Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γράψτε κανένα οδηγό ινσομνια πως να πάρεις αναβολή ή να βγεις άοπλος, να γίνει sticky.

Δημοκρατία έχουμε δεν νομίζω να υπάρξουν προβλήματα...

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από Tetrabitos
  • Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για την αναβολή δεκτό, αλλά μη νομίζετε πως το να βγεις αοπλος σου εξασφαλίζει καλή θητεία. Και δε μιλάω για "bullying" ή τέτοια θέματα, μιλάω καθαρά για θέμα υπηρεσιών. Οκ γλιτώνεις κάτι απο την εκπαίδευση αλλά αν η μονάδα έχει αρκετούς άοπλους, ενδέχεται να βάζουν τις άοπλες υπηρεσίες να τις κάνουν μόνο άοπλοι και να πήζουν ενώ οι ένοπλοι να έχουν συχνότερα εξόδους. Δέκα φορές καλύτερα να κάνεις νούμερο σκοπιά παρά 8ωρο σερί λάντζα μέσα στη μπίχλα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε

Για την αναβολή δεκτό, αλλά μη νομίζετε πως το να βγεις αοπλος σου εξασφαλίζει καλή θητεία. Και δε μιλάω για "bullying" ή τέτοια θέματα, μιλάω καθαρά για θέμα υπηρεσιών. Οκ γλιτώνεις κάτι απο την εκπαίδευση αλλά αν η μονάδα έχει αρκετούς άοπλους, ενδέχεται να βάζουν τις άοπλες υπηρεσίες να τις κάνουν μόνο άοπλοι και να πήζουν ενώ οι ένοπλοι να έχουν συχνότερα εξόδους. Δέκα φορές καλύτερα να κάνεις νούμερο σκοπιά παρά 8ωρο σερί λάντζα μέσα στη μπίχλα. 

Συμφωνώ απόλυτα. Το να βγεις άοπλος (εφόσον δεν έχεις πραγματικό πρόβλημα υγείας), είναι δίκοπο μαχαίρι, εκτός και αν έχεις πόστο σε κανένα ΚΨΜ ή ΚΕΠΙΚ. Υπηρεσίες ΘΑΛ ή κάμερες το βράδυ και το πρωί (αν δεν είσαι σε κανένα πόστο/γραφείο), γίνεσαι μπαλάκι από δω και από κει για κάθε αγγαρεία, που συνήθως είναι η ατελείωτη λάτζα στα μαγειρεία (οκ σε κάποιους αρέσει), κουβαλήματα, αποθήκες, βαψίματα,  συνοδηγός σε κινήσεις κλπ. Καθαριότητες σε εμάς έκαναν όλοι κυκλικά, με πρόγραμμα από το επιλοχάδικο. Το μόνο που σου εγγυάται κανείς, είναι το εύκολο ΣΠΕΝ (σε εμάς οι άοπλοι όλη την ημέρα μεταβολές και κλείνατε επί δεξιά έκαναν) και γλυτώνεις εννοείται καύσωνες και κρύα. Μέχρι εκεί. Τα άλλα είναι θέμα τύχης.

Επεξ/σία από Panagiotis19009
Δημοσ.

Εχει υπηρετησει κανενας; Και αν ναι πως του φανηκε η ολη εμπειρια; Επισης,μου πανε πως οτι και αν δηλωσω οπου θελουν θα με πανε δηλαδη τι θα βαλω αλεξιπτωτιστης και θα με πανε καταδρομεας ξερω γω; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω μια ερώτηση να κάνω και να απαντήσουν όσοι γνωρίζουν παρακαλώ. Είχα δηλώσει ειδικές δυνάμεις και όταν ήρθε το χαρτί να παρουσιαστώ έλεγε να παρουσιαστώ στο Μεγάλο πεύκο αλλά πείρα αναβολή λόγο σπουδών τώρα όμως θα την κόψω θα μου έρθει  να παρουσιαστώ μεγάλο πεύκο η μπορεί να μου έρθει να παρουσιαστώ οπουδήποτε γιατί συνεχίζω να θέλω να υπηρετήσω στις ΕΔ

Επεξ/σία από AlexisS3
Δημοσ.
13 ώρες πριν, TeoMsD είπε

Εχει υπηρετησει κανενας; Και αν ναι πως του φανηκε η ολη εμπειρια; Επισης,μου πανε πως οτι και αν δηλωσω οπου θελουν θα με πανε δηλαδη τι θα βαλω αλεξιπτωτιστης και θα με πανε καταδρομεας ξερω γω; 

Δεν είναι τόσο εύκολο να επιλεχθείς για αλεξιπτωτιστής, ανεξάρτητα απ' τις επιδόσεις σου. Συνήθως θέλει λίγο βύσμα.

36 λεπτά πριν, AlexisS3 είπε

Έχω μια ερώτηση να κάνω και να απαντήσουν όσοι γνωρίζουν παρακαλώ. Είχα δηλώσει ειδικές δυνάμεις και όταν ήρθε το χαρτί να παρουσιαστώ έλεγε να παρουσιαστώ στο Μεγάλο πεύκο αλλά πείρα αναβολή λόγο σπουδών τώρα όμως θα την κόψω θα μου έρθει  να παρουσιαστώ μεγάλο πεύκο η μπορεί να μου έρθει να παρουσιαστώ οπουδήποτε γιατί συνεχίζω να θέλω να υπηρετήσω στις ΕΔ

Οπουδήποτε. Αλλά και αλλού να παρουσιαστείς θα έρθουν κλιμάκια των Ειδικών Δυνάμεων να ρωτήσουν ποιοι θέλουν να πάνε και θα δηλώσεις τότε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας. Θέλω μια βοήθεια.

Η αναβολή μου έχει λήξει 3 Μαρτίου το 2022. Είχα αναβολή για λόγους υγείας 2 χρόνια, είμαι 170 κιλά και 1.80 ύψος. λόγω παχυσαρκίας δηλαδή. 

Τώρα τον Μάιο θα καταταχθώ λογικά, οπότε 5 μέρες πριν θα ξεκινήσω πάλι τη διαδικασία από φρουραρχείο.

πιστεύεται θα μου δώσουν εύκολα οριστική απαλλαγή?

εχω και αλλα προβλήματα, όπως με την καρδιά κάποια τσιμπήματα κάποιες φορές, και μυωπία 3-4 βαθμούς στο κάθε μάτι, αλλά δεν εχω χαρτιά από γιατρους για αυτά. το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να πάρω την απαλλαγή και τίποτα περισσότερο. μετά θα κοιτάξω τον ευατό μου, έχω παραιτηθεί, ακριβως γιατί δεν θελω να παω με την καμια.

Επεξ/σία από valadsk
Δημοσ.

Παίδες να ρωτήσω. Στο 1ο γκρουπ Πάσχα που είναι Μεγάλη Εβδομάδα το εγερτηριο είναι 6 κανονικά και από Μεγάλη Παρασκευή μέχρι Δευτέρα του Πάσχα είναι 7μιση; Τα στελέχη μπαίνουν Μ.Παρασκευή και Δευτέρα του Πάσχα;

Ευχαριστώ

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, panoschr είπε

Παίδες να ρωτήσω. Στο 1ο γκρουπ Πάσχα που είναι Μεγάλη Εβδομάδα το εγερτηριο είναι 6 κανονικά και από Μεγάλη Παρασκευή μέχρι Δευτέρα του Πάσχα είναι 7μιση; Τα στελέχη μπαίνουν Μ.Παρασκευή και Δευτέρα του Πάσχα;

Ευχαριστώ

Ναι σωστά. Μ. Δευτέρα-Μ. Πέμπτη είναι εργάσιμες ημέρες, οπότε έχει εγερτήριο κανονικά στις 6.

Δημοσ.

Αν πάρω φύλο πορείας για ένα στρατόπεδο αλλά είμαι φιλοξενούμενος εκεί επειδή δίνω εξετάσεις , γνωρίζεται αν κάνω υπηρεσίες ή όχι ;

Δημοσ.
10 ώρες πριν, phanispal είπε

Δεν είναι τόσο εύκολο να επιλεχθείς για αλεξιπτωτιστής, ανεξάρτητα απ' τις επιδόσεις σου. Συνήθως θέλει λίγο βύσμα.

Πιο συγκεκριμενα; δηλαδη τι μπορει πχ να παω να περασω τα αθληματα και να με κοψουν; να μη φτασω καν στα αθληματα; Ειναι γενικα ετσι για να μπω ειδικες δυναμεις ή συγκεκριμενα στους αλεξιπτωτιστες; εχω μπερδευτει λιγο γιατι εχω ακουσει και απο αλλους εντελως διαφορετικα πραγματα.Επισης δεν βρισκω στο θεμα αυτο να λεει καποιος την εμπειρια του και θα θελα να μαθω απο καποιον που χει παει προσφατα καποια πραγματα.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τώρα τι ακριβώς παίζει, πάντως πριν 10 χρόνια που πήγα εγώ, δήλωναν πολλοί για αλεξίπτωτα (μεταξύ άλλων για τα λεφτά απ' τις πτώσεις). Ε προφανώς δεν επιλέγονταν όλοι, δύο μονάδες είναι όλες κι όλες, πόσους να πάρουν;

Και ξέρω και περιπτώσεις δηλαδή που ενώ ήταν πολύ καλοί στα αθλήματα έφαγαν άκυρο.

Οι πιο πολλοί να ξέρεις πάνε αμφίβιοι, είτε το θέλουν είτε όχι.

Αυτό δε σημαίνει ότι θα φας σίγουρα άκυρο, απλά δεν είναι βέβαιο ότι θα επιλεχθείς.

Δημοσ.

Καλησπέρα αν υπηρετήσω σε τόπο ωπου έχω συγγενείς θα μπορούσα να μένω στο σπίτι του και να πηγαίνω στις υπηρεσίες μόνο??? 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...