Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν ξέρει κάποιος για να πάω στο φρουραρχείο, με ιατρική γνωμάτευση για αναβολή, χρειάζεται ραντεβού;

Πήρα τηλ αλλά δεν απαντάνε...

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Leo98 είπε

Αν ξέρει κάποιος για να πάω στο φρουραρχείο, με ιατρική γνωμάτευση για αναβολή, χρειάζεται ραντεβού;

Πήρα τηλ αλλά δεν απαντάνε...

οχι, απλα πας νομιζω. Αν εισαι σε φρουρα μεγαλης πολης πηγαινε νωρις γιατι Αθηνα ειδικα γινεται χαμος. Τωρα με κορονοιο δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι βεβαια. 

Οπως και να εχει μην περιμενεις να απαντησουν στο τηλεφωνο. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους....

Ξέρετε πόσο καιρό παίρνει η έκδοση πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης ? Επίσης κάτι ακόμα για όσους είναι και φοιτητές παράλληλα, με τις άδειες για εξεταστική τι παίζει κτλ ?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, SIP1995 είπε

Καλησπέρα σε όλους....

Ξέρετε πόσο καιρό παίρνει η έκδοση πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης ? Επίσης κάτι ακόμα για όσους είναι και φοιτητές παράλληλα, με τις άδειες για εξεταστική τι παίζει κτλ ?

Τις αιτείσαι και είναι στην ευχέρεια του Διοικητή αν θα τις εγκρίνει ή όχι. Χορηγούνται μέχρι 4 ανά φορά, το όριο για 9μηνους είναι 12 φοιτητικές άδειες, ενώ για 12μηνους 18. Υπάγονται στην ίδια κατηγορία με την αγροτική άρα δεν μπορείς να πάρεις και αγροτική και φοιτητική (ή μάλλον μπορείς αρκεί να διατηρήσεις τα όρια που ανέφερα προηγουμένως). Όταν δώσεις το μάθημα, όπως και στο επαγγελματικό χώρο, ζητάς μια βεβαίωση από την γραμματεία ότι έδωσες το μάθημα και την προσκομίζεις στο 1ο γραφείο της μονάδας σου.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, SIP1995 είπε

Καλησπέρα σε όλους....

Λοιπόν οι φοιτητικές αδειες είναι υποχρεωτικές, δεν γίνεται να μη στις δωσει ο διοικητής.. Συνήθως είναι 2 μέρες ανά μαθημα και συνολικά σε όλη τη θητεία είναι 15 για 9μηνους και 18 για 12μηνους...αν δν πας βεβαίωση ότι έδωσες το μάθημα θα στις χρεώσουν κανονικες. 

Δημοσ.
Στις 19/2/2022 στις 7:14 ΜΜ, stavros750 είπε

1) Ναι

2) Δεν γνωρίζω ακριβώς να σου απαντήσω. Στην δική μου περίπτωση, δεν ασχολήθηκαν την 28η Οκτωβρίου να χώσουν εμάς (Ε' ΕΣΣΟ) που ήμασταν οι πιο νέοι. Το ίδιο θεωρώ θα συμβεί και με εσάς, πόσο μάλλον εσείς που θα είστε αόρκιστοι (η ορκομωσία συμπίπτει την ίδια μέρα).

αδερφε αυτο για το 1) δηλαδη την 3η παρασκευη ισχυει και για την αεροπορια;
γιατι ρωτησα τα βυσματα μου (μπαινω 14 μαρτη 124 πβε τριπολη) και μου ειπαν οτι ορκιζομαστε 9 απριλη (4 εβδομαδες παρα 2 μερες). αυτα ειναι τυπικα και ισως μας διωξουν νωριτερα; πως παει; ευχαριστω.

Επισης μαγκες θελω να ρωτησω για γυμναστικη. Ειμαι φουλ γυμναστηριακος και εχω ακουσει οτι εξοδους στην βασικη δεν θα παρουμε (στις 2,5 βδομαδες που ηταν η βασικη τα τελευταια χρονια λογω κοβιντ ελεγες δεν αγαπιεται, θα βρω κανα σιδερο να το ονομασω μονοζυγο και θα καω στα πουσαπς) και θα ειναι σχεδον ενας μηνας. Γυμναστηρια εχω ακουσει οτι δεν υπαρχει περιπτωση πλεον λογω κοβιντ (τι πιο λογικο να βαζεις 20 ατομα να κοιμουνται μαζι και να χρησιμοποιουν τα ιδια μπανια αλλα να τους απαγορευεις το γυμναστηριο που θα ειναι αδειο), εξοδοι δεν υπαρχουν. Ειδα στο προγραμμα οτι 40λεπτο το πρωι εχει γυμναστικη. Ξερει κανεις που περασε βασικη τριπολη ΠΒΕ αεροπορια τι κανουμε; κατι εξτρα μας αφηνουν αν θελουμε; μεσα στο θαλαμο κανει κοσμος η τρως φυλακη; Επισης το οτι δεν εχει εξοδο η βασικη της αεροποριας ισχυει; δηλαδη ουτε 3 ωρες/απογευμα για καφε που θα μπορουσα αν ειμαι καμμενος να παω γυμναστηριο; Απο θεμα φαγητου τι παιζει; κατι φιλοι μου Στρατο Ξηρας στην αυλωνα και στη θηβα μου ειπαν οτι ειχε μονο οσπρια και πηγες υδατανθρακα. Αν φερω καμια μπαρα πρωτεινης συσκευασμενη θα μου τις παρουνε;

Ευχαριστω οποιον μπει στον κοπο να απαντησει στον καταρακτη ερωτησεων μου.

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα, 

Παρουσιαζομαι στη Λαμια και εχω επιλεγει ως Πεζικό - ΕΛΔΥΚ. Την ηθελα την Κυπρο μιας και σπουδαζα εξ αποστασεως για 2 χρονια και το ειδα σαν ευκαιρια να κανω μειωμενη θητεια (9μηνες) και ταυτοχρονα να δω και τη χωρα και μερικους φιλους απο κοντα. 2 ερωτησεις μονο, ξερει κανεις τι παιζει με τα κινητα στη μοναδα της Λαμιας;
Επισης, σαν πεζικαριος θα πεσει πολλη ταλαιπωρια ή εχω ελπιδες να μπω σε κανα γραφειο μιας και ειμαι πληροφορικος;

Ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, georgkar94 είπε

Λοιπόν οι φοιτητικές αδειες είναι υποχρεωτικές, δεν γίνεται να μη στις δωσει ο διοικητής.. Συνήθως είναι 2 μέρες ανά μαθημα και συνολικά σε όλη τη θητεία είναι 15 για 9μηνους και 18 για 12μηνους...αν δν πας βεβαίωση ότι έδωσες το μάθημα θα στις χρεώσουν κανονικες. 

Υποχρεωτική είναι μονο η κανονική άδεια, φοιτητική μπορεί κανονικότατα να μη στη δώσει αν δε θέλει. Είναι στην ευχέρεια του διοικητή

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά , ετοιμάζομαι να μπω 10 Μαρτίου στην Θήβα για Κύπρο, θελω να κανω μερικές ερωτήσεις (τουλάχιστον για το κέντρο) , απο κινητό πως ειναι η κατάσταση; με τα κοβιντ τεστ και τις μάσκες καί μια λίγο ποιο "ιδική" ερώτηση εχω πολυ πυκνή τρίχα και ακομα οταν τα ξυρίζω κόντρα είναι στο ενδιάμεσο του ξυρισμένου και αξύριστου , υπάρχει κατανόηση ή θα φαω το δερμα μου για να μην φαίνεται τίποτα;

καλή δύναμη και σε αλλους φαντάρους που είναι ήδη μέσα η θα μπούνε σύντομα!

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Παρουσιάζομαι 10/3 στο 221 Μυτιλήνη. Έχω κλείσει αεροπορικώς την ίδια ημέρα, είναι κανένας άλλος εδώ; 
Επίσης έχει κανένας άποψη για Τεθωρακισμένα στο νησί;

Δημοσ.

Έχει προσπαθήσει κανείς να διαβάσει για εξεταστική και παράλληλα να είναι και στις ειδικές δυνάμεις....? Για να ξέρω κατά πόσο πραγματοποιήσιμο είναι αυτό το εγχείρημα.  

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, SIP1995 είπε

Έχει προσπαθήσει κανείς να διαβάσει για εξεταστική και παράλληλα να είναι και στις ειδικές δυνάμεις....? Για να ξέρω κατά πόσο πραγματοποιήσιμο είναι αυτό το εγχείρημα.  

Δεν είναι...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια μπαινω Λαρισα 10 μαρτιου και λεω να παω με τρενο. Πως γινεται να εκδωσω δωρεαν εισιτηριο;

Επεξ/σία από karagiannisG
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...