Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

16 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

ΟΑΣ είσαι; Στο φύλλο πορείας θα λέει. Αν είσαι ΟΑΣ είτε θα πας σε κανα μήνα Καρδίτσα είτε θα πας αργότερα Τρίπολη. 

εχω ειδικότηρα ΤΦ πληροφοριών ασφαλείας. είναι ΟΑΣ? 

επίσης αυτη η ειδικότητα τι ακριβώς είναι? ψάχνω αλλα δε βρίσκω κάτι 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στο φύλλο πορείας μου δεν μου έγραφε ειδικότητα αλλά έλεγε οποιασδήποτε και από δίπλα κάτι γράμματα με αριθμός ξέρει κανείς τι σημαίνει αυτό ;

10 ώρες πριν, DaemonLord92 είπε

Πλέον όσοι έχουν βγάλει λύκειο έχουν την ένδειξη ΥΕΑ. Θα σου προτεινα, εκτός κι αν δεν έχεις τι να κανεις με τη ζωή σου ή θες να μπεις σε κάποιο σώμα ασφαλείας, να μην πας ΥΕΑ. Είναι 4-5 μήνες παραπάνω λόγω της εκπαίδευσης με πολυ καψονι κυρίως απο τους πιο παλιούς. Και μετά πας παραμεθόριο ως έφεδρος αξιωματικός. Αναλόγως τη μονάδα μπορεί να τρως πιο πολύ χώσιμο από τους ίδιους τους φαντάρους αλλά πληρώνεσαι τουλάχιστον. 

Σε ευχαριστώ αδερφέ το γνωρίζω ότι κάνεις παραπάνω θητεία από τους απλούς φαντάρους παραμεθόριο δεν με πειράζει ειδικά σε νησιά!!! Αλλά σε ευχαριστώ για την πληροφορία 

1 ώρα πριν, Elantee είπε

Ε όχι κ χωσιμο από φαντάρους...από στελέχη.. 

Εννοω πως τα στελεχη θα σε χωνουν περισσοτερο απο οσο χωνουν τους φανταρους

• Like 1

22 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

ΟΑΣ είσαι; Στο φύλλο πορείας θα λέει. Αν είσαι ΟΑΣ είτε θα πας σε κανα μήνα Καρδίτσα είτε θα πας αργότερα Τρίπολη. 

Δε πανε Αυλωνα πλεον; 

Ξερω κανα 2 ατομα που ειχαν παρει μεταθεση πριν τα ΣΠΕΝ για Αθηνα και κανα 2 μηνες πριν την απολυση τους εστειλαν για ΣΠΕΝ στην Αυλωνα. Το φυσουσαν και δε κρυωνε

Στις 8/2/2022 στις 1:34 ΜΜ, pavlos163 είπε

Καλησπέρα! Απολύομαι σε ενάμιση μήνα περίπου. Επειδή είμαι εξάμηνος, έχω 9 μέρες κανονική άδεια, συν 2 παραμεθωρίου για τον ενάμιση μήνα που έκανα στην Κω, συν 5 τιμητικές εμβολιασμού, και τέλος άλλες 5 τιμητικές από τον διοικητή μου που τις παίρνουν όλοι στο τάγμα μου. Σύνολο, 21.

Η ερώτηση μου είναι η εξής: όσο ήμουν στο τάγμα, έχω κάνει αρκετή δουλειά σε δύο γραφεία των οποίων επικεφαλής είναι λοχαγοί. Αυτοί μπορούν να μου δώσουν έξτρα τιμητικές αν τους το ζητήσω; Έχουν το δικαίωμα να το κάνουν; Πως το έχετε προσεγγίσει άλλοι που ήσασταν σε παρόμοια φάση;

Αν εχεις καλες σχεσεις μαζι τους, μπορει να τσιμπησεις καμια τιμητικη, αν και οι 21 μερες αδεια ειναι πολλες. Μπορει να σου δωσουν μια δεκάρα τιμητική και να τις κοψει ο διοικητης. Κανε μια αποπειρα παντως. Εγω πηρα μια 12αρα θυμαμαι, ειχα πολυ καλη σχεση με τον επικεφαλης του ποστου μου (ταγματαρχης), οποτε κινηθηκα ανετα και του ειπα ευθεως ποσες θα μου δωσει.

Στις 8/2/2022 στις 8:35 ΜΜ, Nicktaskos είπε

Κάποιος που να γνωρίζει ας μου απαντήσει , μετά την ορκωμοσία την πρώτη μέρα που θα μπω στο καινούργιο στρατόπεδο να είμαι με την στολή εξόδου ή μπορώ και με πολιτικά ;

Καλυτερα στρατιωτικα, αλλα και με πολιτικα δε νομιζω να σου πουν κατι.

6 ώρες πριν, kvita είπε

εχω ειδικότηρα ΤΦ πληροφοριών ασφαλείας. είναι ΟΑΣ? 

επίσης αυτη η ειδικότητα τι ακριβώς είναι? ψάχνω αλλα δε βρίσκω κάτι 

ΟΑΣ είναι, ελα πμ να σου πω αναλυτικά

5 λεπτά πριν, yanis13 είπε

Δε πανε Αυλωνα πλεον; 

Ξερω κανα 2 ατομα που ειχαν παρει μεταθεση πριν τα ΣΠΕΝ για Αθηνα και κανα 2 μηνες πριν την απολυση τους εστειλαν για ΣΠΕΝ στην Αυλωνα. Το φυσουσαν και δε κρυωνε

Αν εχεις καλες σχεσεις μαζι τους, μπορει να τσιμπησεις καμια τιμητικη, αν και οι 21 μερες αδεια ειναι πολλες. Μπορει να σου δωσουν μια δεκάρα τιμητική και να τις κοψει ο διοικητης. Κανε μια αποπειρα παντως. Εγω πηρα μια 12αρα θυμαμαι, ειχα πολυ καλη σχεση με τον επικεφαλης του ποστου μου (ταγματαρχης), οποτε κινηθηκα ανετα και του ειπα ευθεως ποσες θα μου δωσει.

Καλυτερα στρατιωτικα, αλλα και με πολιτικα δε νομιζω να σου πουν κατι.

Οι ΟΑΣίτες είτε περνάνε ΟΑΣίτικα ΣΠΕΝ στην Καρδίτσα, στο ΚΕΣΝ, που πάνε κανα μήνα αφότου παρουσιαστούν ΓΕΣ, είτε πάνε αργότερα Τρίπολη όπου γενικά είναι λέλα η κατάσταση. 

• Like 1

Στις 8/2/2022 στις 12:34 ΜΜ, pavlos163 είπε

Καλησπέρα! Απολύομαι σε ενάμιση μήνα περίπου. Επειδή είμαι εξάμηνος, έχω 9 μέρες κανονική άδεια, συν 2 παραμεθωρίου για τον ενάμιση μήνα που έκανα στην Κω, συν 5 τιμητικές εμβολιασμού, και τέλος άλλες 5 τιμητικές από τον διοικητή μου που τις παίρνουν όλοι στο τάγμα μου. Σύνολο, 21.

Η ερώτηση μου είναι η εξής: όσο ήμουν στο τάγμα, έχω κάνει αρκετή δουλειά σε δύο γραφεία των οποίων επικεφαλής είναι λοχαγοί. Αυτοί μπορούν να μου δώσουν έξτρα τιμητικές αν τους το ζητήσω; Έχουν το δικαίωμα να το κάνουν; Πως το έχετε προσεγγίσει άλλοι που ήσασταν σε παρόμοια φάση;

χλωμο το κοβω γιατι εισαι 6μηνο αλλα αν εχεις κανει τη #@αματη δουλεια εκει θα σου δωσουν. Πηγαινε χυμα και πες το και καλυτερα τετ α τετ

Στις 8/2/2022 στις 7:35 ΜΜ, Nicktaskos είπε

Κάποιος που να γνωρίζει ας μου απαντήσει , μετά την ορκωμοσία την πρώτη μέρα που θα μπω στο καινούργιο στρατόπεδο να είμαι με την στολή εξόδου ή μπορώ και με πολιτικά ;

μου θυμιζεις το Σωτηρη Μουστακα σε μια ταινεια που ειχε παει προβλεπε με καπελο και στολη. Ρεσυ εδω χαρη τους κανεις που υπηρετεις, πηγαινε με ρουχα αντε στη καλυτερη με στολη αγγαρειας

• Like 1

Καλημερα παιδες, οταν επιθυμει καποιος μεταφορα απο στρατο ξηρας σε πολεμικη αεροπορια τοτε οπως γνωριζω απαιτειται βυσμα. Οταν ομως λεμε βυσμα σε αυτη τη περιπτωση, ποια ακριβως θεση στην ιεραρχια πρεπει να εχει ο γνωστος ή που ιδανικα να ανηκει για να ειναι αποτελεσματικο βυσμα;

Μάγκες έκανα την αίτηση για μειωμένη θητεία στο σάιτ τις στρατολογίας και μου έβγαλε ότι είναι ολοκληρωμένη αλλά δεν μου έστειλαν απάντηση , εγώ είμαι τρίτεκνος ξέρετε αν με μείωσαν την θητεία ;

2 ώρες πριν, Dmitris είπε

Καλημερα παιδες, οταν επιθυμει καποιος μεταφορα απο στρατο ξηρας σε πολεμικη αεροπορια τοτε οπως γνωριζω απαιτειται βυσμα. Οταν ομως λεμε βυσμα σε αυτη τη περιπτωση, ποια ακριβως θεση στην ιεραρχια πρεπει να εχει ο γνωστος ή που ιδανικα να ανηκει για να ειναι αποτελεσματικο βυσμα;

αν δεν το ξερεις ηδη τοτε δεν εχεις το καταλληλο βυσμα...

5 ώρες πριν, Nicktaskos είπε

Μάγκες έκανα την αίτηση για μειωμένη θητεία στο σάιτ τις στρατολογίας και μου έβγαλε ότι είναι ολοκληρωμένη αλλά δεν μου έστειλαν απάντηση , εγώ είμαι τρίτεκνος ξέρετε αν με μείωσαν την θητεία ;

Δεν στέλνουν απάντηση σε σένα προσωπικά, αλλά συγκεκριμένα στέλνεται διαταγή στο 1ο γραφείο της μονάδας σου όπου αναφέρει ότι μεταφέρεσαι σε αυτούς. Αν δεν σε προσεγγίσουν οι ίδιοι από το 1ο γραφείο, "ενόχλησε" τους εσύ

• Like 2

5 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

αν δεν το ξερεις ηδη τοτε δεν εχεις το καταλληλο βυσμα...

Πως τον πετσόκοψες έτσι :P 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...