Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες καλησπέρα. Με τα νέα δεδομένα του 12μηνου στον στρατό ξηράς, αξίζει λέτε να προσπαθήσω για Πεζοναύτες και να κάνω Αυλώνα/Βόλο;  Έχω ακούσει ότι μόνο εκεί έχει και σαν Αθηναίος, με βολεύουν και τα 2. Θέλει βύσμα για ΕΔ;

Επίσης, για παραμεθώριο δηλώνεις που θες να πας (Έβρο, Ρόδο, Χίο, κτλ) ή στην τύχη;

Τέλος, αν προσπαθήσω για βύσμα για Αθήνα, θα πρέπει να είναι πολύ δυνατό ή με το 12μηνο έχει γίνει πιο εύκολο; Εξόδους θα έχει ή μπα; Λέω να μπω Σεπτέμβρη.

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Mr.kostas είπε

Παιδιά γνώμη για Κω?

Και επίσης έχουμε κάποια έκπτωση στα αεροδρομικα επειδή θα είμαστε φαντάροι; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά πήγε η επιλογή του Σ.ΥΠ.Ο. (Λάρισα είχα βάλει), τα διπλώματα οδήγησης κ.λπ.! 😄

Γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν ήμουν και πολύ τυχερός; 😂

Επεξ/σία από kosmsamo
Δημοσ.
5 ώρες πριν, haris013 είπε

αναβολή μπορούμε να πάρουμε online? από την αίτηση που έχει στο army?

Αλλιώς ποιος τρόπος υπάρχει για να πάρουμε μια αναβολή για 1 έτος;

Πας 5 μέρες πριν την κατάταξη σου μαζί με τους άλλους μαντράχαλους (καμία 500αρια) και ζητάς αναβολή για προσωπικούς σκοπούς είναι 6 μήνες αλλά βγαίνει περί των 9 με το μέχρι να παρουσιαστεις κλπ, γραφειοκρατεία. 

Αλλιώς πας σε ένα ψυχίατρο και παίρνεις το χαρτάκι σου και έχεις το 1 χρόνο στο τσεπάκι. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Filippos94 είπε

Στο σημείωμα κατάταξης αναγράφεται μόνο το στρατόπεδο ή και η μονάδα τοποθέτησης;  Στο δικό μου αναγράφεται μόνο το στρατόπεδο.

Μονο στρατοπεδο, εκει θα σου πουν αν θα μεινεις ή θα πας αλλου. 

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, kosmsamo είπε

Καλά πήγε η επιλογή του Σ.ΥΠ.Ο. (Λάρισα είχα βάλει), τα διπλώματα οδήγησης κ.λπ.! 😄

Ειναι προφανες οτι δε τα κοιτανε αυτα. Αν δεν εχεις βυσμα, εφυγες για νησι/εβρο.

• Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, insomniac01 είπε

Πας 5 μέρες πριν την κατάταξη σου μαζί με τους άλλους μαντράχαλους (καμία 500αρια) και ζητάς αναβολή για προσωπικούς σκοπούς είναι 6 μήνες αλλά βγαίνει περί των 9 με το μέχρι να παρουσιαστεις κλπ, γραφειοκρατεία. 

Αλλιώς πας σε ένα ψυχίατρο και παίρνεις το χαρτάκι σου και έχεις το 1 χρόνο στο τσεπάκι. 

νωρίτερα δεν μπορώ να πάω; 5 μέρες πριν ακριβώς πρέπει να είμαι; και που πηγαίνω ακριβώς; στο στρατόπεδο που παρουσιάζομαι;

Δημοσ.

Παιδιά θέλω την γνώμη σας....

Δικαιούμαι μειωμένη θητεία (6 μήνες) και σήμερα είδα ότι πρέπει να πάω πρώτα Θήβα και μετά από εκεί Κύπρο (ΕΛΔΥΚ). Έμαθα ότι δεν μπορώ να κάνω 6 μήνες στην Κύπρο αλλά η μειωμένη θητεία μου θα πάει 8 μήνες. 

Πιστεύετε αξίζει να κάνω 2 μήνες παραπάνω στην Κύπρο (με όλα τα θετικά, αρνητικά) ή να μείνω στην 6μηνη θητεία ;;;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Turnip είπε

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Γνωρίζεις μήπως πόσο πέρνουν τα ταξί; Απ' ότι βλέπω είναι 20 λεπτά διαδρομή με αμάξι.

Στους φαντάρους συνήθως ζητάνε 10 ευρώ. Το μισό λεωφορείο όμως που θα κατέβει στον Διδυμότειχο μαζί σου θα πηγαίνει εκεί οπότε θα σας βγει πολύ φθηνά αν μιλήσεις με 1-2 άτομα να πάτε μαζί. Ταξί θα έχει ακριβώς στην στάση του λεωφορείου εκτός και αν τα έχουν προλάβει άλλοι. Ζήτα από τον υπάλληλο στα κτελ κάποιο τηλέφωνο. 

Η απόσταση είναι περίπου 10-15 λεπτά μιας και υπάρχουν 2 πύλες, στο GPS δείχνει την πιο μακρινή από το Διδυμότειχο. 

Αν μπεις και σε καλή μονάδα θα περάσεις ζάχαρη, και θα σου πρότεινα να βγάλεις την θητεία σου εκεί χωρίς να πάρεις μετάθεση (αν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος). Το φαινόμενο του βύσματος (και τα αρνητικά που προκύπτουν στους υπόλοιπους φαντάρους που πρέπει να κάνουν διπλές και τριπλές υπηρεσίες) εκεί είναι μηδαμινό σε σχέση με τα στρατόπεδα στην χώρα.

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, woofwoofwoof είπε

Επίσης, για παραμεθώριο δηλώνεις που θες να πας (Έβρο, Ρόδο, Χίο, κτλ) ή στην τύχη;

Τέλος, αν προσπαθήσω για βύσμα για Αθήνα, θα πρέπει να είναι πολύ δυνατό ή με το 12μηνο έχει γίνει πιο εύκολο; Εξόδους θα έχει ή μπα;

Γενικά δε δηλώνεις που θες να πας, δηλώνεις σε ποιο στρατόπεδο προτιμάς να παρουσιαστείς, το οποίο γενικά δε το πολυλαμβανουν υπόψη τους. Ωστόσο γενικά συνήθως (ειδικά αν δεν έχεις βύσμα) περνάς καλύτερα παραμεθόριο...

Το αν θα έχει εξόδους κλπ έχει να κάνει με τη μονάδα που θα είσαι και το διοικητή που θα έχεις.

5 ώρες πριν, Mr.kostas είπε

Και επίσης έχουμε κάποια έκπτωση στα αεροδρομικα επειδή θα είμαστε φαντάροι; 

Νομίζω μόνο για ΚΤΕΛ.

• Thanks 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Billator είπε

Στους φαντάρους συνήθως ζητάνε 10 ευρώ. Το μισό λεωφορείο όμως που θα κατέβει στον Διδυμότειχο μαζί σου θα πηγαίνει εκεί οπότε θα σας βγει πολύ φθηνά αν μιλήσεις με 1-2 άτομα να πάτε μαζί. Ταξί θα έχει ακριβώς στην στάση του λεωφορείου εκτός και αν τα έχουν προλάβει άλλοι. Ζήτα από τον υπάλληλο στα κτελ κάποιο τηλέφωνο. 

Η απόσταση είναι περίπου 10-15 λεπτά μιας και υπάρχουν 2 πύλες, στο GPS δείχνει την πιο μακρινή από το Διδυμότειχο. 

Αν μπεις και σε καλή μονάδα θα περάσεις ζάχαρη, και θα σου πρότεινα να βγάλεις την θητεία σου εκεί χωρίς να πάρεις μετάθεση (αν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος). Το φαινόμενο του βύσματος (και τα αρνητικά που προκύπτουν στους υπόλοιπους φαντάρους που πρέπει να κάνουν διπλές και τριπλές υπηρεσίες) εκεί είναι μηδαμινό σε σχέση με τα στρατόπεδα στην χώρα.

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Δεν υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος που να με περιμένει έξω, αλλά μιας και έχω τελειώσει επάγγελμα υγείας (με συναφές μεταπτυχιακό) αναρωτιέμαι αν θα με αλλάξουν μονάδα εκτός αν υπάρχει εκεί υγειονομικό σώμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, woofwoofwoof είπε

Παίδες καλησπέρα. Με τα νέα δεδομένα του 12μηνου στον στρατό ξηράς, αξίζει λέτε να προσπαθήσω για Πεζοναύτες και να κάνω Αυλώνα/Βόλο;  Έχω ακούσει ότι μόνο εκεί έχει και σαν Αθηναίος, με βολεύουν και τα 2. Θέλει βύσμα για ΕΔ;

Τέλος, αν προσπαθήσω για βύσμα για Αθήνα, θα πρέπει να είναι πολύ δυνατό ή με το 12μηνο έχει γίνει πιο εύκολο; Εξόδους θα έχει ή μπα; Λέω να μπω Σεπτέμβρη.

Αν δεν εχεις βύσμα, Αθήνα θα έρθεις (και σε πολύ μέτρια μετάθεση) στο 5μηνο. Ε κάτσε παραμεθόριο και στους 7.5 μήνες θα είσαι σπίτι σου...

47 λεπτά πριν, Turnip είπε

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Δεν υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος που να με περιμένει έξω, αλλά μιας και έχω τελειώσει επάγγελμα υγείας (με συναφές μεταπτυχιακό) αναρωτιέμαι αν θα με αλλάξουν μονάδα εκτός αν υπάρχει εκεί υγειονομικό σώμα.

Σε όλα τα στρατόπεδα υπάρχει και μονάδα υποστήριξης στην οποία υπηρετούν υγειονομικοί και λοιποί φαντάροι των σωμάτων (εαν είσαι ήδη υγειονομικάριος, αλλιώς μη περιμένεις πολλά)

5 ώρες πριν, kosmsamo είπε

Καλά όλη η Αθήνα Λάρισα βάζει να παρουσιαστεί. Πιο πολύ πάει με τις στρατολογικές υπηρεσίες, Αθήνα-Πειραιά συνήθως πάνε νησιά, άλλες τους στέλνουν συνήθως Έβρο. Τα ΣΥΠΟ της ενδοχώρας (Λιτόχωρο, Γιάννενα, Γρεβενα κλπ) είναι σφηκοφωλιές βυσμάτων. 

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Turnip είπε

Κοίταξε υγειονομικός έχει τρέξιμο να ξέρεις μιας και τα άτομα είναι συνήθως λίγα (αυτό βέβαια εξαρτάται και από την ΕΣΣΟ) και οι ασκήσεις που γίνονται πολλές όπου θα πρέπει να ακολουθείς σαν Μονάδα Υποστήριξης. Αν είσαι γιατρός / νοσηλευτής κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μείνεις στον Λαγό αλλά θα σε στείλουν στο ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου, θα γλιτώσεις όμως και κατά πάσα πιθανότητα πολλά (πχ εκπαίδευση ΣΒΕΝ / ΣΠΕΝ).

Το στρατόπεδο που πας είναι από τα μεγαλύτερα (αν όχι το μεγαλύτερο) στην Ελλάδα, αυτό να έχεις στο μυαλό σου, οπότε εκμεταλλεύονται όλα τα κρίσιμα επαγγέλματα. 

Επεξ/σία από Billator
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε

Καλά όλη η Αθήνα Λάρισα βάζει να παρουσιαστεί. Πιο πολύ πάει με τις στρατολογικές υπηρεσίες, Αθήνα-Πειραιά συνήθως πάνε νησιά, άλλες τους στέλνουν συνήθως Έβρο. Τα ΣΥΠΟ της ενδοχώρας (Λιτόχωρο, Γιάννενα, Γρεβενα κλπ) είναι σφηκοφωλιές βυσμάτων. 

Το φαντάστηκα, αλλά το έβαλα μπας και γλυτώσω την ταλαιπωρία (που θα είναι 16ωρη, τελικά). Τουλάχιστον καλύπτονται τα έξοδα με την κατάσταση επιβίβασης (57€ για Ρόδο, δεν ήξερα ότι είναι τόσο ακριβά τα ακτοπλοϊκά). Υπάρχει το χαρτί της κατ' εξαίρεσης μετάθεσης λόγω της μάνας μου (πέρα του διαστήματος των 5 μηνών που, από ό,τι καταλαβαίνω, μπορεί ο καθένας να ζητήσει μετάθεση). Ωστόσο, αν είναι, όπως ανέφερες στο άλλο μέλος, μια μέτρια μετάθεση με τέρμα πήξιμο για 9 μήνες, ίσως είναι καλύτερα η Ρόδος (ή σε όποιο τριγύρω νησί με τοποθετήσουν) για 8 μήνες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...