ούτε Τ/ΓΕΣ ούτε ΕΤΥΠ, κι ούτε θα κρατήσει αυτή η κατάσταση, πέρυσι π.χ. έπεφτε φουλ εμπλοκή. Γιατί οσο καλά και να σας πάει, κάνετε στρατό. Περί ορέξεως βέβαια. Απλώς όταν ρωτάνε παιδιά για το πως είναι αντικειμενικά η κατάσταση, δε γινεται να λέμε οτι πετάει ο γαϊδαρος. 

7/10 φαντάρους του Τ/ΓΕΣ (και πριν μαζευτεί τόσος κόσμος το ποσοστό ηταν και μεγαλύτερο) δεν κοιμούνται μέσα, ούτε ξαναπιάνουν όπλο απο τη μέρα που πάνε εκεί μετάθεση. Δε πα να έχει και ποντίκια κάτω απο τα κρεβάτια, αμα δε μένεις ποτέ μέσα δε σε νοιάζει. 

Coach - δεν νομιζω ο φιλος να παρεξηγηθηκε.... επιβεβαιωνω οτι η κατασταση στα ΕΤΑΦ δεν ειναι οπως περιγραφεται στο φορουμ.  Και εγω τα ιδια διαβαζα   και ειχα φρικαρει.... Προσωπικα εφυγα απο μοναδα παραμεθοριου με ενα σταθερο 15-1, ΕΦ, βραχονησιδα τουρς κτλ ( που θα χειροτερεψει οσονουπω λογω απολυσεων της Ε εσσο)..... οποτε το 1-5 και ενα δυωρο οπλασκησεις ειναι walk in the park....

Δημοσ.

Ρε συ μια χαρά που έχει βελτιωθεί, απλά μη πάμε και στο άλλο ακρο οτι ειναι καλυτερα απο τις άλλες μονάδες του πενταγώνου που είναι χαλαρά και μάζεψαν βρώμα 😒

Δημοσ.
22 ώρες πριν, KyrHofman είπε

Λοιπον μαγκες μου! Να σας μιλησω λιγο για το πως ειναι τωρα το Εταφ/Λφατ καθως αυτη τη στιγμη ειμαι μεσα...Υπαρχει μια τρομοκρατια απο τα παλια σχετικα με το σωμα...Αλλα πλεον τπτ δεν ισχυει! Εδω και ενα μηνα μας παει 1 μεσα 5 εξω...Πιο πριν μας πηγαινε 1 μεσα 3 εξω. Τα εξοδοχαρτα βγαινουν στις 12.30 και φευγουμε πιο γρηγορα απο το Τ/Γες που περιμενει μεχρι τις 3.Οι σκοπιες απο 75 που ηταν καποτε επεσαν στις 35! Εχει μεσα 210 ατομα και το μονο δυσκολο ειναι το πρωινο διωρο που εχει οπλο ασκησεις! Τωρα αν με 2 ωρες οπλο ασκησεις και 1 υπηρεσια καθε 5 μερε καποιος δεν αντεχει...Καλυτερα ειναι να παρει Ι5 και να κατσει σπιτι του! Επισης οσοι λετε οτι τα πιο λελα ειναι το Ετυπ και το Τ/ΓΕΣ να ενημερωσω οτι λογω της χαλαροτητας τους και των ανυπαρκτων επιθεωρησεων εχουν φτασει στο ανωτατο οριο βρωμιας και κοριων! Πολλες φορες ακουω ατομα απο το Τ/ΓΕΣ να γκρινιαζουν για την βρωμα και τους κοριους...Αλλα στο στρατο καποιες βασικες καθαριοτητες και αγγαρειες πρεπει να γινονται καθαρα για καλο των στρατιωτων!Οταν μπηκα στο Εταφ περιμενα να βρω μια κολαση με αυτα που διαβαζα...Αλλα τελικα καταλαβα οτι αγχωνομουν τσαμπα γιατι καθε 4 μερες ειμαι σπιτι μου!Αυτα απο εναν που κανει το φανταρικο του μεσα στο Εταφ αυτη τη στιγμη!

Φίλε μου, χωρίς να έχω άποψη για την συγκεκριμένη μονάδα και γενικότερα για όλο το ΓΕΣ γιατί δεν υπηρέτησα εκεί την θητεία μου, απλά να θυμάσαι πως στον στρατό τα πάντα είναι ρευστά και αλλάζουν από σειρά σε σειρά. Οκ, κάποιες μονάδες έχουν διαχρονικά την ρετσινιά του "μαύρου", αλλά δεν σημαίνει πως θα είναι για πάντα μαύρες όπως και το αντίστροφο, μια λέλα μονάδα δεν θα είναι για εις αεί λέλα. Αλλάζουν στελέχη, δκτες, αλλάζει ο αριθμός των υπηρεσιών, το μέγεθος των σειρών κλπ. Να σου πω ότι εγώ έφαγα σκατό πριν 2 χρόνια στην τάδε μονάδα, δεν λέει κάτι...Την έγκυρη πληροφορία για την υπάρχουσα κατάσταση σε μια μονάδα, θα την μάθεις μόνο από άτομα που είναι ήδη μέσα. Επίσης, τα μόνα άτομα τα οποία στην πράξη είναι υπεύθυνα για το αν θα περάσεις καλά ή όχι είναι ό Δκτης της μονάδας και ό Δκτης του λόχου σου. Ούτε το 4ο γραφείο, ούτε η Μισθοτροφοδοσία ούτε και η Διαχείριση Καυσίμων. 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Panagiotis19009 είπε

Φίλε μου, χωρίς να έχω άποψη για την συγκεκριμένη μονάδα και γενικότερα για όλο το ΓΕΣ γιατί δεν υπηρέτησα εκεί την θητεία μου, απλά να θυμάσαι πως στον στρατό τα πάντα είναι ρευστά και αλλάζουν από σειρά σε σειρά. Οκ, κάποιες μονάδες έχουν διαχρονικά την ρετσινιά του "μαύρου", αλλά δεν σημαίνει πως θα είναι για πάντα μαύρες όπως και το αντίστροφο, μια λέλα μονάδα δεν θα είναι για εις αεί λέλα. Αλλάζουν στελέχη, δκτες, αλλάζει ο αριθμός των υπηρεσιών, το μέγεθος των σειρών κλπ. Να σου πω ότι εγώ έφαγα σκατό πριν 2 χρόνια στην τάδε μονάδα, δεν λέει κάτι...Την έγκυρη πληροφορία για την υπάρχουσα κατάσταση σε μια μονάδα, θα την μάθεις μόνο από άτομα που είναι ήδη μέσα. Επίσης, τα μόνα άτομα τα οποία στην πράξη είναι υπεύθυνα για το αν θα περάσεις καλά ή όχι είναι ό Δκτης της μονάδας και ό Δκτης του λόχου σου. Ούτε το 4ο γραφείο, ούτε η Μισθοτροφοδοσία ούτε και η Διαχείριση Καυσίμων. 

Συμφωνω απολυτα. Γιαυτο ισως ο φιλος απο πανω ειπε οτι η κατασταση στα ΕΤΑΦ εχει στρωσει - για να ενημερωσει τα παιδια που πιθανον παρουν μεταθεση ΕΤΑΦ - αυτη των στιγμη πυτε λογος να σπασει καποιος την μεταθεση και να μεινει παραμεθοριο ουτε να τα βεψει μαυρα οταν ο 'θειος' του πει οτι θα παει ΕΤΑΦ. Ξανα αυτη η ενημερωση αφορα το τι γινεται τωρα απο καποιον που υπηρετει στην μοναδα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, anestis97 είπε

Καλησπέρα.

Πιστεύετε δικαιούμαι φοιτητική άδεια για την ορκωμοσία του Πανεπιστημίου;

Δεν νομίζω ότι προβλέπεται. Λογικά θα κάψεις δική σου ή αν έχεις καλό Δκτη μπορεί να σου δώσει ίσως καμιά  τιμητική. 

Στις 12/5/2022 στις 11:26 ΠΜ, ProponitisTouKanape είπε

Υπόψιν, αν θες να κάνεις 9μηνο, Μαϊος είναι κακή σειρά. Γιατι δε πιάνεις και Χριστούγεννα και Πάσχα μέσα αλλά μόνο Χριστούγεννα. Η ΕΣΣΟ του Σεπτεμβρίου που πιάνει και τις δύο γιορτές υπηρετεί -9 μέρες καθαρές. Συν οτι δε κάνει εκπαίδευση ούτε καλοκαίρι ούτε χειμώνα, συν οτι μπαινουν πολλοί πτυχιούχοι οπότε έχει πάρα πολύ κόσμο και κόσμο να μπορείς να πεις μια κουβέντα

Θα συμφωνήσω απολύτως. Μάρτης, Μάης και Ιούλης είναι μακράν οι χειρότερες ΕΣΣΟ. Σε εμάς με το προηγούμενο σύστημα του 9μηνου, ήταν και κλασικά οι σειρές της εμπλοκής, γιατί με τις απολύσεις των μεγάλων σειρών του χειμώνα, άδειαζαν οι μονάδες. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Αν πέφτει εντός ΣΒΕΝ-ΣΠΕΝ τότε αδύνατο. Αλλιώς είναι στην κρίση του διοικητή. 

• Like 2
Δημοσ.
15 ώρες πριν, anestis97 είπε

Καλησπέρα.

Δυστυχώς οι φοιτητικές άδειες δεν είναι υποχρεωτικές και είναι στη κρίση του διοικητή, επιπλέον δε ξέρω αν η ορκομωσία θεωρείται «φοιτητική άδεια» 😛. Αν δεν είναι σε περίοδο εκπαίδευσης (το πρώτο 1,5 μήνα δηλαδή) μπορεί και να δώσει καμία τιμητική αν είναι καλός διοικητής, αλλιώς δικές σου μέρες τρως… καλή αρχή!

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Stogianz είπε

Δυστυχώς οι φοιτητικές άδειες δεν είναι υποχρεωτικές και είναι στη κρίση του διοικητή, επιπλέον δε ξέρω αν η ορκομωσία θεωρείται «φοιτητική άδεια» 😛. Αν δεν είναι σε περίοδο εκπαίδευσης (το πρώτο 1,5 μήνα δηλαδή) μπορεί και να δώσει καμία τιμητική αν είναι καλός διοικητής, αλλιώς δικές σου μέρες τρως… καλή αρχή!

Σωστά. Φοιτητική παίρνεις μόνο για την εξεταστική και είναι 3μέρες/2μήνο. Στην σειρά μου όταν είχε αρχίσει η εξ αποστάσεως εξεταστική λόγο COVID, όπου κάποιος απλά δήλωνε μάθημα, έμπαινε στην πλατφόρμα για να "δώσει" και στο τέλος έπαιρνε την βεβαίωση συμμετοχής με ένα κλίκ, είχε γίνει σφαγή με τις φοιτητικές, γιατί το μισό τάγμα ήθελε να λείψει (καλοκαιράκι γαρ) και δεν έβγαιναν οι υπηρεσίες. 

Δημοσ.

Ναι αλλά εγώ τι να κάνω που η υποχρεωτικής παρουσίας ορκωμοσία μου θα συμπέσει με τον στρατό και λογικά κατά τη διάρκεια του ΣΠΕΝ;

Να είμαι σε δύο μέρη ταυτόχρονα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό είναι το θέμα. Δε θα πέσει άμεσα η ορκωμοσία, υποθέτω κάπου τέλη Σεπτέμβρη θα είναι.

Εγώ είμαι με τη Δ ΕΣΣΟ.

Επεξ/σία από anestis97
Δημοσ.
2 ώρες πριν, anestis97 είπε

Ναι αλλά εγώ τι να κάνω που η υποχρεωτικής παρουσίας ορκωμοσία μου θα συμπέσει με τον στρατό και λογικά κατά τη διάρκεια του ΣΠΕΝ;

Να είμαι σε δύο μέρη ταυτόχρονα;

Δεν ειναι υποχρεωτικο να παρευρεθεις στην επομενη ορκωμοσια. Σε καποιες σχολες δηλωνεις εξαρχης αν θελεις να παρευρεθεις στην επομενη, ενω σε καποιες σε δηλωνουν αυτοματα και πρεπει να επικοινωνησεις για αν δεν μπορεις να πας. Οποτε στελνεις γραμματεια, λες οτι δεν μπορεις και σε βαζουν στην επομενη.

Σε καθε περιπτωση, ηξερες οτι θα εχεις ορκωμοσια μεσα στην θητεια, και αδεια μπορεις να παρεις μονο για εξεταστικη μετα απο σχετικα βεβαιωση.

Λιγο δυσκολο να γινεται ορκωμοσια κοντα σε εξεταστικη περιοδο. Πιο πιθανο ειναι τελη Οκτωβρη να γινει

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό είναι το θέμα. Δε θα πέσει άμεσα η ορκωμοσία, υποθέτω κάπου τέλη Σεπτέμβρη θα είναι.

Εγώ είμαι με τη Δ ΕΣΣΟ.

Θα έχεις τελειώσει ΣΠΕΝ μέχρι τέλη Σεπτέμβρη. Αρχές Αυγούστου θα ορκιστείς, αρχές Σεπτέμβρη θα τελειώσει το ΣΠΕΝ

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...