Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, EL_Greco21 είπε

Φίλε μου επειδή έχω πάει 3 φορές στο φρουραρχείο στην Αθήνα για να κάνω μια κατάσταση επιβίβασης, σε πληροφορώ πως καμία από τις 3 φορές δεν σταμάτησα το αυτοκίνητο να κατέβω για να περιμένω στην ουρά. Ήταν τόσο μεγάλες οι ουρές που απλά έφευγα. Και συγκεκριμένα την τελευταία φορά που πήγα ήταν προχθές και έφτασα εκεί 7:10 το πρωί. Σε πληροφορώ πως απέξω είχε ήδη πάνω από 60 άτομα. (7 ανοίγει το φρουραρχείο από όσο ξέρω). Οπότε θα σου πρότεινα αν μπορείς να πας πολύ νωρίτερα γιατί αλλιώς θα μπλέξεις άσχημα. 

Εν τέλει πήγα και ναι έφτασα 9 παρά 15 και ήμουν 93 νούμερο , ξεμπερδεψα φάση στις 11 και κάτι οπότε δε πήγε τόσο χάλια όσο περίμενα.

Ουσιαστικά εκεί και να πας 7 η ώρα και να είσαι ο πρώτος , θα πρέπει να περιμένεις μέχρι τις 9 που ξεκινάνε έτσι και αλλιώς.

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εχει αναφερθει στο φορουμ πως την 9μηνη θητεια μπορεις να την κανεις και 7,5-8 μηνες. Μπορει καποιος να πει τον τροπο?

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Vaggos21Tmac είπε

Εχει αναφερθει στο φορουμ πως την 9μηνη θητεια μπορεις να την κανεις και 7,5-8 μηνες. Μπορει καποιος να πει τον τροπο?

Αυτό συνήθως μπορεί να γίνει αν πάρεις πολλές τιμητικές/άγραφες (πράγμα λιγουλάκι δύσκολο αφού συνήθως δίνουν 5-10 μέρες και δεν θα πρέπει να έχετε εμπλοκή, εκτός και αν είσαι χοντρό βύσμα) και κολλήσεις και τις δικές σου άδειες στο τέλος. Αλλά και πάλι, ταυτότητα θα πάρεις στους 9 μήνες (εφόσον δικαιούστε μειωμένη θητεία). Μόνο αυτό μπορώ να φανταστώ. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Vaggos21Tmac είπε

Αν υπολογίσεις τις άδειες ίσως βγαίνει. Σε 9μηνη θητεία σε παραμεθώριο έχεις: 10 μέρες Χριστούγεννα, 10 μέρες Πάσχα, 15 μέρες δικές σου, 5 εμβολίου τιμητική, 10 μέρες άδεια ορκομωσίας και 16 ΤΑΠ (παίρνεις 2 μέρες/κάθε μήνα αν είσαι παραμεθόριο) και μετά 2-4 μέρες άδεια αιμοδοσίας και αν μπορέσεις να βάλεις μέσα αγροτική ή φοιτητική (σε εμάς δεν έδωσαν), μαζεύονται :D 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, biomike είπε

Καλησπέρα παιδιά. Παίρνουν κινητά στο Σκαραμαγκά? Ξέρω είναι ναυτικο αλλά αν ξέρετε θα βοηθούσε. Παρουσιάστηκε ο κολλητός σήμερα και του το πήραν. Καμιά ιδέα πότε θα του το επιστρέψουν? Επίσης πόσο διαρκεί η εκπαίδευση τους?

Δεν νομίζω να τα αποσπούν τα κινητά από τους φαντάρους με την βία. Απλά, αρχίζουν το γνωστό ψυχολογικό παιχνιδάκι του στυλ αν σας πιάσουμε με κινητό θα έχετε σοβαρές επιπτώσεις κλπ, ψαρώνεις και το δίνεις στο τέλος μόνος σου. Εκτός και αν το βρήκανε κρυμμένο στον έλεγχο της βαλίτσας. 

Επεξ/σία από Panagiotis19009
Δημοσ.

Ρε παιδιά αυτή την άδεια εμβολίου στην δίνουν αν κάνεις μέσα το εμβόλιο ή μετράει και αν το έχεις κάνει από πριν? 

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, EL_Greco21 είπε

Ρε παιδιά αυτή την άδεια εμβολίου στην δίνουν αν κάνεις μέσα το εμβόλιο ή μετράει και αν το έχεις κάνει από πριν? 

Έκανες εμβόλιο πριν μπεις στρατό; Όλες τις δόσεις;

7 ώρες πριν, Vaggos21Tmac είπε

Θεωρητικά γινεται, αρκεί να στο επιτρέπει η μονάδα, υπάρχουν μονάδες που δε σε αφήνουν να κρατήσεις όλες τις άδειες σου για το τέλος. Όπως είπαν κι οι απο πάνω αρχικά κρατάς όλες τις δικές σου άδειες συν τις ΤΑΠ. Αυτές βγαινουν ηδη κανα μήνα, οπότε έπεσες στους 8 μήνες καθαρή θητεία (δε γινεται να κρατήσεις άδεια ορκωμοσίας ουτε γκρουπάκια, αυτά θα τα πάρεις όπως και να εχει). Βάλε και εμβόλιο μέσα, δώσε και αίμα (μπορείς μια φορά ανα δύο ή τρεις μήνες), βγαίνει άλλο ένα δεκαήμερο. Αν έχετε πέσει και σε καλο διοικητή, θα σας δώσει και τιμητική. 

Υπόψιν, αν θες να κάνεις 9μηνο, Μαϊος είναι κακή σειρά. Γιατι δε πιάνεις και Χριστούγεννα και Πάσχα μέσα αλλά μόνο Χριστούγεννα. Η ΕΣΣΟ του Σεπτεμβρίου που πιάνει και τις δύο γιορτές υπηρετεί -9 μέρες καθαρές. Συν οτι δε κάνει εκπαίδευση ούτε καλοκαίρι ούτε χειμώνα, συν οτι μπαινουν πολλοί πτυχιούχοι οπότε έχει πάρα πολύ κόσμο και κόσμο να μπορείς να πεις μια κουβέντα

1 ώρα πριν, Panagiotis19009 είπε

Δεν νομίζω να τα αποσπούν τα κινητά από τους φαντάρους με την βία. Απλά, αρχίζουν το γνωστό ψυχολογικό παιχνιδάκι του στυλ αν σας πιάσουμε με κινητό θα έχετε σοβαρές επιπτώσεις κλπ, ψαρώνεις και το δίνεις στο τέλος μόνος σου. Εκτός και αν το βρήκανε κρυμμένο στον έλεγχο της βαλίτσας. 

Στον Πόρο πάντως που ήταν φίλος μου κανονικά χρησιμοποιούσαν κινητά στην προπαίδευση. Λογικά ίσα να τους πάρουν τον αέρα πρώτη μέρα θα ήταν.

Πάντως στην ξηρά επιτρέπονται παντού πλέον, με τους γνωστούς κανόνες κοινής λογικής. Στην Αεροπορία πάλι δεν τα επιτρέπουν μέχρι την ορκωμοσία. Στο Ναυτικό φαίνεται να ειναι ακόμα διχασμένες προσωπικότητες 

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω αναβολή μέχρι 31/12/2022 (αεροπορία).
Επειδή θέλω να αρχίσω την πρακτική μου από αρχές Ιουνίου αν όλα πάνε καλά, η οποία διαρκεί 6 μήνες ήθελα να ρωτήσω αν προλαβαίνω ή θα έχω κάποιο πρόβλημα και αν τύχει κάτι αν δίνουν αναβολή για την επόμενη ΕΣΣΟ για παράδειγμα.

Θεωρητικά θα έχω τελειώσει αρχές με μέσα Δεκεμβρίου και εφόσον τελειώνει η αναβολή μου τέλος του χρόνου θα με καλέσουν Μάιο, σωστά; Βοηθήστε αν μπορείτε γιατί έχω αγχωθεί, θέλω να πιστεύω χωρίς λόγο. 

Ευχαριστώ!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, wagil24 είπε

Επειδή θέλω να αρχίσω την πρακτική μου από αρχές Ιουνίου αν όλα πάνε καλά, η οποία διαρκεί 6 μήνες ήθελα να ρωτήσω αν προλαβαίνω ή θα έχω κάποιο πρόβλημα και αν τύχει κάτι αν δίνουν αναβολή για την επόμενη ΕΣΣΟ για παράδειγμα.

Θα ζητησεις μια 2μηνη αναβολή για κοινωνικους-οικονομικους λογους και δεν θα εχεις προβλημα! Ασε που οπως τα λες εισαι ανετος.

4 λεπτά πριν, wagil24 είπε

Μάιο, σωστά;

Μαρτιο με καλεσαν εμενα που έληγε η αναβολη μου 31/12

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Έκανες εμβόλιο πριν μπεις στρατό; Όλες τις δόσεις; 

Ναι τις έχω κάνει όλες πριν μπω στρατό (τώρα μπαίνω). Μετράει και για εμένα? Ή έπρεπε να τις έχω κάνει μέσα? 

Δημοσ.

On 12/05/2022 at 13:45, EL_Greco21 said:

Ναι τις έχω κάνει όλες πριν μπω στρατό (τώρα μπαίνω). Μετράει και για εμένα? Ή έπρεπε να τις έχω κάνει μέσα? 

Απλά να τις έχεις κάνει ήταν η διάταξη όχι να της κανείς αφού είσαι φαντάρος. Εγώ της πήρα κανονικά (Ε εσσο).

23 hours ago, KatalanosGR said:

Ακτινογραφία απολύσεως δεν μπορώ να βγάλω απο ιδιωτικό ακτινολογικό?

Μπορείς απλά πληρώνεις (θέλει και διάγνωση πάνω), ρωτά και το γιατρό της μονάδας για σιγουριά. Μπορείς να βγάλεις δωρεάν με ένα παραπεμπτικό από το γιατρό της μονάδας σε δημόσιο/στρατιωτικό (ή να κλείσεις ραντεβού σε κάποιο στρατιωτικό)

• Like 1
Δημοσ.

Πήγα φρουραρχείο 28/4 και ακόμα δεν μου έχει έρθει το σχετικό μαιλ από την στρατολογια για να κλείσω ραντεβού στην επιτροπή. Την προηγούμενη φορά το είχα λάβει εντός 2 εργάσιμων. Τώρα έβαλα ότι ίσως φταίει και οι άδειες του Πάσχα, αλλά οκ έχουν μπει εδώ και 3 μέρες πάλι. 

Έχει κανείς άλλος το ίδιο θέμα? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον μαγκες μου! Να σας μιλησω λιγο για το πως ειναι τωρα το Εταφ/Λφατ καθως αυτη τη στιγμη ειμαι μεσα...Υπαρχει μια τρομοκρατια απο τα παλια σχετικα με το σωμα...Αλλα πλεον τπτ δεν ισχυει! Εδω και ενα μηνα μας παει 1 μεσα 5 εξω...Πιο πριν μας πηγαινε 1 μεσα 3 εξω. Τα εξοδοχαρτα βγαινουν στις 12.30 και φευγουμε πιο γρηγορα απο το Τ/Γες που περιμενει μεχρι τις 3.Οι σκοπιες απο 75 που ηταν καποτε επεσαν στις 35! Εχει μεσα 210 ατομα και το μονο δυσκολο ειναι το πρωινο διωρο που εχει οπλο ασκησεις! Τωρα αν με 2 ωρες οπλο ασκησεις και 1 υπηρεσια καθε 5 μερε καποιος δεν αντεχει...Καλυτερα ειναι να παρει Ι5 και να κατσει σπιτι του! Επισης οσοι λετε οτι τα πιο λελα ειναι το Ετυπ και το Τ/ΓΕΣ να ενημερωσω οτι λογω της χαλαροτητας τους και των ανυπαρκτων επιθεωρησεων εχουν φτασει στο ανωτατο οριο βρωμιας και κοριων! Πολλες φορες ακουω ατομα απο το Τ/ΓΕΣ να γκρινιαζουν για την βρωμα και τους κοριους...Αλλα στο στρατο καποιες βασικες καθαριοτητες και αγγαρειες πρεπει να γινονται καθαρα για καλο των στρατιωτων!Οταν μπηκα στο Εταφ περιμενα να βρω μια κολαση με αυτα που διαβαζα...Αλλα τελικα καταλαβα οτι αγχωνομουν τσαμπα γιατι καθε 4 μερες ειμαι σπιτι μου!Αυτα απο εναν που κανει το φανταρικο του μεσα στο Εταφ αυτη τη στιγμη!

Επεξ/σία από KyrHofman
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...