Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, gioiliop7 είπε

Καλησπέρα,

παρουσιάζομαι στις 14/3 στην 124 ΠΒΕ στη Τρίπολη. (Αν είναι κανείς για τότε ας μου στείλει κανα μήνυμα να φτιάξουμε κανά γκρουπάκι στο φβ)

Σχετικά με την ακτινογραφία θώρακος πρέπει η φωτογραφία να είναι με κούρεμα και μαλλί στρατού η μπορώ να προσκομίσω μία υπάρχουσα;

εδω φιλε. επισης 14/3 τριπολη. στειλε μου καποιο μηνυμα.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Giwrgosdr είπε

Καλησπέρα υπηρετώ σε μονάδα στο λαγό Έβρου. Την τρίτη θα με στείλουνε στο στρατιωτικό μουσείο Διδυμοτείχου. Ξέρει κανενας πως είναι τα πράγματα εκεί?

Εμείς γενικά ότι θέση είχε στον Διδυμότειχο την θεωρούσαμε βυσματική λόγω εύκολων υπηρεσιών και πολλών εξόδων. Αλλά συγκεκριμένα για το στρατιωτικό μουσείο δεν ξέρω.

Δεν ξέρω σε ποια μονάδα είσαι στον Λαγό, αλλά υπάρχουν πολλές "μαύρες" μονάδες με πολύ κακές υπηρεσίες / στελέχη / αγγαρείες / ασκήσεις κλπ κλπ εκεί. 

16 ώρες πριν, Mglps είπε

Ξέρει κανείς αν οι μεταθέσεις έρχονται όλες μαζί συγκεκριμένη μέρα; ή μπορεί να έρθει μια άκυρη μέρα ξεχωριστά μόνο για κάποιο άτομο; 

Εξαρτάται ξεκάθαρα την μετάθεση. Οι προγραμματισμένες μεταθέσεις έρχονται με αποφάσεις και είναι όλες μαζί (τώρα ανάλογα το στρατολογικό γραφείο / 1ο γραφείο της μονάδας σου μπορεί να πάρει από 1 έως 10 μέρες για να σε ενημερώσουν), οι κατ' εξαίρεση / βυσματικές μπορούν να έρθουν οποιαδήποτε στιγμή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε περιπτωση που το PCR βγει αρνητικο τι θα κανω την ημερα της παρουσιασης μου; επισης με τι εγγραφο κανω δωρεαν το τεστ;

Επεξ/σία από karagiannisG
Δημοσ.
1 ώρα πριν, karagiannisG είπε

Σε περιπτωση που το PCR βγει αρνητικο τι θα κανω την ημερα της παρουσιασης μου; επισης με τι εγγραφο κανω δωρεαν το τεστ;

Με το σημείωμα κατάταξης και την αστυνομική ταυτότητα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, karagiannisG είπε

Σε περιπτωση που το PCR βγει αρνητικο τι θα κανω την ημερα της παρουσιασης μου;

Ε' ΕΣΣΟ ένα παλικάρι που του βγήκε θετικό το PCR, παρουσιάστηκε κατευθείαν με την έναρξη των ΣΠΕΝ. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι από τότε.

Επεξ/σία από stavros750
Δημοσ.

Υπάρχει περιπτωση λογω των γεγονοτων που συμβαινουν αυτο τον καιρο να σου αναβαλλουν/κοψουν βυσματικη μεταθεση;

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, mar_ske είπε

Υπάρχει περιπτωση λογω των γεγονοτων που συμβαινουν αυτο τον καιρο να σου αναβαλλουν/κοψουν βυσματικη μεταθεση;

Όχι, την μετάθεση θα την πάρεις κανονικά, αναβολή μπορεί να γίνει όμως αν τοποθετηθεις υπηρεσιακά κάπου αλλού, η μετάθεση θα γίνει μετά την λήξη της τοποθέτησης σου. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Billator είπε

Όχι, την μετάθεση θα την πάρεις κανονικά, αναβολή μπορεί να γίνει όμως αν τοποθετηθεις υπηρεσιακά κάπου αλλού, η μετάθεση θα γίνει μετά την λήξη της τοποθέτησης σου. 

Τι εννοεις να τοποθετηθω υπηρεσιακα καπου αλλου;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mar_ske είπε

Τι εννοεις να τοποθετηθω υπηρεσιακα καπου αλλου;

Στον στρατό υπάρχουν: μεταθέσεις, τοποθετήσεις, αποσπάσεις και διαθέσεις
Το καθένα έχει κάποιες μικρές διαφορές, εμείς υπηρεσιακή τοποθέτηση λέγαμε τις αποσπάσεις.

Σε περίπτωση που καθίσταται υπηρεσιακή ανάγκη και είσαι σε απόσπαση ή διάθεση μπορεί να μεταβληθεί το φύλλο πορείας σου και η ημερομηνία παρουσίασης στην μονάδα τακτικής μεταθέσεως ή η ημερομηνία επιστροφής στην μονάδα τοποθετήσεως σου. Αποσπάσεις / διαθέσεις που γίνονται μετά την αίτηση μεταθέσεως, ελέγχονται από την επιτροπή του σώματος που είσαι για τον τρόπο εκτέλεσης τους ή αναβολής τους. 

Επίσης, σε περίπτωση πολέμου, επιστράτευσης, εξαιτίας εξωτερικών κινδύνων ή άμεσης / έμμεσης απειλής της εθνικής ασφάλειας και του δημοκρατικού πολιτεύματος όλα τα παραπάνω μπορούν  να ανασταλούν με βάση τον ισχύοντα στρατιωτικό κανονισμό. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Billator είπε

Στον στρατό υπάρχουν: μεταθέσεις, τοποθετήσεις, αποσπάσεις και διαθέσεις
Το καθένα έχει κάποιες μικρές διαφορές, εμείς υπηρεσιακή τοποθέτηση λέγαμε τις αποσπάσεις.

Σε περίπτωση που καθίσταται υπηρεσιακή ανάγκη και είσαι σε απόσπαση ή διάθεση μπορεί να μεταβληθεί το φύλλο πορείας σου και η ημερομηνία παρουσίασης στην μονάδα τακτικής μεταθέσεως ή η ημερομηνία επιστροφής στην μονάδα τοποθετήσεως σου. Αποσπάσεις / διαθέσεις που γίνονται μετά την αίτηση μεταθέσεως, ελέγχονται από την επιτροπή του σώματος που είσαι για τον τρόπο εκτέλεσης τους ή αναβολής τους. 

Επίσης, σε περίπτωση πολέμου, επιστράτευσης, εξαιτίας εξωτερικών κινδύνων ή άμεσης / έμμεσης απειλής της εθνικής ασφάλειας και του δημοκρατικού πολιτεύματος όλα τα παραπάνω μπορούν  να ανασταλούν με βάση τον ισχύοντα στρατιωτικό κανονισμό. 

Όταν σου λένε θα παραλάβεις φύλλο πορείας την τάδε ημερομηνία αναφέρονται σε μετάθεση ή απόσπαση ή μπορεί να είναι και τα 2?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, pogchamp είπε

Όταν σου λένε θα παραλάβεις φύλλο πορείας την τάδε ημερομηνία αναφέρονται σε μετάθεση ή απόσπαση ή μπορεί να είναι και τα 2?

Λογικά για μετάθεση αλλά ισχύει κ για απόσπαση το φύλλο πορείας, το οποίο βγαίνει για να ενημερωθεί για την άφιξη σου η εκάστοτε μονάδα. 

Επεξ/σία από Billator
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Billator είπε

Λογικά για μετάθεση αλλά ισχύει κ για απόσπαση το φύλλο πορείας, το οποίο βγαίνει για να ενημερωθεί για την άφιξη σου η εκάστοτε μονάδα. 

Εννοείς ότι στην απόσπαση βγαίνει φύλλο πορείας μόνο για την μονάδα που θα σε παραλάβει και όχι για σένα;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pogchamp είπε

Εννοείς ότι στην απόσπαση βγαίνει φύλλο πορείας μόνο για την μονάδα που θα σε παραλάβει και όχι για σένα;

Όταν απαιτείται φύλλο πορείας πάντα το στρατολογικό /1ο γραφείο θα σου το παρέχει σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το αν είναι απόσπαση / μετάθεση (ή τοποθέτηση). 

Σε περίπτωση που δεν στο δώσει (λόγω κωλύματος) θα πρέπει σε μεταγενέστερο χρόνο να το στείλει στην μονάδα που θα παρουσιαστείς. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...