ziaba Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, bromiaris είπε Χαχαχαχαχαχα Το διαβάσαμε και αυτό... Να είσαι καλά βρε φίλε... μου έφτιαξες το βράδυ!!! όλα είναι σχετικά ... κάποιος τον τρώει και δροσίζεται και κάποιος ζορίζεται ... πιστεύω (χωρίς να θέλω να προσβάλω κάποιον) έχει να κάνει από το τι ήσουν πριν μπεις μέσα, ηλικία, ανατροφή μέχρι την απόστασή από το σπίτι σου, οικογενειακή, οικονομική κατάστασή κτλ...πχ και γω θυμάμαι ζορίστηκα στο κέντρο πιο πολύ απ ότι στα σπεν σε μονάδα Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2018 από ziaba
djcat Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, ziaba είπε όλα είναι σχετικά ... κάποιος τον τρώει και δροσίζεται και κάποιος ζορίζεται ... πιστεύω (χωρίς να θέλω να προσβάλω κάποιον) έχει να κάνει από το τι ήσουν πριν μπεις μέσα, ηλικία, ανατροφή μέχρι την απόστασή από το σπίτι σου, οικογενειακή, οικονομική κατάστασή κτλ...πχ και γω θυμάμαι ζορίστηκα στο κέντρο πιο πολύ απ ότι στα σπεν σε μονάδα Είναι και θέμα πως συνηθίζεις. Στο κέντρο, ξαφνικά, βρίσκεσαι σε μια εντελώς διαφορετική καθημερινότητα. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2018 από djcat 1
Christos21417 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 15 λεπτά πριν, djcat είπε Είναι και θέμα πως συνηθίζεις. Στο κέντρο, ξαφνικά, βρίσκεσαι σε μια εντελώς διαφορετική καθημερινότητα. Αυτό ακριβώς θέλω να πω. Είναι κάτι διαφορετικό. Όλοι νομίζουν ότι θα πας και θα κάθεσαι στο κέντρο στην αεροπορία. Εννοείται πως υπήρχαν στιγμές που δεν έκανες απολύτως τίποτα αλλά και στιγμές που έκανες πράγματα χωρίς λόγο και σε κούραζαν ψυχολογικά. Ακόμα και στις εξόδους η αεροπορία είναι διαφορετική με την ξηρά. Γνωστός παρουσιάστηκε Λαμία στο κέντρο και είχε έξοδο και τα δύο σκ και τις δύο μέρες όλη τη μέρα. Εμείς Σάββατο και Κυριακή είχαμε έξοδο 9-3 και μετά κανονικά εκπαίδευση.
obby Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Christos21417 είπε Αυτό ακριβώς θέλω να πω. Είναι κάτι διαφορετικό. Όλοι νομίζουν ότι θα πας και θα κάθεσαι στο κέντρο στην αεροπορία. Εννοείται πως υπήρχαν στιγμές που δεν έκανες απολύτως τίποτα Ακόμα και το απολύτως τίποτα θα έπρεπε να το κάνεις όρθιος συνήθως. Το να μην κάνεις απολύτως τίποτα όρθιος επί ώρες για δυο τρεις βδομάδες (δλδ το 50% της βασικής εκπαίδευσης) δεν είναι και τόσο εύκολο. 1
abnormal Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Στις 31 τελειώνει η αναβολή μου και δεν έχω ιδέα τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσω. διάβασα τις τελευταίες 10 σελίδες περίπου αλλά όσα είδα είτε δε με αφορούσαν, είτε μου φαίνονταν κινέζικα. Κάποια βοήθεια; Επίσης, κάτι βασικό. Επειδή δεν έχω τελειώσει ακόμα τη σχολή, υπάρχει περίπτωση να πάρω μία παράταση (6μηνη πχ) χωρίς να έχω χαρτί γιατρού; Να πάω δηλαδή στον ψυχίατρο που θα έχουν εκεί και να του πω ότι είμαι πιεσμένος κλπ κλπ; Ξεκαθαρίζοντας όμως ότι έχω σκοπό να μπω. Διάβασα για μία 3μηνη, αλλά για κοινωνικούς λόγους, και για να είμαι ειλικρινής, δε μου κάθονται καλά οι 3. Θα ήθελα να είμαι έξω και για τις 2 επόμενες εξεταστικές. Ευχαριστώ πολύ. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2018 από abnormal
skoulas Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, abnormal είπε Καλησπέρα σε όλους. Στις 31 τελειώνει η αναβολή μου και δεν έχω ιδέα τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσω. διάβασα τις τελευταίες 10 σελίδες περίπου αλλά όσα είδα είτε δε με αφορούσαν, είτε μου φαίνονταν κινέζικα. Κάποια βοήθεια; Επίσης, κάτι βασικό. Επειδή δεν έχω τελειώσει ακόμα τη σχολή, υπάρχει περίπτωση να πάρω μία παράταση (6μηνη πχ) χωρίς να έχω χαρτί γιατρού; Να πάω δηλαδή στον ψυχίατρο που θα έχουν εκεί και να του πω ότι είμαι πιεσμένος κλπ κλπ; Ξεκαθαρίζοντας όμως ότι έχω σκοπό να μπω. Διάβασα για μία 3μηνη, αλλά για κοινωνικούς λόγους, και για να είμαι ειλικρινής, δε μου κάθονται καλά οι 3. Θα ήθελα να είμαι έξω και για τις 2 επόμενες εξεταστικές. Ευχαριστώ πολύ. Φίλος ο οποίος ήθελε να τελειώσει το διδακτορικό του αλλά έληξε η αναβολή (Δεκέμβριο) του λόγω ηλικίας παρουσιάστηκε κανονικά (Μάρτιο) και στον ψυχολόγο είπε την αλήθεια (ότι χρειάζεται την αναβολή για να τελειώσει) και του έδωσε 1χρόνο (αν και χρειαζόταν 6 μήνες) απλά δεν μπορούσε να το δικαιολογήσει αλλιώς και έγραψε για ψυχολογικούς λόγους...
abnormal Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Από ψυχολόγο περνάνε όλοι έτσι κι αλλιώς; Απλά να συμπληρώσω πως στα 18 το χαρτί που μου είχε έρθει έλεγε για ναυτικό. Δε ξέρω αν επηρεάζει αυτό τις ημερομηνίες και τις διαδικασίες γενικότερα.
rayven18 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα σε όλους. Εαν όλα πάν όπως πρέπει με την σχολή, σκέφτομαι να μπώ κατα τον σεπτέμβριο νοέμβριο, αλλα έχω μπερδευτεί με τους πόσους μήνες θα κάνω, σαν ορφανός απο ενα γονιό με μία ενήλικη αδερφή μεγαλύτερη απο εμένα. Γνωρίζει κάποιος τι γίνετε σε αυτές τις περιπτώσεις; Ευχαριστώ εκ των προτερων
divnt Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, rayven18 είπε Καλησπέρα σε όλους. Εαν όλα πάν όπως πρέπει με την σχολή, σκέφτομαι να μπώ κατα τον σεπτέμβριο νοέμβριο, αλλα έχω μπερδευτεί με τους πόσους μήνες θα κάνω, σαν ορφανός απο ενα γονιό με μία ενήλικη αδερφή μεγαλύτερη απο εμένα. Γνωρίζει κάποιος τι γίνετε σε αυτές τις περιπτώσεις; Ευχαριστώ εκ των προτερων Νομίζω πως θα υπηρετήσεις 8 μήνες (Για στρατό ξηράς). Πάρε ένα τηλ στη στρατολογία να τους πεις ακριβώς την κατάσταση και να σου πούνε με σιγουριά. 1
fastnq2 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Ρε παιδια ελεος,8 μηνες θα καθεσαι(κυριολεκτικα) 1 μηνας ειναι(η μαλλον ηταν) η εκπαιδευση συν 20 μερες τα σπεν που ειναι πιο σοφτ γιατι εχεις προσαρμοστει και τα απογευματα σου δινουν εξοδους.
rayven18 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 1 minute ago, fastnq2 said: Ρε παιδια ελεος,8 μηνες θα καθεσαι(κυριολεκτικα) 1 μηνας ειναι(η μαλλον ηταν) η εκπαιδευση συν 20 μερες τα σπεν που ειναι πιο σοφτ γιατι εχεις προσαρμοστει και τα απογευματα σου δινουν εξοδους. Δυστυχώς απο την στιγμή που μπαίνει δουλειά στο εξωτερικό σαν παράγοντας, ακόμα και ο μήνας είναι κάτι. Ανυπομονώ να υπηρετήσω την πατρίδα που με διώχνει 😁 3
fastnq2 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, rayven18 είπε Δυστυχώς απο την στιγμή που μπαίνει δουλειά στο εξωτερικό σαν παράγοντας, ακόμα και ο μήνας είναι κάτι. Ανυπομονώ να υπηρετήσω την πατρίδα που με διώχνει 😁 Χαχα για τα παιδια πιο πριν πηγαινε η απαντηση που ελεγαν για το κεντρο οτι δεν καθεσαι κτλ. 8 μηνες κανουν οι προστατες οικογενειας και δικαιουνται κατ εξαιρεση μεταθεση κοντα στο σπιτι τους οταν κλεισουν 4 μηνες σε μοναδα σε παραμεθωριο.
abnormal Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 1) Από τη στιγμή που στις 31 τελειώνει η αναβολή μου, τι πρέπει να κάνω από εδώ και πέρα; Παίρνω στη στρατολογία και δεν το σηκώνουν. Βρήκα το χαρτί που μου είχαν στείλει στα 18 μου και γράφει "με τη διακοπή ή τη λήξη της παραπάνω αναβολής, υποχρεούστε να καταθέσετε στο γραφείο αποδεικτικό γραμματικών γνώσεων από τις οποίες να προκύπτουν οι γραμματικές γνώσεις που αποκτήσατε μετά τη χρήση της αναβολής σας". Τι σόι αποδεικτικό είναι αυτό; Εγώ που δεν έχω τελειώσει τη σχολή μου, τι πρέπει να πάω; 2) Πόσο πιθανό είναι να πάρω κι άλλη αναβολή, χωρίς να έχω χαρτί γιατρού;
Christos21417 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, abnormal είπε 1) Από τη στιγμή που στις 31 τελειώνει η αναβολή μου, τι πρέπει να κάνω από εδώ και πέρα; Παίρνω στη στρατολογία και δεν το σηκώνουν. Βρήκα το χαρτί που μου είχαν στείλει στα 18 μου και γράφει "με τη διακοπή ή τη λήξη της παραπάνω αναβολής, υποχρεούστε να καταθέσετε στο γραφείο αποδεικτικό γραμματικών γνώσεων από τις οποίες να προκύπτουν οι γραμματικές γνώσεις που αποκτήσατε μετά τη χρήση της αναβολής σας". Τι σόι αποδεικτικό είναι αυτό; Εγώ που δεν έχω τελειώσει τη σχολή μου, τι πρέπει να πάω; 2) Πόσο πιθανό είναι να πάρω κι άλλη αναβολή, χωρίς να έχω χαρτί γιατρού; Με επιφύλαξη σου χορηγούν μία τρίμηνη ή εξάμηνη αναβολή. Το αποδεικτικό είναι μία βεβαίωση σπουδών που δείχνει ότι είσαι φοιτητής. Το αποδεικτικό χρειάζεται για να φανεί ότι έκανες καλή χρήση της αναβολής.
kostask91 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, abnormal είπε 1) Από τη στιγμή που στις 31 τελειώνει η αναβολή μου, τι πρέπει να κάνω από εδώ και πέρα; Παίρνω στη στρατολογία και δεν το σηκώνουν. Βρήκα το χαρτί που μου είχαν στείλει στα 18 μου και γράφει "με τη διακοπή ή τη λήξη της παραπάνω αναβολής, υποχρεούστε να καταθέσετε στο γραφείο αποδεικτικό γραμματικών γνώσεων από τις οποίες να προκύπτουν οι γραμματικές γνώσεις που αποκτήσατε μετά τη χρήση της αναβολής σας". Τι σόι αποδεικτικό είναι αυτό; Εγώ που δεν έχω τελειώσει τη σχολή μου, τι πρέπει να πάω; 2) Πόσο πιθανό είναι να πάρω κι άλλη αναβολή, χωρίς να έχω χαρτί γιατρού; Δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Θα έρθει από μόνο του το χαρτί. Εσύ απλά πρέπει να έχεις μία βεβαίωση σπουδών (για στρατολογική χρήση νομίζω) για να δικαιολογήσεις την αναβολή. Σε περίπτωση που είχες τελειώσει τη σχολή πιο νωρίς και δεν έχεις κόψει την αναβολή θα είχες κυρώσεις (αν θυμάμαι καλά προσθέτουν άλλον ένα μήνα θητείας, εξαγοράσιμο ). Αναβολές δίνουν πολύ εύκολα από την εμπειρία μου, εγώ πάντως δε θα περίμενα να μπω στο "κέντρο" (πλέον δεν έχουν κέντρα, κάπως αλλιώς τα λένε). Θα έψαχνα τη διαδικασία να την κάνω μόνος μου. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2018 από kostask91
Προτεινόμενες αναρτήσεις