μιχαλιος_ρουχαλλιως Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα παιδιά.Παρουσιάζομαι στις 21 Σεπτέμβρη στο 221 ΤΕ Στρατόπεδο Υπολοχαγού Μακρη (Πεζικό ΥΕΑ) Μυτιλήνη. Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάνεις μερικά πράγματα πως είναι κλπ. Είχα ακούσει πιο παλιά κάτι για θέμα με κοριούς αλλα δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Eptalofitikos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Αποφοιτώ τώρα από τη σχολή μου και κανονικά έχω αναβολή μέχρι το 2024. Αν δεν μπω στη διαδικασία να την κόψω για να μπω με τους επόμενους, παραμένει μέχρι τότε ή σταματά "αυτόματα" μετά την αποφοίτηση;
magnam Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, tiallothaginei είπε Καλησπερα παιδια για μειωμενη θητεια λογο τριτεκνιας το πιστοποιητικό πρεπει να αναφερει για στρατολογική χρηση η θελει το απλο; Απλα παω στα κεπ και τους λεω ενα για στρατολογική χρηση; γτ online μονο το απλο μ αφηνει να εκτυπώσω Στρατολογική χρήση. Και τους λες να το στείλουν στο στρατολογικό γραφείο που υπάγεσαι, όχι στη μονάδα σου. 5 ώρες πριν, μιχαλιος_ρουχαλλιως είπε Καλησπέρα παιδιά.Παρουσιάζομαι στις 21 Σεπτέμβρη στο 221 ΤΕ Στρατόπεδο Υπολοχαγού Μακρη (Πεζικό ΥΕΑ) Μυτιλήνη. Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάνεις μερικά πράγματα πως είναι κλπ. Είχα ακούσει πιο παλιά κάτι για θέμα με κοριούς αλλα δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Σχετικά με τους κοριούς: Υπάρχουν σε κάθε σπιθαμή γης (χώματος) στην Ελλάδα. Άμα προσέχετε και είστε καθαροί, δεν θα έχετε θέμα. Άμα ξαπλώνετε και αράζετε στο θάλαμο με παραλλαγές/άρβυλα που προηγουμένως είχαν γεμίσει χώμα, θα έχετε θέμα. Οι κοριοί δεν είναι προνόμιο συγκεκριμένων μόνο στρατοπέδων. 20 ώρες πριν, petropoulos είπε Καλησπέρα παιδιά. Παρουσιάζομαι Ξάνθη 22 του μήνα. Επειδή θα ταξιδέψω με τρένο από Αθήνα χρειάζομαι ένα ξενοδοχείο σχετικά κοντά στο Πετροχώρι αν γίνεται ώστε να πάω μια μέρα πριν. Οποιος έχει υπόψην κάτι ας βοηθησει. ευχαριστω. Μπορείς να μπεις και νωρίτερα μέσα. 21 ώρες πριν, PantelisKapa είπε Παιδιά καλησπέρα, όταν είχα κάνει ηλεκτρονικά την αίτηση μου, επέλεξα να κάνω 12 μηνη θητεία συγκεκριμένα στο στρατόπεδο Νεα Σάντα Κιλκίς. Γνωρίζω οτι υπάρχουν κι άλλα στρατόπεδα όπως αυτά στη Θεσσαλονίκη αλλά δεν μου τα εμφάνιζε στις επιλογές.. μου εμφανισε τα στρατόπεδα στα οποία "υπάρχουν κενές θέσεις" να το θέσω έτσι? Επίσης, αφού δήλωσα εκεί, θα υπηρετήσω εκεί? Ή υπάρχει περίπτωση να με στείλουν αλλού? Ευχαριστώ εκ των προτέρων Εκεί είναι το ΣΥΠΟ, εκεί απλά θα γίνει η αρχική σου κατάταξη. Το πού εν τέλει θα εκπαιδευτείς/υπηρετήσεις εξαρτάται από πολλούς άλλους παράγοντες. 7 ώρες πριν, Sup25 είπε Παιδιά, πιστεύεται ότι σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία θα χρησιμοποιηθούν οι έφεδροι φαντάροι; Δηλαδή εμείς που υπηρέτησε απλά την θητεία μας. Ναι. Στο λέω ως Αξιωματικός που έχει συντάξει σχέδιο επιχειρήσεων. 5 ώρες πριν, Napoleon_Borntoparty είπε Πιστευετε αξίζει να επενδυσεις σε μια ηλεκτρικη ξυριστικη απο το να παλευεις με ξυραφια κλπ? Απο την αλλη χοντρή τρίχα που βγαινει γρήγορα και φοβάμαι να μην τα παιρνει τοσο κοντα ωστε να ναι προβλεπόμενα. Άμα έχεις εμένα Διοικητή τότε πάρε ξυραφάκι. Πέραν της πλάκας, μη δίνετε τόση σημασία στις τρίχες. Δεν είναι κάτι το να ξυριστείτε κανονικά για λίγους μήνες της ζωής σας. Θα δείτε, τίποτα δεν είναι, και σίγουρα είναι προτιμότερο από το να καταλήξεις να υπηρετείς ημέρες φυλάκισης όπως ένας στρατιώτης μου στο γραφείο (σημ. δεν τις έφαγε από εμένα). Στις 6/9/2021 στις 6:16 ΜΜ, TStathis είπε Καλησπέρα. Πήρα πτυχίο, έκοψα την αναβολή και παρουσιάζομαι Λάρισα αεροπορία στρατού (κάποιος άλλος την ανέφερε). Όσο για την θητεία έχω ακούσει ανάμεικτες απόψεις. Όσοι έχουν πάει είχαν καλή εμπειρία άλλοι βέβαια διαβάζω δεν τους βγήκε καλά. Αν κάποιος πήγε πρόσφατα ας μοιραστεί την εμπειρία του μαζί μας. έχω μια ερώτηση. Θα καθίσω 9μηνο λόγω οικογενειακής κατάστασης. Θέλω να ρωτήσω τι παίζει με τους Εφέδρους Αξιωματικούς. Είναι γενικά καλή θητεία ή τρέχεις το διπλάσιο από τους κανονικούς φαντάρους; Σκέφτομαι να το παλέψω αλλά έχω επιφυλάξεις γιατί είναι διπλή θητεία (9 vs 17 μήνες). Ποια είναι η άποψη σας; ΔΕΑ, το καλύτερο Deal που προσφέρει ο Ελληνικός Στρατός. Στις 6/9/2021 στις 7:04 ΜΜ, vspe7 είπε Καλησπέρα. Μπορώ να δηλώσω για Κυπρο ΕΛΔΥΚ (οχι ομως Ειδικές Δυνάμεις) , όταν περάσουν κλιμάκια της ΕΛΔΥΚ ετσι ; Γιατί όσοι γνωστοί μου πήγαν Κύπρο έμειναν πολύ ευχαριστημένοι, +τα χρήματα + τα τσιγαρα για εμας τους καπνιστες που είναι μεγαλο θέμα.. Επίσης, σε περίπτωση που μείνω Εβρο, παραμεθόριο και μου έρθει μετάθεση στο 5μηνο/6μηνο και με πάνε κάπου στην πόλη μου (θεσσαλονίκη) ,θα κάνω 9μηνο ή 12μηνο ;; α) Ναι, μπορείς να πας Κύπρο. β) Άμα έχεις δηλώσει παραμονή στην παραμεθόριο δεν θα σου έρθει μετάθεση για εσωτερικό. Εκτός κι εάν την ζητήσεις εσύ και κάνεις 12μηνο. Στις 6/9/2021 στις 9:38 ΜΜ, Napoleon_Borntoparty είπε Παιδια το Ερευνας και Πληροφορικης με τις Διαβιβασεις τι διαφορά εχουν στην παραμεθώριο? Τι εννοείς; Τελείως άλλο Σώμα το κάθε ένα. Στις 7/9/2021 στις 2:26 ΠΜ, gba είπε Παιδιά για 9μηνη θητεία λόγω τριτεκνίας πρέπει να πάμε μαζί όταν παρουσιαστούμε το έγγραφο οικογενειακής κατάστασης; Όχι. Πας σε ΚΕΠ ζητάς πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για στρατολογική χρήση και τους λες να το στείλουν στο στρατολογικό γραφείο που ανήκεις. Μετά η στρατολογία θα ενημερώσει το 1ο γραφείο της μονάδας σου. Στις 7/9/2021 στις 12:45 ΜΜ, TasosPap2002 είπε Καλησπέρα. Δόκιμος σε λέσχη αξιωματικών τι κάνει? Αναλόγως. Πρόεδρος συσσιτίου; Πρόεδρος προμηθειών; Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2021 από magnam 2
kappareality Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Μου έδωσαν την ακτινογραφία θώρακος σε CD. Είναι ΟΚ ή την ζητάνε εκτυπωμένη ;
magnam Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 12 λεπτά πριν, kappareality είπε Μου έδωσαν την ακτινογραφία θώρακος σε CD. Είναι ΟΚ ή την ζητάνε εκτυπωμένη ; Προσωπικά, ως Διευθυντής 1ου Γραφείου, την δέχομαι κανονικά. Βέβαια τα αρχεία τα τηρώ εγώ και δεν ξέρω εάν την εκτυπώνει η συγκεκριμένη Ταξιαρχία όταν τα προωθώ προς τα πάνω. Καλύτερα πάρε ένα τηλέφωνο στο 1ο της Μονάδας σου να σου πει.
gba Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για μειωμένη θητεία υπάρχει προβλημα να το δώσουμε στο στρατόπεδο που θα παρουσιαστούμε ; Και να το προωθήσουν αυτοί μετά; Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2021 από gba
ProponitisTouKanape Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 21 ώρες πριν, PantelisKapa είπε Παιδιά καλησπέρα, όταν είχα κάνει ηλεκτρονικά την αίτηση μου, επέλεξα να κάνω 12 μηνη θητεία συγκεκριμένα στο στρατόπεδο Νεα Σάντα Κιλκίς. Γνωρίζω οτι υπάρχουν κι άλλα στρατόπεδα όπως αυτά στη Θεσσαλονίκη αλλά δεν μου τα εμφάνιζε στις επιλογές.. μου εμφανισε τα στρατόπεδα στα οποία "υπάρχουν κενές θέσεις" να το θέσω έτσι? Επίσης, αφού δήλωσα εκεί, θα υπηρετήσω εκεί? Ή υπάρχει περίπτωση να με στείλουν αλλού? Ευχαριστώ εκ των προτέρων Μη μπερδεύετε το ΣΥΠΟ με τη μονάδα τοποθέτησης. Τα άλλα στρατόπεδα στα πέριξ της Θεσσαλονίκης δεν είναι ΣΥΠΟ, η Σάντα είναι. Θα μάθεις που θ πας αργότερα
magnam Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, gba είπε Το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για μειωμένη θητεία υπάρχει προβλημα να το δώσουμε στο στρατόπεδο που θα παρουσιαστούμε ; Και να το προωθήσουν αυτοί μετά. Απλά να τονίσω πως μιλάμε για πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για στρατολογική χρήση και όχι αυτό που βρίσκεις και μέσω gov.gr. Εφόσον, δηλαδή, πρέπει να πας ΚΕΠ για να το βγάλεις, γιατί να μην τους πεις κατευθείαν να το στείλουν εκεί που πρέπει; Το 1ο Γραφείο της Μονάδας σου μπορεί κάλλιστα να μην το δεχτεί εφόσον δεν την αφορά. Βέβαια κατά πάσα πιθανότητα θα βρουν κάποιον τρόπο να σε εξυπηρετήσουν (αν και κανονικά δεν πρέπει), αλλά μου φαίνεται πολύ πιο γρήγορο, απλό, και σίγουρο το να πεις κατευθείαν στο ΚΕΠ πού να το στείλουν. Το 1ο γραφείο της Μονάδας δεν είναι η προσωπική μας γραμματέας. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2021 από magnam
ProponitisTouKanape Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, magnam είπε Στρατολογική χρήση. Και τους λες να το στείλουν στο στρατολογικό γραφείο που υπάγεσαι, όχι στη μονάδα σου. Σχετικά με τους κοριούς: Υπάρχουν σε κάθε σπιθαμή γης (χώματος) στην Ελλάδα. Άμα προσέχετε και είστε καθαροί, δεν θα έχετε θέμα. Άμα ξαπλώνετε και αράζετε στο θάλαμο με παραλλαγές/άρβυλα που προηγουμένως είχαν γεμίσει χώμα, θα έχετε θέμα. Οι κοριοί δεν είναι προνόμιο συγκεκριμένων μόνο στρατοπέδων. Μπορείς να μπεις και νωρίτερα μέσα. Εκεί είναι το ΣΥΠΟ, εκεί απλά θα γίνει η αρχική σου κατάταξη. Το πού εν τέλει θα εκπαιδευτείς/υπηρετήσεις εξαρτάται από πολλούς άλλους παράγοντες. Ναι. Στο λέω ως Αξιωματικός που έχει συντάξει σχέδιο επιχειρήσεων. Άμα έχεις εμένα Διοικητή τότε πάρε ξυραφάκι. Πέραν της πλάκας, μη δίνετε τόση σημασία στις τρίχες. Δεν είναι κάτι το να ξυριστείτε κανονικά για λίγους μήνες της ζωής σας. Θα δείτε, τίποτα δεν είναι, και σίγουρα είναι προτιμότερο από το να καταλήξεις να υπηρετείς ημέρες φυλάκισης όπως ένας στρατιώτης μου στο γραφείο (σημ. δεν τις έφαγε από εμένα). ΔΕΑ, το καλύτερο Deal που προσφέρει ο Ελληνικός Στρατός. α) Ναι, μπορείς να πας Κύπρο. β) Άμα έχεις δηλώσει παραμονή στην παραμεθόριο δεν θα σου έρθει μετάθεση για εσωτερικό. Εκτός κι εάν την ζητήσεις εσύ και κάνεις 12μηνο. Τι εννοείς; Τελείως άλλο Σώμα το κάθε ένα. Όχι. Πας σε ΚΕΠ ζητάς πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για στρατολογική χρήση και τους λες να το στείλουν στο στρατολογικό γραφείο που ανήκεις. Μετά η στρατολογία θα ενημερώσει το 1ο γραφείο της μονάδας σου. Αναλόγως. Πρόεδρος συσσιτίου; Πρόεδρος προμηθειών; Για να λέμε τα πράγματα όπως είναι, δεν ευθύνονται οι φαντάροι για τους κοριούς, ή τουλάχιστον μόνο αυτοί. Στη μονάδα που ήμουν ο ένας θάλαμος είχε κοριούς. Καθάρισαν το θάλαμο μαζί στελέχη και στρατιώτες και τηρούσαν ευλαβικά τα μέτρα πρόληψης για τους κοριούς (4-5 άτομα ήταν). Και λίγες μέρες μετά, τσίμπησαν παιδί στο κεφάλι. Αν ένας θάλαμος έχει κοριούς, που δεν είναι ευθύνη φυσικά κανενός νεοσυλλέκτου, είναι πολύ πολύ δύσκολο να ξεμπλέξουν. Επίσης ΔΕΑ είναι το καλύτερο deal για τον ΕΣ, όχι για τους στρατιώτες και δεν είναι τυχαίο που δόκιμοι πάνε άτομα 19-20 ετών που δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν
magnam Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Για να λέμε τα πράγματα όπως είναι, δεν ευθύνονται οι φαντάροι για τους κοριούς, ή τουλάχιστον μόνο αυτοί. Στη μονάδα που ήμουν ο ένας θάλαμος είχε κοριούς. Καθάρισαν το θάλαμο μαζί στελέχη και στρατιώτες και τηρούσαν ευλαβικά τα μέτρα πρόληψης για τους κοριούς (4-5 άτομα ήταν). Και λίγες μέρες μετά, τσίμπησαν παιδί στο κεφάλι. Αν ένας θάλαμος έχει κοριούς, που δεν είναι ευθύνη φυσικά κανενός νεοσυλλέκτου, είναι πολύ πολύ δύσκολο να ξεμπλέξουν. Επίσης ΔΕΑ είναι το καλύτερο deal για τον ΕΣ, όχι για τους στρατιώτες και δεν είναι τυχαίο που δόκιμοι πάνε άτομα 19-20 ετών που δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν 1. Κοίτα, εάν ένα στρατόπεδο είναι τίγκα στο χώμα, τότε είναι λογικό με τους αέριδες να σηκωθεί και να γεμίσει ο θάλαμος. Θέλει προσοχή. Σωστές καθαριότητες, κλειστά παράθυρα όταν πρέπει, και τήρηση των οδηγιών. Τα τελευταία τρία χρόνια είμαι σε στρατόπεδο κυριολεκτικά ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΜΑ και δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα κοριού. Δεν ξέρω, ίσως φταίει πως έχουν πέσει κάτι 5φυλλα για πλημμελείς καθαριότητες και πλέον όλα γίνονται υποδειγματικά με καθημερινές επιθεωρήσεις. 2. Είναι το καλύτερο deal για οποιονδήποτε δεν έχει έξω έτοιμη δουλειά να τον περιμένει. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2021 από magnam
gba Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, magnam είπε Απλά να τονίσω πως μιλάμε για πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για στρατολογική χρήση και όχι αυτό που βρίσκεις και μέσω gov.gr. Εφόσον, δηλαδή, πρέπει να πας ΚΕΠ για να το βγάλεις, γιατί να μην τους πεις κατευθείαν να το στείλουν εκεί που πρέπει; Το 1ο Γραφείο της Μονάδας σου μπορεί κάλλιστα να μην το δεχτεί εφόσον δεν την αφορά. Βέβαια κατά πάσα πιθανότητα θα βρουν κάποιον τρόπο να σε εξυπηρετήσουν (αν και κανονικά δεν πρέπει), αλλά μου φαίνεται πολύ πιο γρήγορο, απλό, και σίγουρο το να πεις κατευθείαν στο ΚΕΠ πού να το στείλουν. Το 1ο γραφείο της Μονάδας δεν είναι η προσωπική μας γραμματέας. Φίλε μου δεν μπορούμε και εμείς να το στείλουμε στην στρατολογικό υπηρεσία που υπαγόμαστε μέσω email ;Πολύ γρήγορο είναι και αυτό!Δεν το δέχονται με ηλεκτρονική μορφή;
magnam Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, gba είπε Φίλε μου δεν μπορούμε και εμείς να το στείλουμε στην στρατολογικό υπηρεσία που υπαγόμαστε μέσω email ;Πολύ γρήγορο είναι και αυτό!Δεν το δέχονται με ηλεκτρονική μορφή; Ναι, φυσικά. Επικοινώνησε πρώτα μαζί τους για να τους προϊδεάσεις και στείλε το. Αλλά και πάλι, καις περισσότερα κιλοτζάουλ από το να πεις απλά στα ΚΕΠ "Στείλτε το εκεί". 😛 😛
gba Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, magnam είπε Ναι, φυσικά. Επικοινώνησε πρώτα μαζί τους για να τους προϊδεάσεις και στείλε το. Αλλά και πάλι, καις περισσότερα κιλοτζάουλ από το να πεις απλά στα ΚΕΠ "Στείλτε το εκεί". 😛 😛 Χαχαχ ευχαριστώ για την απαντηση!Δεν τους πολύ εμπιστεύομαι στα ΚΕΠ για αυτό στο λέω 😅😅
magnam Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, gba είπε Χαχαχ ευχαριστώ για την απαντηση!Δεν τους πολύ εμπιστεύομαι στα ΚΕΠ για αυτό στο λέω 😅😅 Μην αγχώνεσαι, το στέλνουν κανονικά. Προσωπικά 7 χρόνια ασχολούμαι με τα ατομικά έγγραφα στρατιωτών και ποτέ μου δεν άκουσα για κάποιο θέμα με τα ΚΕΠ. Παρ' όλα αυτά εννοείται πως μπορείς κι εσύ ο ίδιος να το στείλεις στη στρατολογική σου υπηρεσία.
gba Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, magnam είπε Μην αγχώνεσαι, το στέλνουν κανονικά. Προσωπικά 7 χρόνια ασχολούμαι με τα ατομικά έγγραφα στρατιωτών και ποτέ μου δεν άκουσα για κάποιο θέμα με τα ΚΕΠ. Παρ' όλα αυτά εννοείται πως μπορείς κι εσύ ο ίδιος να το στείλεις στη στρατολογική σου υπηρεσία. Ωραία τέλεια τότε!Και κάτι άλλο. Για τον ΑΜΚΑ τι έγγραφο πρέπει να έχουμε ;Επίσης πρέπει να έχουμε και το απολυτήριο λυκείου μαζί μας και αντιγραφο πτυχίου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις