Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, JohnDom91 είπε

Θα αντιμετωπίσω θέματα bullying εφοσον ειμαι σωστος και ενταξει απεναντι στους αλλους ;

- Δεδομένης της ομοφυλοφιλίας θα μπορεσω να κανω με κανενα ατομο καποια παρεα να μην την βγαλω μονος;

Αναλογως τα ατομα που θα γνωρισεις... Εκανα παρεα με ομοφυλοφιλο στον στρατο που ψιλοφαινοταν αν μιλαγες μαζι του και ηταν μια χαρα παιδι. Δεν αντιληφθηκα ποτε να του την λεει κανεις για αυτο ουτε μας εξεφρασε καποιο παραπονο για καποιον τριτο.

Γενικα τετοιες συμπεριφορες αν τις αντιληφθουν τα στελεχη κοβουν κ*λους τα τελευταια χρονια με τις αυτοκτονιες και ολη την δημοσιοτητα των θεματων bullying. Δεν νομιζω να εχεις κανενα προβλημα αν δεν προκαλεις με καποιον τροπο. Φυσικα κατι αντιστοιχω ισχυει και για τους ετεροφυλοφιλους, δεν πρεπει να προκαλεις γενικα μες στο στρατοπεδο με οποιονδηποτε τροπο!

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, 

μπαινω πολεμικό ναυτικο αυτην την βδομαδα. Παρουσιάζομαι Κανελοπουλο, γνωριζει κανεις αν μετα θα μας στειλουν Πόρο ; 
επισης κινητο smartphone λεω να παρω. Να το κρύψω στην τσαντα μου ή να το εχω στην τσέπη μου. Γενικα ψαχνουν ή εξαρταται που θα πεσω; 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Dimio7 είπε

Καλησπερα παιδια, 

μπαινω πολεμικό ναυτικο αυτην την βδομαδα. Παρουσιάζομαι Κανελοπουλο, γνωριζει κανεις αν μετα θα μας στειλουν Πόρο ; 
επισης κινητο smartphone λεω να παρω. Να το κρύψω στην τσαντα μου ή να το εχω στην τσέπη μου. Γενικα ψαχνουν ή εξαρταται που θα πεσω; 

Γενικα ναυτικο και αεροπορια ξερω οτι στην αρχη ειναι πολυ αυστηροι στο θεμα κινητου, τα μαζευουν.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Dimio7 είπε

Καλησπερα παιδια, 

Στον ξηράς πάντως ήταν πολύ χαλαροί από πρώτη μέρα «χρησιμοποιήστε το αλλά μην ανεβάζετε φωτό από εγκαταστάσεις» ήταν η εντολή.

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, έχουμε εικόνα για την τωρινή κατάσταση στο ΕΤΥΠ/ΓΕΕΘΑ και ξέρουμε τι είδους υπηρεσίες κάνουν ; 
Έχει γραφεία κυρίως ; Πώς πάνε οι υπηρεσίες κτλ; 
Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, JohnDom91 είπε

Θα ήθελα να ρωτήσω και εγω το αιώνιο ερώτημα μου σχετικά με την θητεία. 
Είμαι gay φουλ αρρενωπός στην εμφάνιση και σε ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ στην συμπεριφορά. Με άτομα που δεν γνωρίζω είμαι φουλ σοβαρός, τυπικός και σέβομαι τους άλλους ΕΦΟΣΟΝ δεν με προκαλέσουν. Τελειώνω την σχολή και λέω να πάω του χρόνου στα 25 μου.  
- Θα αντιμετωπίσω θέματα bullying εφοσον ειμαι σωστος και ενταξει απεναντι στους αλλους ;

- Δεδομένης της ομοφυλοφιλίας θα μπορεσω να κανω με κανενα ατομο καποια παρεα να μην την βγαλω μονος;

Ευχαριστω πολυ…

To μονο ανησυχητικο ειναι ο αυτοπροσδιορισμος σου ως γκει ΦΟΥΛ ΑΡΡΕΝΩΠΟΣ. Ξεκινας με τα κριτήρια που διαμορφωσαν αλλοι για εσενα, υπο το φοβο να μην ξεγλιστρησεις από αυτα και σου δεσουν τα κουδουνια στο λαιμο.

Πηγα στρατο στα 28 μου, περασα απο διαφορα στρατοπεδα και ειμαι σε θεση να μοιραστω την ταπεινη αλλα σημαντική εμπειρία μου:

Το προφιλ μου ηταν οπως και εκτος στρατου: φαινομενικα αυστηρο και εσωστρεφες, η αρρενωπότητα κατα τα αρχέγονα προτυπα σε μετρια επιπεδα, κοινωνικοτητα σε σχετικα υψηλο επίπεδο. Στις 25 ημερες στο κεντρο, γνωρισα τουλαχιστον 3 γκει ατομα, ενω ηξερα την υπαρξη κάμποσων ακομα. Κανενα προβλημα στοχοποίησης.

Στο Χαιδαρι, μολις πατησα το ποδι μου, η κουτσομπολα της σειρας μου, ναι γκει, προλαβε κι έμαθε οτι το προηγούμενο βραδυ πιάσανε δύο αγορια στη σκοπια να εξασκούν την οδοντιατρική με τα πεη τους. Το θεμα δεν πηρε διαστάσεις, τα ατομα προστατευθηκαν. Εγω δεν στοχοποιηθηκα ουτε περιθωριοποιηθηκα ποτέ. Εκει εκανα το πρωτο coming out εντος στρατού σε ενα παληκάρι που καναμε μαζι ΑΜ, εκεινος ετεροφυλόφιλος σε πολυχρονη σχεση, πολύ άνετη συζήτηση περι των θεματων αυτών.

Στο Νευροκόπι για ΣΠΕΝ, ενιωσα το πρωτο δειγμα στοχοποίησης. Ο ανταγωνισμός της βαθμολόγησης και τελικης επιβράβευσης αυξανε την προσοχή ολων. Κάποια βραδια γινόταν ανοητες, σχολικου τυπου, συζητήσεις απο τα ίδια ατομα, ένας που κατεβηκε απο καποιο ανηλιαγο χωριο κι ενας ο οποίος εκτος στρατού ειχε πιο στυλιζαρισμένη και λαδωμένη εμφάνιση απο πολλα γκει αγορια, εκτος στρατού, στρειτ γυμναστής όντας. Ισως γινόταν επιτηδες, απλα μου ενοχλουσαν τον υπνο, δεν ηξεραν οτι ειχα λυσει τα προβλήματα αμφιβολιων απο τα 18 μου αρα δυσκολα θα ψαρωνα. Ισως τα συζητουσαν γιατι δεν ειχαν τι αλλο να πουν. Μέχρι την τελευταία μερα της αξιολόγησης, ήμουν αόρατος για αυτούς. Οταν βγηκα 3ος στην καταταξη, ερχοταν και μου πιανανε με περηφάνεια και έκδηλη ζήλια τους ώμους, παληκαρισια. Κανενα bullying γενικοτερα, για κανενα ατομο. Προσωπικα, το δευτερο coming out το εκανα σε στρειτ τυπο, απο τα πιο συνειδητοποιημένα ατομα που θα μπορούσα να εχω παρεα σ ενα απο τα πιο βαρετα περίπολα.

Στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, η ύπαρξη γκέι στελεχων ηταν πιο προφανής απο αυτη των φαντάρων. Δεχθηκα ερωτική προσέγγιση απο υψηλό στέλεχος στο Πενταγωνο, αρα ειχε την ευχέρεια να το κάνει. Ουδέποτε αντιλήφθηκα στοχοποίηση ποσω δε μαλλον κακοποίηση γκέι ατόμου.

Μεχρι να τελειωσει η θητεια μου, ειχα αναθεωρησει πολλα για το ανδρικο ειδος. Συναντησα πιο δειλες, ύπουλες, κατινιστικες συμπεριφορές σε ψηλα, αγερωχα παληκάρια απ οτι θα συναντούσα σε γκει, θηλυπρεπή αγορια ή σε κοριτσια. Τα τελευταια, κοινωνικα στερεότυπα στο μυαλό διαλυθηκαν, εβλεπα πιο καθαρα πλέον χαρακτήρες και οχι φύλα.

Οσο για τον ΕΣ, είναι ασκοπο κυριως, πολύμηνο χάσιμο χρονου με ενδιαφέρουσες πτυχές κοινωνικοποίησης. Αντιληφθηκα οτι υπαρχει συνολικα προστασία εναντι ρατσιστικών φαινομένων, αρα επρεπε μοναχα να αναζητηθεί αυτη η προστασία, ειτε τοπικά ειτε κεντρικα (τηλ στο Πεντάγωνο, στος χειροτερες των περιπτώσεων). Οσο κάναμε τη δουλεια μας, κανεις δεν ασχολουνταν με τον αλλον περισσότερο απο αυτη την τριβη, εκτος απο οσους διαλεγαν να κάνουν κοντινες φιλίες. 

Αρα και σε εσενα: πηγαινε ετοιμος για φιλιες, όχι για αψιμαχίες επι του σεξουαλικου προσδιορισμού. Και να ακουσεις απο καποιους, προσπερνα τους, ειναι στο περιθωριο ηδη και το ξερουν. 

Και φιλικη συμβουλη: η σοβαροτητα σου δεν εξαρτάται απο τη  αρρενωπότητα σου. Ειδικα η ψυχικη ισορροπία σου. Το αν θα είσαι ενδιαφέρων τυπος εντος και εκτος στρατού εξαρτάται απο το ποσο θα αφηνεις τους αλλους να αντιληφθούν ποιος εισαι. 

Καλα να περάσεις 🙂

ΥΓ. Σορρυ για το σεντόνι

Επεξ/σία από Vagus.
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dimio7 είπε

Καλησπερα παιδια, 

Καλησπερα φιλαρακι, δευτερα μπαινεις ε? Γιατι και γω δευτερα παρουσιαζομαι εκει Κανελοπουλο...ακου..εγω παντως θα παρω ενα κανονικο κινητο με κουμπια, θα μας πανε Πορο για την εκπαιδευση, οταν τελειωσουμε ορκιζομαστε και εκει μπορεις να παρεις οτι θες, τουλαχιστον ετσι μπυ εχουν πει, οποτε θα μου το φερουν οι δικοι μου..

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ARXAIOS_ELLIN είπε

Καλησπέρα γνωρίζει κανείς κανείς ισχύει η άδεια του εμβολίου οι πέντε μερες;; για το 2022

αναλογως την υπηρεσια..σε καποιες στις τρωνε

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, GiapameligoA321 είπε

Καλησπέρα. Να ρωτήσω λίγο. όταν θα παρουσιαστώ που λέει ότι πρέπει να έχω ΑΦΜ κλπ μαζί μου. Εννοει δλδ ότι απλά πρέπει να το έχω γράψει σε ένα χαρτί με στυλό να το θυμάμαι και γενικά απλά να το ξέρω; Η θα πρέπει να το έχω σε κάποιο επίσημο χαρτί κλπ από ΚΕΠ φάση και έτσι. Αν με νοείται?

Απλα να το ξερεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GiapameligoA321 είπε

Καλησπέρα. Να ρωτήσω λίγο. όταν θα παρουσιαστώ που λέει ότι πρέπει να έχω ΑΦΜ κλπ μαζί μου. Εννοει δλδ ότι απλά πρέπει να το έχω γράψει σε ένα χαρτί με στυλό να το θυμάμαι και γενικά απλά να το ξέρω; Η θα πρέπει να το έχω σε κάποιο επίσημο χαρτί κλπ από ΚΕΠ φάση και έτσι. Αν με νοείται?

Ιδανικά τύπωσε ένα Ε1 (τη πρώτη σελίδα) που τα έχει όλα πάνω (Αφμ, ΑΜΚΑ), επίσης καλό είναι να έχεις και το Iban σε έντυπη μορφή, όλα αυτά τα περνάνε στο σύστημα και τα χαρτιά μένουν στον φάκελο σου. 

Δες επίσης μην έχεις καμία μηνιαία πρόσθετη στο χαρτί κατάταξης επειδή δεν έχεις καταθέσει πιστοποιητικό σπουδών 😁

1 ώρα πριν, ag97 είπε

αναλογως την υπηρεσια..σε καποιες στις τρωνε

Είναι υποχρεωτική άδεια δε μπορούν να στην φάνε όπως κάνουν με τις αγροτικές και τις φοιτητικές.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, GiapameligoA321 είπε

Αν το ΑΦΜ ΑΜΚΑ αλλά και το iban τα έχω γράψει σε ένα χαρτί έτσι καθαρογραμενα και όταν μα τα ζητήσουν και τα σχετικά θα έχω τίποτα πρόβλημα? Θέλω να σου πω εντάξει τα έχω αυτά αλλά για ποιο λόγο αφού ΑΜΚΑ ΑΦΜ τα ξέρω ας πούμε απέξω πρέπει να τα έχω σέ φωτοτυπία?

Κοιτά ο χειριστής που στα περνάει στο σύστημα καλό είναι να τα βλέπει από ένα επίσημο έγγραφο  (γραφείο κατάταξης είμαι αυτό έκανα 3 ΕΣΣΟ), επίσης είναι στις οδηγίες στο σημείωμα κατάταξης να τα έχεις μαζί, τώρα αν πέσεις σε κάνα περίεργο δεν ξέρω 😛

Δημοσ.

Καλησπερα και παλι, θελω να παραδωσω την δευτερα που παρουσιαζομαι το πτυχιο ειδικοτητας και το απολυτηριο λυκειου, οταν τελειωσα το λυκειο, μου δωσανε απο δυο, δηλαδη αποδεικτικο πτυχιο, πτυχιο, αποδεικτικο απολυτηριο και απολυτηριο...γνωριζω πως αυτα δεν ξανα βγαινουν αλλα...τα αποδεικτικα μπορω να δωσω τα γνησια? Επισης ειναι σημαντικα εγγραφα? Ή απλα μου τα δωσανε απο το σχολειο... ετσι...

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, anestis97 είπε

Τι πάει να πει ''εθελοντής'' στον στρατό;

Ρε μαν, υπάρχει σοβαρός λόγος να ρωτάς? Προφανώς τελείωσε με το σχολείο και πάει από τώρα. Όσο για το αν ο πατέρας του είναι 44, και πάλι, τι σημασία έχει? Ας πούμε ότι ήταν μια ευχάριστη έκπληξη σε νεαρή ηλικία. 

1 ώρα πριν, GiapameligoA321 είπε

Γενικά καλό είναι να ξέρουμε από έξω ΑΦΜ και ΑΜΚΑ για ώρα ανάγκης. Ειδικά το 2ο, είναι ημ γέννησης + 5 ψηφία. Προσωπικά και μόνο από την χρήση που κάνω στις δημόσιες υπηρεσίες, έχω μάθει όχι μόνο τα δικά μου, αλλά και τα ΑΦΜ των γονιών μου (κάνω και για αυτούς κάποιες δουλειές). 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...