Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπορείς να το ζητήσεις, δεν είναι υποχρεωμένος να το πράξει. Αν του εξηγήσεις βέβαια το λόγο μπορεί να σε καταλάβει...

23 λεπτά πριν, Mglps είπε

Καλησπέρα παιδιά, ξέρει κανείς ποτε τελειώνουν τα ΣΠΕΝ; ακριβης ημερομηνία; 

28/1

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπερα στην ομαδα,

Ηθελα την γνωμη σας στο αν αξιζει να κανει καποιος αυτο το 9μηνο στην παραμεθοριο σε σχεση με το στανταρ 12μηνο (εγω αεροπορια ειχα δηλωσει). Αξιζει; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν πας Αεροπορία, για μένα αξίζει. Θα κάτσεις 3 μήνες λιγότερους και στη χειρότερη το 1/3 του μήνα θα το περνάς σπίτι σου (συνήθως παίζει 15-15 ή 20-10). Αν πας ΣΞ αλλάζει το πράγμα και μπαινουν πολλές παράμετροι στην εξίσωση

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
  • Like 1

22 ώρες πριν, Ilis είπε

Σε ποια μονάδα είσαι φίλε; Σας το είπαν ότι περιλαμβάνεται εκείνη η εβδομάδα σ’ εβδομάδα των ΣΠΕΝ; Επίσης τι κάνατε εκείνη την εβδομάδα από εκπαίδευση;

Μας το είπε ο διοικητής μας, κάναμε μια βολή, προσανατολισμό, κάλυψη αποκάλυψη και επ ομού αρμ, μπορεί και να ξεχνάω τίποτα 

1 ώρα πριν, Leviathannn είπε

Παιδιά ξερει κανεις αν γίνεται να αλλάξεις θάλαμο στην μονάδα? Δηλαδή μπορω να το ζητήσω από τον αευδμ?

Για να κάνεις αυτή την ερώτηση σίγουρα "νέος" είσαι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, πήρα πρέφα οτι έλειξε η αναβολή σπουδών μου και μου βγάζει η στρατολογία το παρακάτω μήνυμα:

Είστε υπόχρεος κατάταξης με τη 2022 Β΄ ΕΣΣΟ (Μάρτιος), πλην όμως δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα ο ακριβής τόπος και ημερομηνία που πρέπει να παρουσιαστείτε.

Ξέρετε πως πάει η διαδικασία; πότε μαθαίνω πότε παρουσιάζομαι και που;; εγώ μένω μόνιμα κρήτη ενώ στα μητρώα με δείχνει αθήνα. Σημαίνει οτι θα πρέπει να πάω αθήνα;

Εαν πάω από στρατολογία θα ξέρουν που παρουσιάζομαι;

Πόσο καιρό κάθομαι κέντρο; Μετά το κέντρο με στέλνουν κάπου αλλού μέχρι να τελειώσω τη θητεία;

Επεξ/σία από haris013

5 λεπτά πριν, haris013 είπε

Καλησπέρα παιδιά, πήρα πρέφα οτι έλειξε η αναβολή σπουδών μου και μου βγάζει η στρατολογία το παρακάτω μήνυμα:

Είστε υπόχρεος κατάταξης με τη 2022 Β΄ ΕΣΣΟ (Μάρτιος), πλην όμως δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα ο ακριβής τόπος και ημερομηνία που πρέπει να παρουσιαστείτε.

Ξέρετε πως πάει η διαδικασία; πότε μαθαίνω πότε παρουσιάζομαι και που;; εγώ μένω μόνιμα κρήτη ενώ στα μητρώα με δείχνει αθήνα. Σημαίνει οτι θα πρέπει να πάω αθήνα;

Εαν πάω από στρατολογία θα ξέρουν που παρουσιάζομαι;

Πόσο καιρό κάθομαι κέντρο; Μετά το κέντρο με στέλνουν κάπου αλλού μέχρι να τελειώσω τη θητεία;

Περιπου 3-4 βδομαδες πριν τη μερα που θα παρουσιαζεσαι, το αντιστοιχο μηνυμα της στρατολογιας θα σου λεει στρατοπεδο και ημερα. Οποτε υπομονη.

Να πας Αθηνα οχι, γιατι; Κατευθειαν στη μοναδα που θα σου λεει θα πας.

Δεν υπαρχουν ακριβως κεντρα πλεον οπως παλια. Παρουσιαζεσαι στο στρατοπεδο, ας πουμε στο Λιτοχωρο και τη βγαζεις εκει μεχρι τη μεταθεση σου (ειτε περιπου στο 6μηνο αν θες να κανεις 12μηνο στην ενδοχωρα ή νωριτερα αν εχεις βυσμα). Ενδιαμεσα μπορει να παιξουν αποσπασεις.

5 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Μπορείς να το ζητήσεις, δεν είναι υποχρεωμένος να το πράξει. Αν του εξηγήσεις βέβαια το λόγο μπορεί να σε καταλάβει...

28/1

Σου έχει τύχει ποτέ στη θητεία κατι αντίστοιχο. Τι ακριβώς να του ζητήσω?

5 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

28/1

2 ώρες πριν, Aste είπε

Παιδιά με το που τελειώνουμε σπεν η μετάθεση γίνεται 21 του μηνός; 22 ή παρουσιαζομαστε 24 Δευτέρα;

Σχεδόν πάντα Δευτέρα, ειδικά αν βρίσκεσαι παραμεθόριο. Έχω δει βέβαια σε κάποιους να γράφει για Κυριακή το οποίο δεν έχει νόημα, γιατί απουσιάζουν τα στελέχη (και δη ο διοικητής λόχου που μας ενδιαφέρει)

2 ώρες πριν, Aste είπε

Παιδιά με το που τελειώνουμε σπεν η μετάθεση γίνεται 21 του μηνός; 22 ή παρουσιαζομαστε 24 Δευτέρα;

Εξαρτάται από την απόσταση. Αν θυμάμαι καλά το φύλλο πορείας για κάτω από 350km είναι 1 μέρα και για 350km+ είναι 2 μέρες. Η στρατολογία / 1ο γραφείο μπορεί να σου απαντήσει συγκεκριμένα μιας και αυτοί το κόβουν. Οπότε ή Κυριακή παρουσιαζεσαι ή Δευτέρα ανάλογα την απόσταση. 

Εγώ παρουσιάστηκα με την μετάθεση Κυριακή, μπήκα κανονικά και απλά Δευτέρα έδωσα συνέντευξη στον διοικητή. Σε άλλες μονάδες σε διώχνουν και σου λένε να μπεις την Δευτέρα. 

Απλά τόσο χαλαρά που είναι παντού κ Δευτέρα να μπεις , λες μια δικαιολογία σε περίπτωση που σου πουν κάτι και τέλος. Δεν ασχολούνται τόσο.  

Ο γιος μου με το που ηρθε με αδεια στις 29 δεκεμβριου βρεθηκε θετικος covid και ειναι σε καραντινα στο σπιτι ,ξερει κανεις τι πρεπει να κανει για να μετρηθει ασθενεια και οχι αδεια ?

14 ώρες πριν, yanis13 είπε

Περιπου 3-4 βδομαδες πριν τη μερα που θα παρουσιαζεσαι, το αντιστοιχο μηνυμα της στρατολογιας θα σου λεει στρατοπεδο και ημερα. Οποτε υπομονη.

Να πας Αθηνα οχι, γιατι; Κατευθειαν στη μοναδα που θα σου λεει θα πας.

Δεν υπαρχουν ακριβως κεντρα πλεον οπως παλια. Παρουσιαζεσαι στο στρατοπεδο, ας πουμε στο Λιτοχωρο και τη βγαζεις εκει μεχρι τη μεταθεση σου (ειτε περιπου στο 6μηνο αν θες να κανεις 12μηνο στην ενδοχωρα ή νωριτερα αν εχεις βυσμα). Ενδιαμεσα μπορει να παιξουν αποσπασεις.

αρα στο στρατοπεδο που παρουσιαζομαι μένω καμια 20αρια μέρες και μετά παίρνω μετάθεση;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...