Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

διάβασα εδώ:
http://www.army.gr/el/organosi/stoiheia-organosis-genikoy-epiteleioy-stratoy/b-klados/v4-dieythynsi-stratologikoy/diakopi
ότι όταν πάω στο ΚΕΠ να κόψω αναβολή (τώρα μέχρι τέλη Ιουνίου για να μπω Σεπτέμβρη) πρέπει να δώσω πιστοποιητικό ή βεβαιώση του εκπαιδευτικού ιδρύματος, από την οποία προκύπτουν οι γραμματικές γνώσεις που απεκτήθηκαν μετά τη χρήση της αναβολής.

Είμαι 4ο έτος και μάλλον παίρνω πτυχίο μετά από αυτή την εξεταστική αλλά δεν θα προλάβω να ορκιστώ και να λάβω το αντίγραφο του πτυχίου.

Μια απλή βεβαίωση σπουδών ή αναλυτική βαθμολογία μαθημάτων αρκεί;

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, panoschr είπε

Μια απλή βεβαίωση σπουδών ή αναλυτική βαθμολογία μαθημάτων αρκεί;

Μια βεβαίωση σπουδών είναι αρκετή. Την έκοψα και εγώ πρόσφατα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tdei είπε

Καλησπέρα και πάλι παιδιά , OxiGiannisGiannakis  και ProponitisTouKanape βοήθησαν πολύ χτες και είπα να κάνω άλλη μια απορία μιας και φτάνει η ώρα και για μένα. Παιδιά επειδή έχω πολλές δουλειές πριν φύγω για μεταπτυχιακό (οικονομικές και οικογενειακές) σκέφτομαι σοβαρά να μπω 12μηνο το σεπτεμβρη για να γυρισω καποια στιγμη Αθηνα να κανω τις υποχρεωσεις μου και να ηρεμισω και λιγάκι. Το προβλημα μου ειναι οτι το μεταπτυχιακο μου θα ξεκιναει αρχες Σεπτεμβρη και θα πεσει πανω στο 12μηνο. Θελω παιδια να ρωτησω πραγματικα εαν εχετε ακουσει να γινεται με μαζεμα αδειων (απολυσεως και αλλες) τελη αυγουστου να φυγω με διαβατηριο η οτιδηποτε αλλο. Δεν εχω καποιο θεμα με 9μηνο παραμεθωριο αλλα δεν θα μπορεσω να φερω εις περας τις υποχρεωσεις μου.Ευχαριστω για τη βοηθεια παιδες

Γίνεται να μαζέψεις άδειες για το τέλος αλλά αυτό είναι πάντα στην ευχέρεια του διοικητή, έχω ακούσει απο φίλους πως σε κάποιες μονάδες δε σε άφηναν να τις κρατήσεις όλες για το τέλος. Δύσκολο μου φαίνεται να πάρεις και τις 18 μέρες στο τέλος, άλλωστε δε θα σου φτάσουν, εκτός αν τσονταριστούν και τιμητικές αέρα γιατί τα μεταπτυχιακά ξεκινάνε συνήθως 1η (ή την πρώτη Δευτέρα) και θα μπεις κάπου μέσα Σεπτέμβρη. Άρα αν πεις οτι αφήνεις και τις 18 μέρες για το τέλος, δε θα είσαι ελεύθερος (για να φύγεις σκαστός) πριν τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, που σημαίνει πως θα είσαι τσίμα τσίμα.

Εγώ σου είπα τη γνώμη μου, αν έχεις γνωστούς, μπες Ιούλιο. Μέσα στον Αύγουστο θα έχεις 10 μέρες off ορκωμοσίας να κανονίσεις τις δουλειές σου και μετά δε θα τρέχεις σαν τον παλαβό πριν φύγεις απο Ελλάδα. Με την ΕΣΣΟ του Σεπτεμβρίου δε προλαβαίνεις μεταπτυχιακό στο 12μηνο.

Σημείωση, αν πας με το σταυρό στο χέρι, Αθήνα θα έρθεις μετάθεση στο 6μηνο δηλαδή Μάρτη. Παραμεθόριο τελη Απρίλη- αρχές Μαη (βάλε και το γκρουπάκι Πάσχα) θα έχεις φύγει με άδειες και θα σου μένει η ταυτότητα. Σκέψου το καλά...

1 λεπτό πριν, Davos_Seaworth είπε

Μάγκες έκοψα αναβολή και τωρα είναι προς επεξεργασία η αίτηση. Πρέπει να συμπληρώσω κάτι άλλο τώρα?

Οχι, θα πάρεις εμαιλ απο τη στρατολογία όταν γίνει επεξεργασία του αιτήματος σου. Κάποια στιγμή θα σου ζητήσουν (μέσω λινκ σε εμαιλ) να συμπληρώσεις κάποια στοιχεία σου σχετικά με ύψος, βάρος κλπ, αν θες να πας ΕΛΔΥΚ κ.α.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Davos_Seaworth είπε

Πρέπει να συμπληρώσω κάτι άλλο τώρα?

Όχι , σε μερικές μέρες θα λέει ολοκληρωμένη . Μετά από αυτό μπες στο parousiasi.army.gr για να δηλώσεις τα στοιχεία σου .

• Thanks 1
Δημοσ.

Επειδή σκοπεύω να πάω παραμεθώριο, υπάρχει περίπτωση να μεταφερθω σε κανονικη θητεία αν δεν την παλέψω ψυχολογικά? (αν φτάσω σε ακραία κατασταση δηλαδη, χωρις να θέλω να παρω αναβολή)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε

Γίνεται να μαζέψεις άδειες για το τέλος αλλά αυτό είναι πάντα στην ευχέρεια του διοικητή, έχω ακούσει απο φίλους πως σε κάποιες μονάδες δε σε άφηναν να τις κρατήσεις όλες για το τέλος. Δύσκολο μου φαίνεται να πάρεις και τις 18 μέρες στο τέλος, άλλωστε δε θα σου φτάσουν, εκτός αν τσονταριστούν και τιμητικές αέρα γιατί τα μεταπτυχιακά ξεκινάνε συνήθως 1η (ή την πρώτη Δευτέρα) και θα μπεις κάπου μέσα Σεπτέμβρη. Άρα αν πεις οτι αφήνεις και τις 18 μέρες για το τέλος, δε θα είσαι ελεύθερος (για να φύγεις σκαστός) πριν τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, που σημαίνει πως θα είσαι τσίμα τσίμα.

Εγώ σου είπα τη γνώμη μου, αν έχεις γνωστούς, μπες Ιούλιο. Μέσα στον Αύγουστο θα έχεις 10 μέρες off ορκωμοσίας να κανονίσεις τις δουλειές σου και μετά δε θα τρέχεις σαν τον παλαβό πριν φύγεις απο Ελλάδα.Με την ΕΣΣΟ του Σεπτεμβρίου δε προλαβαίνεις μεταπτυχιακό στο 12μηνο.

Σημείωση, αν πας με το σταυρό στο χέρι, Αθήνα θα έρθεις μετάθεση στο 6μηνο δηλαδή Μάρτη. Παραμεθόριο τελη Απρίλη- αρχές Μαη (βάλε και το γκρουπάκι Πάσχα) θα έχεις φύγει με άδειες και θα σου μένει η ταυτότητα. Σκέψου το καλά...

Οχι, θα πάρεις εμαιλ απο τη στρατολογία όταν γίνει επεξεργασία του αιτήματος σου. Κάποια στιγμή θα σου ζητήσουν (μέσω λινκ σε εμαιλ) να συμπληρώσεις κάποια στοιχεία σου σχετικά με ύψος, βάρος κλπ, αν θες να πας ΕΛΔΥΚ κ.α.

Το ξέρω θα είναι δύσκολο, απλά δεν ξερω κατά ποσο θα την παλέψω τόσο μακριά, δηλαδή και με το 9μηνο παραμεθωριο μπορει να μην καταφερω να χω τελειωσει με τις υποχρεωσεις. Με αδεια απολύσεως στο τέλος πιστευεις και πάλι δύσκολο? Απότι εχω καταλαβει παίζει μεταξυ 10-20 μερες αλλα μπορει να κανω λαθος. Οσον αφορα τον Ιουλιο δυστυχως βυσματα δεν παιζουν οπότε δεν νομιζω οτι παιζει. 

Δημοσ.

Παιδιά καλησπερα,

Ειμαι φοιτητής στο 4ο έτος των σπουδών μου και σκέφτομαι να κόψω την αναβολή για να μπω τον Σεπτέμβρη. Μου απομένουν δύο μαθήματα και η πτυχιακή για πτυχίο (που τη γράφω τώρα). Το θέμα μου είναι σε περίπτωση που δεν προλάβω να την ολοκληρώσω και την παρουσιάσω προτού το τέλος του καλοκαιριού θα υπάρχει χρόνος μέσα στο στρατό να την τελειώσω?(δεδομένου ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της θα έχει ολοκληρωθεί). Αυτό με προβληματίζει τώρα τελευταία και σκέφτομαι αν είναι η κατάλληλη περίοδος για να την κόψω τώρα. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, maNga98 είπε

Παιδιά καλησπερα,

Ειμαι φοιτητής στο 4ο έτος των σπουδών μου και σκέφτομαι να κόψω την αναβολή για να μπω τον Σεπτέμβρη. Μου απομένουν δύο μαθήματα και η πτυχιακή για πτυχίο (που τη γράφω τώρα). Το θέμα μου είναι σε περίπτωση που δεν προλάβω να την ολοκληρώσω και την παρουσιάσω προτού το τέλος του καλοκαιριού θα υπάρχει χρόνος μέσα στο στρατό να την τελειώσω?(δεδομένου ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της θα έχει ολοκληρωθεί). Αυτό με προβληματίζει τώρα τελευταία και σκέφτομαι αν είναι η κατάλληλη περίοδος για να την κόψω τώρα. 

Δε θα βρεις χρόνο, εκτός κι αν κάνεις τοπ βυσματική θητεία σε καλές μονάδες του πενταγώνου ή της Αθήνας, όχι όπου κι όπου στην Αθήνα ή την πόλη σου, ή αν κάνεις τελείως ξεχασμένη θητεία, σε κάποιο φυλάκιο στην απόλυτη μέση του απόλυτου πουθενά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, tdei είπε

Το ξέρω θα είναι δύσκολο, απλά δεν ξερω κατά ποσο θα την παλέψω τόσο μακριά, δηλαδή και με το 9μηνο παραμεθωριο μπορει να μην καταφερω να χω τελειωσει με τις υποχρεωσεις. Με αδεια απολύσεως στο τέλος πιστευεις και πάλι δύσκολο? Απότι εχω καταλαβει παίζει μεταξυ 10-20 μερες αλλα μπορει να κανω λαθος. Οσον αφορα τον Ιουλιο δυστυχως βυσματα δεν παιζουν οπότε δεν νομιζω οτι παιζει. 

12μηνο = 6 μήνες μακριά, ταυτότητα μέσα Σεπτέμβρη

9 = 7.5 μήνες μακριά, ταυτότητα Ιούνιο

Το οτι θα φύγεις παραμεθόριο ή τέλος πάντων κάπου μακριά απο το σπίτι σου είναι δεδομένο. Το θέμα είναι για πόσο. Δε σημαίνει πως το 12μηνο θα το υπηρετήσεις όλο σπίτι σου.

Για μένα μεταπτυχιακό το Σεπτέμβριο με 12μηνο δε προλαβαίνεις...

7 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Δε θα βρεις χρόνο, εκτός κι αν κάνεις τοπ βυσματική θητεία σε καλές μονάδες του πενταγώνου ή της Αθήνας, όχι όπου κι όπου στην Αθήνα ή την πόλη σου, ή αν κάνεις τελείως ξεχασμένη θητεία, σε κάποιο φυλάκιο στην απόλυτη μέση του απόλυτου πουθενά.

Ή αν είναι ΠΝ/ΠΑ. Αλλιώς για ξηρά είναι όπως τα λες...

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις ! Λογικά την βγάζω άνετα προτού το Σεπτέμβριο λογικά απλά αυτό που με προβληματίζει είναι ότι σε περίπτωση που δεν πρόλαβω να την ολοκληρώσω τι κάνω. Σε εξόδους που λογικά θα έχουμε δεν θα μπορώ ? Επίσης το να έχεις πάρει πτυχίο θεωρείτε ότι βοηθάει στην θητεία (σχετικά με μια πιο "καλή" θέση στο στρατό) ή δεν παίζει ρόλο ? 

Επεξ/σία από maNga98
Δημοσ.
Στις 26/5/2021 στις 3:54 ΠΜ, Ankar είπε

Παιδιά ξέρει κανείς πώς είναι οι υπηρεσίες και οι έξοδοι στο ΣΔΒ στο Χαϊδάρι;

Μήπως ξέρει κανείς κάτι;

Δημοσ.

λήγει η αναβολή μου το δεκέμβριο λόγο σπουδών, ξέρει κανείς πότε πρέπει να την κόψω για να μην έχω θέμα δεδομένου οτι δεν έχω ακόμα πτυχίο; Εαν την κόψω σεπτέμβρη είναι οκ ή πρέπει νωρίτερα;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...