Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια κατα την καταταξη , για εξεταση στις ψυχικες διαταραχες εχω χαρτι απο ιδιωτη γιατρο που περιγραφει την παθηση και την αγωγη που λαμβανω, αυτο το δεχονται ή θελουν απο δημοσιο νοσοκομειο;

Επεξ/σία από GeoKots
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 λεπτά πριν, gba είπε

Ωραία τέλεια τότε!Και κάτι άλλο. Για τον ΑΜΚΑ τι έγγραφο πρέπει να έχουμε ;Επίσης πρέπει να  έχουμε και το απολυτήριο λυκείου μαζί μας και αντιγραφο πτυχίου;

Θεωρητικά Βεβαίωση απόδοσης ΑΜΚΑ. Πρακτικά οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο που να αναγράφει τον ΑΜΚΑ σου.

Κοίτα, αντίγραφα τίτλων σπουδών χρειάζεται γιατί παίρνεις μόρια μορφωτικού επιπέδου (παίζει ρόλο στην ειδικότητα που θα πάρεις) καθώς και για την περίπτωση που έχεις σπουδάσει κάτι το οποίο δύναται να εκμεταλλευτεί στο στράτευμα.

2 λεπτά πριν, GeoKots είπε

Τι εννοεις να κανω βολτα στο νοσκομειο, για να βλεπουν οτι ειμαι καλα; 

Εχω χαρτι απο ιδιωτη γιατρο που περιγραφει την παθηση και την αγωγη που λαμβανω, αυτο το δεχονται ή θελουν απο δημοαιο νοσοκομειο;

Ό,τι και να φέρεις από ιδιώτη ή δημόσιο ιατρό, πάλι θα περάσεις από εξετάσεις και από την Υγειονομική Επιτροπή. Αυτοί θα κρίνουν.

• Like 1

4 λεπτά πριν, magnam είπε

Θεωρητικά Βεβαίωση απόδοσης ΑΜΚΑ. Πρακτικά οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο που να αναγράφει τον ΑΜΚΑ σου.

Κοίτα, αντίγραφα τίτλων σπουδών χρειάζεται γιατί παίρνεις μόρια μορφωτικού επιπέδου (παίζει ρόλο στην ειδικότητα που θα πάρεις) καθώς και για την περίπτωση που έχεις σπουδάσει κάτι το οποίο δύναται να εκμεταλλευτεί στο στράτευμα.

Ό,τι και να φέρεις από ιδιώτη ή δημόσιο ιατρό, πάλι θα περάσεις από εξετάσεις και από την Υγειονομική Επιτροπή. Αυτοί θα κρίνουν.

Βεβαίωση απόδοσης ΑΜΚΑ και αυτή από ΚΕΠ την βγάζεις ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, gba είπε

Βεβαίωση απόδοσης ΑΜΚΑ και αυτή από ΚΕΠ την βγάζεις ;

Νομίζω μπορείς και ηλεκτρονικά. Είτε από gov είτε από το site του αμκα. Ουσιαστικά χρειάζεται έγγραφο που να δείχνει πως σε εσένα αντιστοιχεί αυτός ο ΑΜΚΑ. Ό,τι έγγραφο κι εάν είναι αυτό. Συνήθως μου φέρνουν από το site του ΑΜΚΑ.

Επεξ/σία από magnam

5 λεπτά πριν, magnam είπε

Νομίζω μπορείς και ηλεκτρονικά. Είτε από gov είτε από το site του αμκα. Ουσιαστικά χρειάζεται έγγραφο που να δείχνει πως σε εσένα αντιστοιχεί αυτός ο ΑΜΚΑ. Ό,τι έγγραφο κι εάν είναι αυτό. Συνήθως μου φέρνουν από το site του ΑΜΚΑ.

Ωραία σε ευχαριστώ παρα πολύ για την βοήθεια!😜

7 λεπτά πριν, gba είπε

Ωραία σε ευχαριστώ παρα πολύ για την βοήθεια!😜

Βασικά, για να είμαστε σωστοί, παλιά τα ΚΕΠ έδιναν βεβαίωση απόδοσης ΑΜΚΑ. Πλέον δεν εκδίδεται η σχετική βεβαίωση, έχει καταργηθεί, οπότε αρκεί οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο που να σε συσχετίζει με τον ΑΜΚΑ σου.

Υπάρχει καμία περίπτωση να μπορέσω να πάρω υπολογιστή μαζί μου ώστε να τον χρησιμοποιώ εκεί πέρα όταν έχω ελεύθερο χρόνο; Για δουλειά για την σχολή τον χρειάζομαι.

Επίσης γενικά στα στρατόπεδα υπάρχουν γηπεδάκια ή ταμπλό για να μπορέσουμε να παίξουμε καμιά μπαλίτσα/μπασκετάκι, έστω πινγκ πονγκ στον ελεύθερο μας χρόνο;

22 λεπτά πριν, apalaiasg είπε

Υπάρχει καμία περίπτωση να μπορέσω να πάρω υπολογιστή μαζί μου ώστε να τον χρησιμοποιώ εκεί πέρα όταν έχω ελεύθερο χρόνο; Για δουλειά για την σχολή τον χρειάζομαι.

Επίσης γενικά στα στρατόπεδα υπάρχουν γηπεδάκια ή ταμπλό για να μπορέσουμε να παίξουμε καμιά μπαλίτσα/μπασκετάκι, έστω πινγκ πονγκ στον ελεύθερο μας χρόνο;

Απαγορεύεται. Παρ' όλα αυτά, μόλις τελειώσεις τις αρχικές εκπαιδεύσεις σου και αρχίσεις να έχεις ελεύθερο χρόνο, δεν σε σταματάει τίποτα από το να ζητήσεις ακρόαση από τον Διοικητή σου, να του εξηγήσεις τις εργασίες που έχεις να κάνεις, και να δεις μήπως σου δώσει σχετική άδεια.

Προσωπικά είχα αφήσει στρατιώτη μου για εξεταστική, αλλά ήταν για συγκεκριμένες ώρες σε γραφείο του Διοικητηρίου. Καταλαβαίνεις πως δεν μπορώ να σου πω από τώρα τι θα αποφασίσει ο Διοικητής σου.

Υπάρχουν γηπεδάκια, όπως και μπιλιάρδα ή πινγκ πονγκ στα ΚΨΜ.

• Like 1

Καλημέρα παιδιά. Εχω μπερδευτεί.. Εχω το πιστοποιητικό τριτεκνιας για στρατολογική χρηση.. Αλλοι λενε το δίνεις την ημερα της καταταξης σου και αλλοι οτι το στέλνεις πριν πας με αιτηση για μειωμενη θητεια μέσα απο το site τους.. Τελικα ξερει κανένας σίγουρα τι ισχύει; 😬😳

3 ώρες πριν, tiallothaginei είπε

Καλημέρα παιδιά. Εχω μπερδευτεί.. Εχω το πιστοποιητικό τριτεκνιας για στρατολογική χρηση.. Αλλοι λενε το δίνεις την ημερα της καταταξης σου και αλλοι οτι το στέλνεις πριν πας με αιτηση για μειωμενη θητεια μέσα απο το site τους.. Τελικα ξερει κανένας σίγουρα τι ισχύει; 😬😳

Οταν πας στο στρατοπεδο θα ελεγα καλυτερα...Απο το site τους δεν ειμαι σιγουρος αν θα το δουν εστω...

Άμα δηλώσεις ότι θες να φύγεις από την παραμεθοριο και θες να κάνεις 12μηνο φεύγεις 100% ή υπάρχει πιθανότητα να μείνεις στην μονάδα που είσαι?? πότε θα φύγουμε αν βγουν οι μετάθεσεις,? πρέπει να κάνω υπεύθυνη δήλωση ότι δέχομαι να κάνω 12μηνο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Cretanboy45 είπε

Άμα δηλώσεις ότι θες να φύγεις από την παραμεθοριο και θες να κάνεις 12μηνο φεύγεις 100% ή υπάρχει πιθανότητα να μείνεις στην μονάδα που είσαι?? πότε θα φύγουμε αν βγουν οι μετάθεσεις,? πρέπει να κάνω υπεύθυνη δήλωση ότι δέχομαι να κάνω 12μηνο?

Μη μπερδεύεστε παιδιά. Δηλώνεις επιθυμία να υπηρετήσεις στο εσωτερικό κάνοντας 12 μήνες. Δεν είναι σίγουρο. Πάει ανάλογα τις επιχειρησιακές και υπηρεσιακές ανάγκες. Αλλά κατά κύριο λόγο θα γίνει.

Επεξ/σία από magnam
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τα πιστοποιητικά για μειωμένη θητεία θα συνδεθείτε στο site της στρατολογίας με κωδικούς taxis και θα τα υποβάλλετε εδω: https://www.stratologia.gr/el/ypobolh_aithshs

Θα μεταβιβαστούν κατευθείαν στην στρατολογική υπηρεσία στην οποία υπάγετε ο καθένας και αφού αξιολογηθούν θα ενημερωθείτε και ηλεκτρονικά. Αλλά πρέπει πρώτα να παρουσιαστείτε στις μονάδες σας ώστε να γνωρίζετε και το όνομα της μονάδας που υπηρετείτε. Προσοχή, όχι το όνομα του ΣΥΠΟ, αλλά της μονάδας.

Δεν υπάρχει λόγος άγχους, έχετε περιθώριο να τα υποβάλλετε σε οποιαδήποτε φάση της θητείας. Ζητήστε το έγγραφο από το ΚΕΠ, πάρτε ένα αντίγραφο για να το δείξετε στο ΣΥΠΟ εφόσον σας ζητηθεί και με την πρώτη ευκαιρία, πιθανότατα κατά την άδεια ορκωμοσίας σας, στείλτε το σε μορφή pdf στη στρατολογία.

Επεξ/σία από PanosFanfaras
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μην απανταω σε πμ αλλα και σε καθε ενα εδω ξεχωριστα some guidlines που λενε και στο χωριο

1)Αν εχουμε καποια ασθενεια (ασθμα, ψυχολογικα/ψυχιατρικα/δερματολογικα κτλ) το δηλωνουμε στον ιατρο ή στο ατομο που θα μας ρωτησει οταν παρουσιαστουμε (δηλ τις πρωτες ημερες τις θητειας). Δε χρειαζεται να κουβαλαμε χαρτια απο νοσοκομειο γιατι ετσι και αλλιως θα σας στειλουν για (νεα) διαγνωση σε στρατιωτικο νοσοκομειο. Οπως εγραψα συμφερει το στρατιωτη μιας και "σπαταλα" χρονο θητειας κανοντας "βολτα".

2)Ξυρισμα: μπορεις να παρεις ηλεκτρικη ξυριστικη ή ηλεκτρικη ή και ξυραφακια. Κανεις δε θα σου πει οχι στο στρατοπεδο. Το μονο προβλημα που θα εχεις ειναι ισως ενδεχομενης κλοπης. Και ναι, υπαρχουν στατο@#λει που αν εισαι αξυριστος 0.001 mm τριχας παιζει να σου δημιουργησουν προβλημα. Αν ομως πας σε κανενα φυλακιο τερμα θεου ξεχνας τη διαδικασια (εκτος αν ειναι να ερθει επισκεψη κανενας γαλωνας)

3)Υπολογιστης: δεν επιτρεπεται ακομα και σχολη να λες οτι εισαι εντος θαλαμου ή προαυλιου ή ΚΨΜ. Επιτρεπεται μονο σε καποια αιθουσα που θα σου υποδειξουν ή ταυτοχρονα με υπηρεσιακα καθηκοντα (π.χ να πας διαδιβασεις/Ε-Π και να κανεις παραλληλα δουλιτσα). Σε καθε περιπτωση ενημερωνεις τους ανωτερους και βλεπεις. Προσεχε και παλι κλοπη

4) ΜΠΑΛΑ/ΜΠΑΣΚΕΤ Θυμαμαι σε ενα στρατοπεδο στην 88 (Λημνο) που ενα απαλευτο καλοκαιρι ξεσηκωθηκαν στρατιωτες και λενε να παιξουμε μπαλιτσα. Ενας #@ας του γυρισε το ποδι. Αμεσα βγηκε διαταγη για απαγορευση σε ολη την...ΑΣΔΕΝ (ευρύτερη περιοχη). Απο τοτε αρκετοι εξιωματικοι το αποφευγουν και σε στελνουν ΚΨΜ (με οτι εξοπλισμο εχει εκει στην αιθουσα).

5)Διαβιβασεις/Ε-Π: μια ζωη γκρινια το ενα με το αλλο. Ειναι σχεδον ιδια αν και διαδιβασεις εχει σχεδον διπλασιες ειδικοτητες (π.χ ασχετο με πληροφορικη οπως οδηγος). Η αληθεια ειναι οτι ΔΒ υπαρχει σε καθε στρατοπεδο και σχεδον σε καθε φυλακιο (ειδικα στα βουνα με ρανταρ). Αντιθετα Ε-Π δεν υπαρχουν παντου και κυριως στρατοπεδα. Ενα μικρο πλεονεκτημα στην Ε-Π για καθηκοντα (αρκετα ενδιαφεροντα γραφειακι) αλλα υπαρχουν περιπτωσεις που ΔΒ τη περνανε μελι σε κανενα ξεχασμενο φυλακιο ή σε καμμια ταξιαρχια, εγω παντα λεω και στα 2 σωματα να μη γκρινιαζουν μιας και κατα βαση δε συγκρινεται σε ευκολια η θητεια τους με πεζικο ή πυροβολικο ή αλλα σωματα που εκει κανουν οριτζιναλ στρατο #@ θητεια

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 1

2 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

Για να μην απανταω σε πμ αλλα και σε καθε ενα εδω ξεχωριστα some guidlines που λενε και στο χωριο

1)Αν εχουμε καποια ασθενεια (ασθμα, ψυχολογικα/ψυχιατρικα/δερματολογικα κτλ) το δηλωνουμε στον ιατρο ή στο ατομο που θα μας ρωτησει οταν παρουσιαστουμε (δηλ τις πρωτες ημερες τις θητειας). Δε χρειαζεται να κουβαλαμε χαρτια απο νοσοκομειο γιατι ετσι και αλλιως θα σας στειλουν για (νεα) διαγνωση σε στρατιωτικο νοσοκομειο. Οπως εγραψα συμφερει το στρατιωτη μιας και "σπαταλα" χρονο θητειας κανοντας "βολτα".

2)Ξυρισμα: μπορεις να παρεις ηλεκτρικη ξυριστικη ή ηλεκτρικη ή και ξυραφακια. Κανεις δε θα σου πει οχι στο στρατοπεδο. Το μονο προβλημα που θα εχεις ειναι ισως ενδεχομενης κλοπης. Και ναι, υπαρχουν στατο@#λει που αν εισαι αξυριστος 0.001 mm τριχας παιζει να σου δημιουργησουν προβλημα. Αν ομως πας σε κανενα φυλακιο τερμα θεου ξεχνας τη διαδικασια (εκτος αν ειναι να ερθει επισκεψη κανενας γαλωνας)

3)Υπολογιστης: δεν επιτρεπεται ακομα και σχολη να λες οτι εισαι εντος θαλαμου ή προαυλιου ή ΚΨΜ. Επιτρεπεται μονο σε καποια αιθουσα που θα σου υποδειξουν ή ταυτοχρονα με υπηρεσιακα καθηκοντα (π.χ να πας διαδιβασεις/Ε-Π και να κανεις παραλληλα δουλιτσα). Σε καθε περιπτωση ενημερωνεις τους ανωτερους και βλεπεις. Προσεχε και παλι κλοπη

4) ΜΠΑΛΑ/ΜΠΑΣΚΕΤ Θυμαμαι σε ενα στρατοπεδο στην 88 (Λημνο) που ενα απαλευτο καλοκαιρι ξεσηκωθηκαν στρατιωτες και λενε να παιξουμε μπαλιτσα. Ενας #@ας του γυρισε το ποδι. Αμεσα βγηκε διαταγη για απαγορευση σε ολη την...ΑΣΔΕΝ (ευρύτερη περιοχη). Απο τοτε αρκετοι εξιωματικοι το αποφευγουν και σε στελνουν ΚΨΜ (με οτι εξοπλισμο εχει εκει στην αιθουσα).

5)Διαβιβασεις/Ε-Π: μια ζωη γκρινια το ενα με το αλλο. Ειναι σχεδον ιδια αν και διαδιβασεις εχει σχεδον διπλασιες ειδικοτητες (π.χ ασχετο με πληροφορικη οπως οδηγος). Η αληθεια ειναι οτι ΔΒ υπαρχει σε καθε στρατοπεδο και σχεδον σε καθε φυλακιο (ειδικα στα βουνα με ρανταρ). Αντιθετα Ε-Π δεν υπαρχουν παντου και κυριως στρατοπεδα. Ενα μικρο πλεονεκτημα στην Ε-Π για καθηκοντα (αρκετα ενδιαφεροντα γραφειακι) αλλα υπαρχουν περιπτωσεις που ΔΒ τη περνανε μελι σε κανενα ξεχασμενο φυλακιο ή σε καμμια ταξιαρχια, εγω παντα λεω και στα 2 σωματα να μη γκρινιαζουν μιας και κατα βαση δε συγκρινεται σε ευκολια η θητεια τους με πεζικο ή πυροβολικο ή αλλα σωματα που εκει κανουν οριτζιναλ στρατο #@ θητεια

Αρκετά εύστοχο, αν και θέλω να κάνω 2-3 μικροδιορθώσεις:

Α) Για το μπάσκετ και τα αθλήματα στα στρατόπεδα υπάρχουν συγκεκριμένες διαταγές οι οποίες περιορίζουν αρκετά το τι μπορούμε να κάνουμε (π.χ. η ύπαρξη ιατρού στο στρατόπεδο). Από εκεί και πέρα είναι ευθύνη των προϊσταμένων.

Β) Το ξύρισμα δεν είναι υποκειμενικό, αλλά καθορίζεται από συγκεκριμένες διαταγές τις οποίες μπορώ να σου στείλω μία προς μία σε προσωπικό μήνυμα. Συνεπώς, εάν θέλω να είμαι επαγγελματίας, πρέπει να ελέγξω πως το κάνεις σωστά, είτε είμαι στρατοκαυλος όπως λες είτε όχι. Αντίστοιχα, πρέπει ο στρατιώτης να έχει την εμφάνιση που προβλέπεται, είτε τον βολεύει είτε όχι.

Γ) Διαβιβάσεις και Έρευνας Πληροφορικής έχουν πολλές διαφορές, δεν είναι τόσο όμοια όπως τα περιγράφεις. Αρκεί απλά να σκεφτείς πως το ένα είναι Όπλο ενώ το άλλο Σώμα. Όσον αφορά την καθημερινότητα του στρατιώτη ίσως όχι τόσο πολύ, αλλά οι όποιες ομοιότητες σταματάνε εκεί. Άλλος ρόλος και άλλο αντικείμενο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...