ProponitisTouKanape Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Αυτό εξαρτάται απο το μεταπτυχιακό σου, αν ξεκινάει 1η Σεπτεμβρίου πότε θα πας να βρεις σπίτι ή εστία; Κανονικά και με άδεια απολύσεως να είσαι, δε μπορείς να βγεις στο εξωτερικό. Αμα δε γίνεται με τίποτα να μπεις τον Ιούλιο, τότε θα πιεις το ποτήρι της παραμεθορίου για 9μηνο για να είσαι σίγουρος πως απολυθείς γρήγορα. Τουλάχιστον αν έχεις άκρες, προσπάθησε να μη πας στον Έβρο και φας όλο το χειμώνα εκεί.
tdei Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Ναι μάλλον για 9μηνο με βλέπω και θα προσπαθήσω να βρω ποια είναι τα καλύτερα στρατόπεδα για παραμεθοριο.Γνωριζεις μηπως οταν καποιος πηγαινει αραμεθοριο ποσες ειναι οι συνολικες αδειες που μπορει να μαζεψει? Ετσι ωστε να υπολογισω ποσο νωριτερα μπορει καποιος να απολυθει σε περιπτωση που τις μαζεψει. Ευχαριστώ πολύ
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, tdei είπε Αρχικα θελω να ρωτησω εαν με παιρνει να μπω σεπτεμβρη 12μηνο και να προλαβω με αδειες να την κανω αυγουστο.(εάν όμως ειναι ρισκο, δεν μπορω να ρισκαρω γιατι σε μια στραβη θα χασω το μεταπτυχιακο , επισης θελω να ειμαι Αθηνα για τελευταιες υποχρεωσεις με τη σχολή που θα με πανε πισω αν ειμαι παραμεθωριο) Σεπτεμβρη μπες και κατσε παραμεθωριο. Μαη θα εισαι εξω. Λογω παραμεθωριου δικαιουσαι και 2 x 9 =18 αδειες παραμεθωριου και τιποτα τιμητικες οδοιπορικα αρα αξιζει. Το 12μηνο δεν αξιζει εκτος αν εισαι ηλεκτροφοσο βυσμα και ξερεις οτι τον πιο πολυ καιρο θα εισαι εξω. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2021 από OxiGiannisGiannakis
ProponitisTouKanape Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Οι άδειες παραμεθορίου θα συνεχίσουν να υφίστανται τώρα που σου κόβουν 3 μήνες θητεία;
tdei Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Θέλω να πιστεύω πως ναι αλλά δεν γνωρίζω στα σίγουρα. Επίσης μιας και μπεις παραμεθόριο δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσεις έστω και 1-2 μήνες Αθήνα προς το τέλος?
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tdei είπε Θέλω να πιστεύω πως ναι αλλά δεν γνωρίζω στα σίγουρα. Επίσης μιας και μπεις παραμεθόριο δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσεις έστω και 1-2 μήνες Αθήνα προς το τέλος? Οχι. Πρεπει να κανεις ολη την θητεια σε συγκεκριμενες περιοχες. Στο φεκ δεν γραψανε κατι για τις αδειες παραμεθωριου αρα ισχυει οτι ισχυε παλια. Παντως αν βαλεις μεσα και τις αδειες παραμεθωριου η θητεια στην παραμεθωριο ειναι χοντρικα 8.5 μηνες χωρις να υπολογιζει κανεις αδεια ορκομωσιας, γκρουπακια, την δικια σου αδεια συν οδοιπορικα κλπ. Οποτε με τιποτα δεν αξιζει το 12μηνο... Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2021 από OxiGiannisGiannakis
tdei Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 1 λεπτό πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Οχι. Πρεπει να κανεις ολη την θητεια σε συγκεκριμενες περιοχες. Στο φεκ δεν γραψανε κατι για τις αδειες παραμεθωριου αρα ισχυει οτι ισχυε παλια. Παντως αν βαλεις μεσα και τις αδειες παραμεθωριου η θητεια στην παραμεθωριο ειναι χοντρικα 8.5 μηνες χωρις να υπολογιζει κανεις αδεια ορκομωσιας, γκρουπακια, την δικια σου αδεια συν οδοιπορικα κλπ. Οποτε με τιποτα δεν αξιζει το 12μηνο... Έχεις δίκιο φίλε και ευχαριστώ τη πληροφορία. Μιας και είμαι νέος ομως στο κολπο, να ρωτησω η δικη μου αδεια ειναι διαφορετικη απο την αδεια παραμεθωριου? και αν ναι ειναι αυτη που λενε 1.5 μερα/μηνα? επίσης οδοιπορικα και γκρουπακια τι ακριβως ειναι? Ευχαριστω και πάλι. Θέλω να πω μαζευονται οι άδειες ετσι ωστε να γυρναει καποιος (εαν βεβαια το αντεχει και οικονομικα και σωματικα) 1-2 φορες το μηνα σπιτι του ? (εγω συγκεκριμενα το χρειαζομαι για δουλειες του μεταπτυχιακου , εγγραφα , σπιτι, μεταφρασεις κλπ)
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 5 λεπτά πριν, tdei είπε Έχεις δίκιο φίλε και ευχαριστώ τη πληροφορία. Μιας και είμαι νέος ομως στο κολπο, να ρωτησω η δικη μου αδεια ειναι διαφορετικη απο την αδεια παραμεθωριου? και αν ναι ειναι αυτη που λενε 1.5 μερα/μηνα? επίσης οδοιπορικα και γκρουπακια τι ακριβως ειναι? Ευχαριστω και πάλι. Θέλω να πω μαζευονται οι άδειες ετσι ωστε να γυρναει καποιος (εαν βεβαια το αντεχει και οικονομικα και σωματικα) 1-2 φορες το μηνα σπιτι του ? (εγω συγκεκριμενα το χρειαζομαι για δουλειες του μεταπτυχιακου , εγγραφα , σπιτι, μεταφρασεις κλπ) Η δικια σου αδεια ειναι 3 μερες το διμηνο, στο εννιαμηνο βγαινει 15 μερες. Γκρουπακια ειναι η αδεια Πασχα/Χριστουγεννα, Χωριζεστε σε γκρουπ και φευγετε μισοι μισοι. Συνηθως καθε γκρουπ παιρνει αδεια 7-8 μερες σε καθε εορτη. Οδοιπορικα ειναι επιπλεον μερες αδειας που σου κολλανε οταν η μοναδα ειναι πολυ μακρυα απο το σπιτι σου οποτε μπορει να σου δωσουν 2 παραπανω μερες που ειναι το πηγαινε-ελα. Αν εισαι παραμεθωριο θα μαζευεις αδεια καιθα ερχεσαι ενα δεκαημερο η 15 μερες μια φορα το τριμηνο φαση. Ειναι τετοιο σκοτωμα το ταξιδι και τοσα τα εξοδα που δεν αξιζει πιο συχνα. Μονη συμβουλη ειναι να παιρνεις αδεια ανα τακτα χρονικα διαστηματα ειδικα καμια τιμητικη γιατι αν μαζευτουν πολλες στο τελος θα πεσει ψαλιδι. Αν εισαι ρεστος στο τελος και ησουν καλο παιδι παιζει να παρεις το κατιτις σου επιπλεον...Ολα θεμα τυχης στο στρατο παντως απ`οτι θα δεις αλλα βοηθαει να εχεις μια στρατηγικη. 1
tdei Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 6 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Η δικια σου αδεια ειναι 3 μερες το διμηνο, στο εννιαμηνο βγαινει 15 μερες. Γκρουπακια ειναι η αδεια Πασχα/Χριστουγεννα, Χωριζεστε σε γκρουπ και φευγετε μισοι μισοι. Συνηθως καθε γκρουπ παιρνει αδεια 7-8 μερες σε καθε εορτη. Οδοιπορικα ειναι επιπλεον μερες αδειας που σου κολλανε οταν η μοναδα ειναι πολυ μακρυα απο το σπιτι σου οποτε μπορει να σου δωσουν 2 παραπανω μερες που ειναι το πηγαινε-ελα. Αν εισαι παραμεθωριο θα μαζευεις αδεια καιθα ερχεσαι ενα δεκαημερο η 15 μερες μια φορα το τριμηνο φαση. Ειναι τετοιο σκοτωμα το ταξιδι και τοσα τα εξοδα που δεν αξιζει πιο συχνα. Μονη συμβουλη ειναι να παιρνεις αδεια ανα τακτα χρονικα διαστηματα ειδικα καμια τιμητικη γιατι αν μαζευτουν πολλες στο τελος θα πεσει ψαλιδι. Αν εισαι ρεστος στο τελος και ησουν καλο παιδι παιζει να παρεις το κατιτις σου επιπλεον...Ολα θεμα τυχης στο στρατο παντως απ`οτι θα δεις αλλα βοηθαει να εχεις μια στρατηγικη. Μόλις τώρα, tdei είπε Φίλε σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Έτσι όπως μου τα λες μαζευόνται 2+1.5= 3.5 μέρες το μήνα άδεια για παραμεθωριο και εξτρα ότι άλλο πάρεις .Θα ειναι δυσκολο το φανταζομαι η μεταφορα (και πολυ κοστοβωρα) αλλα για τις υποχρεωσεις που θα εχω νομιζω βγαινει να γυρναω καθε 2 βδομαδες, και θα με βοηθησει και πολύ!
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Οι δικες σου μερες πιστωνονται αμεσα, τις παιρνεις ολες αμεσως μετα την βασικη εκπαιδευση αν θελεις αλλα θα ειναι μια κακη στρατηγικη. Μετα την βασικη εκπαιδευση προ κοβιντ δινανε μια καλη 10ημερη αδεια, μετα γυρναγες ΣΠΕΝ, υπηρεσιες για να μπεις στο κλιμα κλπ οποτε ειχε ενα νοημα να παρεις αδεια 3-3.5 μηνες απο την ημερα που παρουσιαζεσαι. Ολες οι αδειες δινονται εαν και εφοσον το επιτρεπουν οι υπηρεσιακες αναγκες, να το θυμασαι αυτο. Μονη εξαιρεση η αναρρωτικη. Υπ`οψιν Σεπτεμβρης/Νοεμβρης θεωρουνται τοπ σειρες γιατι παιρνεις γκρουπακια και Χριστουγεννα και Πασχα αρα σβηνεις ετσι απο το πουθενα 8 μερες θητειας που δεν παιζουν στις αλλες σειρες. Χαλαρωσε και απολαυσε το, μην τρελαθεις ουτε με αδειες ουτε με δουλειες του εξω κοσμου. Κοιτα να περνας καλα, να τρως καλα και να κανεις παρεες και ο καιρος θα περασει πολυ γρηγορα. 2
Στεφανος123 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 5 ώρες πριν, xorotaktis είπε Γενικά τα σώματα υποστήριξης πχ μηχανικό διαβίβασεις κλπ είναι πιο χαλαρά από τα υπόλοιπα σώματα Δεν ισχυεί αυτο
stavros750 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Το σημείωμα κατάταξης πότε γίνεται διαθέσιμο στο περίπου;
axreiastos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Μαγκες καλησπερα..στη θητεια μας μια μεταθεση δικαιουμαστε;;γνωριζει καποιος;;
ProponitisTouKanape Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 5 ώρες πριν, stavros750 είπε Το σημείωμα κατάταξης πότε γίνεται διαθέσιμο στο περίπου; Εμας βγήκε 3 βδομάδες πριν μπούμε 6 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Οι δικες σου μερες πιστωνονται αμεσα, τις παιρνεις ολες αμεσως μετα την βασικη εκπαιδευση αν θελεις αλλα θα ειναι μια κακη στρατηγικη. Μετα την βασικη εκπαιδευση προ κοβιντ δινανε μια καλη 10ημερη αδεια, μετα γυρναγες ΣΠΕΝ, υπηρεσιες για να μπεις στο κλιμα κλπ οποτε ειχε ενα νοημα να παρεις αδεια 3-3.5 μηνες απο την ημερα που παρουσιαζεσαι. Ολες οι αδειες δινονται εαν και εφοσον το επιτρεπουν οι υπηρεσιακες αναγκες, να το θυμασαι αυτο. Μονη εξαιρεση η αναρρωτικη. Υπ`οψιν Σεπτεμβρης/Νοεμβρης θεωρουνται τοπ σειρες γιατι παιρνεις γκρουπακια και Χριστουγεννα και Πασχα αρα σβηνεις ετσι απο το πουθενα 8 μερες θητειας που δεν παιζουν στις αλλες σειρες. Χαλαρωσε και απολαυσε το, μην τρελαθεις ουτε με αδειες ουτε με δουλειες του εξω κοσμου. Κοιτα να περνας καλα, να τρως καλα και να κανεις παρεες και ο καιρος θα περασει πολυ γρηγορα. Δίνεται ξανά άδεια ορκωμοσίας. 9 μερούλες έπαιξαν στη Γ ΕΣΣΟ. 1
tdei Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Καλησπέρα και πάλι παιδιά , OxiGiannisGiannakis και ProponitisTouKanape βοήθησαν πολύ χτες και είπα να κάνω άλλη μια απορία μιας και φτάνει η ώρα και για μένα. Παιδιά επειδή έχω πολλές δουλειές πριν φύγω για μεταπτυχιακό (οικονομικές και οικογενειακές) σκέφτομαι σοβαρά να μπω 12μηνο το σεπτεμβρη για να γυρισω καποια στιγμη Αθηνα να κανω τις υποχρεωσεις μου και να ηρεμισω και λιγάκι. Το προβλημα μου ειναι οτι το μεταπτυχιακο μου θα ξεκιναει αρχες Σεπτεμβρη και θα πεσει πανω στο 12μηνο. Θελω παιδια να ρωτησω πραγματικα εαν εχετε ακουσει να γινεται με μαζεμα αδειων (απολυσεως και αλλες) τελη αυγουστου να φυγω με διαβατηριο η οτιδηποτε αλλο. Δεν εχω καποιο θεμα με 9μηνο παραμεθωριο αλλα δεν θα μπορεσω να φερω εις περας τις υποχρεωσεις μου.Ευχαριστω για τη βοηθεια παιδες
Προτεινόμενες αναρτήσεις