Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το εχω αναφέρει ξανά, το να πας στρατό στα 18 ή στα 25+ εχει θετικά έχει κι αρνητικά. Απο τη στιγμή που η στράτευση στα 18 δεν ειναι υποχρεωτική όπως στη μεγαλόνησο, είναι δύσκολο να βάλεις στις ράγες έναν 18αρη και να τον πείσεις οτι ενώ όλοι οι φίλοι του ξεκινούν πανεπιστήμιο, αυτός θα πάει να μαυρίσει σε κάποια μονάδα στον Έβρο ή στη Λέρο και θα περιμένει ενα χρονο να ξεκινήσει τις σπουδές του (γιατί 18αρης σίγουρα θα μαυρίσεις). 

Χρυσή τομή κατα τη γνώμη μου είναι αμέσως μετά το πρώτο πτυχίο, πριν δηλαδή απο δουλειές, εξωτερικά, σοβαρες σχέσεις κλπ

• Like 1
  • Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
17 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Η θητεια ειναι υποχρεωση καθενος και το ξερει κανεις απο μικρος. Σε αυτη τη χωρα εκτος απο προνομια (Οσα ειναι αυτα τελος παντων) εχουμε και υποχρεωσεις. Αν καποιος λογω υποχρεωσεων δεν μπορει να μπει αμεσα, υπαρχουν και οι αναβολες. Μπορει κανεις να παρει μεχρι δυο χρονια, να μαζεψει χρηματα, να κανει τα κουμαντα του και να τελειωνει με την υποχρεωση του. Αν παλι δεν θελει (να αναλαβει τις υποχρεωσεις του) τοτε παιζει και το Ι-5 το οποιο κανεις ευκολα η δυσκολα θα παρει.

Εγω στο στρατο γνωρισα πολλα παιδια με σοβαρα οικονομικα προβληματα  που βαζαμε ρεφενε για να πληρωσουν εισητηριο στο κτελ και να πανε σπιτι, ανθρωπους με ενα η δυο παιδια και ανθρωπους που αφησαν στη μεση καριερες για να ειναι τυπικοι.

Τελος για το Ι-5 εφοσον το κυνηγησεις μεσω στρατοπεδου αυτο θα το παρει κανεις ειτε με την πρωτη ειτε με τη δευτερη ειτε με την τριτη. Δεν μπορουν να κρατησουν καποιον που δεν θελει να παει επ`αοριστον σε ενα στρατοπεδο.

Τα βύσματα γελάνε από μακριά... θα σταθώ μόνο στις 2 πρώτες προτάσεις γιατί στα άλλα εν μέρει συμφωνώ... Όχι φίλε μου ο θητεία δεν θα έπρεπε να είναι υποχρέωση η θητεία είναι τσάμπα δουλειά για το κράτος και για να λέει ότι εχει μικρα ποσοστά ανεργίας... είναι χάσιμο χρόνου και δεν έχεις να κερδίσεις σχεδόν τίποτα εκτός αν είσαι βύσμα και κρατήσεις επαφές με άλλα βύσματα

Δημοσ.

Ενω την προηγουμενη φορα ηρθε το μαιλ απο την στρατολογια για να κλεισω ραντεβου στην απαλλαγη, εντος 2 εργασιμων (μετραω και την μερα που πηγα φρουραρχειο), τωρα εχουν περασει 3 και ακομα τιποτα. Χθες που πηρε τηλ, μου ειπαν οτι η αιτηση δεν εχει πρωτοκολληθει ακομα. Εν τω μεταξυ τα μισα τηλ στην Θεσσαλονικη δεν τα σηκωναν καν.

Λετε να φταιει το οτι ειναι το 2ο γρκουπ ακομα εξω (μεχρι 9 Μαιου)? Αυριο ειναι η καταταξη μου. Θα με ψαξουν αμεσα? Θα εχουν ενημερωθει οτι κανω τετοια διαδικασια?

*Οσον αφορα την υποχρεωση στην θητεια, θα το δεχομουν αν ηταν υποχρεωση για ολους, οχι για τους μισους. My $0.02

Δημοσ.

Αν αύριο γινόταν εθελοντική η θητεία, ο στρατός θα κατέρρεε, χωρίς υπερβολή. Θα έπρεπε να προσλάβει ΕΠΟΠια σα να μην υπάρχει αύριο για να καλύψουν τις δουλειές των φαντάρων, πέρα απο τα κλασικά σκοπιές, περίπολα κλπ. Ακομα και στο επιτελείο, χωρις φαντάρους, το σύστημα στηλώνει τα πόδια. Οπότε πέρα απο διάφορα πατριωτικά που συνήθως δεν έχουν βάση (λες και αν δεν εχουμε αεροπλάνα, φρεγάτες, αντιαεροπορικά, αντιαρματικά κλπ θα στείλουμε τους φαντάρους με τις τσουγκράνες και τα G3), η ωμή πραγματικότητα ειναι ότι ο ΕΣ χρειάζεται την τσάμπα εργασία των οπλιτών για να επιβιώσει, τουλάχιστον με τη σημερινή του μορφή.

Κάποιοι στην πορεία μπορεί οντως να γινουν, σε κάποιο βαθμό, μαχίμια (ορισμένοι ειδικοδυναμίτες π.χ.) αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία οι Έλληνες φαντάροι είναι είλωτες του συστήματος. Και αφού δεν μπορεί να πληρώνει επαγγελματίες για τα πόστα των φαντάρων, τουλάχιστον θα έπρεπε να έχει τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να τους δίνει εναν στοιχειώδη μισθό π.χ. 150€ και να τους παρέχει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Τουλάχιστον να μη βάζει και την οικογένειά του μέσα. Και να δινει σε υπόχρεους στρατευσης τη δυνατότητα εξαγοράς της θητείας ανα πάσα στιγμή έναντι 800 ευρώ το μήνα, όσα παιρνει ένας ΕΠΟΠ, δηλαδή να καλύπτουν το κόστος για να κάνεις άλλος τη δουλειά, κι ας είχε και 40 μέρες εκπαίδευση, να ξέρεις τα βασικά. 

• Like 3
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Αν αύριο γινόταν εθελοντική η θητεία, ο στρατός θα κατέρρεε, χωρίς υπερβολή. Θα έπρεπε να προσλάβει ΕΠΟΠια σα να μην υπάρχει αύριο για να καλύψουν τις δουλειές των φαντάρων, πέρα απο τα κλασικά σκοπιές, περίπολα κλπ. Ακομα και στο επιτελείο, χωρις φαντάρους, το σύστημα στηλώνει τα πόδια. Οπότε πέρα απο διάφορα πατριωτικά που συνήθως δεν έχουν βάση (λες και αν δεν εχουμε αεροπλάνα, φρεγάτες, αντιαεροπορικά, αντιαρματικά κλπ θα στείλουμε τους φαντάρους με τις τσουγκράνες και τα G3), η ωμή πραγματικότητα ειναι ότι ο ΕΣ χρειάζεται την τσάμπα εργασία των οπλιτών για να επιβιώσει, τουλάχιστον με τη σημερινή του μορφή.

Ας κλεισουν καποια στρατοπεδα, για να μαζευτουν τα στελεχη σε οσα μεινουν ανοιχτα ωστε να αναλαβουν τις δουλειες του στρατοπεδου. Καθε πολη και ενα στρατοπεδο, ελεος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν είχες στρατόπεδο στην πόλη σου (άρα αυξανόταν ο τζίρος στο εστιατόριό σου) μάλλον δε θα το έλεγες αυτό.

Βέβαια δε διαφωνώ με αυτό που λες, απλά καλώς ή κακώς τα στρατόπεδα εξυπηρετούν και τέτοιους σκοπούς.

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Ας κλεισουν καποια στρατοπεδα, για να μαζευτουν τα στελεχη σε οσα μεινουν ανοιχτα ωστε να αναλαβουν τις δουλειες του στρατοπεδου. Καθε πολη και ενα στρατοπεδο, ελεος.

Και πως θα συντηρηθούν μετά αυτές οι περιοχές?

Spoiler

Edit: Με πρόλαβε ο @phanispal

Επεξ/σία από giorgos4ever
  • Confused 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
Just now, giorgos4ever said:

Όπως συντηρούνται άλλες περιοχές στον πλανήτη που δεν έχουν στρατόπεδο κοντά τους.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, phanispal είπε

Αν είχες στρατόπεδο στην πόλη σου (άρα αυξανόταν ο τζίρος στο εστιατόριό σου) μάλλον δε θα το έλεγες αυτό.

Βέβαια δε διαφωνώ με αυτό που λες, απλά καλώς ή κακώς τα στρατόπεδα εξυπηρετούν και τέτοιους σκοπούς.

Εχουμε στρατοπεδο με 100 φανταρους (καποτε ειχε η περιοχη 2κ+), οι οποιοι τρωνε κλασικα γυρο πιτες (εχουμε φαγητα εμεις), και αλλα τοσα στελεχη οι οποιοι ερχονται μονο κανα 5-6 ατομα.

Ναι, σιγουρα καποιες περιοχες τωρα επωφελουνται απο την υπαρξη στρατοπεδου, αλλα σιγουρα μια πολη θα μαθει να ζει και χωρις αυτο αν εκλεινε. Αλλα και για αυτο δεν παιζει να κανει κινηση καποια κυβερνηση. Ειναι πλεον και πολιτικο το θεμα.

5 λεπτά πριν, giorgos4ever είπε

Θα κλεισουν τα 2 γυραδικα που εξυπηρετουν τους φανταρους, και 1 καφετερια, και θα ερθει η περιοχη στα ισια της

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Thresh είπε

Όπως συντηρούνται άλλες περιοχές στον πλανήτη που δεν έχουν στρατόπεδο κοντά τους.

Εγώ μαζί σου είμαι και εύχομαι μια μέρα να συμβεί, άπλα δεν είναι κάτι που γίνεται από την μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται πολιτική βούληση. Καλώς ή κακώς (βασικά κακώς) πολλά στρατόπεδα/πανεπιστήμια υφίστανται για τους συγκεκριμένους λόγους.

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, giorgos4ever said:

Εγώ μαζί σου είμαι και εύχομαι μια μέρα να συμβεί, άπλα δεν είναι κάτι που γίνεται από την μια μέρα στην άλλη, χρειάζεται πολιτική βούληση. Καλώς ή κακώς (βασικά κακώς) πολλά στρατόπεδα/πανεπιστήμια υφίστανται για τους συγκεκριμένους λογούς.

Κακώς.

Είναι σαν να μου λες να μην σκάβουμε με μηχανήματα αλλά να δίνουμε φτυάρι (μην πω και κουτάλια) για να έχουμε περισσότερες θέσεις εργασίας.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Thresh είπε

Κακώς.

Είναι σαν να μου λες να μην σκάβουμε με μηχανήματα αλλά να δίνουμε φτυάρι (μην πω και κουτάλια) για να έχουμε περισσότερες θέσεις εργασίας.

Δεν διαφωνώ κάπου. Κάποιους από τους λόγους που δεν υπάρχει βούληση για την κατάργηση της θητείας εκφράζω. Ακόμα θυμάμαι έναν εποπ από όταν ήμουν μέσα (είχε καταγωγή από την συγκεκριμένη περιοχή) που έλεγε "ο στρατός υπάρχει για εμάς, για να έχουμε δουλειά".

Δημοσ.
Στις 3/5/2022 στις 7:51 ΜΜ, Panagiotis19009 είπε

Στράτευση στα 18. Μετά το σχολείο. Τελεία. Είναι η καλύτερη συμβουλή που έχω να δώσω και μετά όταν απολυθείς κάνεις ότι έχεις προγραμματίσει. Το λέω εγώ που πήγα σε μεγαλύτερη ηλικία και έβριζα την ώρα και την στιγμή.  Στην θητεία μου είχα γνωρίσει 2 άτομα 25+ τα οποία ήθελαν διακαώς Ι5 (ο ένας είχε και PhD). Μαντέψτε. Ι3 άοπλο. Επιπλέον, δεν είναι μόνο ότι θα χάσεις χρήματα από την δουλεία που έχεις (στην καλύτερη, στην χειρότερη μπορεί να σε απολύσουν κιόλας), αλλά ότι πρέπει να βάλεις και το χέρι στην τσέπη αρκετά βαθιά για να κάνεις την θητεία σου. Δεν θα ξεχάσω μια ΕΠΟΠ που βροντοφώναζε: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΥΣΗΧΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ. Ο ΕΣ ΣΑΣ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΛΑ! (και το φαί δεν το έτρωγαν ΟΥΤΕ τα ποντίκια και οι κατσαρίδες που έκαναν βόλτα στο προάυλιο και αν τρωγόταν φυσικά δεν έφτανε ούτε για τον Κοντορεβυθούλη)

Πηγα 30, Ι1. Υπηρχαν δυσκολες στιγμες αλλα η γενικη εικονα ηταν πολυ καλη.

Περασα απο 5 στρατοπεδα, το φαγητο ηταν απο μετριο εως πολυ καλο. Στο κεντρο ηταν μετριο, αλλα σιγουρα τρωγοταν. Οι μεριδες γενικα λογικες. Δεν ειμαι καθολου ευκολος στο φαγητο. Συγκριτινα με την λεσχη του πανεπιστημιου το φαγητο στον στρατο ηταν σαν να τρως σε εστιατορια με αστερια μισελεν.

Το αν θα περασεις καλα στο στρατο εξαρταται απο το αν εχεις βυσμα, αν εισαι τυχερος αλλα πιο πολυ εξαρταται απο εσενα. Αν μπεις με αρνητικη διαθεση και σκεφτεσαι τωρα επρεπε να ειμαι εξω και τι κανει η κοπελα μου, καληνυχτα. Θα περασεις μαυρα. Στον στρατο το πιο βασικο μαθημα ειναι οτι ο χρονος σου δεν σου ανηκει, ανηκει στον στρατο. Οποτε τον ξοδευεις κανοντας πραγματα και συνεχως εχεις κατι να κανεις. Ετσι περνανε οι μερες σχετικα ευκολα. Λες τωρα ειμαι εδω και κανω αυτο, δεν ασχολουμαι τι κανουν εξω.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με MDMA και φαρμακευτική αγωγή αντικαταθλιπτικά & αντιψυχωσικα σε βάζουν σε στρατόπεδο ; βλέπω να μας βγάζουν στις ειδήσεις. 

Γενικά λέω για απαλλαγη , γιατί τώρα θα πάω για την 2η αναβολή. 

Επεξ/σία από Borntodie
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Borntodie είπε

Με MDMA και φαρμακευτική αγωγή αντικαταθλιπτικά & αντιψυχωσικα σε βάζουν σε στρατόπεδο ; βλέπω να μας βγάζουν στις ειδήσεις. 

Γενικά λέω για απαλλαγη , γιατί τώρα θα πάω για την 2η αναβολή. 

Αυτα ειναι καραμελες, εχουν δει εκει μεσα στους εξ`αναβολης...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...