Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, thanos1916 είπε

Γίνεται γενικά να αλλάξει το σώμα ή όπλο κάποιου αφού μπει στη βασική εκπαίδευση; Αν κάποιος είναι τελειόφοιτος σε κάποια σχολή και του δώσουν κάτι πιο σχετικό με αυτόν; Βασικά την απόφαση για αυτήν την αλλαγή ποιος την παίρνει; Μπορεί και ο διοικητής του στρατοπέδου;

Είναι πιθανόν να σε ρίξουν σε πιο 'κυριλέ' όπλο ή σώμα όταν παίρνεις αναβολή λόγω σπουδών, π.χ. τους περισσότερους Πολυτεχνίτες τους έριχναν στο Μηχανικό (παρότι θεωρητικά θα έπρεπε μόνο Πολιτικούς και Τοπογράφους). Αφού καταταχθείς, μόνο χειρότερα μπορεί να πάει το όπλο/σώμα σου, π.χ. απο Υγειονομικό να γίνεις Πεζικάριος ή να μετατεθείς σε μονάδα που δε παίζει ρόλο (π.χ. Τ/ΓΕΣ)

• Like 1
  • Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα παρουσιάζεται κάποιος τώρα Νοέμβριο στο στρατόπεδο λοχαγού Αναστασίου Χίος; Γνωρίζουμε κάτι σχετικά με το τί φάση παίζει εκεί στο στρατόπεδο; Το κινητό επιτρέπεται και γενικά πώς είναι τα πράγματα εκεί; Κάθε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη σας ευχαριστώ πολύ!!!

Δημοσ.

SOS θα εκτιμουσα πολυ οποια βοηθεια.Παιδιά είναι να μπω Νοέμβριο και γενικά έχω κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου και όταν με πιάνει δεν μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι από τον πονο ούτε για τουαλέτα και είναι στραβό όλο μου το σώμα ξέρεις κάνεις τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση ; Έχω μαγνητική που αποδεικνύει την ύπαρξη της κήλης. Για να καταλαβετε το μεγεθος του προβληματος μπορει για 2 3 βδομαδες να ειμαι καλα αλλα μετα με πιανει και δεν μπορω να αντεξω τους πονους ειμαι ξαπλωμενος στο κρεβατι μου και δεν μπορω να βολευτω δεν μπορω να γυρισω καν πλευρο χωρις βοηθεια και χωρις να ουρλιαξω απο τον πονο, την προηγουμενη φορα που με ειχε πιασει τετοια κριση για 2 μερες κατουρουσα σε μπολακι γιατι ηταν αδυνατον να φτασω στην τουαλετα 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, STRATOS2021 είπε

Καλησπέρα παρουσιάζεται κάποιος τώρα Νοέμβριο στο στρατόπεδο λοχαγού Αναστασίου Χίος; Γνωρίζουμε κάτι σχετικά με το τί φάση παίζει εκεί στο στρατόπεδο; Το κινητό επιτρέπεται και γενικά πώς είναι τα πράγματα εκεί; Κάθε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη σας ευχαριστώ πολύ!!!

Τα κινητά ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, yanis13 είπε

Τα κινητά ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.

Από ποιο σχέδιο ασφαλείας και δεν το ξέρω τόσα χρόνια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, magnam είπε

Από ποιο σχέδιο ασφαλείας και δεν το ξέρω τόσα χρόνια;

Σε προηγούμενο μήνυμα είχα διευκρινισει οτι εννοώ πως γίνονται τα στραβά μάτια γιατί κανονικά δεν επιτρέπονται, απλά τώρα βαρέθηκα να το αναφέρω ξανά 😂.

Επεξ/σία από yanis13
Δημοσ.
Μόλις τώρα, yanis13 είπε

Σε προηγούμενο μήνυμα είχα διευκρινισει οτι εννοώ πως γίνονται τα στραβά μάτια γιατί κανονικά δεν επιτρέπονται, απλά τώρα βαρέθηκα να το αναφέρω ξανά 😂.

Κατάλαβα πως κάτι τέτοιο θα εννοούσες. Απλά, κυρίως για αποφυγή άσχημων καταστάσεων μέσα στο στρατόπεδο, καλό είναι να έχουμε στο νου μας πως υπάρχει χαοτική διαφορά ανάμεσα στο "Υπάρχει κατανόηση" και στο "επιτρέπονται παντού".

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει μια συμφωνία ενηλίκων. Τα στελέχη αφήνουν τους στρατιώτες να χρησιμοποιούν τα smartphones τους (όπως άλλωστε και οι ίδιοι) περιμένοντας ώριμη συμπεριφορά απο τους στρατιώτες, δηλαδή να τηρήσουν τα στοιχειώδη.

Αυτό που παρατήρησα εγώ πάντως είναι πως η εφαρμογή αυτών των απλών κανόνων "επιτηρείται" πρώτα απο όλα απο τους υπόλοιπους στρατιώτες. Το ίδιο ισχύει και για άλλους "άγραφους" κανόνες εντός των μονάδων. Τώρα αν κάποιοι εκμεταλλεύονται την χαλαρότητα κάποιων κανόνων και το παρατραβάνε, κακό του κεφαλιού τους...

Και τώρα που το σκέφτομαι, αυτό είναι και μια συμβουλή για τους νέους φαντάρους. Φερθείτε ως ενήλικες για να σας φερθούν τα στελέχη ως ενήλικες. Αν η συμπεριφορά σας είναι ανώριμη και παιδιάστικη, αυτή την αντιμετώπιση θα έχετε. Όσο πιο ομαλή είναι η αλληλεπίδραση σας με τα στελέχη, τόσο το καλύτερο. Εντάξει ενδέχεται να πέσετε σε κομπλεξικούς που βρήκαν κάποιον να διατάξουν και το εκμεταλλεύονται, αλλά είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας...

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
  • Like 3
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Υπάρχει μια συμφωνία ενηλίκων. Τα στελέχη αφήνουν τους στρατιώτες να χρησιμοποιούν τα smartphones τους (όπως άλλωστε και οι ίδιοι) περιμένοντας ώριμη συμπεριφορά απο τους στρατιώτες, δηλαδή να τηρήσουν τα στοιχειώδη.

Αυτό που παρατήρησα εγώ πάντως είναι πως η εφαρμογή αυτών των απλών κανόνων "επιτηρείται" πρώτα απο όλα απο τους υπόλοιπους στρατιώτες. Το ίδιο ισχύει και για άλλους "άγραφους" κανόνες εντός των μονάδων. Τώρα αν κάποιοι εκμεταλλεύονται την χαλαρότητα κάποιων κανόνων και το παρατραβάνε, κακό του κεφαλιού τους...

Και τώρα που το σκέφτομαι, αυτό είναι και μια συμβουλή για τους νέους φαντάρους. Φερθείτε ως ενήλικες για να σας φερθούν τα στελέχη ως ενήλικες. Αν η συμπεριφορά σας είναι ανώριμη και παιδιάστικη, αυτή την αντιμετώπιση θα έχετε. Όσο πιο ομαλή είναι η αλληλεπίδραση σας με τα στελέχη, τόσο το καλύτερο. Εντάξει ενδέχεται να πέσετε σε κομπλεξικούς που βρήκαν κάποιον να διατάξουν και το εκμεταλλεύονται, αλλά είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας...

Συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία παράγραφο. Φροντίστε να έχετε καλή και τίμια συνεργασία με τα στελέχη και μόνο σε καλό θα σας βγει. Στη μονάδα που ήμουν μετά τη μετάθεση είχαμε εξαιρετική σχέση οι στρατιώτες με τα στελέχη (ήμασταν και πιο μικρή μονάδα βέβαια) και η θητεία πέρασε νεράκι, πήραμε και τις τιμητικές μας στο τέλος (εγώ εφυγα με 12 μέρες τιμητική), στις υπηρεσίες υπήρχε ανοχή από τα στελεχη για σχετικη χαλαρότητα (σκοπιά χωρις το όπλο πάνω μας κλπ) ξέροντας ότι δε θα παιχτεί μαλακια σε εξωτερική έφοδο,μιας και είχαμε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Στο τέλος που απολύθηκα, έδωσα το χέρι σε κάποια στελέχη και το "χάρηκα πολύ για τη γνωριμία και τη συνεργασία" βγήκε πολύ ειλικρινά από μέσα μου.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια εμενα με βαλαν να παρουσιαστω Λαμια αλλα μετα δε θελω να παω Κυπρο. θα υπαρξει θεμα? επισης μετα απο την Λαμια αν θελω να παω καπου Εβρο πχ για να κανω 9μηνο θα με στειλουν ή μπορει να με στειλουν ενδοχωρα και ας ζητησω παραμεθοριο? ( Κυπρο δε θα μπορεσω να παω γτ πολυ πιθανον να βγω αοπλος)

Δημοσ.

Αμα ζητήσεις να πας παραμεθώριο, θα πας Έβρο, δεν υπάρχει περίπτωση να σου χαλάσουν χατήρι. Οι μονάδες παραμεθωρίου υποστελεχώνονται, δεν έχουν την πολυτέλεια να απορρίπτουν κόσμο...

3 ώρες πριν, yanis13 είπε

Συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία παράγραφο. Φροντίστε να έχετε καλή και τίμια συνεργασία με τα στελέχη και μόνο σε καλό θα σας βγει. Στη μονάδα που ήμουν μετά τη μετάθεση είχαμε εξαιρετική σχέση οι στρατιώτες με τα στελέχη (ήμασταν και πιο μικρή μονάδα βέβαια) και η θητεία πέρασε νεράκι, πήραμε και τις τιμητικές μας στο τέλος (εγώ εφυγα με 12 μέρες τιμητική), στις υπηρεσίες υπήρχε ανοχή από τα στελεχη για σχετικη χαλαρότητα (σκοπιά χωρις το όπλο πάνω μας κλπ) ξέροντας ότι δε θα παιχτεί μαλακια σε εξωτερική έφοδο,μιας και είχαμε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Στο τέλος που απολύθηκα, έδωσα το χέρι σε κάποια στελέχη και το "χάρηκα πολύ για τη γνωριμία και τη συνεργασία" βγήκε πολύ ειλικρινά από μέσα μου.

Μα να σου πω και κάτι, αμα ο άλλος δεν είναι μαλάκας, δεν εχει λόγο να σου σπάσει τα συκώτια. Να πηγαινει σπίτι του χωρίς προβλήματα θέλει. Για αυτό συνήθως κομπλεξική συμπεριφορά δε βλέπεις απο μονίμους αλλά απο κάτι δόκιμους που στα 19 τους νομίζουν οτι κάτι κάνουν. 

Επίσης μου έκανε πολύ θετική εντύπωση πως στις πρόβες της ορκωμοσίας όταν κάποιος ΕΜΘ προσέβαλε στρατιώτη φωνάζοντας, του έγινε επίπληξη δημοσίως μέσα σε λίγα λεπτά απο τον υπεύθυνο αξιωματικό. Γκασμάδες πάντα θα υπάρχουν αλλά όσο μειώνεται η ανοχή του στρατεύματος σε αυτούς, τόσο πιο πολιτισμένη θα γίνεται η θητεία των στρατιωτών. 

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, STRATOS2021 είπε

Καλησπέρα φίλε! Και εγώ Χίο παρουσιάζονται 297 ΜΚ ΤΠ πυροβολικό, εσύ τι είσαι; 

Ακούγονται ανάμεικτα πράγματα πάντως. Ούτε καλά ούτε κακα.. Από ότι ακούω την αναφέρουν μαύρη από θέμα υπηρεσιών.. Γενικά πολλά πράγματα δεν γνωρίζω και εγώ διαβαζω να ενημερώνομαι 

Δημοσ.

παιδια καλησπερα και παλι. παρουσιαζομαι 15 Νοεμβριου στο 298 στη Σαμο. Η Ορκομωσια της σχολης μου κατα 99% θα γινει πριν την ορκομωσια του στρατου. για να μην τα βρω δυσκολα εκει και δεν ξερω τι να γινω, υπαρχει καποιος εδω που να γνωριζει αν χρειαζεται να κανω κατι πριν μπω ? γενικα τη διαδικασια ? ή ειναι προτιμοτερο να επικοινωνησω κατευθειαν με τη γραμματεια της σχολης μου ?

Δημοσ.
Στις 1/11/2021 στις 3:36 ΜΜ, baggelisp είπε

Καλημερα παιδια ξέρεις κανείς αν γίνεται να κάνω εξάμηνο στην πολεμικη αεροπορία λόγω πολυτεκνιας ;

Φίλε πολεμική αεροπορία (το έψαχνα  λόγω επαγγέλματος οταν ήμουν πολίτης) να ξέρεις θέλει το μέσο του αιώνα.2 υπουργικές υπογραφές τουλάχιστον . Εγώ αυτό κοιτούσα αλλά μπήκα αεροπορία ξηρας. 

Στις 31/10/2021 στις 11:41 ΜΜ, nicktsj είπε

Παιδια τωρα που ειναι να παρουσιαστουμε πρεπει να κανουμε μοριακο τεστ πριν μπουμε? γτ ακουσα οτι σου κανουν ραπιντ με το που μπαινεις αρα δε χρειαζεται μοριακο. τι ισχυει?

απαιτειτε 48 ωρες πριν τη καταταξη ή 72 να εχεις μαζι σου αποδεικτικο οτι εχεις κανει PCR test.  Δεν περνάς πουθενα έτσι. Στο λέω γιατί μπαίνω 17 νοερμβιου και το λεει ξεκαθαρα στο χαρτι καταταξης.

Στις 31/10/2021 στις 11:37 ΠΜ, Steven919 είπε

Καλησπέρα σε όλους. Τελείωσα τα ΣΠΕΝ και είμαι σε διετή αναβολή για ψυχολογικούς λόγους. Παράλληλα μου βγήκε μια πρόταση για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Μπορώ να ζητήσω αναβολή λόγω μεταπτυχιακού ή δεν γίνεται επειδή μπήκα; 

Κάλεσε τη στρατολογικη υπηρεσια της περιοχης σου να σου απαντησουν εγκυρα .

Κώστα εάν ήσουν 3/11 στο ΚΑΤ για ακτινογραφια παρακαλώ εαν δεις το μηνυμα στειλε φιλε προσωπικο γιατι ξεχασα το επιθετο σου. Παρακαλώ μην διαγραψετε το σχολιο ψαχνω ενα φιλο . Σε περιπτωση που το δει. Εδω στο insomnia. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...