Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η θητεια ειναι υποχρεωση καθενος και το ξερει κανεις απο μικρος. Σε αυτη τη χωρα εκτος απο προνομια (Οσα ειναι αυτα τελος παντων) εχουμε και υποχρεωσεις. Αν καποιος λογω υποχρεωσεων δεν μπορει να μπει αμεσα, υπαρχουν και οι αναβολες. Μπορει κανεις να παρει μεχρι δυο χρονια, να μαζεψει χρηματα, να κανει τα κουμαντα του και να τελειωνει με την υποχρεωση του. Αν παλι δεν θελει (να αναλαβει τις υποχρεωσεις του) τοτε παιζει και το Ι-5 το οποιο κανεις ευκολα η δυσκολα θα παρει.

Εγω στο στρατο γνωρισα πολλα παιδια με σοβαρα οικονομικα προβληματα  που βαζαμε ρεφενε για να πληρωσουν εισητηριο στο κτελ και να πανε σπιτι, ανθρωπους με ενα η δυο παιδια και ανθρωπους που αφησαν στη μεση καριερες για να ειναι τυπικοι.

Τελος για το Ι-5 εφοσον το κυνηγησεις μεσω στρατοπεδου αυτο θα το παρει κανεις ειτε με την πρωτη ειτε με τη δευτερη ειτε με την τριτη. Δεν μπορουν να κρατησουν καποιον που δεν θελει να παει επ`αοριστον σε ενα στρατοπεδο.

• Like 1
  • Sad 1
  • Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@GamingMaster424

Το ξέρω, το έχουν πει κι άλλοι αυτό.

Παρ' όλα αυτά ποτέ δεν ξέρεις. Και δεν μπορείς να αφήσεις στην τύχη κάτι τόσο σημαντικό. Επίσης δύο άτομα που ξέρω εγώ σε αυτό που δηλώσανε, σε αυτό πήγανε.

Επεξ/σία από anestis97
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, anestis97 είπε

@GamingMaster424

Το ξέρω, το έχουν πει κι άλλοι αυτό.

Παρ' όλα αυτά ποτέ δεν ξέρεις. Και δεν μπορείς να αφήσεις στην τύχη κάτι τόσο σημαντικό. Επίσης δύο άτομα που ξέρω εγώ σε αυτό που δηλώσανε, σε αυτό πήγανε.

Προφανώς και παίζει ρόλο ο τόπος κατοικίας σου, έτσι; Άμα κατοικείς παραμεθόριο, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα πας εκεί που δήλωσες, αν είσαι Αθήνα ή Θεσσαλονίκη όμως και δήλωσες κοντά στο σπίτι σου, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σου.

Επίσης στο ΣΥΠΟ κατά πάσα πιθανότητα θα είσαι μόνο μέχρι να ορκιστείς, οπότε ακόμα και στο χειρότερο να πέσεις, δεν έγινε και τίποτα. Εκπαίδευση και πρόβες για την ορκωμοσία θα κάνετε όλη μέρα, τα μόνα που θα πρέπει να σε απασχολούν είναι το να έχει θέρμανση τον χειμώνα στους θαλάμους (αν πας χειμώνα) και να τρώγεται το φαγητό. Πράγματα που αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή, οπότε και αυτά σχετικά είναι.

Επεξ/σία από GamingMaster424
Δημοσ.

Δεν υπάρχουν ΣΥΠΟ σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχει κανένα εντός Αττικής και Πελοποννήσου.

Όλα είναι στον Έβρο, σε νησιά και κάποιες πόλεις όπως Γρεβενά, Κομοτηνή, Κιλκίς, Σέρρες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, anestis97 είπε

Δεν υπάρχουν ΣΥΠΟ σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχει κανένα εντός Αττικής και Πελοποννήσου.

Όλα είναι στον Έβρο, σε νησιά και κάποιες πόλεις όπως Γρεβενά, Κομοτηνή, Κιλκίς, Σέρρες.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει, στην Αττική όντως δεν έχει κάποιο σε κοντινή απόσταση, είδα τώρα τη λίστα. Εδώ που τα λέμε δεν έχει και νόημα να έχει, μιας και τα ΣΥΠΟ είναι πάντα κοντά στη μονάδα τοποθέτησης, η οποία για τους περισσότερους θα είναι παραμεθόριο.

Edit: Τελικά φαίνεται πως δεν υπάρχει ούτε στη Θεσσαλονίκη πλέον

Επεξ/σία από GamingMaster424
Δημοσ.

Δεν υπάρχει στη Θεσσαλονίκη. Δε μου το εμφανίζει στη λίστα. Ίσως να υπήρχε και να έκλεισε όπως έκλεισαν και άλλα δύο στη Θήβα.

Εκτός αν υπάρχει και δεν είναι για Στρατό Ξηράς (που είμαι εγώ).

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, anestis97 είπε

Δεν υπάρχει στη Θεσσαλονίκη. Δε μου το εμφανίζει στη λίστα. Ίσως να υπήρχε και να έκλεισε όπως έκλεισαν και άλλα δύο στη Θήβα.

Εκτός αν υπάρχει και δεν είναι για Στρατό Ξηράς (που είμαι εγώ).

Γράψε λάθος τότε, μέχρι πρόσφατα ήξερα λειτουργούσε ακόμα, ΕΠΧΟΥ ΘΩΜΑ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ ονομάζεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, anestis97 είπε

Ποιο Σ.ΥΠ.Ο. από τα 18 θα προτείνατε;

592. Δυσκολο να πας αν δεν είσαι μιλημένος αλλά είναι πολύ πολιτισμένο στρατόπεδο. Αυτά βέβαια αν δε σε στείλουν αλλού (ΕΟΔ) που τότε ο θεός μαζί σου. 

Επίσης Γρεβενά έχουν ακουστεί καλά λόγια και Πολύκαστρο, αν παιρνει ακόμα

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 19/4/2022 στις 9:36 ΜΜ, meletis_m είπε

Τελικά πως ήταν τα πράγματα ; Μου ήρθε και εμένα Γ ΕΣΣΟ Μάιος - Έρευνας & πληροφορικής

Τελικά πως ήταν τα πράγματα ; Καθήσες εκεί ;  Μου ήρθε και εμένα Γ ΕΣΣΟ Μάιος - Έρευνας & πληροφορικής για Λιβαδοχώρι

την πρωτη μερα με μετεφεραν αλλα εχω ακουσει οτι ερευνα πληροφορικης ειναι πολυ καλα

Δημοσ.

προβλέπεται να σε απολύσουν αργότερα απο την μέρα που απολυεσαι κανονικα αν δεν ειναι εργασιμη; πχ να απολυεσαι Σαββατο και να σου απαιτησουν να απολυθεις Δευτερα;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ag97 είπε

προβλέπεται να σε απολύσουν αργότερα απο την μέρα που απολυεσαι κανονικα αν δεν ειναι εργασιμη; πχ να απολυεσαι Σαββατο και να σου απαιτησουν να απολυθεις Δευτερα;

Καλύτερα να σου απαντήσει κάποιος που τελείωσε πρόσφατα.

Αν θυμάμαι καλά όμως, απολύεσαι κανονικά την μέρα που πρέπει. Απλά σε τέτοια περίπτωση κάνεις όλες τις διαδικασίες (ξεχρεώνεις εξοπλισμό κτλ.) την Παρασκευή και Σάββατο απλά παραλαμβάνεις την ταυτότητα από τον ΑΥΔΜ

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Η θητεια ειναι υποχρεωση καθενος και το ξερει κανεις απο μικρος. Σε αυτη τη χωρα εκτος απο προνομια (Οσα ειναι αυτα τελος παντων) εχουμε και υποχρεωσεις. Αν καποιος λογω υποχρεωσεων δεν μπορει να μπει αμεσα, υπαρχουν και οι αναβολες. Μπορει κανεις να παρει μεχρι δυο χρονια, να μαζεψει χρηματα, να κανει τα κουμαντα του και να τελειωνει με την υποχρεωση του. Αν παλι δεν θελει (να αναλαβει τις υποχρεωσεις του) τοτε παιζει και το Ι-5 το οποιο κανεις ευκολα η δυσκολα θα παρει.

Εγω στο στρατο γνωρισα πολλα παιδια με σοβαρα οικονομικα προβληματα  που βαζαμε ρεφενε για να πληρωσουν εισητηριο στο κτελ και να πανε σπιτι, ανθρωπους με ενα η δυο παιδια και ανθρωπους που αφησαν στη μεση καριερες για να ειναι τυπικοι.

Τελος για το Ι-5 εφοσον το κυνηγησεις μεσω στρατοπεδου αυτο θα το παρει κανεις ειτε με την πρωτη ειτε με τη δευτερη ειτε με την τριτη. Δεν μπορουν να κρατησουν καποιον που δεν θελει να παει επ`αοριστον σε ενα στρατοπεδο.

Στράτευση στα 18. Μετά το σχολείο. Τελεία. Είναι η καλύτερη συμβουλή που έχω να δώσω και μετά όταν απολυθείς κάνεις ότι έχεις προγραμματίσει. Το λέω εγώ που πήγα σε μεγαλύτερη ηλικία και έβριζα την ώρα και την στιγμή.  Στην θητεία μου είχα γνωρίσει 2 άτομα 25+ τα οποία ήθελαν διακαώς Ι5 (ο ένας είχε και PhD). Μαντέψτε. Ι3 άοπλο. Επιπλέον, δεν είναι μόνο ότι θα χάσεις χρήματα από την δουλεία που έχεις (στην καλύτερη, στην χειρότερη μπορεί να σε απολύσουν κιόλας), αλλά ότι πρέπει να βάλεις και το χέρι στην τσέπη αρκετά βαθιά για να κάνεις την θητεία σου. Δεν θα ξεχάσω μια ΕΠΟΠ που βροντοφώναζε: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΥΣΗΧΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ. Ο ΕΣ ΣΑΣ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΛΑ! (και το φαί δεν το έτρωγαν ΟΥΤΕ τα ποντίκια και οι κατσαρίδες που έκαναν βόλτα στο προάυλιο και αν τρωγόταν φυσικά δεν έφτανε ούτε για τον Κοντορεβυθούλη)

30 λεπτά πριν, ag97 είπε

και επίσημη αργία του κράτους να είναι, απολύεσαι κανονικά από τον ΑΥΔΜ στην ώρα σου. Απλά όπως σωστά αναφέρθηκε πρέπει να πας κάποιες μέρες πριν για να μαζέψεις 80.000 υπογραφές ακόμα και από τα γατάκια έξω από το ΚΨΜ και να ξεχρεώσεις τον εξοπλισμό. 

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

@Panagiotis19009

Δηλαδή σε ποια ηλικία πήγες;

Και από ποια ηλικία και πάνω θεωρείς μεγάλη για στρατό; 

Αυτούς τους δύο 25+ που ανέφερες τους θεωρούσες μεγάλους δηλαδή;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, ag97 είπε

Όχι, ούτε πριν ούτε μετά γίνεται.

Κάνεις το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδικασίας (να ξεχρεώσεις, μαζέψεις υπογραφές, γιατρούς κτλπ) Πέμπτη-Παρασκευή και μπαίνεις την ημέρα που είναι (είτε Σάββατο είτε Κυριακή) και πας στον ΑΥΔΜ που έχει ό,τι χρειάζεται μαζί με την ταυτότητα σου.

Edit: τώρα είδα ότι αναφέρθηκε και πιο πάνω

Επεξ/σία από FireKiller
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Panagiotis19009 είπε

Στράτευση στα 18. Μετά το σχολείο. Τελεία. Είναι η καλύτερη συμβουλή που έχω να δώσω και μετά όταν απολυθείς κάνεις ότι έχεις προγραμματίσει. Το λέω εγώ που πήγα σε μεγαλύτερη ηλικία και έβριζα την ώρα και την στιγμή.  Στην θητεία μου είχα γνωρίσει 2 άτομα 25+ τα οποία ήθελαν διακαώς Ι5 (ο ένας είχε και PhD). Μαντέψτε. Ι3 άοπλο. Επιπλέον, δεν είναι μόνο ότι θα χάσεις χρήματα από την δουλεία που έχεις (στην καλύτερη, στην χειρότερη μπορεί να σε απολύσουν κιόλας), αλλά ότι πρέπει να βάλεις και το χέρι στην τσέπη αρκετά βαθιά για να κάνεις την θητεία σου. Δεν θα ξεχάσω μια ΕΠΟΠ που βροντοφώναζε: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΥΣΗΧΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ. Ο ΕΣ ΣΑΣ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΛΑ! (και το φαί δεν το έτρωγαν ΟΥΤΕ τα ποντίκια και οι κατσαρίδες που έκαναν βόλτα στο προάυλιο και αν τρωγόταν φυσικά δεν έφτανε ούτε για τον Κοντορεβυθούλη)

11 ώρες πριν, ag97 είπε

Προσωπικά αν πήγαινα στρατό στα 18 με αυτά που είχα τραβήξει στις πανελλήνιες θα με βγαζαν Ι5 μόνο που θα με έβλεπαν πως ήμουν ψυχολογικά μετά από πανελλήνιες. Γενικά πιστεύω ότι μετά το θρίλερ των πανελληνίων που είσαι ένα χρόνο σαν φυλακισμένος να κάνεις άλλον έναν χρόνο στρατό δεν παλεύεται.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...