Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 ώρες πριν, SpirosRonto είπε

Καλημερα! Ξέρει κανείς τι ώρες λειτουργεί το φρουραρχείο Αθηνα για να πάω για αναβολή; Από τις 9 μου έχουν πει , αλλού διαβάζω από 7 , τι ισχύει; Επίσης παρουσιαζομαι 18 αλλά μου είπαν να προσελθω 5 εργάσιμες πριν δηλαδή στις 11 αυτό ισχύει;  Το τηλέφωνό δεν λειτουργεί.

Επειδή πηγαίναμε αρκετά συχνά κινήσεις στο φρουραρχείο όταν έκανα την θητεία μου, θυμάμαι πως όταν ήταν εποχή κατατάξεων, η ουρά για τις αναβολές ήταν πιο μεγάλη και από αυτήν ανήμερα Χριστουγέννων στο Lohan. Οπότε αν θες να κάνεις την δουλεία σου, πρέπει να πας νωρίς για να πιάσεις σειρά.

• Like 2
  • Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Panagiotis19009 είπε

Επειδή πηγαίναμε αρκετά συχνά κινήσεις στο φρουραρχείο όταν έκανα την θητεία μου, θυμάμαι πως όταν ήταν εποχή κατατάξεων, η ουρά για τις αναβολές ήταν πιο μεγάλη και από αυτήν ανήμερα Χριστουγέννων στο Lohan. Οπότε αν θες να κάνεις την δουλεία σου, πρέπει να πας νωρίς για να πιάσεις σειρά.

Οκειιι σε ευχαριστώ! Θα προσπαθήσω να σκάσω εκεί κατά τις 8 και ο θεός βοηθός χαχαχα

Δημοσ.

Διανύω τον 3ο μήνα (σχεδόν 4ο) της θητείας μου σε περιοχή της παραμεθωρίου. Είχα δηλώσει την επιθυμία μου για μετάθεση, αλλά τώρα το μετάνιωσα και θέλω να το ακυρώσω ώστε να πάω αμετάθετο και να κάνω 9μηνο. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε φυλάκιο οπότε δεν μπορώ να πάω σε γραφείο της μονάδας μου και να ρωτήσω. Γνωρίζει κανένας αν είναι πολύ αργά για να το ακυρώσω ή μπορώ ακόμα να το σώσω; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξερει κανεις ποσο διαρκει η αποσπαση ? Διαβασα εως 45 μερες. Αν ομως σου πουν παραπανω μπορεις να παραπονεθεις ??

Επεξ/σία από Ikarionas
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, HeinHein είπε

Διανύω τον 3ο μήνα (σχεδόν 4ο) της θητείας μου σε περιοχή της παραμεθωρίου. Είχα δηλώσει την επιθυμία μου για μετάθεση, αλλά τώρα το μετάνιωσα και θέλω να το ακυρώσω ώστε να πάω αμετάθετο και να κάνω 9μηνο. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε φυλάκιο οπότε δεν μπορώ να πάω σε γραφείο της μονάδας μου και να ρωτήσω. Γνωρίζει κανένας αν είναι πολύ αργά για να το ακυρώσω ή μπορώ ακόμα να το σώσω; 

Μιλά με το γραφείο της μονάδα σου. Νομίζω πλησιάζει ο καιρός που μπορείς να υπογράψεις και για αμετάθετο 

8 λεπτά πριν, Ikarionas είπε

Ξερει κανεις ποσο διαρκει η αποσπαση ? Διαβασα εως 45 μερες. Αν ομως σου πουν παραπανω μπορεις να παραπονεθεις ??

«η διάρκειά της δεν μπορεί να υπερβαίνει τις σαράντα πέντε (45) ημέρες καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του. Κατόπιν αιτιολογημένης απόφασης του Αρχηγού του ΓΕΣ μπορεί να παραταθεί κατά δέκα πέντε (15) ημέρες.» 

απο army.gr

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το βάζω σε σπόιλερ, τα έχω πει σε άλλα παιδιά σε πμ αλλά φαίνεται πως υπάρχει ζήτηση 

Spoiler

Κατ' αρχήν εχει άσχημο κλίμα γιατι στελεχώνεται κατα 90% απο υπαξιωματικούς/εποπ και βγαζουν κομπλεξ. Σκέψου τώρα επιλοχίας να θέλει να κάθεσαι προσοχή όταν σου μιλάει, ενώ στα γραφεία των αξιωματικών μπαινει συνταγματάρχης μέσα και δε σου καίγεται καρφί. Υπάρχουν δυο πολυ σωστοι (ο ενας λογικά θα είναι και "εκπαιδευτής" σας) που θα τους μάθεις τις πρώτες μέρες κιολας. Η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Γενικά τις πρώτες μέρες να περιμένεις αρκετή χαζομάρα, π.χ. πρόβα μεχρι το μεσημέρι προσοχές και ημιαναπαύσεις. Συμπυκνωμένη βλακεία. 

Πάμε παρακάτω. Η ΟΑΣ έχει τις πύλες του ΓΕΣ (όχι του Πενταγώνου, δε κανεις σκοπιές) κι έχει και κάποιες δικές της υπηρεσίες, κυρίως οργανο και επιλοχάδικο. Κάποιοι πιο βυσματίες πάνε στο υπασπιστήριο του Ταξιάρχου ή οδηγοι/γραφείς του Α Κλαδάρχη αλλά αυτοι ειναι ψιλομιλημένοι. Ο περισσότερος κόσμος κάνει τα πρώτα που σου ανέφερα.

Οι πύλες είναι ολοήμερη υπηρεσία, κάθεσαι σα το μαλάκα εκεί απο τις 6.30 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ (και φυσικά κοιτάς ποιος περνάει, στρατηγοι, ναυαρχοι, πτέραρχοι, ταξιαρχοι και αρχιπλοιαρχοι για να βαράς προσοχή κλπ κλπ). Κοιμάσαι μέσα (στο Τ/ΓΕΣ), ξυπνάς, ανοίγεις την πύλη για κανα μισάωρο και μετά αν δεν εχεις σερί υπηρεσία (μόνο σε εμπλοκή) είσαι εξοδούχος απο τις 7.30 το πρωί. Η μια πύλη νομιζω είναι μέχρι το μεσημέρι αλλά μετά το βράδυ κάθεσαι στην πύλη ανωτάτων, δε τα θυμάμαι τώρα με τεράστια λεπτομέρεια. Anyway. Όργανο είναι 8ωρο υπηρεσία με κυλιόμενο ωράριο, δηλαδή έχει πρωινά, απογευματα, βραδια. Συνήθως προσπαθούν να βάζουν τις υπηρεσίες με σειρά όταν υπάρχουν αρκετά άτομα, δηλαδή κάνεις πρωί, φεύγεις 3, μετά εχεις απόγευμα, μπαινεις 3 την επομενη μέρα και φευγεις 11.30, μετά κάνεις βράδυ και μετά έξοδο, και καλά έτσι ώστε να έχεις πάντα 24ω κενό ανάμεσα στα 8ωρα. Καθήκοντα το όργανο έχει λίγο απο όλα, κάνει περίπολο το βράδυ στο κτίριο, κουβάλει προγεύματα, συνοδεύει εξωτερικούς εργάτες κλπ. Επιλοχίας είναι πρακτικά γραμματέας, απο ωράρια ισχύει ο,τι και για το όργανο (αυτοι καθονται στο ιδιο γραφείο οπότε κάνει ο ενας παρέα στον άλλο). Τα πόστα είναι ψιλομόνιμα και τα αναθέτει ο διοικητής της ΟΑΣ όταν σας γνωρίζει, συνηθως τους μεγαλύτερους και τους πτυχιούχους τους βάζει π.χ. επιλοχάδικο. Αυτό δε σημαίνει όμως οτι αν δεν υπάρχουν άτομα για πύλη δε θα κάνεις πύλη.

Θετικά η ΟΑΣ έχει οτι είσαι μόνο Αθήνα, δε κάνεις μη-ΟΑΣίτικες υπηρεσίες, όταν δεν εχεις υπηρεσία κάθεσαι σπίτι σου και δε κάνεις αγγαρείες (εκτός απο κανα σφουγγάρισμα).

Αρνητικά έχει οτι η εμπλοκή είναι συχνή γιατί δεν έχει αρκετά άτομα σχεδόν ποτέ, αφού παίρνει καμία 25αριά άτομα σε κάθε σειρά και οι μισοί βάζουν βύσμα και φεύγουν, τα περισσότερα στελέχη ειναι για μάπες, είναι αρκετά τέντα με προσοχές, σιδερωμένα ρούχα κλπ, οι τιμητικές βγαινουν με το σταγονόμετρο (5 με το ζόρι ενώ η ταρίφα στο υπολοιπο ΓΕΣ ειναι 10), πεφτει φωνη και καμπάνα εύκολα, ο,τι και να κάνεις παρακολουθείται απο κάμερες, άγραφες άδειες ούτε για αστείο. Αυτά μου έρχονται τώρα. 

Γενικά να έχεις στο μυαλό σου πως η ΟΑΣ θεωρείται βυσματική μετάθεση αλλά δεν είναι. Τουλάχιστον για δεδομένα Πενταγώνου...

Α εχει και μια υπηρεσία στο σπίτι του αρχηγού (νομίζω Βορράς λέγεται). Πας κάθεσαι 8ωρες μαζί με ενα στέλεχος με πολιτικά και φυλάτε το σπίτι του Α/ΓΕΣ (βασικά κάμερες). Μπορεί να ειναι απο πολύ καλή καβάτζα (αν το στέλεχος δε μουγκρίζει) μέχρι απάλευτο (αν μουγκρίζει)

Και συμπληρώνοντας το παραπάνω, προσθέτοντας απο την εμπειρία της σειράς μου που απολύεται, οι ΟΑΣίτες βγήκαν σε άδεια τελευταίοι γιατι τους τις είχαν φάει τις άδειες

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

@ProponitisTouKanape

Μάλιστα, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, ήταν πολύ κατατοπιστική.

Είναι πάρα πολύ πιθανόν να μπω εκεί.

Εσύ πώς και ξέρεις τόσα πολλά για τη συγκεκριμένη υπηρεσία; Έκανες κι εσύ τη θητεία σου εκεί πέρα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, anestis97 είπε

@ProponitisTouKanape

Εσύ πώς και ξέρεις τόσα πολλά για τη συγκεκριμένη υπηρεσία; Έκανες κι εσύ τη θητεία σου εκεί πέρα;

Για εκεί πήρα μετάθεση αλλά έφυγα όταν είδα τι παίζει (περίπου στις 10 μέρες)

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, yanis13 είπε

Απλά στο πεζικό, πιθανότατα θα δεις αρκετές βλακείες, όπως αυστηρότητα χωρίς λόγο, κόμπλεξ στελεχών χωρίς λόγο, περισσότερες υπηρεσίες από άλλους λες και κατουρησατε στο πηγάδι, παρατηρήσεις γιατί είστε αξυριστοι μισή μέρα ενώ οι διαβιβαστες δίπλα σου είναι 4 μέρες και δε τους λένε τίποτα (σκέψου ήμουν αξυριστος κάνα 5ήμερο και ρώτησα ένα στέλεχος που είχα τέλεια σχέση ( εφοδιασμού Μεταφορών ήμουν, όπως και το στέλεχος) γιατί δε μου κάνει παρατήρηση ή δε με στέλνει για ξύρισμα και η απάντηση του ήταν "σιγά μην ασχολούμαι με τα ξυρισματα, πεζικαριος είμαι; 😂) και αλλα τέτοια ωραία. Μακάρι εκεί που πας να είναι καλή η κατάσταση και όλα αυτά να είναι περιορισμένα στο ελάχιστο. Απλά το πεζικό έχει σχετικά τη χειρότερη φήμη από τα υπόλοιπα Σώματα/Όπλα.

Νομίζω είναι και το που θα πέσεις. Στη δίκη μας μονάδα στο πεζικό ήταν πολύ καλά (ήταν και λίγο βυσματική βέβαια με πολλούς ντόπιους…), σε αντίθεση με πυροβολικό και ειδικά τεθωρακισμένα που τους έσταζαν. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, anestis97 είπε

@ProponitisTouKanape

Επειδή πέρασα από Τ/ΓΕΣ πρόσφατα, όντως δεν θα την θεωρούσα "βυσματική" μετάθεση όπως αναφέρθηκε και παραπάνω.
Δεν είναι ΛΦΑΤ βέβαια που είναι μακράν ότι χειρότερο στο Τ/ΓΕΣ (από αυτά που είδα τουλάχιστον) αλλά 8/10 εντός του ΓΕΣ είναι λίγο πολύ σε καλύτερη μοίρα.

Επεξ/σία από FireKiller
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΛΦΑΤ είναι ΓΕΕΘΑ, δεν είναι ΓΕΣ. Ασχετα αν το ΕΣ/ΓΕΕΘΑ και το Τ/ΓΕΣ "συστεγάζονται" κατα κάποιο τρόπο. Απλά για το τυπικό του πράγματος. 

Η ΟΑΣ είναι κακή λόγω τεντώματος και λόγω κλίματος. Στην αρχή σε πολλούς τους καλοφαίνεται η Αθήνα, οι έξοδοι, το "δεν εχω υπηρεσία άρα δε μπαίνω" και την πατάνε. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 10/5/2022 στις 11:02 ΠΜ, SpirosRonto είπε

Οκειιι σε ευχαριστώ! Θα προσπαθήσω να σκάσω εκεί κατά τις 8 και ο θεός βοηθός χαχαχα

Φίλε μου επειδή έχω πάει 3 φορές στο φρουραρχείο στην Αθήνα για να κάνω μια κατάσταση επιβίβασης, σε πληροφορώ πως καμία από τις 3 φορές δεν σταμάτησα το αυτοκίνητο να κατέβω για να περιμένω στην ουρά. Ήταν τόσο μεγάλες οι ουρές που απλά έφευγα. Και συγκεκριμένα την τελευταία φορά που πήγα ήταν προχθές και έφτασα εκεί 7:10 το πρωί. Σε πληροφορώ πως απέξω είχε ήδη πάνω από 60 άτομα. (7 ανοίγει το φρουραρχείο από όσο ξέρω). Οπότε θα σου πρότεινα αν μπορείς να πας πολύ νωρίτερα γιατί αλλιώς θα μπλέξεις άσχημα. 

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Παίρνουν κινητά στο Σκαραμαγκά? Ξέρω είναι ναυτικο αλλά αν ξέρετε θα βοηθούσε. Παρουσιάστηκε ο κολλητός σήμερα και του το πήραν. Καμιά ιδέα πότε θα του το επιστρέψουν? Επίσης πόσο διαρκεί η εκπαίδευση τους?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...